2022-07-05 152 瀏覽
💗不怕致肥嘅生酮火鍋🫕原來想「打邊爐」都可以打得唔肥又健康架!最近同好姊妹去左喺尖沙咀嘅渝味曉宇重慶老火鍋!呢度有個生酮火煱,用上合適生酮人士的調味料,仲有健康生酮火鍋菜單,多蛋白質同埋少碳水化合物可以做到食住瘦嘅效果 😍!環境又大又闊落!一邊坐位仲向晒維港😉!而茶位/醬料($20/位)醬油都係生酮架, 味道原來比普通醬油濃dd!🍲 生酮鴛鴦鍋湯底養生花膠雞鍋 × 大骨滋補鍋選用三黃雞🐔:羽毛黃、爪黃、喙黃,加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。湯味濃郁,花膠好嫰滑好有咬口,雞肉皮脆骨軟,味道鮮美。大骨滋補湯就有清甜嘅豬骨味!🥩美國Prime牛小排($248/1份)雪花分布好平均,肉質紅潤,熟左之後好軟腍多汁肉味 肉味香濃!🦪鮮活海蟶 ($90)季節限定嘅海蟶好肥美,好新鮮!🐖大刀豬腰片 ($49/半份)好幼滑嘅肉質,一d都唔韌!🍜海帶麵($ 38/半份)好似粉絲咁透明幼條狀,原來係纖維麵!食落口好爽口仲脆脆地添呀!🦑桂花蚌 ($78/半份)好鮮甜嘅肉質啊!🦑珊瑚蚌 ($68/半份)好新鮮,口感爽滑!🥡淮山條 ($28/半份)食落口似健康版嘅薯條感覺!浸入左湯味更惹味!🫓現炸豆皮 (
💗不怕致肥嘅生酮火鍋🫕

原來想「打邊爐」都可以打得唔肥又健康架!
最近同好姊妹去左喺尖沙咀嘅渝味曉宇重慶老火鍋
可以做到食住瘦嘅效果 😍!

環境又大又闊落!一邊坐位仲向晒維港😉!
而茶位/醬料($20/位)
醬油都係生酮架, 味道原來比普通醬油濃dd!

🍲 生酮鴛鴦鍋湯底
養生花膠雞鍋 × 大骨滋補鍋
選用三黃雞🐔:羽毛黃、爪黃、喙黃,
加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。
湯味濃郁,花膠好嫰滑好有咬口,雞肉皮脆骨軟,味道鮮美。
大骨滋補湯就有清甜嘅豬骨味!

🥩美國Prime牛小排($248/1份)

🦪鮮活海蟶 ($90)
季節限定嘅海蟶好肥美,好新鮮!

🐖大刀豬腰片 ($49/半份)
好幼滑嘅肉質,一d都唔韌!

🍜海帶麵($ 38/半份)

🦑桂花蚌 ($78/半份)
好鮮甜嘅肉質啊!

🦑珊瑚蚌 ($68/半份)
好新鮮,口感爽滑!

🥡淮山條 ($28/半份)
食落口似健康版嘅薯條感覺!浸入左湯味更惹味!

🫓現炸豆皮 ($38/半份)
浸落湯後食依然好脆好香口啊!

🌿皇帝菜 ($18/半份)
☘唐生菜 ($18/半份)
兩種菜都好翠綠好新鮮!

🍹生酮雜莓雞尾酒 / 青檸梳打(各$48)
採用了生酮糖作為代用糖,均是無糖飲料,飲落口好清涼唔太甜,健康又消暑!

呢個生酮火鍋好豐富好滿足啊!仲要食完都唔怕肥,啱晒鍾意食又想瘦身嘅人士😉!

