上環一直俾我一種感覺都係多貴價嘅餐廳🍴不過最近試咗一間真心要推薦嘅平民版高質西餐廳位於上環孖沙街,系一間樓上舖,地下係廚房,要上一層樓梯就係餐廳地方唔算話好大,不過位置都幾好坐。吾太逼…我哋叫左一塊西冷牛扒🐮 $148 8安士。雖然佢唔係好厚身但勝在夠平,肉質都容易入口唔會太過靭,呢個價錢算係不過不失蒜香🧄芝士排包 $38 一放低冇諗過原來係咁大個包🤣🙈面頭有滿滿嘅芝士,再加上邪惡嘅蛋黃醬,咬落去脆卜卜排包,超級滿足😋😍黑松露番薯條$58 一大兜番薯條😍配上自家調製黑松露醬,不過有啲美中不足就係番薯條吾夠脆,偏淋脆辣一字單骨雞翼$88/10件 名副其實脆辣,辣嘅程度比起麥當勞嘅脆辣雞翼會偏向辣椒d🙈食左1-2隻已經有少少頂唔順🥹唔係太食得辣嘅我, 不過真係夠哂脆口😆整體嚟講呢一間價錢合理大件又抵食!喺上環嘅地段算係一班打工仔嘅選擇😆
上環一直俾我一種感覺都係多貴價嘅餐廳🍴

不過最近試咗一間真心要推薦嘅平民版高質西餐廳

2022-10-07 378 瀏覽
📍上環:我愛慢煮🍝明太子大蝦忌廉意粉 $138🍟黑松露番薯條 $68🥩安格斯西冷牛扒(8oz) $148🍸荔枝接木花特飲 $42🍹熱情芒果特飲 $42≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※今次去咗上環呢間食慢煮嘅西餐廳✨ 環境就以比較昏暗 感覺都幾有氛圍 位置坐落都算闊落 環境都算舒適~食物方面✨🍝明太子大蝦忌廉意粉 明太子忌廉汁好香 少少辛辣味 唔會好漏 偏重味少少每啖都充滿著明太子嘅醬汁 食到好滿足🙈 大蝦煎到金黃色 爽口彈牙 但青口就普普通通啦 不過都十分推薦👍🏻🍟黑松露番薯條 番薯好甜🍠 上枱熱辣辣 外脆內軟 唔知係咪因為食緊番薯 冇食薯條咁有罪惡感🤣佢個醬係沙律醬配埋一大堆黑松露醬 點醬食甜甜哋亦唔會覺油膩感重 真係超級正😋🥩安格斯西冷牛扒(8oz) 呢個係用慢煮方式烹調✨牛扒好嫩滑 好重牛肉味🐮 上碟之前兩邊已經煎香 微煎🥩 牛扒雖然冇得自己揀熟度 但佢地煎到啲肉質啱啱好 大概5-7成左右 推薦👍🏻🍸荔枝接木花特飲 好香接木花香味 仲有幾粒荔枝肉 加上梳打水 解膩一流🌸🍹熱情芒果特飲 熱情果肉 加上芒果🥭好有夏天色彩 不過味道就偏甜左小小啦🤏🏻總括黎講
📍上環:我愛慢煮
🍹熱情芒果特飲 $42

食物方面✨
🍝明太子大蝦忌廉意粉

🍟黑松露番薯條

🥩安格斯西冷牛扒(8oz)

🍸荔枝接木花特飲
好香接木花香味 仲有幾粒荔枝肉 加上梳打水 解膩一流🌸

🍹熱情芒果特飲

總括黎講 食物質素唔錯而且價錢黎講吾算話特別貴 如果係午市去嘅話會有set餐 價錢方面會更抵少少😎 如果幾個人去share食物 傾下計 又想試下食慢煮食物嘅話 呢間感覺都吾錯🥰🖤

