‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥我愛慢煮#上環黃店💛•小妹上個星期去咗麻糬節,雖然食唔到麻糬,但就去咗呢間高汁西餐廳食,是意外的收穫喔٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!•🐮《美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條》($98) 9/10牛扒賣相好吸引,因為係慢煮的所以唔使揀幾成熟,煮得啱啱好唔會韌同油,小妹食完之後仲想encore(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過仲以為慢煮會整好耐同煮到好淋好多肉汁,但佢又唔係真係好淋(*≧ω≦)而且食到少少少少筋位,不過overall嚟講都巧𠹌正!薯條係小妹最中意嘅粗薯條!炸得外脆內軟又熱辣辣!下午茶時間去食真係巧抵٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و!會係開sem之前再去食多次(*≧ω≦)!•🧇🍨《雜莓窩夫 配 意大利雪糕》($48) 8/10賣相都係好出色!望到已經流晒口水!不過外層就唔夠脆,咬落去亦唔夠軟糯,麵粉口感都幾重( ・᷄ὢ・᷅ )不過撈埋雪糕食就好正!藍莓都好好食!•☕️《鮮奶咖啡》(+$15) 9/10Latte有好香濃奶味!(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)望落好靚亦都好好飲,跟主食都只係加$15(*≧ω≦)!•小妹星期一兩三點去,成間餐廳計埋小妹得兩枱客人(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢度燈光比較昏暗,周圍有好多裝飾,又靜又
‧˚₊*̥(* ⁰̷̴͈꒨⁰̷̴͈)‧˚₊*̥
我愛慢煮
#上環黃店💛

🐮《美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條》($98)
9/10

🧇🍨《雜莓窩夫 配 意大利雪糕》($48)
8/10

☕️《鮮奶咖啡》(+$15)
9/10

小妹星期一兩三點去,成間餐廳計埋小妹得兩枱客人(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 呢度燈光比較昏暗,周圍有好多裝飾,又靜又有fu~~好浪漫⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄

٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
📍 我愛慢煮 (孖沙街) (上環)
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖

💰人均消費:$50-$100

#foodie小妹_上環 #上環美食 #上環 #hkfoodie #上環黃店 #樓上cafe #上環cafe
今日去左上環果頭做野,放工諗住去chill下,但又唔想飲酒,於是揾左openrice上環比較受歡迎既餐廳,依間係第一位,所以就黎左試下。個門面係標誌下都唔算難揾,店內環境比較昏暗,播住啲好chill既歌,感覺舒服。Menu上有肉、海鮮、小食、pasta、不同種類既飲品,岩晒唔同人既口味,又有煎炸野又有沙律。仲有半價雪糕呀!安格斯牛扒肉質唔錯,口感岩岩好,點埋佢既gravy汁實在一流。大啡菇非常juicy,上面鋪左層芝士同一隻蛋,非常夾。沙律菜都好新鮮,配以醋,好醒胃。帶子肉質都唔錯。黑松露雲吞個皮幾in in,入面包住松露醬,加埋忌廉汁,非常之好食青檸特飲唔會過甜,但有適中既檸味,加上薄厚葉,份外清新。最後仲同朋友吹左陣水先走,餐廳都無話趕人走,依點抵讚。總結,食物質素不錯,價錢適中。餐廳好坐,適合朋友聚會,一齊放工去chill下

大啡菇非常juicy,上面鋪左層芝士同一隻蛋,非常夾。

沙律菜都好新鮮,配以醋,好醒胃。帶子肉質都唔錯。

青檸特飲唔會過甜,但有適中既檸味,加上薄厚葉,份外清新。

最後仲同朋友吹左陣水先走,餐廳都無話趕人走,依點抵讚。

2021-09-22 44 瀏覽
店如其名,餐廳主打慢煮的菜餚,以求保留食物的原汁原味餐廳裝潢乾淨簡潔,環境寬敞提供的西式菜餚,如48小時羊後膝 法式油封鴨髀等美國安格斯平鐵牛扒有手板咁大 肉質幾軟嫩 煎到五成熟 切開都仲見到啲粉嫩牛肉 而且保持到肉汁配以燒汁和薯條,份量也不少呢!全日早餐伴龍蝦 一份芝士龍蝦 配沙律法包,薯條 仲有番茄汁豆 溫泉蛋一隻賣相最搶眼就係芝士龍蝦喇! 夠大蝦又鮮味,仲有唔少膏添呀! 唔止賣相吸引,食物都相當有水準呢~北歐水果茶都幾清新G/F, Mabel House,15-17 Mercer Street, Sheung Wan消費$300
店如其名,餐廳主打慢煮的菜餚,以求保留食物的原汁原味
餐廳裝潢乾淨簡潔,環境寬敞
提供的西式菜餚,如48小時羊後膝 法式油封鴨髀等