2022-07-03 166 瀏覽
火鍋都岩生酮朋友一齊食 輕鬆選擇餐點渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩推出左生酮火鍋🍲,好適合生酮既朋友,這樣跟朋友點餐就非常方便了, 任你挑選,沒有難度今次試左生酮湯底養生花膠雞鍋 (+$20/位) 🐥,湯底好足料,花膠粗厚❣️,仲有好似食極都仲有既雞件,🌟配料仲有鮮蟲草花、杞子,打邊爐之前先食晒養顏珍品花膠先,仲有雞件真係好滑餐廳好貼心,每道海鮮上碟時,會提供埋時間牌提醒⏰,保持鮮嫩, 唔會Overcook呀。仲有生酮必食食品推薦 : 海帶麵,好爽滑又飽肚,生酮雜莓飲,冇糖零負擔龍躉片新鮮啖啖肉,美國Prime 牛小排好爽口呀聖子、海蝦超新鮮嗯。珊瑚蚌、貴妃蚌食落好彈牙,生酮海帶麵,食落好爽口,飽肚零負擔🔸火鍋湯底:養生花膠雞鍋🔸生酮食品: 海帶麵及雜莓飲🔸海鮮: 美國桶蠔 /龍躉片 / 鱔片/貴妃蚌/聖子/海蝦 /珊瑚蚌🔸蝦滑 及黑松露墨魚滑 🔸肉類 : 美國Prime 牛小排/黑毛豬腩肉🔸蔬菜: 淮山條 /油麥菜
火鍋都岩生酮朋友一齊食
輕鬆選擇餐點

,仲有雞件真係好滑

餐廳好貼心
生酮雜莓飲,冇糖零負擔

龍躉片新鮮啖啖肉,美國Prime 牛小排好爽口呀

🔸火鍋湯底:養生花膠雞鍋
🔸生酮食品: 海帶麵及雜莓飲
🔸蝦滑 及黑松露墨魚滑
🔸肉類 : 美國Prime 牛小排/黑毛豬腩肉
🔸蔬菜: 淮山條 /油麥菜

• 海帶麵
  • 手打墨魚滑
2022-07-03 125 瀏覽
一向都好想試呢一間嘅麻辣火鍋,內地過江龍應該有返咁上下質素保證😌湯底揀咗鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊花膠雞食之前店員俾咗碗糖水,幾滋潤個人比較鍾意麻辣多啲,個湯底越煲越辣,麻麻辣辣好過癮配料咁多樣最好食應該係珊瑚蚌,爽口彈牙其次豬肉滑都幾好,幾重肉味其他就正正常常冇咩特別坦白講價錢偏貴,不過最主要食環境食服務,屬於中高價火鍋店 另外值得一提。 嗰度嘅服務員態度都10分好 基本上主動加茶 加水。 不過印象中內地的餐廳一向都係咁樣。可能都係以客為主。 不過整體感覺上係舒服嘅

