2023-02-24 424 瀏覽
聽講呢間好好食,抱有好大期待過嚟試。點心菜式係幾特別,好多新穎點心,服務態度好好。1. 奶皇包⭐️個包好厚實,餡料冇錯係有好多,但一啲都唔香,完全冇奶黃味😥仲要價錢又貴得個大個,好唔抵食。2.千層糕⭐️佢係好鹹蛋黃+奶黃整既千層糕,都係個句啦,冇奶皇味,鹹蛋黃好足,食到好濟3.鮮蝦腐皮卷⭐️⭐️⭐️⭐️啲蝦有驚喜,好重蝦味已且好足料!但個皮可以再香脆啲4.墨魚燒賣⭐️唔香,一啲味都冇5.沙翁⭐️⭐️⭐️⭐️成塊面咁大舊😂值得一試,內裏偏實,不過個人感覺有少少油同甜得濟6.蝦餃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食推薦!好香蝦味好足料,皮薄而且煙銀!7.沙嗲豬大腸⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食推廣!豬大腸好滑好香8. 煎韭菜餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好香韭菜味,口感一流,要試!

1. 奶皇包⭐️

2.千層糕⭐️

3.鮮蝦腐皮卷⭐️⭐️⭐️⭐️
啲蝦有驚喜,好重蝦味已且好足料!但個皮可以再香脆啲

4.墨魚燒賣⭐️
唔香,一啲味都冇

5.沙翁⭐️⭐️⭐️⭐️

6.蝦餃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
必食推薦!好香蝦味好足料,皮薄而且煙銀!

7.沙嗲豬大腸⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
必食推廣!豬大腸好滑好香

8. 煎韭菜餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好香韭菜味,口感一流,要試!

這家榮獲米芝蓮必比登推介的”大圍”小館在元朗開分店了!聽說他們家必試的 #第一叉 是用麥芽糖烤製的,而且用上貴價梅頭豬肉,最後厚切,實在是太邪惡了!同行友人說這道菜必須配白米飯,可以吃上好兩碗完全沒問題他們的點心款式很多,我們兩個人吃不了多少,就精選了幾道(其實是自己想吃的)點心:#古早味牛骨髓 牛骨髓是平常只能在撈面小攤或是火鍋店看到的菜品,而且也沒什麼味道,他們家的這道菜做得不錯,很入味。#眼淚奶皇包 就很正常的流沙奶皇包,要說有什麼特別,就是上面印的字吧(網上看到他之前印的是嘴炮)#鮮山葵海蜇頭 爽爽脆脆的,唯一的缺點是份量比較少,畢竟是前菜類別,鮮山葵味道清新#灌湯餃 真正是會灌湯的灌湯餃,很多茶樓都已經是”浸湯餃”了,好吃