美國安格斯平鐵牛扒
配以燒汁和薯條,份量也不少呢!
賣相最搶眼就係芝士龍蝦喇! 夠大蝦又鮮味,仲有唔少膏添呀!
唔止賣相吸引,食物都相當有水準呢~
北歐水果茶都幾清新

消費$300
2021-09-20 44 瀏覽
又來慢煮,走到正門口一開始還以為關門了,吓我一跳,後面才發現,原來轉了入口。小夥伴們,留意啦!你們愛❤的慢煮,正常營業的丫。 今天周一,所以也是比較精力充沛的一天,晚上吃頓好的,維持好心情。 油鴨腿98外皮酥脆內心柔軟又入味,喜歡這樣的口感,肉質鮮嫩多汁又有營養。 芝士溫泉蛋大菲菇 38絕對是餐廳招牌菜式,大菲菇清甜多汁又有好多好吃😋的口感,喜歡清爽口感同時芝士溫泉蛋又有點讚,今晚最愛❤沒想到竟然可以那麼美味。帶子 38好吃😋 美味,口感鮮美入味之餘又有屬於海鮮的口感,簡直是一流。我愛慢煮 (孖沙街)上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖

油鴨腿98

芝士溫泉蛋大菲菇 38

帶子 38

我愛慢煮 (孖沙街)
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖
2021-09-19 55 瀏覽
🌡️上環慢煮的浪漫「我愛慢煮」因為慢慢是個最好的原因欲速則不達,煮野食都係一樣,今次黎到上環#我愛慢煮,一齊睇下有咩必食推介啦!安格斯特級平鐵牛朳Flat iron 好香蒜油味,好易切開,入面紅紅地煮到岩岩好。肉質好鬆軟,每啖都有肉汁流出,咁既價錢去邊度搵!祕製保濕豬鞍架周邊帶有少少肥既豬鞍架食落好爽口,而且好香herbs味,非常推薦唔食牛既朋友。法式慢煮油封鴨腿酸酸甜甜既藍莓醬同鴨腿好夾,會令到成件事無咁油膩,鴨腿食落完全唔乾,係火喉控制真係做得唔錯。芝士溫泉大啡菇一切開溫泉蛋黃不斷流出,再加上面層芝士一啖咬落個大啡菇度,勁juicy!餐廳性價比好高,各位食肉獸仲等咩?gogogo!#我愛慢煮 #香港美食#hongkong #香港好去處 #香港美食指南 #hongkongfoodie #hongkongfood #eeeeeats #食肉獸 #慢煮#slowcook#sheungwan #justchewme #mcyfav#justchewmeat上環#上環美食 #牛朳#flatiron
🌡️上環慢煮的浪漫「我愛慢煮」

因為慢慢是個最好的原因

安格斯特級平鐵牛朳

祕製保濕豬鞍架

法式慢煮油封鴨腿

芝士溫泉大啡菇

餐廳性價比好高,各位食肉獸仲等咩?gogogo!

• 美國安格斯特級平鐵牛扒
  • 芝士溫泉蛋大啡菇
  • 炸海鮮籃
  • 法式油封鴨髀
2021-09-15 94 瀏覽
美國安格斯特級平鐵牛扒 ($118)叫左個比較價廉嘅牛扒,牛扒慢煮完拎咗去煎,大概7成熟。肉質唔鞋,有濃郁牛味,勝價比高。炸海鮮籃 ($78)有蝦、魚柳、魷魚同蠔。當中蠔炸得最出色,入口有汁流出黎,唔會話炸得太乾。其他都係水準之上。 蜜糖香草烤法國春雞 ( $98) 一切開好滑,就咁睇仲擔心佢會生。食落係熟嘅,而且好嫩口。個皮煎得好香口,整體口感同味道都好食。忌廉雜菌意大利黑松露雲吞($108)個忌廉雜菌湯味道有少少似罐頭湯嘅味,有少少菇粒係面頭,夠晒濃味。我第一次食雲吞,佢入面有啲黑松露,味道偏淡,唔會同個湯搶味。整體食物的質素高,慢煮出黎嘅牛同雞口感同味道都出色!
美國安格斯特級平鐵牛扒 ($118)