湯底揀咗鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊花膠雞

食之前店員俾咗碗糖水,幾滋潤

個人比較鍾意麻辣多啲,個湯底越煲越辣,麻麻辣辣好過癮
配料咁多樣最好食應該係珊瑚蚌,爽口彈牙
其次豬肉滑都幾好,幾重肉味
其他就正正常常冇咩特別

坦白講價錢偏貴,不過最主要食環境食服務,屬於中高價火鍋

2022-07-01 115 瀏覽
#生酮火鍋同事keep fit 有段時間冇飯聚 佢竟然約我打邊爐 係真唔係呀… 🫡🤔😮 原來去食生酮火鍋 大快朵頤之餘 兼顧健康飲食-🍲生酮鴛鴦湯底首選養生花膠雞鍋 ($116) 有好多花膠筒 補充骨膠原蛋白質 另一個係皮蛋香菜湯 清香下火-⭐️生酮火鍋料⭐️🍜海帶麵 $38🍠淮山條 $28🎋大刀筍片 $18🥬油麥菜 $18海帶麵嘅賣相同質感 近似粉絲 低卡撐肚 大刀荀片幾特別 啖啖嗦嗦聲-🥓牛小排 $128🦪桶蠔 $108🦐串鮮蝦 $58 🥠桂花蚌 $78同事食生酮火鍋料 我梗係又牛又海鮮啦😋 半分上 食多幾款 桶蠔肥嘟嘟 桂花蚌爽口 牛小排肥瘦均勻 食物質素 相當唔錯-🫐生酮雜莓梳打 $48🍋青檸梳打 $48青檸梳打酸酸地幾開胃 雜莓味道豐富-🫔紅糖糍粑 $38一個人食半份 冇難度😝 糍粑軟糯煙韌 紅糖漿甜滋滋 味道口感同樣正-📍渝味曉宇重慶老火鍋尖沙咀太子集團中心19樓
#生酮火鍋
🫔紅糖糍粑 $38
📍渝味曉宇重慶老火鍋
尖沙咀太子集團中心19樓
2022-07-01 86 瀏覽
渝味曉宇首創生酮火鍋成日打邊爐好驚肥,而家新出左一個不怕肥嘅生酮火鍋,第一次可以瘦住食火鍋😍 菜單由生酮飲食達人唐貝詩一齊研發,可以一齊健康咁食火鍋除咗多款生酮火鍋湯底外,菜單亦有多款符合生酮飲食的葷菜及素菜,如: 稻田毛肚、大刀豬腰肝、鮮黃喉、鮮鵝腸、功夫萵筍片、海帶苗、乾貢菜等。養生花膠雞鍋有雞、花膠、蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。雞肉質嫩滑,味道鮮美。2人鍋內有 1/4 隻雞,好健康海帶麵 $38/半份使用海帶製成的麵條,主要是纖維,接近零卡,比一般麵質爽口入味。嫩雞肉 $38/半份啱晒生酮朋友,肉質香嫩低碳高蛋白🤣生酮特飲 $48雜莓梳打,採用了生酮糖作為代用糖,所以係好健康嘅無糖梳打飲料。羅漢果茶 $38甘甜味來自無添加的羅漢果糖,好解渴服務質素:8/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
渝味曉宇首創生酮火鍋

菜單由生酮飲食達人唐貝詩一齊研發,可以一齊健康咁食火鍋

養生花膠雞鍋

海帶麵 $38/半份

嫩雞肉 $38/半份
啱晒生酮朋友,肉質香嫩低碳高蛋白🤣

生酮特飲 $48

羅漢果茶 $38
甘甜味來自無添加的羅漢果糖,好解渴

服務質素:8/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2022-06-29
2022-06-29 94 瀏覽
火鍋都有生酮🤭要減肥都吾怕啦生酮飲食達人唐貝詩 x 渝味曉宇聯乘設計生酮火鍋生酮飲食係其中一個新興潮流我又點能夠Miss呀!生酮都可以食得好生酮鴛鴦湯底養生花膠鍋(每位+$20) + 重慶麻辣鍋🎐養生鍋內有雞、花膠、蟲草花⋯材料肉質嫩滑,皮脆骨軟,鮮美十足🎐麻辣湯底愈食愈香麻,一流店員亦有推介符合生酮飲食的食物♥️稻田毛肚、大刀豬腰肝、鮮黃喉、鮮鵝腸、功夫萵筍片、海帶苗、乾貢菜等。🎐海帶麵很爽口,久煮都不會散又滑溜。🎐手打蝦滑肉質爽彈鮮美
🎐武隆苕粉帶有非常煙韌的口感,配麻辣火鍋一流🎐嫩牛肉肉質軟稔及滑身,亦推薦要一試生酮飲品🥤標榜飲品都係生酮糖為代用糖青檸梳打、生酮雜莓梳打均是無糖飲料依個天氣,透心涼
火鍋都有生酮🤭要減肥都吾怕啦
生酮飲食達人唐貝詩 x 渝味曉宇
聯乘設計生酮火鍋