#古早味牛骨髓

#眼淚奶皇包

#鮮山葵海蜇頭

#灌湯餃
真正是會灌湯的灌湯餃,很多茶樓都已經是”浸湯餃”了,好吃

2023-02-07
  • 第一叉
2023-02-23 245 瀏覽
><想試好耐 竟然會喺元朗開咗分店平日朝早10點左右嚟排隊拎飛全場加埋十幾張枱且唔洗搭枱所以Miss咗就要等下一輪店員友善親切 不時同客人有交流第一叉($158)慕名而來嘅餐館名物—燶邊厚切叉燒 用上半肥瘦梅頭肉 燒製過後肉仍軟腍肉味香濃帶焦脂香跟麥芽糖嘅甜意大口大口地食 每啖都令人回味古早味牛骨髓($48)牛骨髓較難煮到入味 以特濃沙嗲醬去蒸食落軟嫩滑順 質感幾得意 好少地方食到香煎韭菜粿($33)個人都幾鐘意食韭菜 餘韻很強烈粉皮煙韌軟熟 煎到香香地餡料很飽滿 厚實足料糖醋虎皮椒($48)用意大利香醋去泡製醋味香醇較溫和 很易入口可以喚醒一下味蕾眼淚奶皇包($40)雖然要趁熱食 但要小心澎湃嘅奶皇餡一撕開就會體驗到咇汁爆漿效果滿是黃澄澄嘅流心奶皇 綿密creamy流心煎糯米雞($44)第一次食煎米雞 糯米雞外層帶點脆身入面糯米煙韌軟糯 冬菇蝦米香口上碟時拮穿蛋黃 增添風味茗茶($20/位)店員推薦單欉  濃淡適中味道醇厚回甘甜 唔錯唔錯><><><><><><>&
想試好耐 竟然會喺元朗開咗分店
平日朝早10點左右嚟排隊拎飛
全場加埋十幾張枱且唔洗搭枱
所以Miss咗就要等下一輪
店員友善親切 不時同客人有交流
第一叉($158)
慕名而來嘅餐館名物—燶邊厚切叉燒
用上半肥瘦梅頭肉 燒製過後肉仍軟腍
肉味香濃帶焦脂香跟麥芽糖嘅甜意
大口大口地食 每啖都令人回味
古早味牛骨髓($48)
牛骨髓較難煮到入味 以特濃沙嗲醬去蒸
食落軟嫩滑順 質感幾得意 好少地方食到
香煎韭菜粿($33)
個人都幾鐘意食韭菜 餘韻很強烈
粉皮煙韌軟熟 煎到香香地
餡料很飽滿 厚實足料
糖醋虎皮椒($48)
用意大利香醋去泡製
醋味香醇較溫和 很易入口
可以喚醒一下味蕾
眼淚奶皇包($40)
雖然要趁熱食 但要小心澎湃嘅奶皇餡
一撕開就會體驗到咇汁爆漿效果
滿是黃澄澄嘅流心奶皇 綿密creamy
流心煎糯米雞($44)
第一次食煎米雞 糯米雞外層帶點脆身
入面糯米煙韌軟糯 冬菇蝦米香口
上碟時拮穿蛋黃 增添風味

茗茶($20/位)
店員推薦單欉  濃淡適中
味道醇厚回甘甜 唔錯唔錯
><><><><><><><><><><><
大圍小館
元朗壽富街60號順福糧倉地下G22-23號舖
2023-02-21 346 瀏覽
好耐之前已經聽過大圍小館嘅菜式相當驚艷餐廳更於2022年獲米芝蓮推介最近在元朗開設分店餐廳早上可以飲茶🫖食點心而晚市則以小菜為主勾魂叉🐖五件超厚嘅叉燒一上枱賣相已經好靚上枱嘅時候店員會塗上新鮮菠蘿醬🍍再用火炙🔥燒帶出香味叉燒肥瘦均勻入口超鬆化味道香甜夠哂入味而叉燒下面仲鋪滿咗好多脆米可以增添口感店員仲好識搞氣氛話會越食越有米🤣密密兜🐷大量豬肉碎連同蔥花及豬油炒到好香好惹味再配上大大塊蝦片一齊食蝦片充滿香濃蝦味配上鹹香嘅豬肉碎味道好夾而蝦片夠厚又夠脆口感相當不錯大良炒鮮奶🥛鮮奶炒到好滑震騰騰入面仲有大量蝦仁🦐同魚塊🐟帶有淡淡鮮奶香味之餘仲有海鮮鮮甜味係一道相當特別又考師傅功架嘅菜式瑤柱蝦干節瓜粉絲煲🍲粉絲煲用料上乘瑤柱粒好香好大粒蝦干大隻飽滿而砂煲嘅保溫能力好高能夠長時間保持熱辣辣嘅溫度最後餐廳仲會有糖水送當晚糖水為紅棗桂圓燉桃膠用上大量紅棗桂圓和桃膠相當滋補為整頓晚餐畫上完美句號總結整個用餐體驗都好好🍽員工服務細心周到更為我們用心介紹每道菜式看得出他們的熱誠而食物質素亦甚高無論火候處理同味道都拿捏得剛剛好不愧係米芝蓮推介餐廳
好耐之前已經聽過大圍小館嘅菜式相當驚艷