炸海鮮籃 ($78)

蜜糖香草烤法國春雞 ( $98)

忌廉雜菌意大利黑松露雲吞($108)

整體食物的質素高,慢煮出黎嘅牛同雞口感同味道都出色!
朋友轉新工,由新界每天到港島上班,真係諗起都覺得攰 遷就一下佢,到上環食一個美味晚餐呀~第一時間就想起「我愛慢煮」,係值得再光顧的一間餐廳呀~ 唔好以為餐廳未開呀,因為疫情關係,餐廳只開了一邊門,其實係側面可以入的以前係要自己落樓order, 依家可以係MENU 揀,有職員幫你落單重用的MENU 好環保,我鐘意雖然加有點餐服務,但餐廳依然堅持不收加一,非常有HEART呀( 剩係佢地不停上上落落咁上菜,都值得收加一)呢度既菜式係好抵食~ 98蚊起已經可以食到一個慢煮既扒SIDE DISHES 講緊幾十蚊飲品就一般街外價錢,但酒類反而奇抵~ $158-208 已經有一枝~ 聽到隔離枱有人同侍應講枝酒好好飲呀~(可惜我酒量不佳,唔敢試) 秘制保濕豬鞍架 (8oz)  $ 138 加配煎鵝肝片 $38  ( 揀扒可以有唔少ADD-ON 可以揀架) 落單時我對8oz 無咩概念,但見到成塊扒個時就知原來8oz都唔野少架成件豬鞍係超厚身的,好有份量~不得不讚下,就連伴碟的青瓜都有處理過,調過味而又係好味的~ 反而鵝肝就失色左,除左薄之外 (佢有寫明係30g) ,煎得唔夠香口慢煮係用低溫烹煮食物數小時
朋友轉新工,由新界每天到港島上班,真係諗起都覺得攰
遷就一下佢,到上環食一個美味晚餐呀~
第一時間就想起「我愛慢煮」,係值得再光顧的一間餐廳呀~

重用的MENU 好環保,我鐘意
( 剩係佢地不停上上落落咁上菜,都值得收加一)

呢度既菜式係好抵食~ 98蚊起已經可以食到一個慢煮既扒
SIDE DISHES 講緊幾十蚊

聽到隔離枱有人同侍應講枝酒好好飲呀~
(可惜我酒量不佳,唔敢試)

秘制保濕豬鞍架 (8oz)  $ 138

成件豬鞍係超厚身的,好有份量~
不得不讚下,就連伴碟的青瓜都有處理過,調過味而又係好味的~

慢煮係用低溫烹煮食物數小時,特色係令到D肉就得好靚同好嫩
睇見呢舊豬鞍咁粉紅幼嫩就知幾正啦~
入口係完全唔使用力咬,雖然豬鞍有少少質感,但肉質係嫩滑~

辣汁煙烤豬腩 $98
Add on 牛油燒帶子 (3pcs) $38

唔好以為平野就唔得,呢個豬腩同樣有8oz, 但一百蚊都唔使~ 好抵食

雖然話係辣汁,但對於食得辣既我,感覺辣度好輕微~
煎帶子煎得幾香口~ 而且每隻既SIZE 都幾大~

豬腩比之前的豬鞍更滑
雖然豬腩帶有肥肉,但入口一D都唔肥, 唔膩。 仲令到成舊肉特別滑添~

海鮮芝士忌廉菠菜苗 $ 68

呢個係即焗的,上盤時D芝士仲好似溶岩咁仲滾熱辣~
芝士是超厚,非常CREAMY, 如果係愛芝士人仕一定非常鐘意~

話明係海鮮,真係大隻隻蝦架~

不過個忌廉汁好多,而菠菜唔算多,所以浪費左好多汁呀~ 如果下面加個意粉就好正啦~

飯後又點可以無甜品
加13蚊就有一個雪糕,抵到爆,一定要記得換呀
(仲有好多隻口味揀添呀)