生酮飲食係其中一個新興潮流
我又點能夠Miss呀!生酮都可以食得好

生酮鴛鴦湯底

養生花膠鍋(每位+$20) + 重慶麻辣鍋
🎐養生鍋內有雞、花膠、蟲草花⋯材料
肉質嫩滑,皮脆骨軟,鮮美十足

🎐麻辣湯底愈食愈香麻,一流

店員亦有推介符合生酮飲食的食物

🎐海帶麵很爽口,久煮都不會散又滑溜。

🎐手打蝦滑肉質爽彈鮮美

🎐武隆苕粉帶有非常煙韌的口感,配麻辣火鍋一流

🎐嫩牛肉肉質軟稔及滑身,亦推薦要一試

生酮飲品🥤
標榜飲品都係生酮糖為代用糖
青檸梳打、生酮雜莓梳打均是無糖飲料
依個天氣,透心涼
2022-06-28 93 瀏覽
我咁鐘意打邊爐,一見到<渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋>即刻要試啦,加上渝味曉宇既麻辣一向我都鐘意,生酮火鍋湯底包括養生花膠雞鍋,選用三黃雞加入花膠、蟲草花、杞子及鶏湯等餚製,湯底鮮味清新,仲有花膠食添,另一邊梗係揀返麻辣鍋,湯底香辣帶麻,配鴨血同蜂巢豆腐索哂d湯好好味平時我都會叫豬骨湯,大大件豬骨仲帶粟米紅蘿蔔,不過今次想試生酮花膠雞鍋鍾意佢有得選擇半份,可以叫到多d不同食物美國牛小排油脂分布均勻,肉味香濃,厚薄適中,淥幾秒就食得啦蟶子,蝦滑,牛柏葉,萵筍片,蜂巢豆腐食材新鮮,有啲仲好細心,寫咗要煮幾耐先食得咁就唔會煮得太老影響口感啦海帶麵,口感彈牙似蒟蒻,接近零卡路里 飲品都揀咗生同新菜單:青檸梳打,羅漢果茶生津解渴

,湯底香辣帶麻,配鴨血同蜂巢豆腐索哂d湯好好味

鍾意佢有得選擇半份,可以叫到多d不同食物
美國牛小排
油脂分布均勻,肉味香濃,厚薄適中,淥幾秒就食得啦

蟶子,蝦滑,牛柏葉,萵筍片,蜂巢豆腐

食材新鮮,有啲仲好細心,寫咗要煮幾耐先食得
咁就唔會煮得太老影響口感啦

海帶麵,口感彈牙似蒟蒻,接近零卡路里

飲品都揀咗生同新菜單:青檸梳打,羅漢果茶生津解渴
  • 紅棗雪耳糖水
  • 美國安格斯肥牛
  • 功夫萵筍片
2022-06-27 110 瀏覽
一人一鍋,衛生又放心。食過再回頭。海鮮新鮮又肥味。服務也很週到。8人食。每人一鍋減小交差感染很好! 職員很長氣地推介。。。 總比黑面好!感覺親切d. 食完仲有部除味機。 身體唔駛成陣味。。。
2022-06-25 1295 瀏覽
在地鐵🚇偶然看見渝味曉宇的生酮火鍋廣告👦🏻念念不忘這裡的嫩牛肉🥩👩🏻就想試試新菜單🆓我們第一次去尖沙咀分店沒想過原來有維港海景🌆伴著吃未吃先加分💯湯底是養生花膠雞鍋拼大⻣滋補湯花膠雞鍋🐔是三黃雞、花膠、蟲草花、杞子的組合湯味鮮美清新👦🏻很喜歡吃花膠😋大骨湯🐷較濃香湯底還有紅蘿蔔🥕、粟米🌽、馬蹄等用來灼肉類一流👍🏻飲品🥂也是生酮新菜單一部份我們點了青檸梳打🍋和雜莓梳打🍓🫐甜度較低,鮮果酸味為主能中和肉類的肥膩感食物方面除了👦🏻指定的嫩牛肉是全份其它每款都點了半份人少吃火鍋也能飽嘗較多種類這是我們最喜歡渝味曉宇的原因之一💖嫩牛肉一如預期的嫩滑Prime牛小排肉味更濃郁黑松露墨魚滑能吃出墨魚🦑鮮味和淡淡黑松露🍄香味萵筍片、珊瑚蚌、黃喉都是預期之內的好味⋯⋯👍🏻最特別是生酮新菜單中的海帶麵看樣子還以為是粉絲之類沒想過口感原來是既爽又脆😜很過癮的❗️原來海帶麵主要是纖維,接近0️⃣卡路里啊黃昏六時許入座吃著生酮版創意火鍋看著維港由晴空🌤到日落🌄再到入黑🌃很寫意的一個晚上
在地鐵🚇偶然看見渝味曉宇的生酮火鍋廣告
👦🏻念念不忘這裡的嫩牛肉🥩
👩🏻就想試試新菜單🆓

