朱古力火鍋芝士火鍋就食得多🫕開心果味朱古力火鍋就肯定未食過啦呢個gimmick深深吸引咗本豬平安夜嚟試下特濃開心果朱古力火鍋 Pistachio Chocolate Fondue ($248/ 2人用)ξ( ✿>◡❛)個火全程都着 㷫住啲開心果朱古力醬愈煲愈香💚🍫而且呢幾日咁凍 個醬熱食真係好正🔥🍲開心果醬望落好綠好厚但其實yarm起上嚟薄薄地 係透嘅深綠色食落有開心果應有嘅咸咸地果仁味亦都有糖/朱古力溝咗啲甜味落去Fyi個醬食到最後啱啱好用哂所以都唔可以用得太放肆kekeke✧ 巴斯克芝士蛋糕可以加$10轉抹茶麻糬/斑斕麻糬本豬同朋友未試過原味所以冇轉質地半軟半硬拮落去會碎🧀面頭鋪咗少少杏仁增加層次🤏🏻🌰✧ 脆烤牛角包有兩嚿一人一嚿🥐上面有好多開心果碎粉但好易跌入面冇流心所以唯有擺落火鍋浸下味✧ 即焗窩夫格餅朋友記得想甜嘈甜本身都應該係出名食waffle🧇所以食嘅時候都如想像中咁脆脆地而且餐廳都撒咗好多開心果碎喺格格上面所以再撈埋開心果醬超滿足(=´ω`=)✧ 忌廉泡芙有兩粒同朋友一人分一粒應該係喺雪箱啱啱拎出嚟仲好實同有啲雪喺上面❄️不過本豬都係直接放佢落火鍋度煲熱keke✧ 乳酪雪
朱古力火鍋芝士火鍋就食得多🫕

✧ 即焗窩夫格餅
朋友記得想甜嘈甜本身都應該係出名食waffle🧇
所以食嘅時候都如想像中咁脆脆地
而且餐廳都撒咗好多開心果碎喺格格上面
所以再撈埋開心果醬超滿足(=´ω`=)

✧ 忌廉泡芙

✧ 乳酪雪糕
本豬覺得餐廳揀酸酸地嘅yoghurt雪糕係好明智🍦
因為開心果朱古力醬就算好食但點得耐都會膩
呢個時候就可以點下乳酪雪糕
酸酸地可以再開返胃~

✧ 棉花糖(4粒)

✧ 鮮果
切咗4粒蕉🍌同2粒士多啤梨🍓

✧ 茉莉茶🍵
雖然份量比較細仲要兩個人分
但搵個好似實驗室flask裝住幾得意🧪
而且有杯熱茶中和下朱古力嘅甜味幾好!
2023-12-24
特濃開心果朱古力火鍋
今次我去咗間名氣頗響嘅甜品店,心思思要試吓佢哋嘅招牌心太軟同乳酪雪糕。開心果心太軟配乳酪雪糕嗰盤,簡直係視覺同味覺嘅雙重享受。嗰心太軟包裹住滑溜溜嘅開心果醬,一切開,綠綠嘅醬流出嚟,好似翡翠噴泉咁,搞到我心都融埋。雪糕方面,濃郁真材實料嘅乳酪味道,不重不輕,啱啱好撫慰我嘅味蕾。轉個角,伯爵茶巴斯克芝士蛋糕就真係另一番風味。伯爵茶香氣悠長,蛋糕質感輕柔得嚟彈牙,令人食咗一啖又一啖。啲甜品插旗都同普通唔一樣,佢哋啲插旗又靚又有趣,一望就喺心頭留下印象。啊,甜品之間嘅小憩,就係要舒服、歡樂同滿足,呢度做到曬。無論係悠閒嘅氣氛,定係件件精美嘅甜品,每一次嘅品嘗,都係對幸福滋味嘅再發現。下次,我又會選擇呢裏,來一場味蕾嘅旅行。🍰🍨💖