2022-09-17 358 瀏覽
同朋友行上環,行行下肚餓就去咗食呢間;個日係假期嘅下午時間,鋪頭都唔算多人。店員安排咗我地坐上層,但係上層環境極度陰暗,枱面只係得盞燈,日頭時間都可以食到燭(燈)光晚餐,幾浪漫。1.美國安格斯特級平鐵牛扒價錢親民,一開始對佢無咩expectation,食完發現性價比極高。牛肉煎得岩岩好,肉質嫩滑,仲要好有牛味,只需要簡單嘅調味都已經好好味,不過份量有啲少,一個人食可能會唔夠飽。2.芝士大啡菇大啡菇上面鋪咗層厚嘅芝士,一切開入面隻溫泉蛋流哂出黎,加上大啡菇本身都有水份,極度juicy!3.黑松露蕃薯條蕃薯條新鮮炸起,上到枱仲係熱辣辣,放到入口外脆內軟,點埋黑松露醬放入口,蕃薯條仲keep到蕃薯嘅味道,完全食到停唔到口!4.海鮮濃汁藍青口青口嘅份量都幾多下,味道尚算鮮甜;醬汁方面,醬汁偏杰身,但係可能醬汁唔算好多,有少部份青口唔係好掛到汁,不過整體都算係幾唔錯!

1.美國安格斯特級平鐵牛扒

2.芝士大啡菇

3.黑松露蕃薯條

4.海鮮濃汁藍青口
2022-08-02 639 瀏覽
朋友介紹我到這裏嘗一嘗他們家的牛扒,說是性價比高,於是平日晚市來試下。當日由於時間尚早,所以只有我們一檯客人,我們分別點了48小時羊後膝、威靈頓牛扒和酥皮湯,羊後膝烤得較為乾身,咬下去沒有太多肉汁 與幻想的慢煮多汁、肉質鮮嫩有點出入。而且有些部分更為乾身,有點勉強才能吃下去。威靈頓牛扒方面,一切開餅皮和磨菇蓉未能緊緊地包裹著牛柳,牛柳肉質一般,餅皮較厚,最後也沒有吃餅皮。酥皮湯方面就不過不失,酥皮沒有很酥脆。整體用餐體驗,因為食物質素以致不太愉快。

48小時羊後膝

威靈頓牛柳

酥皮湯方面就不過不失,酥皮沒有很酥脆。
酥皮湯

整體用餐體驗,因為食物質素以致不太愉快。
原來12:30去到上環係冇可能去到想試既餐廳🙊 我地最後去左最快有位、我地又未食過既我愛慢煮💛我地4 個人些牙4個lunch set💁🏽‍♀️ ➿ 餐湯👉🏼 洋蔥湯唔係平時西式個種咁厚身同重牛油~ 呢度既洋蔥湯🧅 味道以雞湯同黑椒為主!➿ 溫泉蛋卡邦尼意粉 ($108)係加左幾多cream,好creamy既Carbonara🍝➿ 明太子大蝦忌廉意粉 ($128) 明太子份量多,sauce都係走creamy路線~➿ 美式蜜糖芥未豬仔骨配燒菜(4件)($118)mustard味道比想像中濃厚,真係會食到有d攻鼻既程度😆➿ 安格斯西冷牛扒配燒菜 ($138)西冷切開後睇色澤就覺得唔錯,食落都係,生熟程度剛好👍🏼 都幾有牛味~➿ 水果茶 係用茶包沖調,冇加糖漿,健康d~

我地4 個人些牙4個lunch set💁🏽‍♀️
➿ 餐湯👉🏼 洋蔥湯

➿ 溫泉蛋卡邦尼意粉 ($108)
係加左幾多cream,好creamy既Carbonara🍝

➿ 明太子大蝦忌廉意粉 ($128)
明太子份量多,sauce都係走creamy路線~

➿ 美式蜜糖芥未豬仔骨配燒菜(4件)($118)
mustard味道比想像中濃厚,真係會食到有d攻鼻既程度😆

➿ 安格斯西冷牛扒配燒菜 ($138)