飲品方面,我揀左熱情芒果特飲
佢個樣唔太熱情~HAHA  不過有芒果粒可以食補番數啦~

記得上次黎,呢度既裝修係走年青路線
今次改左裝修,有少少HIGH END 既感覺, 燈光也比較暗~
不過最緊要係店員唔會趕人走 (當然,如果有人等就大家識做啦~)

朋友對今次的晚餐很滿意,尤其對2個慢煮的扒更讚不絕口~
果然我的選擇沒錯呀~
2021-09-14
  • 秘制保濕豬鞍架
  • 辣汁煙烤豬腩
2021-09-14 88 瀏覽
慕名而來搵到呢間慢煮餐廳,一定要試吓佢哋出名嘅油封鴨。果然不失所望,油封鴨肉質鮮美,撕開仲有肉汁流出,性價比非常高。除咗油封鴨之外,當日亦有點左美式燒雞髀,同樣肉質鮮嫩,全餐都係肉都唔會覺得膩,仲會食過返尋味添!
2021-09-11
上星期六同個女二人去尼度食晏!我叫咗個1/炸海鮮藍 2/燒春雞+鵝肝 3/青囗+蒜茸包首先來左個炸海鮮藍,急凍蝦,魚,尤魚圈和蠔既本身就無味啦!因為係急凍野,但d粉漿太厚和太硬!跟住黎青口,d肉就太梅吖,d汁又掛唔晒喺d青口度,變相個蒜茸包點唔到d汁,d蒜茸只係得小小!最後個燒春雞,一隻唔入味d肉又梅既雞,鵝肝又腥!其實我都係睇食評先去試下,d人講到有幾好得幾好又好味!點知呢!不過可能我唔識欣賞!不過我肯定唔會再去!服務態度100分滿分的話,我比60分!環境就麻麻,唔覺有幾浪漫!
上星期六同個女二人去尼度食晏!
我叫咗個1/炸海鮮藍
2/燒春雞+鵝肝
3/青囗+蒜茸包
最後個燒春雞,一隻唔入味d肉又梅既雞,鵝肝又腥!
不過可能我唔識欣賞!不過我肯定唔會再去!
服務態度100分滿分的話,我比60分!
環境就麻麻,唔覺有幾浪漫!
2021-09-11
2021-09-11 66 瀏覽
在慢活中享受慢煮店舖裝修走工業風午餐CP值非常高美國安格斯平鐵配薯條 $98肉味不錯烤法國春雞半隻、溫泉蛋、窩夫 $98雞肉好Juicy法式油封鴨髀、溫泉蛋、窩夫 $78咬落去入面幾Juicy 啖啖鴨香味慢煮出細貨👍🏿
在慢活中享受慢煮

法式油封鴨髀、溫泉蛋、窩夫 $78
咬落去入面幾Juicy 啖啖鴨香味

慢煮出細貨👍🏿
2021-09-11 43 瀏覽
呢間以慢煮做主題嘅餐廳上環一共有兩間分店一間孖沙街近上環站一間普慶坊近西營盤站今次去到孖沙街分店試試...美國安格斯特級平鐵牛扒 ($118)牛扒煎香依然夠冧大概7成熟左右呢個價錢係上環餐廳嚟講性價比唔錯芝士焗波士頓龍蝦($88)龍蝦蝦肉彈牙加埋上面舖面既芝士絕配我鍾意佢專登有用鹽醃左個蟹鉗先所以拆蟹鉗肉食既時候都唔會淡而無味芝士溫泉蛋大啡菇 ($38)一切開溫泉蛋漿就流哂出嚟芝士燒到半融狀態混合咗芝士同溫泉蛋漿既大啡菇唔會乾身而且味道好夾忌廉雜菌黑松露意大利雲吞 ($108)以忌廉蘑菇汁配上夾住黑松露蓉既雲吞味道唔會太鹹如果醬汁再creamy啲就更好慢煮紅酒梨•咸焦糖朱古力布朗尼•意大利雪糕($68)咸焦糖朱古力布朗尼帶點煙熏味布朗尼朱古力味濃紅酒滲哂落個梨度好入味不過本來以為慢煮之後梨會比較冧身口感同想像中有出入雲尼拿意大利雪糕可以再香滑啲
呢間以慢煮做主題嘅餐廳
上環一共有兩間分店
一間孖沙街近上環站
一間普慶坊近西營盤站
今次去到孖沙街分店試試
美國安格斯特級平鐵牛扒 ($118)
牛扒煎香依然夠冧
大概7成熟左右
呢個價錢係上環餐廳嚟講性價比唔錯