而食物質素亦甚高
無論火候處理同味道都拿捏得剛剛好
不愧係米芝蓮推介餐廳

2023-02-20 345 瀏覽
終於元朗有分店,新開無耐已經咁多人等位,名牌即係名牌👍🏻裝修簡潔舒服,空間感夠,有啲古色古香,好鍾意呢種設計,唔花巧又精緻,坐得舒服😌呢個招牌冰花蛋球(沙翁),師傅每日一早製作,搓足一個鐘,好多地方已經失傳,而且限量供應,真係手快有手慢無,外脆内軟,外面鋪滿砂糖,蛋香綿滑,又有咬口,找回童年時嘅回憶🥰另一必食招牌菜流心煎糯米雞,蛋汁滲入煎香嘅糯米雞入面,呢種食法真係好滋味,與別不同,估唔到煎一煎之後嘅感覺竟然可以提升咁多,又係外脆內軟,糯米夠香而且煙煙韌韌,又夠飽肚👍🏻灌湯餃🥟,矜貴又足料,小心翼翼放入碗內,高湯慢慢滲出,濃香撲鼻,選用北海道瑤柱、北海道刺身級帶子、天自花菇、海白蝦及金華火腿,店員話燉足十幾個鐘,真心好正,與別不同👍🏻特大蝦餃,選用海白蝦及鮮笋,正式皮薄餡靚,要趁熱食,燒賣全部用新鮮豬肉,肥肉唔多,入口甘香富肉味,我就超級喜歡🤗眼淚奶皇飽,個名好搞笑,唔係代表佢會流眼淚,店員話食嘅時候小心焫親咀仔,我初時都覺得有冇咁誇張,點知真係一咬開就咇晒出嚟,好香好滑,真係連手指都啜埋🤣千層糕好香蛋黃味,但食落去又唔會覺得好漏,可能因為比例做得好,令人感覺好正好滿足👍🏻佢哋點心當然
終於元朗有分店,新開無耐已經咁多人等位,名牌即係名牌👍🏻
千層糕
佢哋點心當然唔止咁少,下次再嚟食先再介紹比大家,再者呢度服務招呼同大圍果間一樣咁好,真心值得試吓👍🏻
千層糕
2023-02-15 591 瀏覽
同屋企人食團年飯,咁啱留意到大圍小館喺元朗開分店,即刻book位!💛 佢嘅安排有啲特別,晚市分上下兩場,分別18:00同20:15,兩場中間會完全清場,再執好晒枱先一次過同一時間入人,但咁全場會同一時間開茶、點菜同出菜,感覺人手根本應付唔到🙊 不過我哋團年飯都係為咗開心聚下,坐住傾住計等都ok嘅~同埋最後經理都有過嚟講,因為分店開業無耐,可能會安排不周,感覺都幾有交帶👍🏻整體嚟講啲嘢食都唔錯,家中長輩都覺得好啱食,價錢就略貴,不過因為我哋一枱13大2小,埋單4000幾蚊嚟講,都好過去傳統酒樓叫2個細嘅套餐抵食同好食好多!😋 同埋最後仲送一人一碗腐竹白果糖水,好清甜幾好食~•🥢 勾魂叉 $188 (5件)叫咗3份,上枱時侍應會搽返啲鳳梨醬喺叉燒表面,然後即場再用火槍燒一燒,令到叉燒有少少燶邊,焦香味更加出🤤呢到嘅叉燒係用靚梅頭肉整,每件都超厚切,一件嘅份量已經多過茶餐廳食一碗叉燒通粉啲叉燒🤣 食落啖啖肉,但肉質鬆化、唔痴牙,油香味重得嚟食落又落會覺得好肥膩👍🏼 不過真係一人一件就夠晒😛•🥢 大圍小豬 $598 (半隻)因為想試多啲唔同嘅餸,所以就淨係叫咗半隻乳豬,份量就每人一件有多~豬

🥢 勾魂叉 $188 (5件)
勾魂叉

🥢 大圍小豬 $598 (半隻)
因為想試多啲唔同嘅餸,所以就淨係叫咗半隻乳豬,份量就每人一件有多~豬皮燒到脆卜卜,唔會太多脂肪,但肉嘅部份都唔算好厚,不過都算入味,整體都幾出色👍🏼
大圍小豬

🥢 明爐脆皮燒鵝 $268 (半隻)
鍾意佢無乜脂肪,亦都幾好肉👍🏻
明爐脆皮燒鵝

🥢 大孖豉油雞 $488 (全隻)
雞肉好嫩滑,雞皮同雞肉都好入味👍🏼 不過某d位置就有少少過鹹。
大孖豉油雞

🥢 沙薑豬手仔 $68
豬手仔係凍盤,切到細細件,幾方便食,肉同皮唔太平均,但皮幾爽口,不過沙薑味可以再濃啲~

🥢 椒鹽鮮魷 $158
🥢 酥炸美國桶蠔 $228
兩款炸海鮮嘅炸皮幾薄,海鮮嘅生熟度都幾好,無過熟,魷魚厚身得嚟又好彈牙👍🏼 兩款炸物都炸得唔夠乾身,食到成口油🥴 呢點都扣咗唔少分!
椒鹽鮮魷
酥炸美國桶蠔