2023-12-02 95 瀏覽
用餐前半小時已WhatsApp詢問是否可以走醬及配料,收到的回覆是OK。當用餐完畢準備埋單的時候,突然一位女員工以不禮貌的語氣,表示我不應該向其他客人說牛角包可以走醬及配料。我回覆她我沒有主動向其他客人說任何事情,只是他們坐在我對面,所以見到我個牛角包冇配料,就好不滿地向職員查詢為何對面客人可以走醬及配料。另外,我用PayMe埋單,男職員指示我掃Payme QR code 就可以,並沒有提示QR code上邊有一行小字,要輸入remark! 當我已經完成付款的時候,這位女職員突然又話要入remark, 怪我沒有看哪一行小字。哪⋯員工指示客人時,為何又不說呢,難得又是客人的錯?怪不得這裏咁多食評都係寫這裡有位不禮貌女員工,短短幾分鐘我就領教到了
哪⋯員工指示客人時,為何又不說呢,難得又是客人的錯?
2023-12-02
2023-11-17 113 瀏覽
已經唔係第一次食,因為欣賞佢既yogurt好味今次再去 令我十分失望既係收銀女店員既態度因為朋友生日 我地叫左一人一杯yogurt 我地想加枝蠟慶祝一下(問完其中一個店員話ok但要加$20)我地都ok最後比錢既時候 我地想用coupon(商戶合作)但收銀女店員告知唔用得 然後就接住用一個質問嘅語氣「你地落單之前有冇同店員講要用coupon ?呢度寫明要講左先可以用」事實上因為我地加左$20蠟燭 佢話係零售既item所以唔可以用coupon,係我地理解緊既同時,佢又用一個我地聽落好差既語氣再講「你哋用之前無講 咁我地咪提唔到你邊啲item唔用得囉」我同朋友簡直o晒嘴 用唔到coupon事小 但佢既態度(judge我地既語氣+怪我地錯)真係令到我地好唔愉快老實講 yogurt真係好好味 所以先會黎咁多次但係收銀女店員令我地真係唔想再黎了只係想係呢度反映返 最後員工態度有無改善我都唔care了因為唔會再幫襯

只係想係呢度反映返 最後員工態度有無改善我都唔
care了因為唔會再幫襯
2023-10-26 103 瀏覽
以前有人講女人有兩個胃,食完正餐 食甜品我諗佢個講法 -係真!!  因為我又再次遇到個女人係咁今次去大角咀食完正餐 就行到一間叫想甜嚐甜既鋪頭見OPENRICE 正評都算多 ,就諗都無諗入去全場都無人 包場,正佢就叫左中式糖水,我就睇完又睇個餐牌 對於一個唔好糖水既男人 真係都幾難擇~最後諗住擇個最正常既夾格雪榚SET就算因為製作需時,都等左15分鐘到先到一黎到,賣相先贏 ; 真係擺得好靚 有擺盤既 格仔餅味道厚實,唔算太脆 個雪榚應該係乳酪雪榚,同埋都幾唔易溶 食到大半佢都唔會溶晒 總結:糖水甜品都係女人好...佢地有兩個胃都真係比我證實左 哈哈
以前有人講女人有兩個胃,食完正餐 食甜品
我諗佢個講法 -係真!!  因為我又再次遇到個女人係咁

今次去大角咀食完正餐 就行到一間叫想甜嚐甜既鋪頭
見OPENRICE 正評都算多 ,就諗都無諗入去

全場都無人 包場,正

佢就叫左中式糖水,我就睇完又睇個餐牌
對於一個唔好糖水既男人 真係都幾難擇~
最後諗住擇個最正常既夾格雪榚SET就算

因為製作需時,都等左15分鐘到先到

一黎到,賣相先贏 ; 真係擺得好靚 有擺盤既

格仔餅味道厚實,唔算太脆
個雪榚應該係乳酪雪榚,同埋都幾唔易溶 食到大半佢都唔會溶晒

2023-10-14 108 瀏覽
🍊 餐廳名稱:想甜嚐甜🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10/💰人均:$60———————————————————今次黎到大角咀平民美食天堂,黎到呢間都幾出名既甜品店。之前食過佢嘅心太軟,非常好食所以今次一於試吓佢另一個招牌一黑草。非常豐富材料,有芋圓、地瓜圓、紫薯圓、丸子、珍珠、西米、黑糖條、仙草,舖到滿滿。三色芋圓、地瓜圓同紫薯圓都口感煙韌彈牙,口感都好有層次香味十足。下次會再黎!
🍊 餐廳名稱:想甜嚐甜🐝
味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10
💰人均:$60
———————————————————

今次黎到大角咀平民美食天堂,黎到呢間都幾出名既甜品店。
之前食過佢嘅心太軟,非常好食所以今次一於試
一行10人 + 3人喺餐廳只有 1/3 人並且冇人排隊 (約晚上十時)情況下獲安排坐8人枱,當時已經同收銀個呀姐講將會再有多三個朋友嚟緊就快到,但個呀姐都唔肯俾張大枱我哋。落單時黑面,態度差劣都算,仲要未食就同你講你哋得 45分鐘食。最後我哋13個人要逼喺一張8人枱,仲要果45分鐘佢一個客都冇都唔肯俾張合理嘅枱我哋。之後有多個朋友入嚟叫糖水佢樣樣都話賣哂,佢逗留咗3分鐘就話要收佢錢我哋都豪埋比佢,同佢講我哋13+1你收咗我哋 15碗糖水,唔岩數佢仲死撐,叫佢睇 CCTV 又唔肯。豪比佢唔會再有下次。
豪比佢唔會再有下次。
今晚帶同家人同幾位朋友於大角咀食晚飯,晚飯後家人意猶未盡,想食埋甜品。OpenRice揾到想甜嚐甜就喺附近。到達時餐廳滿座,等咗大約15分鐘就有位。糖水的質素令人滿意,難怪當附近左右的餐廳大部分都清晒無客時,想甜嚐甜係full house仲要等位。用餐的時間為45分鐘,其實都足夠,而事實上咁樣先可以轉枱夠快。另外亦要提提,餐廳規定最低消費係各人都要叫個甜品。職員說話可能較為直接,但服務大致上都係快捷及helpful。

