2024-05-06 0 瀏覽
大圍小館首間分店揀左大老遠既元朗,係美食雲集既元朗,究竟可唔可以係元朗站穩陣腳,重現本店既風彩呢,今晚就來一探究竟。門面一面大牌匾,大圍小館四隻金漆大字,配上一串串紅色燈籠,有如本店般的裝潢,古典之餘又不失現代感,分店座位不多,一定要預先訂枱。今晚一行十二人剛好一圍,睇過餐牌就開始點菜,前菜先來個煙燻鵝肉卷,擺盤精巧,入口一股煙燻味夾雜淡淡鵝香。沙薑豬手仔外皮Q彈,切得小巧,剛好一口一件。來到大圍小館必點第一叉,叉燒上枱後待應會塗上新鮮菠蘿醬,然後用火槍燒到表皮焦香,入口肉嫩味濃,不過真係太大舊,食得幾用力。再來一整隻琵琶鵝,斬件前原隻上枱,睇到外皮燒到啱啱好,食落鵝皮脆口,肉嫩有油香。之後再來小菜兩碟,分別係椒鹽鮮魷,炸皮脆薄,鮮魷肉質彈牙,相當新鮮。另一道蜜薯和牛柳煮到半熟,入口軟淋肉味濃。椒鹽九肚魚上枱後有驚喜,每條九肚魚以竹簽串起再炸,食落粉簿酥脆,觀感味道都上佳。食飯當然唔少得食菜,馬拉盞蝦乾肉末生啫芥蘭煲上枱熱辣辣,芥蘭每條都好嫩口,用料有質素。最後以蝦籽豉油王炒麵作結,炒麵炒得乾身有鍋氣,沾上蝦籽食別有一番風味。整頓飯可以體驗到每道菜都用料上盛,對得住個價位,不過調味偏濃

最後以蝦籽豉油王炒麵作結,炒麵炒得乾身有鍋氣,沾上蝦籽食別有一番風味。整頓飯可以體驗到每道菜都用料上盛,對得住個價位,不過調味偏濃,老人家食就會有啲辛苦,希望下次再食會有所改善。
2024-04-20 231 瀏覽
慶祝家人生日,餐廳為我們安排了一間寛敞舒適的房間位置,並為8大人和1小孩準備了一張12人大桌。服務非常周到及貼心!琵琶鵝 $880:侍應會先成隻上畀客人相機食先,再攞返切。琵琶鵝肉質鮮嫩多汁,搭配著香脆的皮。皮燒得超香,連本身少食皮的我都破例試咗,皮係好食過肉添呀!惹味海蝦小炒王 $158:一上枱熱辣辣好香,配搭咗炸過的魷魚同海蝦乾,好香口好好食。冰梅咸檸骨 $208:賣相似成舊肥肉,但食落係零肥膏,骨肉同酸甜味道平衡得恰到好處。五仁豆腐 $158:賣相精緻,以豆腐為基礎,搭配了五種不同的堅果,這種組合帶來了豐富的口感和味道。干邑燴花菇鹿筋鵝掌 $488:這道菜結合了干邑的香氣和花菇的鮮味。鹿筋和鵝掌經過燴煮後變得軟嫩,每一口都充滿了豐富的味道。推介畀正在尋找一間能夠滿足口腹之慾並提供良好服務的餐廳的你。
惹味海蝦小炒王
惹味海蝦小炒王
冰梅咸檸骨
干邑燴花菇鹿筋鵝掌
2024-04-18 161 瀏覽
🏮大圍小館🏮小館係大圍我一直都想試,但一直都未有依個機會,佢終於係元朗開分店,當然我呢個新界人即刻去試啦。我電話預約唔到,唯有早啲去walk in,大概6點就到,好彩都唔算多人等。見枱與枱之間都闊落。與傳統酒樓一樣,服務員會提供水及飯前小食,飯後亦提供糖水享用。勾魂叉($188)職員先在叉燒搽上特製菠蘿汁,然後即時用火槍再燒一燒,令到焦味更香。唔好睇佢禁少,每一件都好厚身,再黏埋啲米通一齊食,又另一番風味。薑味蒜香籠仔蒸蟹飯($368)

🏮大圍小館🏮

勾魂叉($188)

