2024-04-19 30 瀏覽
個人認為質素比大品牌連鎖店優勝,元朗店位置有少少偏僻,每次都係特登行入去,而家先知原來買滿$300就會包埋外送速遞送到樓下🙉元朗分店有少量堂食位置,外賣會提供冰袋,醬汁用盒仔裝,乾淨企理。-✨時令鮮魚Omakase 12貫 $328新鮮程度可以媲美平時堂食 Omakase質素,幾有驚喜!醋飯調味恰好,唔會一夾就散。-特別推薦以下嘅壽司-活赤背:鮮甜爽口,有嚼勁-海膽:冇苦味同腥味,相當鮮甜-金目鯛:清新淡雅,配搭埋紫蘇花更勝一籌-中拖羅:比起大拖羅,更喜歡中拖,油份冇咁重。-牡丹蝦:彈牙,鮮味十足,蝦膏滿滿

✨時令鮮魚Omakase 12貫 $328
特別推薦以下嘅壽司
-活赤背:鮮甜爽口,有嚼勁
-海膽:冇苦味同腥味,相當鮮甜
-金目鯛:清新淡雅,配搭埋紫蘇花更勝一籌
-中拖羅:比起大拖羅,更喜歡中拖,油份冇咁重。
-牡丹蝦:彈牙,鮮味十足,蝦膏滿滿
2024-04-10 41 瀏覽
以前千之味主力係做外賣,買滿$300 送貨,好耐前都試過,不過堂食真係第一次呢家分鋪環境唔大,只有3張四人枱叫左日本時令鮮魚Omakase  12貫 $338狸目張、鯛魚、活赤貝、海膽、池魚、油甘魚、大拖、中拖、三文魚籽、帆立貝、牡丹蝦雖然Omakase  但呢到係師傅由廚房整好再拎出嚟,無吧台,無刀功欣賞,同一般日式餐廳有少少唔同不過食物仍然係好新鮮當中有4款係白身魚,始終比較淡咪少少,唔洗落太多wasabi最鐘意有海膽,鮮甜軟滑、牡丹蝦黏彈爽口,入口淡淡蝦膏香,連蝦頭都不停流膏出嚟

呢家分鋪環境唔大,只有3張四人枱
叫左日本時令鮮魚Omakase  12貫 $338

不過食物仍然係好新鮮

2024-04-10 28 瀏覽
好耐無食過千之味依排新推omakase,分10貫  $228/ 12貫 $328外賣唔洗加一,感覺上再抵食啲而且有埋冰袋,拎到返屋企舊冰冇溶過咁 壽司醋飯夠鯰,唔易鬆散,飯量好似比以前大舊左少少12款全部都好新鮮,有鯛魚、活赤貝、海膽、池魚、大拖、中拖、三文魚籽、帆立貝、牡丹蝦..另外有2款白身魚唔肯定叫名不過帆立貝真係好大粒、海膽鮮甜creamy、牡丹蝦好香膏味而且佢地Wasabi 一如以往,落少少已經勁供鼻😂 好正
好耐無食過千之味
外賣唔洗加一,感覺上再抵食啲
而且有埋冰袋,拎到返屋企舊冰冇溶過咁