到達時餐廳滿座,等咗大約15分鐘就有位。

2023-09-09
$50 (宵夜)
  • 芝麻糊
2023-09-17 102 瀏覽
甜品一直係人嘅第二個胃喺附近食完晚飯就去咗一間大角嘴嘅甜品店海鹽焦糖爆谷火炙香蕉窩夫配乳酪雪糕🍦香蕉上面嘅焦糖令口感好豐富焦糖爆谷同窩夫好脆 但個窩夫唔夠蛋香最鐘意佢嘅乳酪雪糕 酸酸地啱啱好 好好食阿華田心太軟配乳酪雪糕 佢哋嘅心太軟系列,除咗有阿華田,仲有朱古力、開心果同紫心薯味當日開心果同紫薯味都賣晒,所以揀咗阿華田阿華田粉極多!切開有超級多嘅華田醬流出嚟! 心太軟外脆內軟,入口即溶而且甜度適中,完全唔會過於甜膩加上配埋杯乳酪雪糕食,冷暖交融,配搭得好好👍🏻
甜品一直係人嘅第二個胃

最鐘意佢嘅乳酪雪糕
酸酸地啱啱好 好好食

阿華田心太軟配乳酪雪糕
華田心太軟配乳酪雪糕

當日開心果同紫薯味都賣晒,所以揀咗阿華田

阿華田粉極多!
切開有超級多嘅華田醬流出嚟!
心太軟外脆內軟,入口即溶
而且甜度適中,完全唔會過於甜膩
加上配埋杯乳酪雪糕食,冷暖交融,配搭得好好👍🏻
2023-09-17
海鹽焦糖爆谷火炙香蕉窩夫配乳酪雪糕
華田心太軟配乳酪雪糕
2023-08-29 113 瀏覽
放假諗住去呢間野到食甜品其實落雨濕濕 但係都係好想食 所以都照搭車黎呢到食 等到下晝開舖就黎 入到黎坐低 諗住睇下有冇野飲 不過原來冇 都吾緊要 問店員有冇水提供 佢就話水要10蚊枝呢樣都吾緊要然後諗住點想食既開心果味心太軟 點知個店員話賣哂🌝個陣都好無奈 忍吾住問 仲有咩野係冇既 然後店員講左幾樣都冇 真心要乜冇乜。。。所以最後都忍唔住。。。(走人🚶🏻)服務態度方面: 面口都吾洗點講,令我感覺佢地吾似做緊生意,又冇咩待客之道,吾會再食~
放假諗住去呢間野到食甜品
然後諗住點想食既開心果味心太軟
點知個店員話賣哂🌝
個陣都好無奈 忍吾住問
仲有咩野係冇既 然後店員講左幾樣都冇
真心要乜冇乜。。。
所以最後都忍唔住。。。(走人🚶🏻)

2023-08-20 117 瀏覽
一路都好想去呢間甜品店,今次終於有機會試,去到見到佢哋有勁多甜品選擇,睇到眼花撩亂,今次一於試吓佢哋嘅芋圓先🤓椰芋🥥$40佢睇落唔算大碗,但其實裏面都幾足料,有芋圓、地瓜圓、紫薯圓、西米、紅豆、小丸子、海底椰,佢嘅椰汁味好重,芋圓就係偏硬身嗰種好有咬口,小丸子都好煙韌,整體識落唔會太甜都唔錯🤤下次會試埋其他甜品
椰芋🥥$40
  • 阿華田心太軟配乳酪雪糕
2023-08-11 75 瀏覽
喺大角咀附近食完晚飯,來到想甜嚐甜食番個飯後甜品。是夜叫咗條芒果丸子香蕉木船配乳酪雪糕。香蕉船上有兩球乳酪雪糕,仲有半條被焦糖包裏的香蕉、芒果汁、小丸子等等。好鍾意呢度的雪糕係yogurt雪糕,食落酸酸的好fresh,而且無乜甜膩感,讚,下次值得再來試其他甜品!
喺大角咀附近食完晚飯,來到想甜嚐甜食番個飯後甜品