薑味蒜香籠仔蒸蟹飯($368)
2024-03-26 432 瀏覽
今日試下呢間大圍老店 睇下同大圍既水準有冇分別先。黎到門口排都排左我成個中。因為佢地比較特別係一批一批入 就算入面有枱都要等一輪先 。冇所謂 係門口 有得泊車 方便 補返!!門水裝修都好靚 有個水池 有好多椅比人坐 可能知道等得耐喇。入到去裝修都幾靚 有種高級感。好叫野食了 叫左隻雞食 如圖 呢隻雞係幾香口 特別好過功夫果隻好多。同埋個包影左字既 半意思自己參考包係幾好食流沙架。水準同大圍差不多 。侍應哥哥姐姐都正常。會有下次如果門口冇咁多人的時候
2024-03-08 621 瀏覽
大圍起家嘅中菜館,位於元朗嘅分店,餐廳屬中高消費水平,大圍本店拎過米芝蓮推介,睇返價錢似乎午市會平啲之餘,加上會有點心,不過今次食晚市就冇機會試到。之前星期六打算去食冇book位,排隊walkin 都冇位,今次醒目先去打電話book位,晚市只分兩場:六點及八點。店舖座位唔算多,高級中菜廳佈置。茶水費每人$28都唔平,但茶款不少,除左正常鐵觀音普洱,仲有玫瑰、白毫等,普洱更係五年雲南茶葉,利申唔識分啲茶係咪好靚。招牌叉燒五件$188 原本以為份量唔多,點知五件都係厚切大大件。上菜後仲會有待應係你面前搽上鳳梨醬,然後再攞火槍燒,打卡一流。不過個人就覺得加左之後甜左少少。上梅頭肉製成嘅叉燒,肥瘦適中,肉汁豐富,肉質軟腍,焦糖化嘅表皮香甜多汁,係每枱必叫嘅餸,送飯一流。蜜薯和牛柳($238)薯仔炸過外脆內軟,好香口。估唔到嘅係和牛柳,平時食開都係手指公大小,呢度一上枱都忍唔住wow 左一聲,和牛牛味香濃,絕對唔係平時落得太多鬆肉粉嗰種肉質。入面仲係keep 到七成熟,仲有好多肉汁。不過對比叉燒都係前者更加令人驚艷同同性價比高啲。另外叫左砂煲芥蘭,熱辣辣上枱,好夠鑊氣。蝦乾食得出係靚貨,芥蘭炒得

招牌叉燒五件$188

另外叫左砂煲芥蘭,熱辣辣上枱,好夠鑊氣。蝦乾食得出係靚貨,芥蘭炒得仍青翠夠新鮮。

最後每人仲送咗腐竹白果洋薏米糖水,甜度適中,煲到腐竹融哂薏米夠腍入口。

上湯伊麵($48)就正常,冇咩出彩,價錢就偏貴。反而白飯($18)煮到到粒粒分明夠飯香,有咁好食嘅餸,真係食多幾碗都得。
總結呢間真係我近年來食過數一數二好食嘅中菜,菜單有心思: 有好幾款失傳懷舊菜餐廳都嘗試復刻、用料靚煮得好,值得呢個價,宴請親朋好友絕對不失禮,希望有機會可以試吓佢午市嘅點心,例如沙翁、炒鮮奶等等。
  • 第一叉
2024-02-15 668 瀏覽
情人節晚餐去咗元朗大圍小館食🥰 食物水準勁高🥹🥹🥹我哋叫咗招牌嘅第一叉❤️店員拎上枱嘅時候會查一層鳳梨醬 之後,用火槍燒到表面焦香🔥🔥🔥叉燒係肥瘦相間非常之香🫶🏻蜜薯和牛柳 薯仔已經勁驚艷😳牛柳係鬆軟得來又有牛肉香味🥹🥹🥹跟住叫咗蝦醬唐生菜煲 呢個我唔記得影相,但係一上枱勁香🥰🥰🥰之後我哋差唔多諗住買單嘅時候 老闆竟然因為新年請咗我哋食蟹黃撈麵 係成間餐廳每一枱都有🥲點解可以咁好㗎?😭😭😭仲要勁好味啲蟹黃係真係識得出係好鮮既蟹🩷🩷🩷最後仲送咗個桃膠糖水 連個糖水都勁好飲😚唔會過甜,但係又唔會淡🥹我想講呢間餐廳真係好高質 就算老闆冇送個麵俾我哋都要大贊 因為佢每一樣食物嘅調味都係啱啱好 易佢所有嘅食材都食得出係新鮮高質🥹🫶🏻真係真心推介❤️

