喺大角咀想食甜品,一早就bookmark定呢間,今次食咗:▪️桂花蜂蜜紫薯窩夫 $80-窩夫一共有5款,每款窩夫都跟一枝倒轉放嘅乳酪雪糕,附一小樽桂花蜜糖。-焗窩夫期間成間舖都充斥住窩夫嘅味道。一嚟到先試乳酪雪糕,底部有啲穀物脆脆增加口感。唔知雪糕筒入面有無料呢?筒入面係空心嘅,所以係先唧雪糕再放個筒喺面。-新鮮即整嘅窩夫係最好味🤤窩夫表面有鹹鹹哋嘅忌廉(奶蓋?)、紫薯粒、桂花。一切窩夫就知佢有幾香脆,啲碎碎彈晒出嚟😂桂花蜜糖應該唔會用得晒,除非真係食得好甜🫣要㗳真啲先有桂花味。紫薯粒份量都足夠食晒兩塊窩夫🧇
喺大角咀想食甜品,一早就bookmark定呢間,今次食咗:
▪️桂花蜂蜜紫薯窩夫 $80

2023-01-04 76 瀏覽
✍︎︎身為開心果粉絲,一定要嚟試吓呢個甜品食朱古力味/抹茶味心太軟就食得多呢間嘅口味好多元化:奶醬多、阿華田、玄米茶等,每隻味都想試♡´・ᴗ・`♡🍨開心果心太軟 $62心太軟固之然係重點,但上面嘅奶蓋同果碎點啜不少,伴碟亦係開心果醬講返個重點心太軟!一切開開心果醬擁晒出嚟,超級流心味道濃郁唔會過甜,蛋糕香軟而不過濕,面層仲焗到微脆感配搭乳酪雪糕,雪糕下面仲有脆脆粒唔單止冷熱交融仲令罪惡感下降食完都唔覺得膩仲會好開心好滿足( ´▽`)❥呢個心太軟雖然價錢睇落好似好進取,但完全值回價格誠意用心之作,並且絕對滿足到開心果控(◕ᴗ◕✿)❥每人最低消費一個甜品••••••••••••••••••••••••••••••🔎想甜嚐甜 大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖🔎西環堅尼地城士美菲路15號地下••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
身為開心果粉絲,一定要嚟試吓呢個甜品
食朱古力味/抹茶味心太軟就食得多

🍨開心果心太軟 $62
講返個重點心太軟!一切開開心果醬擁晒出嚟,超級流心
味道濃郁唔會過甜,蛋糕香軟而不過濕,面層仲焗到微脆感
配搭乳酪雪糕,雪糕下面仲有脆脆粒
唔單止冷熱交融仲令罪惡感下降
食完都唔覺得膩仲會好開心好滿足( ´▽`)

❥呢個心太軟雖然價錢睇落好似好進取,但完全值回價格
誠意用心之作,並且絕對滿足到開心果控(◕ᴗ◕✿)
❥每人最低消費一個甜品
🔎想甜嚐甜
大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖

🔎西環堅尼地城士美菲路15號地下
2022-12-30 102 瀏覽
今日晚飯後,就去呢間甜品店。一去到,我哋見門口冇人排隊,就直接行入去,我話兩位,等咗一陣,但個店小姐就當我哋透明,好冇禮貌地推開度門叫我哋出返去排隊。。。我吓咗一聲,冇人我點知要門口排隊。。。轉頭又入返嚟,叫埋甜品,老老實實,賣相係靚嘅,呃like一流,但味道就好一般,冇乜特別。。。到埋單,行去cashier等收錢,又係等咗勁耐,我明白得你一位小姐做樓耐面,等你冇問題,但俾啲禮貌好冇!?一句唔好意思,麻煩等一陣嘅說話都冇。。。到戲肉,我問收唔收八達通,佢好大聲指住個圖話唔收。。。佢個圖寫住,我哋唔x收八達通。然後收完錢一句多謝都冇。其實食嘢有時都好睇店員啲態度,食到一肚氣,你有幾好食幾靚都冇用!相反有好多甜品小店,真係用心去做,食都食得開心啲。。。呢間嘢,一次就夠,不了!