🥢 惹味海蝦干小炒王 $158
有松子、海蝦乾、魷魚乾同埋韮菜,炒得幾香,不過蔬菜類都唔太抵食,份量較少🙈

🥢 鮮菠蘿生炒骨 $168
甜酸醬夠酸,稀杰度好掛汁,但可惜生炒骨炸得唔夠脆。
鮮菠蘿生炒骨

🥢 蜜薯牛柳粒 $198
好多黑椒,而且係大大粒嗰種,食中嘅話都幾辣🫢 份量少價錢亦貴咗少少
蜜薯牛柳粒

🥢 籠仔甜梅菜蒸菜心 $148
蒸菜心好特別,菜心蒸嘅時間剛好,好清甜!但份量較少價錢比較貴,有淨嘅梅菜粒用嚟撈飯超正!
籠仔甜梅菜蒸菜心

🥢 啫啫唐生菜煲$138
上枱係生嘅唐生菜同熱辣辣嘅沙煲,Jar jar聲🤣侍應會即場加啲醬落去兜勻啲生菜,即刻成間房都好香🤤 撈完之後賣相唔係幾掂但食落都真係好香口惹味🤤

🥢 三馫籠仔蒸飯 $208
雖然係蒸飯,但都幾乾身,啲飯都粒粒分明👍🏼 飯上面仲加咗好多白飯魚乾同埋蝦乾一齊蒸,所以成個飯都好香🤤 飯份量多,不過味道就淡咗少少🤔
三馫籠仔蒸飯

🥢 脆皮炸白兔牛奶糖 $138 (6件)
其實食落就用普通炸鮮奶差唔多,不過佢就多咗個白兔糖味嘅醬,味道都幾甜幾膩🫢 仲配咗幾粒白兔糖做裝飾,小朋友見到好開心😆
脆皮炸白兔牛奶糖
大圍小豬
明爐脆皮燒鵝
大孖豉油雞
鮮菠蘿生炒骨
蜜薯牛柳粒
籠仔甜梅菜蒸菜心
三馫籠仔蒸飯
📍大圍小館 / 大圍 / 元朗✧*假日去飲茶🍵擺盤裝潢盡顯心思( ´ ▽ ` )係走fancy路線嘅茶樓呢~ 無論係店舖或食物上都睇得出店家嘅心機!!之前食過一次夜晚 菜式上更是浮誇 今次中午嚟都很滿意 菜單上有新式同傳統點心招牌之作嘅沙翁同埋叉燒都真係值得一試嘅前者炸得好香脆又有蛋香 如果唔係凍晒就更好後者第一次我喺晚市食就覺得太厚唔夠入味好彩今次有返啲水準!! 肉質亦嫩滑好多haha其餘點心都唔錯唔錯 係食完會滿足的感覺唯一挑剔係燒賣口感太粉 食落成舊肉膠嘅感覺只能夠話唔係我嘅口味咯 哈哈哈*價錢上亦俾想像中平 人均150係食到飽飽啦~但假日嚟嘅話 預朝早10點攞飛 12點先食得🥹冇朋友住附近幫手攞飛嘅 都係book咗先嚟啦回頭指數😼4/5(要有排一小時以上嘅準備٩( ᐛ )و
📍大圍小館 / 大圍 / 元朗
✧*假日去飲茶🍵擺盤裝潢盡顯心思( ´ ▽ ` )

係走fancy路線嘅茶樓呢~
無論係店舖或食物上都睇得出店家嘅心機!!
之前食過一次夜晚 菜式上更是浮誇
好彩今次有返啲水準!! 肉質亦嫩滑好多haha
其餘點心都唔錯唔錯 係食完會滿足的感覺
唯一挑剔係燒賣口感太粉 食落成舊肉膠嘅感覺
只能夠話唔係我嘅口味咯 哈哈哈

