收工口痕痕,想食下壽司,又想享受一邊食野一邊煲劇嘅獨處時光。當然最好買外賣壽司,返屋企開餐啦。不嬲都知千之味質素有保證,今晚就揀佢!!😋 五品刺身 $185依個刺身拼盤有三文魚、油甘魚、甜蝦、帶子同墨魚各三件。全部都好鮮甜!尤其是係油甘魚,鮮味特別出眾。而帶子每粒都好飽滿大大粒,墨魚就夠咬口!‼️好食指數9/10‼️推介指數8/10 😋 火炙壽司拼盤 (8件) $124依個拼盤有好多不同種類嘅火炙壽司,有幾款火炙嘅三文魚壽司,啱晒三文魚控!最令人食指大動嘅,係當中火炙芝士三文魚壽司,塊芝士勁厚,一啖食落去,芝士迅速溶化,而三文魚亦入口即溶,兩者溶入壽司飯入面,勁好食!另外火炙芝士熟蝦十分鮮甜,火炙芝士鰻魚亦都燒得好香!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10🍽️ 御品·千之味📌 元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖 ☎️ 60389246⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00

當然最好買外賣壽司,返屋企開餐啦。
不嬲都知千之味質素有保證,今晚就揀佢!!

😋 五品刺身 $185

依個刺身拼盤有三文魚、油甘魚、甜蝦、帶子同墨魚各三件。

‼️好食指數9/10
‼️推介指數8/10

😋 火炙壽司拼盤 (8件) $124

另外火炙芝士熟蝦十分鮮甜,火炙芝士鰻魚亦都燒得好香!

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

🍽️ 御品·千之味
📌 元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖
☎️ 60389246
⏰ 星期一至日 12:00 - 22:00
2022-09-05 52 瀏覽
一直都覺得千之味質素唔錯,每當諗唔到食乜就會去幫襯😆今次又如常外賣咗幾款壽司及小食做晚餐。🍣三文魚腩壽司($21/2件)🍣腐皮壽司($12/2件)🍣墨魚壽司($15/2件)🍣甜蝦壽司($40/2件)🍣油金魚壽司($35/2件)🍣辣味三文魚軍艦($23/2件)🍣芥辣八爪魚軍艦($22/2件)🍣三文魚籽軍艦($48/2件)🍗芝麻雞翼($38/2隻)🥗中華沙律小食($25)壽司仍然保持一貫新鮮高質,價錢又唔貴,每次必點有芝麻雞翼、芥辣八爪魚軍艦及三文魚籽軍艦,真係食極都唔厭。

🍣三文魚腩壽司($21/2件)
🍣腐皮壽司($12/2件)
🍣墨魚壽司($15/2件)
🍣甜蝦壽司($40/2件)
🍣油金魚壽司($35/2件)
🍣辣味三文魚軍艦($23/2件)
🍣芥辣八爪魚軍艦($22/2件)
🍣三文魚籽軍艦($48/2件)
🍗芝麻雞翼($38/2隻)
🥗中華沙律小食($25)

外賣自取
有多間分店嘅🍣千之味壽司店很出名,今年出左自家製香港製造嘅🥮月餅,等我都試下先!🥮月餅盒包裝好精美,開合位有磁吸!一盒入面有6個獨立包裝月餅 ,🐰兔仔外型好得意啊!每盒有兩款口味,💛流心奶黃酥皮月餅🤎伯爵茶奶黃酥皮月餅。盒入面仲有食用建議架!🔸️焗爐:先用180度預熱約3-5分鐘🔸️微波爐: 用高火加熱15-30秒💛流心奶黃酥皮月餅,外層鬆脆香口,內裏暖暖嘅流心奶黃好濃郁!🤎伯爵茶奶黃酥皮月餅好有茶香味,唔會太甜啱晒我!原來由即日起,無論喺千之味壽司店堂食/外賣/外送都好只要你滿$1000 就即送你月餅一盒😍😍!就算你買積分卡夠金額都照送架!😘😂😂由於數量有限 送完即止🙏🏻

🥮月餅盒包裝好精美,開合位有磁吸!
一盒入面有6個獨立包裝月餅 ,🐰兔仔外型好得意啊!
每盒有兩款口味,
💛流心奶黃酥皮月餅
🤎伯爵茶奶黃酥皮月餅。

盒入面仲有食用建議架!
🔸️焗爐:先用180度預熱約3-5分鐘
🔸️微波爐: 用高火加熱15-30秒

🤎伯爵茶奶黃酥皮月餅好有茶香味,唔會太甜啱晒我!