【#新年 中菜篇】🔺適合聚會 🔺未食過一定要試!🔺長輩生日飯最合適不過 🔺記得訂位訂失傳菜🔺中高價———————————————「下次入元朗,不如試下食啲特色菜?💛」 ———————————————🍊琵琶鵝 (需要預訂!) $880》真心好食!!!皮脆肉嫩醬香齊哂~》脂肪都有燒到溶溶地的感覺
直接植入菜單上的解釋:「『琵琶鵝』是接近失傳的古早燒味,因形狀像樂器中的琵琶,因而得名,做法很花工夫,鵝洗淨後,醃數小時,再吊乾、再塗一層醬料,再吊乾,然後才燒,燒時又要嚴控時間,才能燒出理想效果。」🍊勾魂叉》第一次食超厚切的叉燒,估唔到咁鬆軟,用火槍即場灸燒叉燒外皮,令鳳梨醬香更香。一定要試!🍊沙翁》平時食開細細個,依個沙翁大到可以分一圍食,最啱一人一口。後記:經理超好,知你生日又有蛋糕送糠水再送壽包🔹第一枝自攜酒免費🔹免切餅費🔹多款失傳菜都需預訂,記得訂左先去食呀回頭率:🍊🍊🍊🍊🍊/5消費:每位$2-300+…………………………………………🍊大圍小館元朗店:元朗壽富街60號順福糧倉地下G22-23號舖大圍店:大圍積福街92號地舖…………………………………………#乜乜飲食日記 #乜乜元朗 #m
———————————————
「下次入元朗,不如試下食啲特色菜?💛」
———————————————

🍊琵琶鵝 (需要預訂!) $880
》真心好食!!!皮脆肉嫩醬香齊哂~
》脂肪都有燒到溶溶地的感覺

銷魂叉

🍊勾魂叉

🍊沙翁
》平時食開細細個,依個沙翁大到可以分一圍食,最啱一人一口。

後記:
經理超好,知你生日又有蛋糕送糠水再送壽包
🔹第一枝自攜酒免費
🔹免切餅費
🔹多款失傳菜都需預訂,記得訂左先去食呀

回頭率:🍊🍊🍊🍊🍊/5
消費:每位$2-300+
…………………………………………
🍊大圍小館
元朗店:元朗壽富街60號順福糧倉地下G22-23號舖
大圍店:大圍積福街92號地舖
…………………………………………
#乜乜飲食日記 #乜乜元朗 #mug4fun #元朗美食 #香港美食 #屋企聚餐 #家人食飯 #團年飯 #做冬 #長輩生日 #生日飯 #中菜 #失傳菜 #香港
銷魂叉
  • 勾魂叉
2024-02-02 624 瀏覽
大圍小館初初開嘅時候勁多人一窩蜂去幫襯,所以一路未有機會試。今次去咗午市飲茶,好多懷舊特色點心,眼見好似全部都係大圓枱,如果人少嘅話要搭枱。坐低後用QR code落單,不過有好多菜式賣晒試唔到,今次試咗👍🏻流心煎糯米雞: 感覺好特別 個糯米雞外層脆卜卜、入邊都好足料👍🏻懷舊沙翁:好似每日限量order,非常鬆化🤤值得一試!👎🏻宮廷荷花酥,因為見佢個樣色彩繽紛好得意,就叫嚟試吓,不過勁甜同埋好假嘅糖漿味道,真係得個樣🤒
👍🏻懷舊沙翁:好似每日限量order,非常鬆化🤤值得一試!
沙翁
流心煎糯米雞
宮廷荷花酥
沙翁
流心煎糯米雞
2023-11-22 1361 瀏覽
之前同屋企人嚟到元朗米芝蓮餐廳「大圍小館」飲茶,覺得質素不錯,今日晚上就試吓佢哋嘅小菜。魚肚浸腐皮白菜湯這道湯營養豐富,魚肚吸入湯汁好清甜,而腐皮白菜則可以增加湯的口感和風味。這道湯的味道清淡而鮮美的。大良炒鮮奶這道菜以鮮奶炒製具有濃郁的奶香味。這樣的烹飪方式較為獨特,有一些甜甜地的味道,鮮奶入口滑嫩,蝦仁亦好爽口。金沙鮮魷鮮魷魚被炸成金黃色的外皮,外皮黏上鹹蛋好惹味,擁有嚼勁和海鮮的鮮美味道,可以搭配米飯一齊食。勾魂叉燒這道菜結合了梨醬汁和叉燒,上枱時店員掃上梨汁再用火槍燒,令叉燒外皮更加香口,叉燒用了梅頭肉,所以肥瘦適中,入口軟淋多汁,超好食,基本上每一枱到必點的菜式。最後食埋一碗腐竹蛋糖水,呢一餐好滿足!

