疫情期間西貢有一間甜品店火速走紅✨️仲紅到衝出去其他地方開分店,週末時係門口會見到一排為食人士即買即食好滋味🎎小滿定律主打希臘乳酪,最招牌就係佢地既Froyo雪糕🍦另外仲有正宗希臘乳酪、乳酪奶昔同翡翠檸檬特飲,甜品飲品既好地方😍今次揀咗招牌Froyo,配上芒果、咖啡曲奇同埋檸檬芝士蛋糕,上面灑滿美祿粉,造型都幾穩固,一定要打返張卡先🐈天然低負擔既雪糕,食落酸甜交錯,食完飯後食好解膩,芒果新鮮有果香🥭咖啡曲奇自己碎上連埋食有脆脆口感,檸檬芝士蛋糕就小咗加成效果,只算還好,整體值得一試,下次會試埋其他配料😊

3天前 0 瀏覽
黎西貢都一定會食小滿定律既希臘乳酪雪糕,杯裝兩個人一起食都夠,3種配料+1種醬,口感好濃厚,士多啤梨好新鮮,朱古力豆搭配好搭,最後蜂巢口感好好,行完山食一杯小滿酸奶雪糕補充能量。
2024-04-03 129 瀏覽
每次入親西貢,都一定要食呢間人氣西貢希臘乳酪雪糕!呢個希臘乳酪雪糕有分杯裝同筒裝,我今次就揀咗人氣no.1嘅海鹽焦糖脆脆、Lotus焦糖餅,綠茶糯米糍同蜂蜜醬汁呢個配撘🤩一定要讚嘅係綠茶糯米糍,糯米糍好有香濃嘅綠茶味,而且海鹽焦糖脆脆食落甜甜地,配埋杯乳酪雪糕度可以中和返甜甜地加埋綠茶嘅回甘味,加埋Yogurt嘅酸酸甜甜,食落出奇地夾!
小滿定律嘅乳酪雪糕🍦相信係唔少人黎西貢必食同必打卡!而我都唔例外,每次到西貢都一定會去食一杯☺️對比起夏天源源不絕長長嘅人籠,冬天確實係比較小人,唔洗排隊就可以直接買到😃今次揀咗杯裝200g自選三款topping及一款醬料 $58雪糕有濃厚嘅乳酪味,香滑又唔會過甜,食落健康無罪惡感呀!配料方面揀咗店內人氣top3配料海鹽焦糖脆脆🧂-咸甜脆脆配落酸甜乳酪雪糕相當match,重點唔痴牙抹茶麻薯🍵-滿滿抹茶粉,麻薯煙煙韌韌芒果🥭-粒粒都好甜

雪糕有濃厚嘅乳酪味,香滑又唔會過甜,食落健康無罪惡感呀!

配料方面揀咗店內人氣top3配料

海鹽焦糖脆脆🧂
-咸甜脆脆配落酸甜乳酪雪糕相當match,重點唔痴牙

抹茶麻薯🍵
-滿滿抹茶粉,麻薯煙煙韌韌

芒果🥭
-粒粒都好甜
外賣自取
⁂⁎◝#西貢🇭🇰 人氣乳酪雪糕🍦⁎◜⁂.自從中學好興食frozen yogurt之後都無再食過😂 入西貢知道呢間人氣froyo就要排隊試下xd.$58揀3款配料+1款醬汁,我揀左海鹽焦糖脆脆+朱古力脆珠+西貢店限定嘅綠茶糯米糍+蜜糖🍯.綠茶糯米糍口感軟糯得黎綠茶味好濃,推介要叫呢款配料😆 海鹽焦糖脆脆有啲甜,但配埋yogurt食就ok 酸酸甜甜中和返☺️..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:📍小滿定律🗺️西貢福民路58號高富樓地下3號舖..#mytaste_西貢#mytaste_甜品
⁂⁎◝#西貢🇭🇰 人氣乳酪雪糕🍦⁎◜⁂