我們第一次去尖沙咀分店
沒想過原來有維港海景🌆伴著吃
未吃先加分💯

湯底是養生花膠雞鍋拼大⻣滋補湯
花膠雞鍋🐔是三黃雞、花膠、蟲草花、杞子的組合
湯味鮮美清新
👦🏻很喜歡吃花膠😋
大骨湯🐷較濃香
湯底還有紅蘿蔔🥕、粟米🌽、馬蹄等
用來灼肉類一流👍🏻

飲品🥂也是生酮新菜單一部份
我們點了青檸梳打🍋和雜莓梳打🍓🫐
甜度較低,鮮果酸味為主
能中和肉類的肥膩感

這是我們最喜歡渝味曉宇的原因之一💖

嫩牛肉一如預期的嫩滑
Prime牛小排肉味更濃郁

黑松露墨魚滑能吃出墨魚🦑鮮味和淡淡黑松露🍄香味

萵筍片、珊瑚蚌、黃喉都是預期之內的好味⋯⋯👍🏻

最特別是生酮新菜單中的海帶麵

吃著生酮版創意火鍋
看著維港由晴空🌤到日落🌄再到入黑🌃
很寫意的一個晚上
2022-06-22
Keto Healthy Diet🖤 Keto Hot Pot♨️..有冇諗過食火鍋都可以食住瘦❓渝味曉宇一向都係我心水火鍋店推介之一❤️,今次仲首創生酮火鍋,共「酮」瘦住擦餐勁😍,特別轉用合適生酮人士既火鍋調味料,創造一系列健康生酮火鍋菜單,絕對讓一眾 Keep Fit「酮」路人可以大快朵頤🥢。生酮火鍋菜單:於由即日起至 2022 年 8 月 31 日於全線分店提供喔!ll $40
🐥養生花膠雞鍋 (+$20/位) (生酮) 🐽大骨滋補湯呢度既生酮湯底選用三黃雞🐥,加入花膠、新鮮蟲草花、杞子& 鶏湯等餚製。其肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮美。鶏湯🍲 選用老雞、鶏腳餚製 6 小時,餚至皮散膠質溶於湯中,養生之選。🔸美國Prime牛小排(半份) $128🔸滕椒牛舌(半份) $68
🔸美國桶蠔(半份) $108
🔸鮮黃喉(一份) $108
🔸桂花蚌(一份) $148
🔸鮮豬心(半份) $38
🔸海帶麵(半份) $38配料樣樣新鮮❤️,桶蠔大隻又肥美。滕椒牛舌惹味爽口。而其中使用海帶製成既海帶麵條🍜,主要係纖維,接近零卡,比一般麵質爽脆呢!
🔹青檸梳打 $48🔹羅漢果茶 $38呢度既特調梳打,採用生酮

有冇諗過食火鍋都可以食住瘦❓

l[生酮鴛鴦湯底]l $40
🐥養生花膠雞鍋 (+$20/位) (生酮)
🐽大骨滋補湯

🔸鮮豬心(半份) $38
🔸海帶麵(半份) $38

🔹青檸梳打 $48
🔹羅漢果茶 $38

呢度既特調梳打,採用生酮糖作為代用糖,因此均是無糖飲料喔!而養生羅漢果茶,使用 15 粒羅漢果加水煲製 45 mins,甜味來自無添加既果糖,生津解渴, 適合生酮人士飲用添。

