2023-12-29 732 瀏覽
喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖新年吃了一餐好受明星歡迎嘅海鮮盛宴嘅餐廳,到今日仲回味緊,招牌避風塘炒辣蟹椒鹽同特大瀨尿蝦都一定要食招牌避風塘炒辣蟹這道菜給人留下深刻印象。避風塘炒辣蟹的味道充滿著辣椒和香料的香氣,配上濃郁的蟹肉,讓人垂涎欲滴。一口咬下去,辣味和鮮甜的蟹肉完美融合,刺激味蕾的同時又帶來一股微妙的麻辣感。椒鹽特大瀨尿蝦超級大隻多肉,椒鹽特大瀨尿蝦的蝦肉鮮嫩多汁,搭配椒鹽的調味,蝦殼外酥內嫩,味道濃郁惹味椒鹽魷魚拼白飯魚的魷魚肉質鮮嫩,搭配椒鹽的鹹香和微辣,口感酥脆可口。與此同時,白飯魚的鮮美和軟嫩的口感使得整道菜更加豐富。這兩種海鮮的結合,令人回味無窮。辣酒煮花螺辣而醇厚,辣酒煮花螺的花螺肉質鮮嫩,搭配辣椒和酒的獨特調味,帶來強烈的辣味和鮮美的風味,令人一口接一口。薑蔥美國生蠔煲,薑蔥美國生蠔煲的生蠔肉質鮮嫩,薑蔥的香氣使得整道菜更加芳香。滋味鮮美的生蠔與薑蔥的結合店員服務態度都好好,會再黎試!#喜記避風塘炒辣蟹 #避風塘 #炒辣蟹 #喜記 #海鮮 #扇貝 #瀨尿蝦 #蜆 #波士頓龍蝦 #黃金蝦 #避風塘炒河 #沙拉骨 #生炒骨
喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)
灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖

店員服務態度都好好,會再黎試!

#喜記避風塘炒辣蟹 #避風塘 #炒辣蟹 #喜記 #海鮮 #扇貝 #瀨尿蝦 #蜆 #波士頓龍蝦 #黃金蝦 #避風塘炒河 #沙拉骨 #生炒骨 #海鮮任食 #小菜任食 #蟹 #避風塘美食 #銅鑼灣 #灣仔 #週年慶 #晚市優惠 #海鮮餐廳 #醉飽魚 #國慶節 #避風塘粉絲蒸聖子 #美味鷄煲 #點單 #椒鹽九肚魚 #蒸泥鯭 #戶戶送 #foodpanda
我同媽媽來到灣仔,上網尋找那裡有聞名食辣蟹及海鮮的中菜館,我們打算到「喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)」,風味獨特,無論在食物款式、質素及環境各方面很有特色。餐廳古色古香,店內環境整齊,佈置氣派非凡,充滿格調,座位闊落,氣氛自在輕鬆。看了餐牌後,我們選擇了海鮮套餐,大閘蟹+辣蟹 (10蟹宴)。菜式:招牌避風塘炒辣蟹賣相吸引我的視線,來到熱辣辣,辣蟹外觀金黃色,蟹肉鮮嫩,蟹蓋好多蟹膏,多辣椒,多炸蒜,仲有秘製香辣汁,辣度惹味,味覺和口感湧現出來。招牌醉鮑魚鮑魚大隻,新鮮嫩滑,肉質彈牙,酒味好香,讓人回味無窮。豉椒炒蜆炒蜆穫氣足,蜆肉加豉椒調味,食下來好爽口,十分之香。脆皮BB乳鴿BB乳鴿皮薄,外皮脆口,油香肥膏少,口感Q彈,好滿足。黃金蝦黃金蝦漲卜卜,蝦味好出,肉質鮮嫩多汁,見到巳想即時食下去,味道不俗。 江蘇大閘蟹大閘蟹超大隻,蟹膏滿滿,非常新鮮,質感軟綿,鮮嫩彈牙,絕對係讓人一試難忘。喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖(問月酒店對面)電話:28937565營業時間:中午12:00-晚上12:00