魚肚浸腐皮白菜湯

大良炒鮮奶

勾魂叉燒
最後食埋一碗腐竹蛋糖水,呢一餐好滿足!
2023-11-18 1369 瀏覽
🎂屋企人生日 ✨去一間大家一直都話好想試嘅餐廳🫢✨第一叉 $188黎呢到呢個係必食item 一碟有五嚿 我地仲以為好細 8個人叫咗兩份 原來都幾大嚿幾厚身 店員會搽菠蘿醬喺叉燒面 然後再用火槍即場燒🔥 一路燒 一路聞到火炙嘅味道 超吸引 半肥瘦叉燒 咬落去 腍度剛好 油脂滴出 味道有少少似豬肉乾味 🤭 食一件都覺得好邪惡🤤✨鮮羊腩煲 $398一直坐喺舖入面 一直聞到一陣藥材酒香嘅味道 所以就問店員呢個係咩味道 聞到咁香我哋都即時叫返一鍋試一試 先食豆苗 再飲下個湯 個湯確實唔錯 而且完全冇羊膻味 鍋入面有好多白蘿蔔 吸收咗湯嘅精華 非常入味鮮甜 反而羊肉冇乜味道 而且有少少韌😓 少少失望🤦🏻‍♀️✨一口金磚 $78呢個菜式 係炸鹹蛋黃包住蘿蔔糕 所以係非常香口 啲油仲會滴滴下 邪惡指數爆燈😈 不過個人就覺得味道唔算太特別✨冰梅鹹檸骨 $208味道甜甜鹹鹹 幾開胃 肉質口感不錯 非常好餸飯 ✨茶燻雞 (半隻) $268唔試唔知道 一直聞到有一陣好似煲燶咗嘢嘅味道 原來一食之下 係呢道餸😂😂 搞出個笑話🤭 雖然有茶香味 但我覺得個燶味太搶 所以個人不太好呢個味道🫣 ✨手剁蓮藕餅 $168見到
🎂屋企人生日 ✨去一間大家一直都話好想試嘅餐廳🫢