原來由即日起,無論喺千之味壽司店堂食/外賣/外送都好
只要你滿$1000 就即送你月餅一盒😍😍!
就算你買積分卡夠金額都照送架!😘
😂😂由於數量有限 送完即止🙏🏻

#元朗 #千之味刺身壽司專門店 從前去千之味都係買壽司、刺身外賣,有日去買外賣時竟然發現有月餅😱 作為長期捧場客的我,決定訂一盒試試!8 月底取貨,時間剛剛好!🤑原價 $258, VIP 價 $232!酥皮月餅,一盒🥮有2種口味,流心奶皇酥皮月餅 & 伯爵茶奶皇酥皮月餅!🥮酥皮月餅是兔仔造形,又可愛又應節!當一刀切落去,有人即大叫 “不可以吃兔兔🐇 ” ...口裡說不,身體最誠實 🙄 有人連食2個!🥮我家無微波爐,只能用焗爐翻熱,外板焗至香脆,入口不油膩,味道更香濃!月餅皮厚薄均勻,餡料豐富!🫖伯爵茶味好香,入口甘香無苦味,細嚼下有淡淡的苶香滲出!🥮流心奶皇好讚,一刀切落其實已流心,焗熱後味道更香濃幼滑!🎁外盒很厚實,設計簡潔主題突出,估唔到壽司外賣專門店出品的月餅都不錯啊!
#元朗
#千之味刺身壽司專門店
從前去千之味都係買壽司刺身外賣,有日去買外賣時竟然發現有月餅😱 作為長期捧場客的我,決定訂一盒試試!8 月底取貨,時間剛剛好!

🫖伯爵茶味好香,入口甘香無苦味,細嚼下有淡淡的苶香滲出!

🥮流心奶皇好讚,一刀切落其實已流心,焗熱後味道更香濃幼滑!

2022-08-29 24 瀏覽
適逢🏮中秋佳節臨近,千之味除咗🐟刺身壽司🍣之外,原來仲有🥮月餅賣添!而且仲係我鍾意😍嘅流心奶黃同埋伯爵茶🫖奶黃味酥皮月餅🥮,當然係第一時間🛍帶佢返屋企啦。一盒入邊有三個流心奶黃🤤同埋三個伯爵茶🫖奶黃味酥皮月餅🥮,而且係兔仔造型嘅,睇落去好🥰可愛,打開包裝之後就聞到好香嘅😋味道,包裝側邊仲會寫住係咩口味。包裝硬盒有可愛嘅公仔🧸壓花圖案同埋雷射燙金,感覺都幾👍高級,真係送禮🎁自用皆宜。佢入邊仲有張紙仔💡提醒你焗一焗佢或者叮一叮佢先食就最正啦!一切開🔪流心奶黃🥮入邊嘅餡料十分之🤩澎湃,奶黃味道🤤香濃口感幼滑,酥皮鬆化油潤🥰甘香。伯爵茶奶黃味月餅🥮一口咬落去淡淡的奶黃香之中😋滲出濃厚嘅伯爵茶🫖味,層次豐富又唔會太甜。🏮中秋佳節有咁好味嘅月餅🥮,當然要同朋友一齊🥳開心share喇!