養生瘦身都可以食得好有「營」🤗。
×××[渝味曉宇重慶老火鍋 -Xiao Yu]×××
©尖沙咀北京道12A號太子集團中心19樓
2022-06-15 190 瀏覽
原來生酮飲食唔會悶,仲可以打邊爐🤩!今晚去 渝味曉宇重慶老火鍋 滾一滾,跟 <渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋>菜單飲食~☯️ 鴛鴦鍋必叫[養生花膠雞鍋],有1/4隻三黃雞🐔,仲有幾條粗大花膠、好多新鮮蟲草花、杞子,湯底非常鮮甜,建議淥肉類前先飲幾啖補補身🤗。因為湯底甜,滾[功夫萵筍片]同「乾貢菜」都特別好味!我地仲嗌咗[普通辣大紅鍋],真係幾辣🌶️,刺激味蕾,食得特別多😂!第一次食[海帶麵],非常爽脆,口感獨特,原來接近零卡路里,下次打邊爐都可以再試下。有辣鍋梗係要凍飲,一人一杯[生酮雜莓梳打]🍹 &[ 青檸梳打]🍋,都係用生酮糖作為代用糖,無糖飲料黎架,酸酸地,開胃又解辣。鍾意佢連醬料都係生酮,好細心。仲有圍裙,啱晒我呢啲輪盡嘅人。侍應服務都好好,見到個爐啲煙吹去我眼鏡🤪,攞個風扇仔俾我吹啲煙去另外一個方向!真係好好!
原來生酮飲食唔會悶,仲可以打邊爐🤩!

鍾意佢連醬料都係生酮,好細心。

仲有圍裙,啱晒我呢啲輪盡嘅人。
  • 鴛鴦鍋
  • 功夫萵筍片
 Low-carb keto choice!邊爐都可以開心生酮🤓渝味曉宇最近更推出 <渝味曉宇 X 生酮達人唐貝詩 Keto火鍋> 菜單,同keep fit 達人👩🏻一齊食得健康啲啦😉 最中意鴛鴦鍋!一次可以試唔同湯底,🥘特別推薦養生花膠雞鍋,湯底香濃,而且更有足料鷄件同養顔花膠~🥢海帶麵,鮮味之餘好順滑,夠低卡,一定係靚女清新夏日之選☀毛肚,鮮活海蟶,鮮黃喉,千絲柏葉,鴨血,現炸豆皮,多款配料食得超盡興🥳熱辣辣,當然要飲杯生酮雜莓梳打,解渴清新,酸酸哋更醒胃🍒 創新menu加入低卡生酮元素,多咗選擇,自然可以食得開心無負擔🥬@xiaoyu_hotpot 📍尖沙咀
 Low-carb keto choice!