然後收完錢一句多謝都冇。

呢間嘢,一次就夠,不了!
2022-12-29
$60 (宵夜)
2022-12-19 96 瀏覽
同朋友喺大角咀食完飯想再黎多個甜品,上openrice搵就搵到呢間想甜嚐甜😋佢好似咩類型既甜品都有啲,朋友就嗌左個芒芋而我就嗌左個黑糯米芒底🥭🥭佢既芒果係有少少溶溶爛爛咁,食落口都感覺到唔係好新鮮,有種發酵既氣泡感😵‍💫😵‍💫其他野都正正常常😶😶但特別想提出既係佢既份量真係好細🤏🏼我估唔到我俾左$44食個甜品可以咁細兜🥲🥲另外我地仲加左$10加個乳酪雪糕🍦佢既乳酪雪糕同坊間既味道係有啲唔同,佢呢隻係再酸多少少乳酪味再重少少😯因為我冇太鍾意乳酪所以第一啖食時有少少衝擊🫣但食多幾啖又真係幾好食👍🏼👍🏼👍🏼不過都係嗰句,份量真係有啲少🫣🫣🫣🤏🏼朋友就唔多鍾意個芒芋,佢話啲芋圓好似未煮熟咁,咁我都試左幾粒,中間的確有麵團未煮熟既感覺,同埋味道方面都唔多出色,芒果同我果兜一樣都係怪怪地😵‍💫😵‍💫😵‍💫其他野都尚算正常但未到好🥹🥹我諗下次黎大角咀應該都唔會黎食佢😶😶
黑糯米芒底

其他野都正正常常😶😶
另外我地仲加左$10加個乳酪雪糕🍦
我諗下次黎大角咀應該都唔會黎食佢😶😶
  • 乳酪雪糕
🧀挪威國民美食 | 𝘛𝘐𝘕𝘌 𝘉𝘳𝘶𝘯𝘰𝘴𝘵焦糖芝士😍挪威的雪山甜品 挪威家傳戶曉嘅品牌TINE® Brunost™終於嚟到香港啦!!最近係韓國超級hit嘅焦糖芝士,依加係香港都品嚐到佢嘅甜品😋 挪威焦糖芝士同一般芝士造法好大分別😳用乳清、cream同原乳加熱到糖份焦糖化,顏色係焦糖橙啡色🧡🤎食落有焦糖香甜味,比一般芝士更濃郁奶香味🥛入口微微融化後會變杰身,鹹香味道停留係口,市面上未食過一種芝士做到呢個口感!!🤤✧ 挪威的雪山 Norwegian Alaska $90呢款甜品好大堆頭🏔️落咗超多焦糖芝士,係火槍燒過嘅蛋白霜裡面有泡芙同frozen yogurt,撈埋焦糖醬同爆谷🍿一齊食,唔會太甜太漏,又有焦糖芝士鹹香味,兩個人share啱啱好,一人自肥亦得!🧀TINE® Brunost™ @tine_brunost_asia📍想甜嚐甜 Sweet Dreamer Dessert大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖@sweetddhk

✧ 挪威的雪山 Norwegian Alaska $90

📍想甜嚐甜 Sweet Dreamer Dessert
大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖
@sweetddhk
2022-12-01
  • 挪威的雪山
2022-11-06 229 瀏覽
想甜嘗甜應該算係大角咀嘅人氣甜品鋪(?),喺一個老化嘅小區,呢間西式甜品鋪幾特別。叫咗兩個甜品,一個係開心果心太軟配乳酪雪糕($65),另外一個係伯爵茶巴斯克芝士蛋糕($60)。芝士蛋糕芝士味濃厚,伯爵茶嘅味中和咗,無咁膩,蛋糕texture厚實。乳酪雪糕酸酸地配上芝士蛋糕啱曬,可以解膩。開心果心太軟好正好特別,因為開心果味好少見。開心果味好濃好出,一啲都唔假,又唔會太甜,流心效果唔錯。兩款甜品都好唔錯都推薦,可以一試,如果價錢稍為降低更好🤪。