*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*
𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯:
📍小滿定律
🗺️西貢福民路58號高富樓地下3號舖
#mytaste_西貢
#mytaste_甜品
🍦希臘乳酪雪糕 HKD58有分杯裝及筒裝,店員說杯裝可以自由搭配3款toppings和1種醬汁,非常適合喜歡自由搭配的消費者。而我今次就要了小滿定律人氣no.1必點嘅海鹽焦糖脆脆、🍵綠茶糯米糍和🍪Lotus焦糖餅配蜂蜜醬汁🤤🍯蜂蜜醬汁味道一直都非常適合搭配任何甜品之中,所以都揀左蜂蜜搭配froyo,非常夾🌟🍵四方粒粒綠茶糯米糍綠茶味濃郁有少少綠茶粉係面上,唔會苦澀而且口感勁煙韌Q彈🍪蓮花焦糖餅,大家都唔陌生啦,不用詳細介紹🤩🌟海鹽焦糖脆脆有少少焦香味👍口感脆卜卜,不過就食不出有海鹽的味道🔖有🌟是本人十分推荐可嘗試的配料乳酪本體算係幾滑,做到好似雪糕咁既感覺,乳酪的味道亦算濃郁,如果您都係喜歡自由搭配,如果下次再來西頁而且又不用排隊的話,我會再回來試一試其他味道再同大家分享!小總結❤️❤️❤️❤️📌可自由搭配📌配料選擇多且不錯🔖值得推介有五粒🌟🌟🌟🌟🌟
🍦希臘乳酪雪糕 HKD58

🌟🍵四方粒粒綠茶糯米糍
綠茶味濃郁有少少綠茶粉係面上,唔會苦澀而且口感勁煙韌Q彈
🍪蓮花焦糖餅,大家都唔陌生啦,不用詳細介紹
🤩🌟海鹽焦糖脆脆
有少少焦香味👍口感脆卜卜,不過就食不出有海鹽的味道
🔖有🌟是本人十分推荐可嘗試的配料

小總結❤️❤️❤️❤️
📌可自由搭配
📌配料選擇多且不錯

🔖值得推介有五粒🌟🌟🌟🌟🌟
希臘乳酪雪糕又香又滑又唔FAT款式充滿創意 分杯裝/筒裝(1款配料)今次我揀左杯裝(總覺得杯裝好似多啲豐富啲🤫)可以揀三款配料+1個醬汁太多款式真係好難揀!!!🧐🍨綠茶糯米糍🍨海鹽焦糖脆脆🍨芒果🍨美祿粉🌟 配料有好多款式包括水果、餅類、脆脆、朱古力、翡翠檸檬等,多達22款!!!醬汁有甜(蜜糖/美祿粉)、酸(熱情果汁/紅桑莓汁)真係花多👀亂,而且份量好多,全部都想試呀🤩💁🏻‍♀️留意返:杯裝$58/筒裝$38,額外配料每款$6起啊
希臘乳酪雪糕
又香又滑又唔FAT
款式充滿創意 分杯裝/筒裝(1款配料)
今次我揀左杯裝(總覺得杯裝好似多啲豐富啲🤫)
可以揀三款配料+1個醬汁
太多款式真係好難揀!!!🧐
🍨綠茶糯米糍
🍨海鹽焦糖脆脆
🍨芒果
🍨美祿粉