熱辣辣,當然要飲杯生酮雜莓梳打,解渴清新,酸酸哋更醒胃🍒

@xiaoyu_hotpot
📍尖沙咀
2022-06-15 119 瀏覽
火鍋係一種邪惡的美食。渝味曉宇重慶老火鍋希望打破呢種舊觀念。特意設計出讓人吃得健康亦不怕致肥的生酮火鍋❤️‍🔥。邀請生酮飲食達人唐貝詩(Lydia Tong)合作。聯乘設計别開生面的生酮火鍋菜單🤩。飬生花膠雞鍋($58/位)選用三黃雞加入花膠。新鮮蟲草花。杞子。鷄湯等餚製。三黃雞是指羽毛黃。爪黃。喙黃。其肉質嫩滑。皮脆骨軟。味道鮮美。鷄湯選用老雞、鷄腳餚製6小時,餚至皮散膠質溶於湯中。午市二人火鍋套餐。多達十二款美食。份量相當驚人💥。岩曬❤️多多樣樣試小小嘅為食妺👧🏻。✨午餐肉✨曉宇嫩牛肉✨鴨血✨手打蝦滑✨珊瑚蚌✨稻田毛肚✨田園菜籃✨功夫萵筍片✨白蘿蔔✨海帶頭✨曉宇苕粉✨紅糖慈粑食物上面有支籤。顯示食物烹煮時間 。枱上面有個Timer。絕對唔會出現overcook 嘅情況❣️。季節限定鮮活蟶子蟶子肥美當造。四月至八月限定🫧。鍾意食蟶子嘅朋友米錯過😮‍💨。套餐包埋甜品紅糖慈粑。香脆帶軟腍💜。+$30水仙鳥龍檸檬茶(凍)水仙清新而不澀。大大杯好抵飲👏。
飬生花膠雞鍋($58/位)
✨午餐肉
✨海帶頭
✨曉宇苕粉
✨紅糖慈粑
季節限定鮮活蟶子
套餐包埋甜品紅糖慈粑。香脆帶軟腍💜。
+$30水仙鳥龍檸檬茶(凍)
水仙清新而不澀。大大杯好抵飲👏。
2022-05-25 388 瀏覽
久違嘅晚餐聚會… 疫情一直反復,有得出去食真係要把握機會要咗一邊豬骨一邊麻辣普通辣,豬骨真係一大舊,麻辣一上枱就好香好濃,唔係太辣服務唔錯,會不時留意到就主動加湯,仲會有塊牌檔一檔唔好彈污糟,小小嘢但係細心位,唔係間間麻辣火鍋會!一嚟先送碗糖水,好似台式咁,但真係糖水…甜到….😅叫左肉菜都有啲,呢度幾好,可以半份! 如果人數少就可以叫半份,試多啲款! 因全份都係x2 平幾蚊,不如食多啲款滑牛肉可以,幾鮮嫩,肥牛就普通,無乜牛味菜都新鮮有部分食物會提示你煮幾耐,枱仲有埋計時⌛️ 好細心。不過最重要係食物質素!見佢推薦有個細聖子,叫左半份有六隻。跟佢時間話煮5分鐘,但有幾隻就煮左10分鐘都唔開口… 有少少唔新鮮…食到尾叫左個酥肉同甜品呢個紅糖糍粑都唔錯,好煙韌酥肉真係幾好食,因為好飽只係要左半份! 可以浸下麻辣都幾好食,會變左辣辣地但就咁食正啲😍 埋單約 $330 一個人,無叫嘢飲,食物質素同湯底都唔錯,點都新鮮過任食!環境都舒服,唔會好迫好窄,通道位都可以,四人二人枱都夠位,仲會有個架放餸,即使放左架,出入都唔會撞到,算幾好。同朋友飯局無限時無趕你走,而家好似係要餐廳施捨咁…呢度唔會趕人走
久違嘅晚餐聚會… 疫情一直反復,有得出去食真係要把握機會

一嚟先送碗糖水,好似台式咁,但真係糖水…甜到….😅

滑牛肉可以,幾鮮嫩,肥牛就普通,無乜牛味
菜都新鮮

食到尾叫左個酥肉同甜品

呢個紅糖糍粑都唔錯,好煙韌

酥肉真係幾好食,因為好飽只係要左半份!
可以浸下麻辣都幾好食,會變左辣辣地
但就咁食正啲😍

環境都舒服,唔會好迫好窄,通道位都可以,四人二人枱都夠位,仲會有個架放餸,即使放左架,出入都唔會撞到,算幾好。同朋友飯局無限時無趕你走,而家好似係要餐廳施捨咁…呢度唔會趕人走👍🏻

唯一希望改善係無水!佢會每枱比茶,已計埋茶水醬料。但我想要水,佢竟然答無水😳 有少少❓❓❓ 因唔飲得其他茶同涼茶,唯有落樓下7仔買支水… 😓
  • 重慶炸酥肉
  • 紅糖糍粑
  • 鴛鴦鍋
2022-05-21 379 瀏覽
為食貓係香港好少食重慶火鍋,多數都係食台式火鍋今次係同班朋友第一次去食,結果有d失望九宮格麻辣大紅鍋為食貓都係食得辣既人黎,但呢個湯底都真係幾辣下另外個湯有d酥為食貓唔係好接受到呢種湯底既味……d湯亦都好油下,凍左之後重會變左蠟🥲真係有d恐怖😂火鍋料我地幾個人都叫左好多配料,d料係就係幾新鮮,尤其d牛既雪花紋係幾靚,不過份量就偏少,價錢都唔平😵但值得一讚既係擺盤幾靚如果大家鍾意食重慶火鍋既,可以黎試下,但好似為食貓咁,比較鍾意台式既,就可以唔駛黎試
為食貓係香港好少食重慶火鍋,多數都係食台式火鍋
今次係同班朋友第一次去食,結果有d失望

九宮格麻辣大紅鍋
九宮格麻辣大紅鍋

為食貓都係食得辣既人黎,但呢個湯底都真係幾辣下
另外個湯有d酥

火鍋