2024-03-18 39 瀏覽
真係孤陋寡聞,每次去或者經過西貢都見到大排長龍, 新聞都係網紅店😗突然間好想食雪糕,又聽講係西貢名物,咁就入咗去食咗我哋一杯Greek yogurt雪糕🤩🤟🏻.📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58落單個陣本身想食桶裝 但店員同我講只有杯裝才包三款配料同一款醬汁 桶裝雪糕只包一款配料 另外加配料就要每款$6 即刻轉買杯裝😈揀左人氣必點既 海鹽焦糖脆脆、綠茶糯米糍、lotus原味餅乾🍪乳酪口感夠質地濃稠滑溜💕乳酪味都好夠 唔會太甜 或死甜 酸酸甜甜感覺 食晒成杯都唔會溜👍🏻🌟海鹽焦糖脆脆 焦糖味道濃郁🍵綠茶糯米糍煙韌軟Q,四方粒粒帶有甘甜綠茶香,綠茶粉唔會太苦,超有驚喜。‼️不過呢到係主打食希臘乳酪雪糕 所以配料味道唔重要 因為主角夠出色😈
📌杯裝希臘乳酪雪糕 $58
🌟海鹽焦糖脆脆 焦糖味道濃郁