外賣自取
元朗人介紹刺身同壽司一向好食嘅御品千之味今年推出左餅,仲係我最鐘意嘅流心奶黃!仲有私心超推介嘅伯爵茶奶黃月餅!當然係第一時間買黎試下~ 超可愛嘅兔仔造型,一盒共有三個流心奶黃同埋三個伯爵茶奶黃月餅,一打開包裝已經聞住超香嘅味道!我放入氣炸鍋熱一熱,更加香氣撲鼻!🥮流心奶黃月餅🍳:一切開流哂心,未食已經滿分!奶黃味香濃,口感軟滑細膩,軟綿綿加上酥皮嘅地外皮,鬆化甘香!🥮伯爵茶奶黃味月餅🫖: 清香而濃厚嘅伯爵茶味,加上淡淡嘅奶黃香!口感豐富~味道清甜唔會太膩!驚喜!好味道!最後講下包裝盒可愛又不失優雅,壓花圖案加上雷射燙金!簡直係 #中秋節 嘅送禮佳品!御品千之味地址 📍: 元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖
元朗人介紹刺身壽司一向好食嘅御品千之味今年推出左餅,仲係我最鐘意嘅流心奶黃!仲有私心超推介嘅伯爵茶奶黃月餅!當然係第一時間買黎試下~

御品千之味
地址 📍: 元朗合益路17-53號合益中心地下25號舖
  • 伯爵茶奶黃月餅
  • 流心奶黃月餅
2022-08-24 141 瀏覽
一早知今日夜晚會掛8號風球,所以都一早諗好買外賣返屋企食,朋友話呢間千之味好出名又抵食,打去問左掛8號波都仲開門,咁就試試佢個外賣自取。去到發現好多人同我所見略同,都趁掛8號風前買定外賣返屋企。去到睇外賣紙,選擇有好多,仲有啲係淨係外賣自取限定嘅選擇。我叫咗個千之味壽司盛盒A 25件($268),有吞拿魚、三文魚、鰻魚、玉子、油甘魚、帶子、吞拿魚沙律同龍蝦沙律,同埋想有啲菜式健康啲,就叫咗個蟹籽沙律($35)。雖然好多人買但都唔係等太耐,等左十幾分鐘左右。壽司外賣會跟個冰袋👍🏻,呢間個冰袋好厚實,返到屋企溶都無溶過😂見到蟹子沙律啲沙律醬係分開放嘅,呢個做法十分好👍🏻 而且有好多好多蟹籽😇另外佢都俾左好多包豉油,唔驚唔夠😂而壽司都好新鮮,而且大大件,飯既份量算多,不過可能我踩滑板車運送壽司返黎時太粗魯,搞啲壽司飯變左形🤣呢餐真係食得超飽,打風安坐家中食日本野另有一番滋味😜

另外佢都俾左好多包豉油,唔驚唔夠😂

呢餐真係食得超飽,打風安坐家中食日本野另有一番滋味😜

2022-08-24
2022-08-18 59 瀏覽
💖每次想食外賣🥡壽司就黎呢間千之味,佢地九龍新界都有好多分店。除左壽司拼盤、單點之外,仲有炸物、丼飯、定食🍱等選擇,質素同出面餐廳🍴有得揮。1️⃣千の人氣壽司盛盒D🍣 $238🔸赤身吞拿魚4件、赤蝦2件、甜蝦2件、芥辣八爪魚2件、三文魚籽2件、吞拿魚蓉青瓜小卷6件💖鍾意濃郁魚油香嘅要嗌呢set!吞拿魚大塊厚身,口感軟,紅肉魚嘅鮮味濃;吞拿魚蓉小卷就口感綿密,配上青瓜🥒更清新。赤蝦🦐彈牙🦷,甜蝦就更鮮甜,口感更黏。芥辣八爪魚🐙爽口開胃,三文魚籽飽滿爆汁🤤,魚油香重。2️⃣吉列炸蝦卷(4件)🍤 $38💖蝦肉嫩,炸皮脆,裹上壽司飯🍙同蟹籽🦀️,再淋上mayo,口感豐富。3️⃣龍蝦沙律軍艦(2件)🦞 $23💖啖啖肉配上芥末微刺激嘅味道,夏天食開胃又清新。💖除左高質壽司之外,佢地嘅壽司飯set都幾抵食,午市價$55起就有魚生飯配飲品🧃。買滿$300仲可以享外送全港🛵嘅服務,方便快捷,啱晒我呢啲懶鬼😛。