✨第一叉 $188

✨鮮羊腩煲 $398

✨一口金磚 $78

✨冰梅鹹檸骨 $208
味道甜甜鹹鹹 幾開胃 肉質口感不錯 非常好餸飯

✨茶燻雞 (半隻) $268

✨手剁蓮藕餅 $168
見到有人推介 即管試試 外層煎得好香口 口感味道都不錯 不過就覺得貴咗啲🫣

✨竹笙扒芥膽 $188
竹笙非常大條寬厚 不過整到菜式就完全冇味道😓

✨炸瑤柱絲蛋白炒飯 $188
由於瑤柱炸過 口感偏硬 而且粒粒飯嘅口感都偏硬 所以打包咗部份帶飯 第二日再蒸一蒸 口感先啱啱好 味道就正正常常🫣

✨ 腐竹白果薏米糖水 (送)
最驚喜反而係呢個糖水🤩 超足料 而且全部口感都剛剛好 軟硬適中 幾鍾意佢有好多薏米 本來諗住食半碗 不知不覺就食晒 仲少少想添食😛

🫢食後感 大家都覺得冇人哋講得咁高評價 但都可以一試 價錢就少少貴 但菜式唔算太有驚喜🫣🫣(完)😛
生日
2023-11-18 1057 瀏覽
上次去大圍食唔到,知道元朗有分店今晚就去試下。免再落空,打電話去訂位,長響🙄🙄。唯有早D去試下walkin。大約黃昏6占到。位置易揾,門口大招牌,門前有凳比人等位,又有金魚缸比小朋友睇住等。舖前雖然係雙黃線,仍有私家車照泊。可能早,店內衹有2枱客。裝修以深色木為主,牆壁用黑色,紅色,亮眼舒適,每枱之間寬敞。點左3餸1飯。金沙鮮魷,椒鹽白飯魚,竹笙菜膽,蝦頭膏炒飯。鮮魷鮮嫩有咸香,白飯魚條條香脆,介菜鮮甜,炒飯不油膩,有蝦膏蝦仁。備黑糖合桃作飯前小食,又可送酒。飯後有腐竹蛋薏米糖水。入座後大廳已坐滿,內房亦有大枱客。訂不到枱,可早去試下。新店試食,非常滿意👍👍👍
備黑糖合桃作飯前小食,又可送酒。飯後有腐竹蛋薏米糖水
入座後大廳已坐滿,內房亦有大枱客。訂不到枱,可早去試下。
新店試食,非常滿意👍👍👍
椒鹽白飯魚
椒鹽白飯魚
黑糖合桃,腐竹蛋薏米糖水
竹苼菜膽
砂鍋蝦頭膏炒飯
This Michelin Guided recommended cantonese restaurant is famous for the traditional dim sum rarely being seen nowadays. However we went there for trying the big plates during dinner this time, and it was the first night they introducing their new fall menu. Several items we ordered was new, even first time for their own staff to see, and you may see these dishes being modified if you are going to visit them later.---▪️🫔 煙熏鵝肉卷 $98The duck meat roll was over smoked and causing overwhelming bitterne
---
▪️🫔 煙熏鵝肉卷 $98
The duck meat roll was over smoked and causing overwhelming bitterness while the duck flavor was absent.
▪️🐷 第一叉 $198 👍🏽
At first, I thought this is the "over-priced" charsiu. But the truth is : I was completely wrong! Every pieces of charsiu was double or even triple of the normal sized ones, which was actually how charsiu was served in the old days. Staff would put on a layer of pineapple puree on top and then torched it a bit in front of you. The meat was tender, juicy and full of flavors. The dish definitely worths its title as their signature item.
▪️🦀 鮮拆大閘蟹粉豆腐多士 $388 👍🏽
The chef here applied their creativity to combine crab roe with their unique tofu dish, which is steamed with nuts inside that added texture. The tofu "toast" was covered with breadcrumbs and fried to crispy, then covered with loads, I mean, really LOADssss of creamy crab roe🤤 [I could even spear a part of the sauce for mixing with rice to make my own 蟹皇撈飯]. However, the breadcrumb absorbed the oil from the base and turned a bit oily. Recommend to be shared by at least 6 people.
▪️🦐 腐乳炒蝦球 $218
The fermented bean curd was having the mild flavor but it was just right to elevated the whole fragrance and not overriding the fresh prawn taste.
▪️🍲 鹹香三鮮牛骨髓煲 $238
Another special dish from the past Hong Kong, using the silky textured beef bone marrow, and flavoured it with mushroom, prawn and the sauce. This dish can be find nowhere else.
---
🐷 第一叉
🦀 鮮拆大閘蟹粉豆腐多士
🦐 腐乳炒蝦球
🍲 鹹香三鮮牛骨髓煲
⚠️好多特色傳統手工粵菜都需要五天前預訂⚠️(特意提早一個月𝐛𝐨𝐨𝐤位但無留意原來食物要提早𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫…) 餐廳門外掛著一串串紅燈籠,室內則是一戶戶裝飾著桃木窗框和精美的屏風。這些景物與餐廳供應的傳統粵菜相得益彰。果然是米芝蓮必必登推薦的餐廳👍(𝐏.𝐒.我來的是元朗分店)——— ✤ 勾魂叉(𝟓件)|$𝟏𝟖𝟖店員會在上菜的時候塗抹菠蘿醬🍍然後以火槍烤~軟稔的叉燒焦香之餘帶點果香味,肉質鮮美多汁𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲,𝟓件看似雖少,件件份量𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞,難怪是𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐡✤ 脆皮黑鬃鴨(半隻)|$𝟐𝟖𝟖咬下第一口時,脆皮的外層爆裂出酥脆的質感🥹每塊金黃酥脆的鴨皮下均是邪惡的脂肪😍油脂下的肉質保持鮮嫩多汁,推薦🌟✤ 肉眼筋陳村粉(梅菜芯蒸)|$𝟏𝟖𝟖陳村粉略為有點過於稀巴爛🥹失望!肉眼筋其實不過是較為軟稔白肉絲,值得一讚的是梅菜芯味道獨特~✤ 龍仔薑米蒸蟹飯|$𝟑𝟖𝟖濃郁的薑香便迎面撲來,與蟹肉的鮮甜完美融合🦀蟹肉口感鮮甜彈牙,米飯吸收海鮮、荷葉精華超級好味😋✤ 椒鹽鮮魷|$𝟏𝟔𝟖🥲不建議!包裹住魷魚的炸漿極其厚身,口感差勁。✤ 馬拉盞蝦乾肉末生啫生菜煲|$𝟏𝟔𝟖🥲不建議!其一調味偏鹹
———
✤ 勾魂叉(𝟓件)|$𝟏𝟖𝟖