➿ 水果茶
係用茶包沖調,冇加糖漿,健康d~
2022-07-06 558 瀏覽
慢煮近年越嚟越興,聽講肉會比較嫩,肉色pink啲👅哩間系上環都好多年,一個上環都有兩間分店,可想而之頗受歡迎👏🏻1/美式辣汁煙烤豬腩$982/法式慢煮油鴨髀$983/芝士温泉蛋大啡茹$38豬腩好淋,一層肉一層油,但唔會過油膩,辣汁唔算太辣,近乎bbq味🤔店舖賣點,油鴨髀,都等左幾耐下😯😯鴨肉唔鞋,好嫩,亦無鴨so味,配上醬汁,去除油膩,好濟感覺🤫唔知算唔算得上正宗法式,但以咁價錢,都可以一試🤗個人重點,系温泉蛋♨️大啡菇一切開流曬蛋汁,好juice 🤤🤤好想知點知到大啡菇熟同時蛋唔會過老仲可以流汁🥺🥺我都想系屋企整。。。有冇人知個秘技㊙️整體好食,但覺得份量細左啲,要轉場食個糖水添呀🤭(唔好俾人知我咁大食)環境佢系2層,好有格調,西餐廳暗黑系,不過張枱比較細,枱面唔夠擺🙂價錢💰💰💰/5環境👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比❤️❤️❤️/5📍我愛慢煮 (孖沙街) (上環)上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖
慢煮近年越嚟越興,聽講肉會比較嫩,肉色pink啲👅

1/美式辣汁煙烤豬腩$98
2/法式慢煮油鴨髀$98
3/芝士温泉蛋大啡茹$38

店舖賣點,油鴨髀,都等左幾耐下😯😯
鴨肉唔鞋,好嫩,亦無鴨so味,
配上醬汁,去除油膩,好濟感覺🤫
唔知算唔算得上正宗法式,但以咁價錢,都可以一試🤗

個人重點,系温泉蛋♨️大啡菇
一切開流曬蛋汁,好juice 🤤🤤

價錢💰💰💰/5
環境👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比❤️❤️❤️/5

📍我愛慢煮 (孖沙街) (上環)
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖
2022-06-24 476 瀏覽
本身唔係打算去依間,但想去個間原來要book 位先得,最尾揀左依間近的,我地去到其實已經比較夜,佢九點last prder, around 9 點9就要閂門入到去個陣感覺有少少伏伏地,總共座位應該15個左右。。。。同埋張枱摸上去感覺唔太乾淨野食唔算多,中午有set 包野飲,但晚黑唔包,野飲都 30/40蚊,有d 貴,所以我地三個都冇叫野飲三個人 叫左個輕食拼盤(好彩有叫),羊,牛同鴨份量真係好少。。。同埋味道一般,唔值得叫。羊嘅份量多d, 肉質唔柴但都唔入味。。。依個餐廳彈性處理左,本身個拼盤係二人份。我地三人加d 錢,比左三人份。有薯條,蝦,芝士,雞翼,雞粒。好彩叫左佢嘅原因係,薯條係我地三人嘅主食。同埋我覺得個拼盤比牛同羊都好食(我冇試鴨)。薯條脆得黎唔油,份量足。另外三個炸物都唔錯。雞翼嘅味似m 記的翠香雞。我覺得個芝士條都好食

入到去個陣感覺有少少伏伏地
,總共座位應該15個左右。。。。同埋張枱摸上去感覺唔太乾淨

三個人 叫左個輕食拼盤(好彩有叫),羊,牛同鴨

份量真係好少。。。同埋味道一般,唔值得叫。

羊嘅份量多d, 肉質唔柴但都唔入味。。。

2022-06-24 1254 瀏覽
上環質素還好西餐😗-💛黃色商家-🦢香煎鵝肝 ($58)鵝肝冇咩腥味,面頭夠脆同香,裏面都夠軟熟,不過味道可以再濃少少~🐂經典威靈頓牛柳 ($208)喺Menu見到威靈頓牛柳咁平即刻諗住叫件試下,酥皮就咁望顏色幾靚,但係食落唔夠脆之餘略嫌有少少太淋,至於牛柳味道唔係好夠,而且有少少overcooked😵‍💫切都切得幾吃力,肉汁都唔算多,個人覺得麻麻🥲🐏慢煮12小時紅酒香草燴羊後膝 ($148)份量幾大,但係一樣味道唔係好夠,不過肉質幾軟熟,個人覺得如果肉汁多少少就會好啲,冇咩羶味,就算唔係好食羊嘅應該都可以接受~🍟輕食拼盤 ($88)呢個真係幾抵食,薯條雖然唔算話好脆,但係份量多同選擇多,尤其係芝士條好吸引,不過炸雞粒偏乾,但以呢個價錢嚟講算係唔錯😙🍹荔枝接骨木花特飲 ($42)荔枝味幾濃,飲落都幾清爽,唔會太甜,而且有三粒荔枝肉,幾足料☺️-🥭熱情芒果特飲 ($42)熱情果同芒果都夠味,唔會遮住咗對方嘅味,而且飲落幾清爽,甜度一樣適中!餐廳環境係唔錯,食物價錢係幾抵,但係質素就一般,服務都OK,但係應該唔會想再encore🥹味道 6/10服務 8/10環境 8/10回頭率 4/10總評
上環質素還好西餐😗
💛黃色商家
🦢香煎鵝肝 ($58)