醬汁有甜(蜜糖/美祿粉)、酸(熱情果汁/紅桑莓汁)
真係花多👀亂,而且份量好多,全部都想試呀🤩

2024-03-18 34 瀏覽
真係孤陋寡聞,每次去或者經過西貢都見到大排長龍, 新聞都係網紅店😗突然間好想食雪糕,又聽講係西貢名物,咁就入咗去食咗我哋一杯Greek yogurt雪糕🤩🤟🏻.📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58落單個陣本身想食桶裝 但店員同我講只有杯裝才包三款配料同一款醬汁 桶裝雪糕只包一款配料 另外加配料就要每款$6 即刻轉買杯裝😈揀左人氣必點既 海鹽焦糖脆脆、綠茶糯米糍、lotus原味餅乾🍪乳酪口感夠質地濃稠滑溜💕乳酪味都好夠 唔會太甜 或死甜 酸酸甜甜感覺 食晒成杯都唔會溜👍🏻🌟海鹽焦糖脆脆 焦糖味道濃郁🍵綠茶糯米糍煙韌軟Q,四方粒粒帶有甘甜綠茶香,綠茶粉唔會太苦,超有驚喜。‼️不過呢到係主打食希臘乳酪雪糕 所以配料味道唔重要 因為主角夠出色😈
📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58
🌟海鹽焦糖脆脆 焦糖味道濃郁
2024-03-09
下午茶
  • 綠茶糯米糍
  • 海鹽焦糖脆脆
世一乳酪雪糕 真係一啲都無誇張到(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)唯一要挑剔嘅係 配料選擇太多 對於選擇困難症嚟講嘅人 係一種痛苦😿😿.先講重點 乳酪雪糕🍦乳酪酸酸甜甜 味道啱啱好雪糕棉棉厚實 帶點牛奶香 又唔會太水太淡 大大啖咬落去 超級有口感🫦😚.🔹揀三款配料1. 海鹽焦糖脆脆一啲都唔孤寒 大大塊又厚實 又重焦糖香 又脆 x7塊!!!🥹🥰.2. 檸檬芝士蛋糕相比焦糖脆脆 佢嘅份量係少啲嘅🤏🏻 得一舊 (๑•ૅㅁ•๑)但都幾厚實 有陣陣芝士蛋糕味🍰同檸檬香🍋,3. 綠茶雪米糍好軟糯 每一粒都佈滿綠茶粉 唔係抹茶空控嘅人 淨食雪米糍係會有少少苦 但係包埋雪糕一齊食就balance番 啱啱好😍.🔹揀一款 sauce 揀咗熱情果醬 好fresh 仲會食到粒粒熱情果 酸酸地 加埋甜甜地嘅雪糕 又俾佢balance番😚.📍小滿定律 (西貢)西貢福民路58號高富樓地下3號舖
世一乳酪雪糕 真係一啲都無誇張到(⁎⁍̴̆Ɛ⁍̴̆⁎)
先講重點 乳酪雪糕🍦
2. 檸檬芝士蛋糕
但都幾厚實 有陣陣芝士蛋糕味🍰同檸檬香🍋
3. 綠茶雪米糍
🔹揀一款 sauce
📍小滿定律 (西貢)
西貢福民路58號高富樓地下3號舖
  • 杯裝希臘乳酪雪糕
2024-02-21 129 瀏覽
之前已經聽過好多朋友話黎西貢一定要食乳酪雪糕,今次終於試到!真係好好食!!真係必試因為係平日,所以唔洗排隊~可選3配料+1醬汁揀左芒果、Brownie、綠茶糯米糍、紅桑梅汁綠茶糯米糍好特別🤤無係其他地方見過會encore!
因為係平日,所以唔洗排隊~

可選3配料+1醬汁
揀左芒果、Brownie、綠茶糯米糍、紅桑梅汁
綠茶糯米糍好特別🤤無係其他地方見過
Yogurt

會encore!
Yogurt
2024-02-14 139 瀏覽
新正頭跟家人去西貢行個大運雖然人蠻多但都未至於人山人海行得都幾舒服店舖位於西貢巴士總站附近人人經過都易於見到巴士駛過就見到好多人在店門前以為要排好長隊但其實好多人都已經買好在店門前食而已入店後都係排一兩個人就到我店裏主打乳酪雪糕附加不同toppings $58有三款toppings和一款醬老實說訂價十分進取不過新年流流又唔會成日入西貢食一場嚟到就試吓我叫了焦糖脆脆、新鮮士多啤梨呢期店家特別推介是Raspberry 慕絲和開心果醬所以都選了這兩款雪糕酸酸甜甜質地軟滑不會好快溶都推介Raspberry 慕絲其實佢比較似更細滑的沙冰其他材料就發揮正常不過不失入去西貢玩都可以一試
新正頭跟家人去西貢行個大運
老實說
訂價十分進取
不過新年流流又唔會成日入西貢食
一場嚟到就試吓
我叫了焦糖脆脆、新鮮士多啤梨
呢期店家特別推介是Raspberry 慕絲和開心果醬
其他材料就發揮正常
不過不失
入去西貢玩都可以一試
2024-02-09 103 瀏覽
行過呢間店,個心掛住嘅就係佢哋家嘅乳酪雪糕,所以決定一於入嚟試下。首斂,我揀咗海鹽焦糖脆脆、芒果、檸檬芝士蛋糕做配料,每款都有自己嘅噱頭。乳酪雪糕出奇地幼滑,一啖落去冧到心郁嗰種,同市面嘅多D酸嘅版本不同,佢呢個夠香、夠醇厚。海鹽焦糖脆脆欷歔得嚟,咸甜交替嘅口味,勁正👌😍!芒果啲冰粒雖然硬咗少少,但檸檬芝士蛋糕就足夠軟熟,甜中帶酸,簡直一流。我仲加咗蜜糖,但可能下次試下熱情果醬會更匹配。整體嚟講,D配料加埋乳酪雪糕簡直係味蕾上嘅盛宴,每一啖都食得出心機,食完仲意猶未盡,真係想即刻排隊再嚟一輪😋!試過Oreo、木槺都唔錯,打份心水清新宜人,適合未來炎熱嘅夏天。呢陣香濃,幾撩人㗎🍨!
2024-02-03 95 瀏覽
咁嚟西貢唔試呢間fro-yo店,咁仲算咩西貢之行嘅?跟住我慢慢話你知! 首先,我揀咗Frozen Greek Yogurt嚟吞。啊,個fro-yo質感簡直正爆,滑得嚟又唔會過甜或者係過酸,啱啱好!點到嗰啲toppings都係另一回事啦—芒果同蜜糖係絕配,真係太正喇😋!而個matcha mochi,嗰隻QQ嘅口感,同埋綿滑嘅yogurt就真係夾得好,呢個組合無得輸🍵👌。咁講到嗰份chocolate brownie,啱晒你啲甜品控,雖然就得一小塊,但都算係滿足咗我哋羨慕嗰啲鬼佬集會上嗰啲蛋糕嘅心願🧸。總體嚟講,係好好食,口感豐富,味道有層次,撇步齊全,滿足哂我食嘅慾望,好興奮想同朋友分享埋!下次周圍討論邊間甜點舖好食,記得叫上我哋呢家小店啦!🤤👍🏽🍦
2024-01-30 94 瀏覽
~ Frozen Greek Yoghurt in Cup, with raspberry sauce. Toppings: strawberries & aloe vera~ Frozen Greek Yogurt in Cone. Topping: lemon meringue •I recently tried the frozen yoghurt at Law of Yoghurt, and it was a delightful treat 🤍. Served in a cup, the yoghurt had a smooth and creamy texture, providing a refreshing experience 😆! The raspberry sauce added a subtle sweetness, and the strawberries brought a burst of juiciness, enhancing the overall flavour profile 🍓. I also added aloe vera as anothe