壽司醋飯夠鯰,唔易鬆散,飯量好似比以前大舊左少少
另外有2款白身魚唔肯定叫名
不過帆立貝真係好大粒、海膽鮮甜creamy、牡丹蝦好香膏味

而且佢地Wasabi 一如以往,落少少已經勁供鼻😂 好正

2024-02-08 162 瀏覽
夜晚突然有啲想食sushi, 本身打算去yoho 買, 喺foodpanda search到依間, 之後OpenRice 見到超多好評, 打算外賣自取試吓, 見到好多評價都話非常新鮮. 落完單, 去到等咗勁耐先有得拎外賣. 整體上正正常常, 麻麻地,無評價上所講嘅「好新鮮」。個角切魚生飯有啲臭臭地. 一分錢一分貨, 依間野價錢平, 唔好有太大expectation. 其實差唔多價錢, 我會情願係一田買. 起碼唔洗等咁耐. 最後個服務態度可以, 友善同埋有道歉話等太耐
最後個服務態度可以, 友善同埋有道歉話等太耐
外賣自取
2024-01-21 146 瀏覽
啱啱去咗千之味試咗啲日式好物,真係開心到不得了!香口嘅燒汁牛肉飯,呢個牛肉咬落去真係好入味,外層微微焦香,嗜辣嘅我仲要點多幾滴辣椒醬,真係正呀!再嚟個特大赤蝦,每隻蝦都好飽滿,蝦肉甜晒入心,真係大滿足。攞啲吞拿魚同三文魚腩嚟食,實話比你知,啲魚新鮮到爆,爽滑得嚟唔腥,火炙過嘅三文魚腩咬落去有種微微炭香,潤滑得來帶點煙韌,食落更加過癮!最後嗌個五色丼飯,五種海鮮嘅鮮味,每款都配得好搭,風味獨特又唔會搶風頭,𠵱家諗起都仲想再食!整體嘅話,千之味真係可以話係味覺享受嘅小天堂😍,價錢公道到喊,我保證你食完都會打算再嚟!下次親友聚會,我知道邊度叫外賣啦!🥢🍣🍱

諗住去轉轉冇咩預期, 點知撞正一間湊仔食到飽嘅港式車仔麵檔添!丫告!個湯底巧妙咁融合咗甘香同出晒汁嘅肉骨茶風味,飲一啖靚湯,頓時温暖哂心窩。😋 嗰啲麵條,選咗銀針粉,滑溜溜又帶勁,入口後彈牙得嚟唔爛,真係過癮!麻辣牛肉上場,又辣又夠咬勁,實行令人一試難忘。跟住又嚟咗個香煎魚皮雞翼,外皮焦脆,裡面嘅肉就嫩滑得嚟帶𡃁嘅微甜,香氣撲鼻,夾埋班麵,一啖雞一啖麵,冇得輸!試咗啲自家製嘅辣椒醬,味道正到彈!酸酸辣辣,開胃過人。😊 加上肚仔叉燒都唔俗喔,外面微焦,裡面肉香突出,叉燒汁甜得嚟唔膩口,滿分!最後甜品送上雙皮奶,滑溜得來蜜糖嘅甜度啱哂我心水,甜而不膩,完美收尾。真係讓我意想不到嘅驚喜,好食好玩,值得再去添!🍜🌶️🐔

🍜🌶️🐔
2023-05-22 901 瀏覽
今晚突然想食壽司,跟住上網搵吓,見到有一間叫千之味嘅外賣壽司鋪,就飛的過去買啦。餐廳原來重有堂食,下次可以坐低慢慢食👍🏻 食物種類都有好多,我覺得價錢唔貴,算抵食。發現原來餐廳買滿$300係可以送貨嫁😂都唔駛要啦,咁近,自己攞都一樣(安慰自己中😂)燒汁牛肉飯 - 牛肉好多汁,好好味,餸飯一流👍🏻 重有沙律伴碟,夠晒健康。特大赤蝦刺身 - 好鮮甜,赤蝦好大隻,一啖係食唔晒嫁👍🏻 佢哋好細心,蝦尾部份都幫客人整走埋🦐三文魚腩壽司 - 佢哋件三文魚真係好大塊,三文魚油嘅味道好濃,好少有咁大件三文魚腩做壽司🍣火炙三文魚腩壽司 - 一樣好大塊三文魚腩,但香味更出,因為經過火炙,口感更實在,而且火嘅熱力令三文魚油嘅香味走晒出嚟,好香😍赤身吞拿魚壽司 - 超大件吞拿魚,正呀👍🏻位置係無根的,入口好快就溶化嘅感覺,呢個價錢,真心抵食😊五色丼飯 - 份量好大份,有三文魚刺身、墨魚刺身、油甘魚刺身、赤蝦刺身及蟹籽。刺身放滿飯面,好吸引,刺身新鮮,加入壽司豉油及芥辣,非常鮮甜美味🤤