芝士焗波士頓龍蝦($88)
龍蝦蝦肉彈牙
加埋上面舖面既芝士絕配
我鍾意佢專登有用鹽醃左個蟹鉗先
所以拆蟹鉗肉食既時候
都唔會淡而無味

芝士溫泉蛋大啡菇 ($38)
一切開溫泉蛋漿就流哂出嚟
芝士燒到半融狀態
混合咗芝士同溫泉蛋漿既大啡菇
唔會乾身而且味道好夾

忌廉雜菌黑松露意大利雲吞 ($108)
以忌廉蘑菇汁
配上夾住黑松露蓉既雲吞
味道唔會太鹹
如果醬汁再creamy啲就更好

慢煮紅酒梨•咸焦糖朱古力布朗尼•意大利雪糕($68)
咸焦糖朱古力布朗尼
口感同想像中有出入
雲尼拿意大利雪糕
可以再香滑啲
2021-09-10 41 瀏覽
好耐冇食慢煮了🤩而我私心最中意encore最多次嘅餐廳就係我愛慢煮/慢煮工業🥳今次又黎返孖沙街分店 放工黎食夠方便😛佢寫住帶骨 不過原來會切好上碟 舊骨就附係旁邊 夠晒方便😋食落口感都幾爽脆 有脂肪嘅位置更加有層次配埋醬汁食正🤤 係度食過一次之後從此愛上左黑松露薯條😛薯條外脆內軟 炸得岩岩好 而黑松露醬亦係暫時食過最好食嘅一間👍🏻👍🏻新鮮焗起出爐 比想像中份量要多🤣因為熱辣辣咁上菜 所以芝士仲可以拉絲!通心粉亦都唔腍 整體食落好creamy👅因為無晒奶凍 所以用brownie黎代替紅酒梨暖暖的 保留返紅酒嘅香甜 同梨好夾👍🏻Brownie外層crispy 內層鬆軟 朱古力味好香Gelato就係雲尼拿味 口感好順滑😋—————————————————————總結 肉類同小食嘅質素都十分高環境幾chill 價錢又唔會好貴 仲免加一!值得一試再試😋
好耐冇食慢煮了🤩

係度食過一次之後從此愛上左黑松露薯條😛
薯條外脆內軟 炸得岩岩好
而黑松露醬亦係暫時食過最好食嘅一間👍🏻👍🏻

新鮮焗起出爐 比想像中份量要多🤣
因為熱辣辣咁上菜 所以芝士仲可以拉絲!
通心粉亦都唔腍 整體食落好creamy👅

Gelato就係雲尼拿味 口感好順滑😋

—————————————————————
總結
肉類同小食嘅質素都十分高
環境幾chill 價錢又唔會好貴 仲免加一!
值得一試再試😋
2021-09-08
美國安格斯特級帶骨牛小排12oz
黑松露薯條
慢煮紅酒梨、咸焦糖朱古力布朗尼、意大利雪糕
2021-09-06 51 瀏覽
每月必聚嘅舊同事發現佢公司附近有間西餐廳以慢煮為主題~價錢仲幾親民,梗係要去試下!餐廳喺上環孖沙街,好近上環站。裝潢有心思,樓上雅座燈光小小暗,好啱happy hour 傾計飲嘢!menu 主打慢煮菜式,扒類都係 $98起相當唔錯,side dish 仲有好多種選擇添!🌿蜜糖香草烤法國春雞🍯 $98半份春雞外皮煎至金黃色,醬汁香甜皮薄香脆,切落去已知肉質超嫩滑,雞脾部分更加軟嫩無比!慢煮嘅雞胸都好淋易入口!蜜糖香草香味自然清甜,簡直無得彈!🍖法式慢煮油封鴨腿 $98擺盤滿分嘅慢煮油封鴨腿,上菜時陣陣鴨肉香味,外皮煎至薄脆,鴨肉慢煮後仍然有肉汁同好扎實,外皮嘅輕輕咸味,加上盤上清甜嘅果醬,一齊食特別惹味難忘!見每枱必點係有原因嘅!🍤炸海鮮籃 $78 炸物有魚柳、魷魚圈、蝦同蠔,每樣都唔錯!🌭紐倫堡香腸盤 $88 燒烤過嘅紐倫堡香腸配酸菜食簡直係餐前小食之選!份量仲好多!