*價錢上亦俾想像中平 人均150係食到飽飽啦~
但假日嚟嘅話 預朝早10點攞飛 12點先食得🥹

第一叉
沙翁
一口金磚
2023-02-05 657 瀏覽
與好友共聚,特意預訂了位於元朗的大圍小館,因為好友說很想吃叉燒。到達餐館外,發現原來座位不算太多,大約只有約十圍左右,空間很大,十分舒適。大良炒鮮奶啲鮮奶無炒到好散,仲好挺身,底下還放了些蝦,口感爽滑。鼓油皇鮮鵝腸本身我是不吃任何內臟,不過好友說很美味,必試系列咁話,食落口確實相當美味,沒有任何騷味,配搭埋啲菇炒埋一齊,直頭想再叫多一碟添。勾魂叉侍應送上枱時,特別帶上一枝火槍,塗滿醬料後,就再用火燒一燒表面,而下面仲有好多粒粒米通,口感有趣,肉質也相當鮮美。贊呀!意大利黑醋肉排食落口好軟好入味,肥瘦兼備,真係想食多幾塊。砂煲蝦頭膏炒飯啲飯炒到粒粒分明,每位都好平均咁沾上蝦頭膏,好好味,又唔會太咸。牛肝菌鮮淮山粟子豆腐煲食左咁多肉同內臟,當然要點番個好健康的淮山粟子煲黎清一清腸胃啦。不過比起之前幾道菜,這款其實沒有什麼特別,不過不失咁啦。最後仲送埋碗糖水,食到飽飽這間餐館真的不錯,很適合一班朋友聚會,而且價錢合理,會想再一次幫襯。

大良炒鮮奶
啲鮮奶無炒到好散,仲好挺身,底下還放了些蝦,口感爽滑。

鼓油皇鮮鵝腸

意大利黑醋肉排
食落口好軟好入味,肥瘦兼備,真係想食多幾塊。

砂煲蝦頭膏炒飯

牛肝菌鮮淮山粟子豆腐煲

最後仲送埋碗糖水,食到飽飽

2023-01-27 797 瀏覽
眼淚奶皇包 大點其實佢係流沙包餡料勁流心😻食果陣爆漿一定要小心‼️流沙唔會過甜但鹹蛋黃味十足🥚正💯肥都抵呀🤪流心煎糯米雞 特點熱量炸彈☠️十分邪惡!外皮煎到香脆有少少飯焦🍘餡料豐富🤤惹味得黎又唔會太過heavy雖然面頭流心既蛋黃無咩蛋香🍳但起到濕潤作用💦花菇金腿鮮肉燒賣(4粒) 頂點鮮肉餡用料大方👍🏻品嚐到厚實既肉感係大粒足料既燒賣🥟雞窩 特點係開左口既大包🍔包皮軟熟餡料種類多🥩但肉類口感較韌🫢沙律明蝦角 頂點外皮炸得金黃酥脆內餡用料豐富🍤陳皮豆沙煎堆仔 小點陳皮豆沙餡🫘甜度適中👌🏻陳皮味突出豆沙打得夠幼口感綿密煎堆仔外皮香脆✅芝麻香口內芯帶少許煙韌炸得唔油膩幾好😽宮廷荷花酥 特點賣相好靚🫶🏻十分精緻酥皮得夠酥✨入口即溶內餡似低糖版鳳梨酥🍍陳醋豆腐粒 $58好好食💯豆腐芯保持到鮮嫩輕輕一壓就化開外皮陳醋汁酸甜開胃🍋🍯有驚喜🤩煎櫻花蝦餅 $68煎得唔油💯好乾身蝦餅口感爽彈、結實🦐真材實料🈵烘焙醬茄子 $58無特別🍆蒸熟左既茄子淋上胡麻醬🫕想像到的味道🙈椒鹽白飯魚 $68炸得乾身🐟香脆無咩味道😂

眼淚奶皇包 大點

有驚喜🤩

煎櫻花蝦餅 $68
煎得唔油💯
好乾身
蝦餅口感爽彈、結實🦐
真材實料🈵

椒鹽白飯魚 $68
炸得乾身🐟
香脆
無咩味道😂

中午食飯,訂了18人,兩個沙翁,只留一個比我們。😡😡😡😡因為已知訂左位都要等檯,一行人提早了半小時黎到,向前台反映由於用餐時間緊湊,需要提早落單,但被拒絕。唔肯幫手落單都算,又要等45分鐘先有位,食物質素好一般,名過於實,價錢偏貴,每人要$2xx埋單。☹️☹️☹️☹️叉燒正常味道,沙翁都唔錯,其他都係普通點心野食,當係八月花高級版酒樓。😔😔😔人手不足,建議有充裕時間先好黎食😩😩😩