🐂經典威靈頓牛柳 ($208)

🐏慢煮12小時紅酒香草燴羊後膝 ($148)

🍟輕食拼盤 ($88)

🍹荔枝接骨木花特飲 ($42)
🥭熱情芒果特飲 ($42)

味道 6/10
服務 8/10
環境 8/10
回頭率 4/10
總評 6.5/10
人均消費 $320💰
📍我愛慢煮
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖
(其他分店: 上環普慶坊18號地下G2號舖)

#米食西餐 #米食上環 #米飲嘢 #米食多國菜
#hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
2022-05-16 691 瀏覽
📍𝕾𝖍𝖊𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖆𝖓 🛥#cyninsheungwan #eatinshengwan▪黑松露蕃薯條 💯𝔹𝕝𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕣𝕦𝕗𝕗𝕝𝕖 𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥 ℙ𝕠𝕥𝕒𝕥𝕠 𝔽𝕣𝕚𝕖𝕤慢煮紅酒香草羊後膝 🐑ℝ𝕖𝕕 𝕎𝕚𝕟𝕖 𝕃𝕒𝕞𝕓 𝕊𝕙𝕒𝕟𝕜 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕄𝕚𝕟𝕥 𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪美國安格斯特級帶骨牛小排 💯💯𝕌𝕊 𝔸𝕟𝕘𝕦𝕤 𝔹𝕠𝕟𝕖-𝕚𝕟 𝕊𝕙𝕠𝕣𝕥 ℝ𝕚𝕓 𝕨𝕚𝕥𝕙 ℍ𝕖𝕣𝕓𝕒𝕝 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔 𝔹𝕦𝕥𝕥𝕖𝕣 𝔻𝕣𝕖𝕤𝕤𝕚𝕟𝕘▪
📍𝕾𝖍𝖊𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖆𝖓 🛥

黑松露蕃薯條 💯

慢煮紅酒香草羊後膝 🐑

美國安格斯特級帶骨牛小排 💯💯

2022-05-07 533 瀏覽
1. 地點餐廳位置近上環地鐵站,但由於街度燈光較暗且餐廳門口是以灰色調為主,很容易走過頭找不到門口。2. 餐牌大約一年前曾到訪過,感覺上餐牌選擇少了一點。主食選擇沒大改變,小食選項好像少了,甜品直接沒了,飲品的話沒太留意。Openrice上已有最新的餐牌。3. 食物3.1 香草牛油燒虎蝦 $88共三隻虎蝦,同伴表示其中一隻肉質有點「霉」,蝦身較小,約食指粗幼,性價比較低。評分:2/53.2 黑松露蕃薯條 $68份量非常多,炸得有點兒像Mcdonald薯條,一條一條吃的話吃不出是蕃薯。同伴試了黑松露沙律醬,表示味道不錯。因為是油炸食品,比較油膩。評分:4/53.3 法式油封鴨髀 $98共兩隻鴨髀,外皮酥脆,肉質軟嫩,咸淡適中,份量較多,就是配菜的蘿蔔太硬。沒有試過其他餐廳的油封鴨,不能作對比。評分:4.5/53.4 燒BB露荀 $78燒露荀是跟油封鴨髀一起上的,份量較少,比較油膩,且部分露荀吃到有「渣」,性價比低。評分:0.5/53.5 熱情芒果特飲 $42感覺像是芒果味的soda water,有些芒果肉,份量較少,味道不過不失。評分:3/54. 環境餐廳燈光較暗,面積較小,座位不多,沒
1. 地點