🌿蜜糖香草烤法國春雞🍯 $98

🍖法式慢煮油封鴨腿 $98

• 蜜糖香草烤法國春雞
  • 法式慢煮油封鴨腿
2021-09-01 70 瀏覽
朋友之前喺Openrice book左呢間餐廳,一出上環A2站行5分鐘左右就到鋪頭,喺港島區嚟講唔算難搵。佢間鋪個門口唔係對住大街,反而係要轉彎,喺一條小巷入面先搵到正門。餐廳係一間半樓上鋪,地下果層係廚房,客人要行上一層先係食野嘅地方,一上到去已經覺得有一股浪漫嘅氣氛,主要因為佢嘅燈光偏向昏暗同柔和,加上每張餐枱都放左一盞細枱燈,客人可以因應需要而去調整所坐位置嘅燈光,都幾有情趣架~食物選擇方面唔算多,以食扒為主,我地每人各嗌左一份美國安格斯特級平鐵牛扒($118),另加一份黑松露薯條($58),味道嚟講:牛扒質素普通,反而薯條比我地嘅驚喜仲大,黑松露醬香味濃郁,同薯條配搭非常之夾,加上份量亦比我地想像中多,所以真心推介呢份小食!當晚係星期二晚,但間餐廳都比我想像中多人,入座率都有8成左右,足以證明呢間餐廳真係幾受歡迎嘅~如果想周末去試下嘅朋友,就要早啲book位啦,順帶一提:而家經Openrice book位,每枱可以獲贈一杯Haagen Daz雪糕,當飯後甜品都唔錯架~

美國安格斯特級平鐵牛扒
題外話/補充資料: 食食下途中,餐廳突然停電,我地全間餐廳嘅客人當堂O左嘴,好彩佢好快就恢復返電力,如果唔係大家就要喺漆黑之中食飯了,原本間餐廳已經夠暗架啦,停電果下直頭係黑到伸手不見五指咁,連朋友個樣都差啲睇唔清XDD
2021-08-31
2021-08-28 120 瀏覽
蟹肉蝦仁沙律蟹肉🦀蝦仁🦐都幾多下,所以碗沙律🥗好大碗黑松露薯條🍟一上枱熱辣辣脆身,係粗薯條😍,黑松露醬味重。就算之後凍左,薯條都仲好食,唔會淋曬海鮮濃汁藍青口青口&汁都好多下,所以蒜茸包可以沾啲汁食蒜蓉卡真蝦包🍞雖然個包勁似排包,以為都係甜既,但其實個包有好香蒜蓉牛油味,所以意外地同啲蝦好夾😲推薦👍🏻蜜糖香草烤法式春雞(半隻)& 西班牙粟飼黑毛豬梅扒以慢煮方式烹調,可以鎖住啲肉汁令到啲肉仲係好嫩,所以啲肉好軟&juicy 煙肉芝士通心粉上枱仲係熱,所以啲芝士🧀可以拉絲最讚係啲尼到好適合同朋友一邊食一邊傾計,店員唔會吹我地走,同埋好少可會免加一,雖然落單&埋單都要行去counter,但店員都會親自送餐&refill水
蟹肉蝦仁沙律
蟹肉🦀蝦仁🦐都幾多下,所以碗沙律🥗好大碗

黑松露薯條🍟

海鮮濃汁藍青口
青口&汁都好多下,所以蒜茸包可以沾啲汁食

蒜蓉卡真蝦包🍞

蜜糖香草烤法式春雞(半隻)& 西班牙粟飼黑毛豬梅扒

煙肉芝士通心粉
上枱仲係熱,所以啲芝士🧀可以拉絲