今次我去咗間名氣頗響嘅甜品店,心思思要試吓佢哋嘅招牌心太軟同乳酪雪糕。開心果心太軟配乳酪雪糕嗰盤,簡直係視覺同味覺嘅雙重享受。嗰心太軟包裹住滑溜溜嘅開心果醬,一切開,綠綠嘅醬流出嚟,好似翡翠噴泉咁,搞到我心都融埋。雪糕方面,濃郁真材實料嘅乳酪味道,不重不輕,啱啱好撫慰我嘅味蕾。轉個角,伯爵茶巴斯克芝士蛋糕就真係另一番風味。伯爵茶香氣悠長,蛋糕質感輕柔得嚟彈牙,令人食咗一啖又一啖。啲甜品插旗都同普通唔一樣,佢哋啲插旗又靚又有趣,一望就喺心頭留下印象。啊,甜品之間嘅小憩,就係要舒服、歡樂同滿足,呢度做到曬。無論係悠閒嘅氣氛,定係件件精美嘅甜品,每一次嘅品嘗,都係對幸福滋味嘅再發現。下次,我又會選擇呢裏,來一場味蕾嘅旅行。🍰🍨💖