2023-05-13
2023-05-22 398 瀏覽
天氣咁鬼熱,真係唔想出街,但又要食嘢,叫外賣服務就好幫到手。今日發現呢間叫千之味嘅日式餐廳,佢哋有得外賣自取或送上門,勁方便,又唔算貴👍🏻👍🏻我叫咗好多壽司同三個丼飯同屋企人一齊食,份量都好大,好夠食🍚壽司好新鮮,送過嚟時重有個保鮮袋裝住,加埋乾冰,服務一流🧊壽司上面大的刺身好大件,三文魚鮮味,三文魚腩油香味好正。赤身吞拿魚好甘甜,特大赤蝦刺身都好鮮甜,又大隻,一啖食唔晒😂火炙壽司都幾高水準,將刺身入邊啲油脂香味迫晒出嚟,口感一流呀。最鍾意火炙三文魚腩壽司,果個魚油香味,食過返唔到轉頭👍🏻👍🏻三個丼飯都好出色,五色丼有三文魚,墨魚,赤蝦,油甘魚,全部都大大件,好爽呀👍🏻👍🏻雙色三文魚丼都唔錯,有三文魚加火炙三文魚,啲魚油加埋壽司飯一齊食,真係好好味😋

壽司好新鮮,送過嚟時重有個保鮮袋裝住,加埋乾冰,服務一流🧊

2023-05-01 435 瀏覽
之前只做外賣,依家有埋堂食仲方便左,可以即刻享用到美味既壽司。舖內有3張4人卡位枱,都算寬闊。火炙壽司冷面餐$85噚日食咗火炙壽司冷面餐,真係好美味!佢哋嘅火炙三文魚腩、三文魚、左口同埋鰻魚,炙燒得啱啱好,魚肉鮮嫩,入口即化。特別係佢哋嘅火炙甜蝦,鮮甜彈牙,真係好味!另外,佢哋嘅冷面好開胃,配合芝麻醬汁食,味道更佳。整餐飯量啱啱好,啲分量啱啱啱好,啱晒一個人食。下次再去都會食返呢個餐,真係好推介!

火炙壽司冷面餐$85
2023-04-29
2023-04-30 245 瀏覽
自從醫生話要食多啲魚!我就嘗試揀多咗魚類🤭特盛蒜香三文魚帶子炒飯 $188超級無敵大份!係有三個人的份量吧?係日式個款加醬油炒濕濕地的炒飯 有三文魚碎同帆立貝火炙盛盒A $284總共25件!盛盒會俾散叫平架~有三文魚腩、芝士三文魚、芝士鰻魚、左口魚邊、芝士熟蝦 個人最鍾意芝士熟蝦!照燒雞扒飯定食 $73照燒雞扒不錯!係香煎的~套餐包括前菜同埋飲品厚燒玉子 $30呢個係凍食同埋甜的 上面係沙律醬加州手卷 $23正常~入面係蟹柳青瓜雞蛋御品·千之味 (元朗)元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #壽司 #日本 ,
自從醫生話要食多啲魚!我就嘗試揀多咗魚類🤭

特盛蒜香三文魚帶子炒飯 $188

火炙盛盒A $284
個人最鍾意芝士熟蝦!