1️⃣千の人氣壽司盛盒D🍣 $238

2️⃣吉列炸蝦卷(4件)🍤 $38

3️⃣龍蝦沙律軍艦(2件)🦞 $23
💖啖啖肉配上芥末微刺激嘅味道,夏天食開胃又清新。

2022-08-11 98 瀏覽
掛上了三號風球就提早收工,順便買埋外賣返去食啦,咁嘅天氣叫人送外賣都唔好嘛。經過千之味,好耐無食壽司就食佢啦,快快落完單等食。即叫即製大概15分鐘有得拎,快手~橫風橫雨,好彩返到去都無濕晒。🍣千之味人氣壽司併盤點了一個併盤,有火炙黑椒三文魚、火炙芝士三文魚、火炙三文魚、三色花之戀。至愛三文魚所以叫左呢樣,而個人更愛火炙過的,啲魚油迫晒出黎好甘香,三文魚厚切,全部大大件㗎。三色花之戀有魚籽、蟹籽同海膽三款,三款都好好食難分高下。🍣鰻魚忌廉芝士卷鰻魚肥美,甜甜的鰻魚醬好好味,加上入面包著大大粒creamy cheese,又香又綿,真係超正喎。🍣軟殼蟹反卷新鮮炸嘅軟殼蟹又香又脆,每一件都夾左大大舊蟹肉無稀場,青瓜絲爽口,加埋蛋黃醬真係無敵夾,太好味了。兩個人分著食剛剛好,壽司卷物比一般連鎖店大件足料,飯又軟綿有飯香,好食!

經過千之味,好耐無食壽司就食佢啦,快快落完單等食。

即叫即製大概15分鐘有得拎,快手~

橫風橫雨,好彩返到去都無濕晒。

🍣千之味人氣壽司併盤

🍣鰻魚忌廉芝士卷

🍣軟殼蟹反卷

2022-08-09
15 分鐘 (外賣自取)
2022-07-30 138 瀏覽
元朗性價比高外賣壽司店🍱🍣放假最爽都係留係屋企歎冷氣,夏天特別想食壽司,晏晝去左屋企附近既御品•千之味買外賣返屋企食,幫襯過幾次依然咁高質👍🏻👍🏻👍🏻千之味壽司盛盒E (25件) 💰218盛盒E有好多款壽司,包括北寄貝、八爪魚、玉子、熟蝦、鰻魚、吞拿魚沙律同龍蝦沙律,所有壽司都係即叫即整,製作需時所以繁忙時間要耐心等候,一盒咁多件壽司,叫埋朋友同屋企人開心share就最正啦😍北寄貝肉質彈牙夠鮮甜,龍蝦沙律啖啖肉夠開胃,玉子壽司好大件,鰻魚配埋秘製鰻魚汁真係好正,呢個價錢真係超值👍🏻👍🏻👍🏻三文魚腩壽司 💰21唔夠喉另外再叫多少少壽司,揀左三文魚腩壽司,油脂較高,入口即溶,正🥰🥰🥰鐵火卷 💰38鐵火卷入面包住吞拿魚赤身,食落唔會有筋之餘仲食得出吞拿魚油既甘香美味💯厚燒玉子 💰30厚燒玉子暖笠笠,唔會死甜又好香蛋味,好好食😋
元朗性價比高外賣壽司店🍱🍣

千之味壽司盛盒E (25件) 💰218

三文魚腩壽司 💰21

鐵火卷 💰38

厚燒玉子 💰30
厚燒玉子暖笠笠,唔會死甜又好香蛋味,好好食😋

2022-07-23 108 瀏覽
元朗真係超級多好嘢食 今日同朋友開party佢哋就派我嚟到喺元朗又新街附近嘅呢間御品千之味到買外賣刺身啦餐廳鋪位唔大 位置都好易搵 所有嘢都係即叫即整 重點係黃店 幫襯小店好緊要呀減緊肥既我叫左個特大赤蝦刺身十隻 每一隻都有成隻筷子咁長真係好誇張呀 蝦頭重爆膏呀 蝦肉晶瑩剔透鮮甜味十足食日本嘢點少得三文魚呀 另外叫左個三文魚刺身盛盒 價錢唔貴但係真係超級巨型 建議五六個人以上先好叫 橙白相間顏色靚到不得了 食落三文魚味香濃 中間仲有幾片三文魚腩添