開心果心太軟配乳酪雪糕

兩款甜品都好唔錯都推薦,可以一試,如果價錢稍為降低更好🤪。
宵夜
2022-11-05 134 瀏覽
呢間算係大角嘴附近 不錯嘅甜品店😋佢自家乳酪雪糕同好多餐廳做過Crossover之前就出過雪糕拉麵 創意爆棚布朗尼可可香蕉木船 $56上枱賣相勁吸引 兩大球雪糕配上烤焦糖香蕉仲有粒粒brownie仔 見到都覺得好興奮原味乳酪 酸酸甜甜 好快樂好滿足另外呢個芒芋 $45份量比較少 味道一般般啦~建議食芋圓都係返返去鮮芋仙!想甜嚐甜 Sweet Dreamer Dessert地址:大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖
呢間算係大角嘴附近 不錯嘅甜品店😋

兩大球雪糕配上烤焦糖香蕉
仲有粒粒brownie仔 見到都覺得好興奮
原味乳酪 酸酸甜甜 好快樂好滿足

另外呢個芒芋 $45
份量比較少 味道一般般啦~
建議食芋圓都係返返去鮮芋仙!

想甜嚐甜 Sweet Dreamer Dessert
地址:大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖
2022-11-04 71 瀏覽

開心果心太軟配乳酪雪糕

兩款甜品都好唔錯都推薦,可以一試,如果價錢稍為降低更好🤪。
2022-10-30 184 瀏覽
甜品味道其實好普通,冇咩特別,係賣相幾好,啱打卡。但係!職員服務態度好差!好串!想睇下餐牌有咩食都叫我地出去睇,唔好阻住個門口出入。入座俾左張我懷疑係全場最細張檯我地坐,窄到冇朋友,完全唔合理。職員話最低消費係每人一份甜品,但係周圍都唔見有白紙黑字寫出黎今次食左芝麻糊同紫薯乳酪雪糕(好似係)。芝麻糊好稀⋯唔好食⋯ 紫薯乳酪雪糕好酸。唔難食,但都唔係好食總結就係:食物又唔係話好好食,仲要坐得咁唔舒服,好似俾錢貼難受咁絕對冇下次!

今次食左芝麻糊同紫薯乳酪雪糕(好似係)。

絕對冇下次!
芝麻糊
紫薯雪糕
2022-10-27 72 瀏覽
本身個地址已經好難搵,入到去嗰位粉紅色衫呀姐得我哋一台客都好似唔優做咁,一除低口罩已經鬧人!成班侍應連埋個阿姐一齊傾偈仲嘈過我哋一台客,係咁講去旅行,咁鍾意防疫咪淨係做外賣囉,同埋唔使鬧人嘅,講嘢又冇尾音,就算係同路人都唔會盲撐,正如其他食評話齋,服務態度非常之差,唔會再特登去食,又唔係特別平,仲要受你氣。見佢對後來入嚟嘅客人,態度都係咁差,祝佢早日關門大吉!成班一齊去旅行,慢慢傾傾飽佢。
2022-09-23
紀念日
用餐優惠
現金券
2022-10-20 161 瀏覽
服務態度超差,之前冇講明叫一份甜品,我哋六個人去,其中有一位朋友肚痛去咗廁所,返嚟嘅時候都冇食到甜品,買單的時候店員話你哋要每人我一個甜品,枱面有寫,我話我哋冇睇到,店員亦都冇提我地,朋友肚痾根本都食唔到,你態度10分差,話叫我哋叫一個外賣,我哋話根本都食唔到。但係喺期間佢又冇提我地個朋友去落單⋯⋯服務態度超級差佢叫他店員來對質,店員話有枱我哋,我哋喎我哋冇人聽到、我哋話咁如果我哋有朋友暈低咗你唔通都叫我哋叫多一個甜品…
服務態度超級差