照燒雞扒飯定食 $73
照燒雞扒不錯!係香煎的~套餐包括前菜同埋飲品

厚燒玉子 $30
呢個係凍食同埋甜的 上面係沙律醬

加州手卷 $23
正常~入面係蟹柳青瓜雞蛋

御品·千之味 (元朗)
元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖

2023-04-24 187 瀏覽
小店乾淨俐落,💕服務員都有耐心。無論係堂食定係外賣,都好快手。而且壽司同刺身夠新鮮有保障,🤓加上是厚切,口感好正。.千の人氣刺身拼盤 A 12件三文魚4件,😋吞拿魚赤身4件,油甘魚4件三文魚係腩位,所以有少少油花,食起身都幾肥美,又甘香。🫶🏻而吞拿魚係較瘦嘅部份,因此可以突顯肉嘅質感。油甘魚厚度有誠意,👍🏻超愛。.帶子刺身,😙6片嘅帶子都幾爽甜。芝麻八爪魚,🤩小食同樣又驚喜,八爪魚勁大隻。.食完會想再回訪嘅壽司店!🍣
小店乾淨俐落,💕服務員都有耐心。無論係堂食定係外賣,都好快手。而且壽司刺身夠新鮮有保障,🤓加上是厚切,口感好正。

千の人氣刺身拼盤 A 12件
三文魚4件,😋吞拿魚赤身4件,油甘魚4件
三文魚係腩位,
油甘魚厚度有誠意,👍🏻超愛。

帶子刺身,😙6片嘅帶子都幾爽甜。
芝麻八爪魚,🤩小食同樣又驚喜,八爪魚勁大隻。

食完會想再回訪嘅壽司店!🍣
2023-04-20 113 瀏覽
.今晚屋企人買咗壽司返嚟一齊食😍呢盒係火炙壽司🍣盛盒B啊😍 $368即場叫外賣大約10分鐘就拎得走啦!真係超級快呀😍.火炙三文魚壽司 ×5火炙左口魚壽司×5火炙蟹棒壽司x4火炙黑椒三文魚壽司×5火炙海膽壽司×5.當中小編最鍾意食既食海膽壽司🍣估唔到好甜 好鮮味 ❤️ 同屋企人爭住食添!.另外一樣 估唔到左口魚原來係入口即溶😍平時都好少叫左口魚食 而家一試愛上啊🥰.其餘的火炙三文魚、火炙黑椒三文魚、火炙蟹棒就正常發揮啦😀一樣好味🤤.仲有啊!叫滿$300就可以直接送去屋企 真係懶人必備啊!同埋佢有好多分店㗎!總有一間喺附近呢😜.🥢御品·千之味 (元朗) @sushi93885690 📍元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖
今晚屋企人買咗壽司返嚟一齊食😍
呢盒係火炙壽司🍣盛盒B啊😍 $368
即場叫外賣大約10分鐘就拎得走啦!
真係超級快呀😍
火炙三文魚壽司 ×5
火炙左口魚壽司×5
火炙蟹棒壽司x4
火炙黑椒三文魚壽司×5
火炙海膽壽司×5
當中小編最鍾意食既食海膽壽司🍣
估唔到好甜 好鮮味 ❤️ 同屋企人爭住食添!
另外一樣 估唔到左口魚原來係入口即溶😍
平時都好少叫左口魚食 而家一試愛上啊🥰
其餘的火炙三文魚、火炙黑椒三文魚、
火炙蟹棒就正常發揮啦😀一樣好味🤤
仲有啊!叫滿$300就可以直接送去屋企
真係懶人必備啊!同埋佢有好多分店㗎!
總有一間喺附近呢😜
🥢御品·千之味 (元朗) @sushi93885690
📍元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖
2023-04-20
  • 火炙盛盒B
2023-04-19 99 瀏覽
御品·千之味📍元朗合益路17-53號合益中心G樓25室🧡食物🍣 角切魚生飯 $55呢個最啱咩都想要啲嘅人,有玉子、三文魚籽、甜蝦、三文魚等各類刺身,切成粒粒,質素都好新鮮,淋啲豉油好好食!推薦度:😋😋😋😋🍣 三文魚粒粒海膽飯 $83睇圖都見到豐盛程度,三文魚粒勁多,上面鋪咗啲極度鮮甜嘅海膽,成個都好新鮮,唔腥,好抵食!推薦度:😋😋😋😋🍣 三文魚冷麵(胡麻醬)$55最近天氣熱左,食呢個最fresh了,蟹子、蟹柳、三文魚撈冷麵,加埋胡麻醬真係好fresh好開心~毫無負擔咁食飽~推薦度:😋😋😋😋🍣 扎幌四色丼 $98呢個勁好食,蟹肉、蟹膏、三文魚、吞拿魚、蝦等,個個都好新鮮好鮮甜,唔腥,極度豐富!啲飯仲少過魚生咁,好正~推薦度:😋😋😋😋😋
御品·千之味