I recently tried the frozen yoghurt at Law of Yoghurt, and it was a delightful treat 🤍. Served in a cup, the yoghurt had a smooth and creamy texture, providing a refreshing experience 😆! The raspberry sauce added a subtle sweetness, and the strawberries brought a burst of juiciness, enhancing the overall flavour profile 🍓. I also added aloe vera as another topping, and it added a mild earthy note to the frozen yoghurt 🍦.

Overall, a simple and enjoyable frozen yoghurt experience that’s worth a try for those looking for a delightful dessert 👍🏻.

2023-11-16
5 分鐘 (外賣自取)
趁着聖誕假期去咗西貢~下午茶嘅時候就試咗呢間好出名好多人推介嘅乳酪雪糕🍦😍佢哋門口長期都有人龍,雖然每杯雪糕都係即叫即整,但無想像中排咁耐,而室內同室外都各有兩個座位,如果唔介意身邊企滿晒人排隊,都可以食埋先走🤣呢到嘅配料選擇都幾多同幾特別,有成22款,仲有4款醬汁,有時仲會有期間限定嘅配料同醬汁,我嗰日去就有肉桂蘋果同埋肉桂糖粉🍎 •🥢杯裝乳酪雪糕 (3配料 & 1醬汁) $58📸 芒果、海鹽焦糖脆脆、蘆薈、美祿粉📸 海鹽焦糖脆脆、朱古力脆珠 、肉桂蘋果、蜜糖雖然就咁睇價錢$58都唔平,但其實乳酪雪糕份量唔細,每款配料仲落得好足料,食落大滿足🥳 呢度嘅乳酪雪糕係用咗Greek Yogurt,乳酪味道濃郁啲,亦都無咁甜,加埋配料同醬汁嘅甜味就啱啱好👍🏼~ 雪糕嘅質地都比較濃厚同竭少少,感覺好似無普通雪糕溶得咁快😛海鹽焦糖脆脆係人氣配料top 1,脆脆哋,焦糖味濃郁但唔會死甜,唯一缺點就係會有啲啲黐牙🫢🥭當日嘅芒果非常新鮮,酸酸甜甜同乳酪好夾;而肉桂蘋果就有滿滿嘅肉桂粉包住爽脆蘋果🍎,個人認為同乳酪雪糕唔算好夾🫣美祿粉意想不到地同乳酪雪糕都幾夾,不過美祿粉只係得表面有,所以底下嘅乳酪雪糕

🥢杯裝乳酪雪糕 (3配料 & 1醬汁) $58
📸 芒果、海鹽焦糖脆脆、蘆薈、美祿粉
📸 海鹽焦糖脆脆、朱古力脆珠 、肉桂蘋果、蜜糖
美祿粉意想不到地同乳酪雪糕都幾夾,不過美祿粉只係得表面有,所以底下嘅乳酪雪糕係完全沾唔到美祿味嘅😩
蜜糖同乳酪雪糕係超級夾,味道清甜,而且啲蜜糖凝固返少少變成糖漿,食落嘅口感都幾特別🫢