法式油封鴨髀$98及燒BB露荀$78

3.5 熱情芒果特飲 $42
評分:3/5

4. 環境
餐廳燈光較暗,面積較小,座位不多,沒有什麼風景。不知道是否因樓底較低,環境比較嘈吵。

5. 服務
由於在Openrice訂位時標明了有食物敏感,店員特地再確認了一遍,服務頗為細心。

6. 總結
兩人消費約$460,整體來說性價比一般,日後未必會再來訪。
2022-05-06
黑松露蕃薯條
  • 法式油封鴨髀
2022-02-27 692 瀏覽
今次黎咗食慢煮餐廳氣氛好cozy好chill好放鬆,唔小心就食咗個幾鐘haha 美國安格斯特級帶骨牛小排 $208:雖然話帶骨,不過上菜嘅時侯佢已經好貼心咁切好曬俾你牛小排嘅肉質好爽口,但係又唔會靭個人最推薦呢個Main 黑松露薯條:薯條炸得好鬆軟,外皮又唔會腍食過咁多Truffle Fries都係最鍾意呢間 煙肉芝士通心粉:新鮮熱辣,份量都算ok,味道正正路路 慢煮紅酒梨、朱古力Brownie、Gelato:紅酒梨好入味,口感依然係度,唔會因為煮太耐腍曬Brownie皮脆鬆軟Gelato就好creamy,我幾鍾意不過份量比較少,多啲更開心 總結:雖然呢間價錢唔算好平,但係食物質素幾好,同埋食得舒服,會encore

今次黎咗食慢煮

美國安格斯特級帶骨牛小排 $208:
雖然話帶骨,不過上菜嘅時侯佢已經好貼心咁切好曬俾你
牛小排嘅肉質好爽口,但係又唔會靭
個人最推薦呢個Main

黑松露薯條:
薯條炸得好鬆軟,外皮又唔會腍
食過咁多Truffle Fries都係最鍾意呢間

煙肉芝士通心粉:
新鮮熱辣,份量都算ok,味道正正路路

慢煮紅酒梨、朱古力Brownie、Gelato:
紅酒梨好入味,口感依然係度,唔會因為煮太耐腍曬
Brownie皮脆鬆軟
Gelato就好creamy,我幾鍾意
不過份量比較少,多啲更開心

🍪【#上環】我愛慢煮 The Hangout Corner 💥食肉獸精選 $78抵食午餐💥.🍪 午餐$78起,食物選擇多樣化,有🥩平鐵牛扒、🐷煙煄豬腩、🐔法國春雞、🦆油封鴨髀等等。隨餐附送薄荷水果茶,性價比唔錯😆👍🏻!✧Set lunch here is an economical deal starting from $78, boasting a wealth of food options, including flat iron bbq pork belly, grilled chicken, French duck confit and more. ~~~~~~~~~~🥩 美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條 $98(4.5/5)US Angus Flat Iron Steak with Fries😍牛扒有驚喜!厚身之餘又有肉汁,肉質嫩,幾易切。厚薯條都唔錯,但份量唔多。✧The steak is surprisingly tender, flavourful, juicy and of the optimum thickness☺️. The thick-cut fries are
🍪【#上環】我愛慢煮 The Hangout Corner
💥食肉獸精選 $78抵食午餐💥
~~~~~~~~~~

🥩 美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條 $98(4.5/5)
美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條

✧The steak is surprisingly tender, flavourful, juicy and of the optimum thickness☺️. The thick-cut fries are tasty too but the serving size is too small. 🥺
~~~~~~~~~~
🍪 1pm左右去到,唔洗等位,要人齊先入得。有部份嘢食已經賣晒😨,落單後20分鐘先有嘢食🥺,放飯時間唔鬆動就要留意喇!
✧ We arrived at 1pm and did not have to wait for a table. Yet some dishes were already sold out! Our wait time for food was 20 mins, which could be a bit long if you have a short lunch hour.🥲
🍪 餐廳環境嘈唔方便慢慢坐同傾計,但嘢食幾好味,有機會會再試!😁
✧ Though the place is too noisy for conversation, food leaves us satisfied and I will give it another shot✅
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$ 98/人 Person
🔥推介度 Recommendation:4/5
📍 我愛慢煮 The Hangout Corner
@thehangoutcorner
上環孖沙街15-17號孖寶樓地舖 (上環站 A2 出口)
G/F, Mabel House,15-17 Mercer Street, Sheung Wan (Sheung Wan station, exit A2)
🍪#hungrycookie_good
更多分類︰
🔺【地區 District】#hungrycookie_sheungwan
🔺【菜式 Cuisine】#hungrycookie_western
🔺【消費 Spending】#hungrycookie_人均100
Follow me on FB/IG/Openrice/Google/Tripadvisor: hungrycookie15
2021-12-13
美國安格斯平鐵牛扒 配 薯條
美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz ($118)「平鐵」位於牛肩對上,肉質軟身、肉味濃厚,據稱係牛肉入面第二細嫩嘅部份,僅次於菲力牛柳。處理時需要用人手小心翼翼將筋膜切開,工序繁複,係香港餐廳唔太常見。有別於其他牛扒,點餐時staff唔會問客人要幾成熟,一般默認為烹煮至medium,可以令肉質處於optimal的質地與味道。果然牛扒肉質軟腍、肉味豐厚,唯一挑剔係稍微過熟,乾身咗少少。附上嘅燒汁濃稠惹味,搭配牛扒享用一流。另:以前係平日lunchtime到訪,$98就有set lunch包咗牛扒、薯條同水果茶,非常抵食~❍ 用餐提示店鋪地址雖門然係孖沙街,但孖沙街入口長期落閘,要轉角入畢街先會見到入口。餐店有兩層,用餐位置主要集中係上層,要行樓梯上去。餐店設計係偏向raw嘅工業風,燈光非常暗,坐係部份位置甚至會好難到menu寫咩。另外要等待staff到上層送餐先可以把握機會點餐( ˊᵕˋ )❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz ($118)餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡
美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz ($118)