📍元朗合益路17-53號合益中心G樓25室

🧡食物

🍣 角切魚生飯 $55

🍣 三文魚粒粒海膽飯 $83

🍣 三文魚冷麵(胡麻醬)$55

🍣 扎幌四色丼 $98

推薦度:😋😋😋😋😋
一直都知元朗合益有間人氣壽司舖,之前係專攻外賣🥡,而家仲做埋堂食😃😃今晚唔想煮飯,梗係要過去幫襯下!食好味又健康既日式餐啦😄😄我叫咗千之人氣壽司拼盤A、 壽司餐10件、角切魚生飯,屋企有人係蟹籽控,仲特登追加多一客蟹籽壽司俾佢😁😁千之人氣壽司拼盤A $108 - 正!共有14件壽司,分别係4件鰻魚、4件吉烈炸蝦卷、2件蟹棒、2件玉子和2件腐皮😄壽司餐10件 (+汽水) $103- 呢個係抗疫外賣餐,有汽水送😄😄,10件壽司餐有2件三文魚、油甘魚、白身魚、赤蝦、吞拿魚、蟹籽、熟蝦、玉子和鰻魚角切魚生飯 (+汽水) $73- 大大碗,唔少食材,最吸引係面頭大大粒既三文魚籽😄😄😄蟹籽壽司$16- 正常發揮! $16 有2件好抵食!

今晚唔想煮飯,梗係要過去幫襯下!食好味又健康既日式餐啦😄😄

千之人氣壽司拼盤A $108

壽司餐10件 (+汽水) $103

角切魚生飯 (+汽水) $73
- 大大碗,唔少食材,最吸引係面頭大大粒既三文魚籽😄😄😄

蟹籽壽司$16
- 正常發揮! $16 有2件好抵食!
2023-04-18
外賣自取
2023-04-17 51 瀏覽
屋企附近有千之味壽司,唔想煮飯時叫外賣壽司喺屋企舒舒服服等開餐最爽,買滿$300就免貴送貨,我哋依啲小家庭都享用到🤩佢哋有唔同既壽司盛盒或拼盤,人多或者懶得逐款點就啱晒。今次我地叫左一set 拼盤另加單點生和熟既壽司,唔食生野既囡囡都可以一齊食。🍱壽司拼盤C共12件都是火炙壽司,有左口魚、鰻魚、三文魚腩、芝士帶子、芝士三文魚、芝士蟹棒各2件。我最喜愛當然是肥美的三文魚腩,炙燒後更添油香;左口魚平時較少機會食到,薄薄地但有獨特魚香,味道較清新。🦀軟殼蟹飯卷一客4件每人一件剛剛好。軟殼蟹都幾大舊,即使擺耐左都保持脆口,加上青瓜和蟹籽,口感豐富又清新。單點了劍魚腩壽司🍣,兩件$28好抵食,好喜歡劍魚的味道和帶爽口肉質。🐟油甘魚壽司也很高質。推介埋特大赤蝦壽司🍤,真係好巨型,蝦肉新鮮黏稠,稔軟順滑,好滿足。芝士熟蝦壽司點俾小朋友既,2件$22好抵,連埋本身拼盤既芝士火炙蟹柳,有壽司食小朋友最開心🥳

🍱壽司拼盤C

🦀軟殼蟹飯卷

🐟油甘魚壽司也很高質。

2023-04-02