佢叫他店員來對質,店員話有枱我哋,我哋喎我哋冇人聽到、
我哋話咁如果我哋有朋友暈低咗你唔通都叫我哋叫多一個甜品
2022-10-18 134 瀏覽
同朋友黎快一步~慢多步都要排曬大隊啦🤣香蕉船好足料🫶🏻兩邊既乳酪雪糕系實心滿曬無留空的 是日系原味乳酪~凍到d敏感牙齒都震曬🤣🤣華田心太軟既華田味好足 同一切開d料就流曬出黎仲好熱辣辣🔥🔥價錢平民又水平好高 食完一次都會想下次再去❤️同臨走時買左2L焦糖爆谷😎🤘🏻大滿足啦要注意只接受現金付款🤣見到乳酪雪糕可以外賣走 但怕會融曬所以最後都系放棄左 有興趣可以買滿$600有得外賣到自家地址~
同朋友黎快一步~慢多步都要排曬大隊啦🤣
價錢平民又水平好高 食完一次都會想下次再去❤️
同臨走時買左2L焦糖爆谷😎🤘🏻大滿足啦
要注意只接受現金付款🤣
見到乳酪雪糕可以外賣走 但怕會融曬所以最後都系放棄左
有興趣可以買滿$600有得外賣到自家地址~
2022-10-15 129 瀏覽
之前試過幾次,我哋覺得味道唔錯,所以都翻check,但今次體驗唔好首先間舖坐左一半到,bar台位無人但未執台,問其中一位女店員可唔可以坐時,佢以未執台加未消毒而拒絕,但我哋見有下一台客入黎就即刻執到台同消毒,呢個位係奇怪。另外問有無水飲嘅時候,雖然唔係老馮一定要有,但索價$10一支就真係好誇張⋯野飲真係唔差,希望體驗上會做得好D,唔想因為堂食體驗而搞到最後都唔想再翻check,咁就有d得不償失了。

2022-10-15
食完lunch完仲未夠飽 就去咗大角嘴呢間一直都好出名既甜品店!堅尼地城分店我都去過 但呢間空間感大好多 坐得舒服啲 都光猛好多 同堅尼地城店感覺完全唔同呢~第一次食佢地既tea set menu 價錢好抵 大部分都係below $60 而選擇都唔少 我地揀咗waffle ($3x) 同烤棉花糖多士鍋($5x) waffle既syrup有好多款可以揀 我地揀咗honey 佢同waffle同froyo都好夾!佢地用既honey似係d人用黎沖蜜糖水嗰隻蜜糖 所以有淡淡既花蜜香 唔會淨係得甜味 配埋froyo酸酸甜甜既味道 令成個dessert冇咁heavy! 佢地既froyo唔會太杰唔會太稀 岩岩好~ 而waffle既口感都好好 唔會一切就散 有少少外脆內軟既感覺 係好食既waffle!而多士鍋就要用多少少時間先上到菜 但黎到既時候係熱辣辣架 多士粒數量唔多 不過做tea黎講都足夠既~ 不過棉花糖淨係痴到最頂既4粒多士粒 下面既就無棉花糖既~ 但佢地本身都有少少caramel syrup 所以唔會無味 加上都有一個froyo 兩樣加埋都好夠味好滿足!不過如果計性價比我覺得佢地個waffle

而多士鍋就要用多少少時間先上到菜 但黎到既時候係熱辣辣架 多士粒數量唔多 不過做tea黎講都足夠既~ 不過棉花糖淨係痴到最頂既4粒多士粒 下面既就無棉花糖既~ 但佢地本身都有少少caramel syrup 所以唔會無味 加上都有一個froyo 兩樣加埋都好夠味好滿足!不過如果計性價比我覺得佢地個waffle會高啲 話曬都係皇牌!雖然賣點唔多但好好味架 大家可以去試下!
2022-09-19 296 瀏覽
星期六嘅下午四五點去都唔洗排隊,個環境坐得太舒服。1.椰芋呢碗好足料嘅糖水,有芋圓、地瓜圓、紫薯圓、丸子、西米、紅豆、海底椰、椰汁,係所有材料都有,特別係芋圓同地瓜圓都好味,芋圓係食到有芋頭粒係入面,椰汁都好香好濃,每啖糖水都有唔同口感嘅材料,食得好開心!2.阿華田心太軟配乳酪雪糕呢個都係一個驚喜,第一次食到華田味嘅心太軟,成個心太軟嘅外面都係華田粉,食落口每一啖都係華田味,一切開啲朱古力華田醬就流出黎,一定要襯熱食,而乳酪雪糕就正常味道,可以連埋雪糕筒食!

星期六嘅下午四五點去都唔洗排隊,個環境坐得太舒服。

1.椰芋

2.阿華田心太軟配乳酪雪糕