芒果丸子香蕉木船配乳酪雪糕

2022-08-08
其他
芒果丸子香蕉木船配乳酪雪糕
喺附近食完飯,就過嚟食甜品。最近真係好想食心太軟。入門查詢,員工好熱情招待😍,知道有唔同口味嘅心太軟,就即刻搵位坐低咗。本身老公都唔想食糖水,不過因為每人最少叫一樣嘢,咁佢就叫咗楊枝甘露。1️⃣ 楊枝甘露 (0/5🌟)老公名為呢個楊枝甘露,叫「山寨版楊枝甘露」🤣 我問佢覺得點樣,佢就話啲西米一嚿嚿,完全都唔係一粒粒,好似係未煮完嘅狀態。味道亦都相當奇怪,真係講唔出嘅感覺。如果大家想挑戰黑暗/山寨版的楊枝甘露,不妨一試2️⃣ 經典朱古力心太軟 + 乳酪雪糕 (5/5🌟)老實講,呢個真係好好食,所以我會比滿分。心太軟係熱辣辣,同埋流心朱古力都係做得到。配上乳酪,平衡朱古力的油膩感,個人10分喜歡,滿足到我想食心太軟嘅慾望!呢間小店充滿人情味,心太軟必叫,可以em all all!不過其他就要小心叫啦😬

1️⃣ 楊枝甘露 (0/5🌟)

2️⃣ 經典朱古力心太軟 + 乳酪雪糕 (5/5🌟)

傳統朱古力心太軟+乳酪雪糕
楊枝甘露
楊枝甘露
傳統朱古力心太軟+乳酪雪糕
  • 朱古力心太軟配乳酪雪糕
2023-07-14 571 瀏覽
想甜嚐甜💛華田心 配乳酪雪糕 $60荔玫芭菲 $58*有得儲Mee積分💛 人均消費: $59 (2人)-華田心 配乳酪雪糕🍨阿華田心太軟 配雪糕雪糕好好味 係乳酪雪糕🍦唔會死甜 係有啲酸酸地嘅乳酪 心太軟一切開嘅時候 就係流心嘅狀態😍流心得好好 因為有啲會over咗 會硬咗 但佢呢個係軟綿綿嘅流心🤤佢即叫即整🔥偏係外皮烘脆嘅心太軟 乾乾地 但佢入邊有啲脆卜卜 好似焦糖脆脆嘅感覺 同埋好多熔岩🌋伴碟仲有啲脆脆同粉 好似有啲燶燶地嘅感覺 好香濃食落去 都幾濃華田味嘅😋但唔肯定啲粉係朱古力粉 定華田粉.荔玫芭菲🍧值得讚賞🤩🤩🤩👍🏼除咗有乳酪雪糕 仲有椰果 荔枝 同玫瑰醬 同埋 下面都會有啲cereal粟米片🥣另外Menu睇落去 張相以為好細 但嚟到嘅時候 都比較大碗👻比坊間普通嘅芭菲 食落去冇咁漏 因為通常出面下面嗰個層係cream 但佢呢個係用乳酪雪糕 都偏向酸酸地🤤所以食落去 就唔會咁漏再加埋粟米片 加返脆卜卜嘅口感😝佢上面嗰層嘢係荔枝同玫瑰醬係甜甜地 好香荔枝味 玫瑰醬都好香😋不過對我嚟講 甜咗少少🥺.另外 兩個甜品裝住雪糕嗰個脆皮 都脆卜卜🍦好香嗰啲新地筒 嗰啲蛋味·以上評價 同🦔一
想甜嚐甜💛
華田心 配乳酪雪糕 $60
荔玫芭菲 $58
*有得儲Mee積分💛
人均消費: $59 (2人)

華田心 配乳酪雪糕🍨

會回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑
希望大家身體健康 開心快樂💛
2023-05-23
2023-07-07 110 瀏覽
「挪威的雪山」✨係好浮誇嘅甜品呢~雪山係由火焰蛋白霜組成,充滿焦糖香嘅挪威芝士被刨成薄片,灑滿整座雪山!濃濃嘅芝士香夾雜住鹹鹹甜甜嘅天然焦糖味,入口幼滑細膩,加埋焦糖爆谷,細膩嘅甜味伴隨奶香喺口腔溢出,係一場屬於芝士同埋焦糖嘅爆擊🧀而入面係乳酪雪糕,清新酸甜所以唔會太過膩~再用匙挖得深啲仲會見到忌廉泡芙添😋 好似尋寶咁驚喜~
「挪威的雪山」✨