人手不足,建議有充裕時間先好黎食😩😩😩
2023-01-27
2023-01-26 470 瀏覽
是日10時15分到達已見人龍,等了10分鐘才發現原來要拿飛派飛姐姐已著我們11:30後才回來看看輪候情況。11:30準時回來,還有2個號就到我們,心中暗喜,但見有預約的人遲來先上岸(我明人家有預約),最後要等至12:15才有位三人吃了多個點心,包括叉燒、墨魚滑燒賣、奶皇千層糕、叉燒酥、大沙翁、煎糯米雞、牛骨髓、百花魚肚、古法燒賣。必食推介:叉燒、煎糯米雞和奶皇千層糕整體價錢偏貴,尚可接受,可惜沒有外賣,為了再吃叉燒,唯有再幫襯
是日10時15分到達已見人龍,等了10分鐘才發現原來要拿飛
派飛姐姐已著我們11:30後才回來看看輪候情況。
人家有預約),最後要等至12:15才有位
必食推介:叉燒
、煎糯米雞
和奶皇千層糕

2023-01-14
  • 叉燒
2023-01-25 441 瀏覽
親友介紹,抱着大大嘅期望,可惜一入座已經好失望,迫到同後面嗰位椅背貼椅背,冷氣又唔夠,成餐飯食得勁唔舒服。食物一般,燒味燒得好靚,但冇乜味道。小菜好細碟,份量的骰。唯一覺得做得不錯係翠棠豆腐,好滑溜,味道亦做得幾好。另外,有個叉燒幾特別的,喺客人面前搽一層菠蘿醬,再開火槍燒一陣,個叉燒幾好味嘅,肥瘦適中,但其實開火槍炙燒呢一步喺廚房做埋會好啲,因為反正食唔到菠蘿味,但喺個小朋友面前開火槍,始終有一定危險。

本身約左 2015hrs晚餐,外面客人已等超過時間都冇得入座,同經埋 may姐講,佢D態度都懶得理你~面囗仲以為你爭佢錢。待客之道不能接受。之前食午餐,客人排到外面爆哂都吾比入~要整好哂全部檯先得~我以為係富豪酒家格局。午餐蒸点心不過不失,出名沙翁大大個但糸皮太厚,豬潤腸粉,燒賣味道平平。重点中重點待客不善!
重点中重點待客不善!
2023-01-01 1621 瀏覽
先祝新年快樂, 身體健康。感恩年尾最後一餐走左去元朗新店開餐, 真係多得朋友唔小🤣, 安排到新店食, 一直想試咗個叉燒一段時間, 2022 終於試倒。新店老闆娘駐場打點, 樣樣都好有心思, 坐得舒服又好食, 今日個叉燒用柚子糖酸酸甜甜好味道, 香酥芋頭鴨正, 元蹄屈乳鴿心機菜食得出用時間雕琢出來。元朗新店剛開唔耐, 應該比較容易有位, 下次等我試下來飲早茶(好似開10點, 唔好太早) 。新店同舊店都一樣咁有心機嘅小店, 好有活力嘅感覺💪🏻, 值得再來。
2022-12-31
除夕
  • 元蹄煀乳鴿
  • 荔茸香酥鴨
  • 勾魂叉
2022-12-31 1442 瀏覽
早前看到一家粤菜馆说是傳统菜出品,刚好也是在元朗区附近的就選了今天早上过来一起去试试看出品如何。(其實是冲着一个鳯凰千層糕来的)來到装潢简潔,舒服,地方大!工人人员可能就欠点熱情度...先看看点心選擇先!好多也是精緻级的舊式点心...期待來了的期待终没有我失去期望...味道,外觀,熱度...有保证!沙翁~蛋香味濃鬆化!蝦饺~蝦肉弹及有笋尖不错!牛骨髓也有,是新鲜的及酱炆不錯...银针粉炒出儿时味道一试!雪山叉烧包一绝,只能嚐一口才能知道其味儿!灌湯饺高水準湯頭足一口下去浓浓雞及火腿的味道,诚意十足!金磚一口~旦黄蘿蔔糕十分合拍,配他家辣椒油不得了~莲花酥...傳统是蓮蓉的这家改用鳯梨作馅儿...真的更突出!鳯凰千層期待的出现~味道,香气真的不错,旦黄,爽肉,松子的香气不错...但这我只能说只有七成的味道!海哲及芛尖值得推荐一下!其实其他的也一拼试完!饭可以,腸粉滑爽,煎米雞可以...總结是值得去试试,十分推荐!自己也马上订了晚桌的。希望能快点给大家分享一下!

來到装潢简潔,舒服,地方大!工人人员可能就欠点熱情度...
先看看点心選擇先!好多也是精緻级的舊式点心...期待
2022-12-31
$400 (早餐)
  • 海哲头