❍ 用餐提示

❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz ($118)
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐、3-4人或以下聚會
美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz
美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz
2022-01-10 242 瀏覽
[#sheungwan] [#hforwesternfood] 我愛慢煮 7.5/10 finally got the chance to have lunch with colleagues after showsss and finally got to try this popular western restaurant at Sheung Wan! Long queues as usual as any restaurant during lunch, sadly their Shrimp Roll and French Duck Confit were sold out, we ordered 5 sets of set lunch as follows - All Day Breakfast with Flat Iron Steak & All Day Breakfast with Flat Half Lobster- with onsen egg, portobello, cherry tomato, baked beans, toasts and salad and

- with onsen egg, portobello, cherry tomato, baked beans, toasts and salad and fries
- the steak and lobster were not bad and can live up to its price for only HK$128
- but portion of the sides were too small, the toasts were toast crackers, so it was not fulfilling

Texas BBQ Pork Belly with Fries
- the pork belly is super awesome and fabulous!!!!! As you can see its so juicy as its sous vide but there was so much fat.... but its really good so better if you could share with somebody

Grilled Half Chicken with Onsen Egg and Waffle
- nothing surprising or memorable, onsen egg is in fact a little bit weird and i dont think it matches the waffle at all

Overall, I think this restaurant is a bit overrated, portion sizes were all quite small, and the onsen eggs made it difficult for people to share. I personally do not really like the decorations there and its too dark for me. But yes, the pork belly was so good haha which made me still remember it until now.
  • Texas  Pork  Belly  with  Fries
2021-12-09 442 瀏覽
呢間餐廳一直都想試,今日終於有機會去食~🔸慢煮紅酒香草羊後膝配鵝肝第一次食羊後膝,肉質嫩滑完全唔覺有羊顫味,認真有驚喜食唔停口,份量十足好抵食,而鵝肝唔係太油膩,薄薄一片食完唔夠喉🔸法式油封鴨腿配芝士溫泉蛋大啡菇肉質較扎實但唔會乾柴,份量唔算大所以另外加左芝士溫泉蛋同大啡菇,大啡菇爽口彈牙都幾多汁🔸朱古力朱古力味唔算濃偏甜🔸水果茶水果味唔太突出,加左薄荷搶左水果味,自己亦對薄荷麻麻地,感覺食緊牙膏🙊
呢間餐廳一直都想試,今日終於有機會去食~

🔸慢煮紅酒香草羊後膝配鵝肝

🔸法式油封鴨腿配芝士溫泉蛋大啡菇