✤ 脆皮黑鬃鴨(半隻)|$𝟐𝟖𝟖

✤ 肉眼筋陳村粉(梅菜芯蒸)|$𝟏𝟖𝟖

✤ 龍仔薑米蒸蟹飯|$𝟑𝟖𝟖

✤ 椒鹽鮮魷|$𝟏𝟔𝟖
🥲不建議!包裹住魷魚的炸漿極其厚身,口感差勁。

✤ 馬拉盞蝦乾肉末生啫生菜煲|$𝟏𝟔𝟖
🥲不建議!其一調味偏鹹🥹其二份量尤其少…其三沒有絲毫鑊氣🥶
2023-09-11 1508 瀏覽
屋企人生日訂左枱飲茶,見到仲有有好多人直接沖入去坐底,職員冇理,仲有食客嘈話啲人唔排隊入去坐,但職員唔理。行開哂。門口負責女職員好勞氣,發脾氣話枱亂哂。咁呢樣唔係食客問題,同我地發脾氣冇用。佢地自己唔睇住,搞到到我地時book左位變冇位,要搭枱。 坐底後,搭枱嘅人已經食緊,又要我地同人時間交枱。食左半個幾鐘就話last order, 真心嬲。仲有我地叫左點心先,跟住再叫炒麵 ,炒麵就漏單,若果唔係屋企人生日,就會鬧佢地。 雖然野食全部熱,都算好食,但只係正常味道,係service有「驚喜」,食唧時間又短,唔建議大家來呢間食。service比普通酒樓餐廳仲差。

第一叉
墨魚燒賣、百花魚肚
奶皇飽
豬肉燒賣
2023-09-09 1240 瀏覽
🪭小館每天10:30開始營業(星期一至日),平日星期一至五第一輪茶市,基本上不需排隊便有位,但星期六/日可能需要排一排隊,這視乎當天的人流🔖這裏的點心每隔一段時間便會轉某些款式,好像較早前飲茶時,🤷🏻‍♀️已沒有薑蔥牛肉餃和糯米包了👇🏼眼淚奶黃包$38,這個真的好吃,除了整個包軟熟外,其賣點在於奶黃,無論自己吃一個或用手搣開包時,瞬即看到流動的奶黃湧出來👇🏼韭黃鮮蝦腸$49,蝦大隻,每次吃都很滿足,腸粉皮剔透滑溜,質感屬於黏性那種👇🏼薑蔥牛肉餃$33,牛肉餃飽滿脹卜卜,皮薄餡多,好好吃👇🏼鮮筍蝦餃(4粒)$49,白雪雪的蝦餃皮包著海蝦和筍粒,蝦爽味香👇🏼糯米包$40,香噴噴,圓轆轆又飽滿,家人說好味👇🏼三色腸$49,分別是海蝦、牛肉及鯪魚肉,牛肉腸內有芫荽是我愛吃的款式,個人不太喜歡鯪魚肉。一碟可品嘗到3種味道,真是不錯的選擇👇🏼蒜蓉蝦春卷$40,春卷裏的蝦是爽口的,但春卷不夠脆,皆因春卷皮捲得太多層👇🏼花菇金腿鮮肉燒賣(4粒)$49,雖然有兩款味道,但燒賣本身味道一般

眼淚奶黃包

韭黃鮮蝦腸

👇🏼薑蔥牛肉餃$33,牛肉餃飽滿脹卜卜,皮薄餡多,好好吃
薑蔥牛肉餃

鮮筍蝦餃(4粒)

👇🏼糯米包$40,香噴噴,圓轆轆又飽滿,家人說好味
糯米包

蒜蓉蝦春卷

花菇金腿鮮肉燒賣(4粒)

眼淚奶黃包
韭黃鮮蝦腸
薑蔥牛肉餃
鮮筍蝦餃(4粒)
糯米包