2022-07-23 62 瀏覽
又到咗一年一度嘅生日派對 啦今日係我負責買嘢食 黎到元朗嘅呢間御品千之味外賣刺身專門店度買外賣 我哋四個人叫咗個勁豐富嘅三文魚刺身盛盒 $438 收到時候勁驚訝因為真係超級大盤 普通嘅三文魚刺身已經有40片 全部都厚切 油花分佈平均鮮甜十足 中間仲有極度肥美嘅三文魚腩 油脂超級豐富啱曬重口味人士特大赤蝦刺身十隻 $158 真係非常巨型甜蝦 已經預先剝殼好細心呀 蝦頭膏亦都鮮甜非常新鮮價錢唔貴 我建議預先預訂就唔使等佢即叫即整啦

我哋四個人叫咗個勁豐富嘅三文魚刺身盛盒 $438

中間仲有極度肥美嘅三文魚腩 油脂超級豐富啱曬重口味人士

價錢唔貴 我建議預先預訂就唔使等佢即叫即整啦
2022-07-12 85 瀏覽
前幾日佢次次未買咗好多外賣壽司同屋企人一齊食,估唔到未到咁有驚喜,以後一定要成日叫😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍火炙左口魚裙邊,超級多油脂,食落超香😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍帶子好鮮甜,食得出好新鮮😋😋😋😋😋😋😋😋蝦都好大隻,而且好爽甜😍😍😍😍😍😍😍辣三文魚卷有驚喜,味道惹味😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

火炙左口魚裙邊,超級多油脂,食落超香😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

帶子好鮮甜,食得出好新鮮😋😋😋😋😋😋😋😋

蝦都好大隻,而且好爽甜😍😍😍😍😍😍😍

辣三文魚卷有驚喜,味道惹味😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋
2022-07-09 61 瀏覽
食壽司唔一定去吃壽司郎嘅 反而鍾意啲專做外賣嘅壽司店 因為佢哋確保到外賣嘅質素都係好咁啱有朋友你屋企開party就諗起呢間千之味 佢哋外賣壽司好高質素 特別鍾意食佢哋嘅三文魚腩刺身壽司 真係好厚肉又好鮮甜 油脂好肥美 第二度食嘅都係薄切切佢哋嘅火只係你都非常出色好鍾意佢個芝士火炙三文魚同埋芝士甜蝦 好香 好惹味!!!而且佢哋嘅價錢真係一啲都唔貴 平均十蚊就一嚿 真係好抵食佢哋嘅外賣送好多豉油同埋wasabi 我鍾意佢哋嘅事又唔會太鹹 甜甜地 好帶出到壽司嘅鮮味

而且佢哋嘅價錢真係一啲都唔貴 平均十蚊就一嚿 真係好抵食

2022-07-04 61 瀏覽
今次買千之味食想試吓啲新嘢所以叫咗蒜香三文魚帶子炒飯我見網上有人推介所以就試吓先🤣見到店員新鮮炒起熱辣辣原來仲有啲蟹籽鋪喺面拎到返屋企都仲熱辣辣一打開就聞到好香嘅蒜味帶子嘅份量都幾多基本上食到底都仲有而三文魚就係切碎左嘅帶少少油香用醬油炒起所以好惹味食到停唔到口👍之後就買左壽司盛盒A🍣我拎嘅時候店員俾咗個保溫袋同冰包我❄️咁就可以keep住保溫夏天拎返屋企都唔會變壞入邊都幾豐富有25件壽司有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、鰻魚、甜蛋、龍蝦沙律、吞拿魚沙律魚生大大件好滿足新鮮整出嚟所以啲飯都唔會硬晒返到屋企食都好好味同埋每次我都會叫蟹籽沙律夏天食仲好味因為消暑清涼沙律爽口蟹籽卜卜脆食完好舒服😆
今次買千之味食想試吓啲新嘢
所以叫咗蒜香三文魚帶子炒飯