菜式:招牌避風塘炒辣蟹

招牌醉鮑魚

鮑魚大隻,新鮮嫩滑,肉質彈牙,酒味好香,讓人回味無窮。

豉椒炒蜆

炒蜆穫氣足,蜆肉加豉椒調味,食下來好爽口,十分之香。

脆皮BB乳鴿

BB乳鴿皮薄,外皮脆口,油香肥膏少,口感Q彈,好滿足。

黃金蝦

江蘇大閘蟹

喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)
電話:28937565
營業時間:中午12:00-晚上12:00
4天前 0 瀏覽
喜記避風塘炒辣蟹位於灣仔老店,是一家以避風塘炒辣蟹聞名的餐廳。這裡的招牌菜式招牌避風塘炒辣蟹絕對不容錯過,螃蟹鮮嫩多汁,搭配香辣的避風塘醬汁,讓人一試難忘。另外,椒鹽特大瀨尿蝦也是這裡的一道招牌菜,外皮酥脆,內裡鮮嫩,吃起來非常美味。油鹽水浸蜆清甜可口,蒜蓉粉絲蒸聖子皇則是清爽健康的選擇,蒜香與蒸聖子皇的鮮甜完美融合。最後,蜜汁叉燒也是一道不容錯過的菜式,肉質鮮嫩多汁,蜜汁的甜味讓人回味無窮。整體來說,喜記避風塘炒辣蟹的菜式精心烹調,味道鮮美,值得一試。如果你是愛吃海鮮的人,喜記避風塘炒辣蟹絕對是一個不錯的選擇。餐廳環境舒適,服務周到,讓人用餐愉快。不妨找個時間來這裡品嚐一下他們的招牌菜式,絕對不會讓你失望。

5天前 0 瀏覽
如果想食好味嘅炒蟹,呢間老字號係唔錯嘅選擇,食過幾次,佢啲海鮮都好新鮮,所以成日都會同屋企人過嚟食招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)蟹鉗大大隻,入邊超多肉,蟹肉的鮮美融合左辣椒的刺激同惹味既香料,好有層次感😆雖然惹味,但都食到蟹肉嘅鮮甜,證明蟹肉新鮮同煮得啱啱好辣酒煮花螺上菜已經好香,花螺鮮嫩彈牙,完美地吸收了辣椒和酒的風味。辣味和酒香交織在一起,簡直係味蕾的享受😍花螺的鮮甜,加上微辣的刺激,正!蜜汁叉燒:叉燒色澤金黃誘人,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶來濃郁的蜜汁香甜。外皮烤至微微焦脆,蜜汁的甜味與肉汁的鮮美完美融合,增添了口感的層次感䜴椒炒青口青口鮮嫩豐滿,帶有淡淡的海洋鮮味,配合䜴椒的香氣,簡單卻不失風味椒鹽焗魷魚魷魚肉質鮮嫩有嚼勁,搭配椒鹽調味,帶來微微的鹹香和辣味。外層炸至金黃酥脆,增添了口感的層次感😋椒鹽雞翼雞翼外皮炸至酥脆,入口爽脆多汁。椒鹽的調味恰到好處,微辣同鹹香夠惹味,加上雞肉的鮮嫩,令人食得好滿足發現除咗海鮮之外,香酥小菜都唔錯,好開胃

招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹)

辣酒煮花螺

蜜汁叉燒:

䜴椒炒青口

椒鹽焗魷魚

椒鹽雞翼

發現除咗海鮮之外,香酥小菜都唔錯,好開胃
2024-05-13 0 瀏覽
我係超級蟹迷,周不時都想食,然後次次都會來呢間位於銅鑼灣嘅喜記避風塘炒辣蟹因為覺得好高質,食到呢個質數好抵食啦!每次來呢間都必定要叫招牌避風塘炒辣蟹,有分三個size,大就$1180,中就$980,而小就$780。我就係鍾意呢到夠辣,夠入味,蟹肉夠鮮甜,啖啖肉,又夠新鮮!椒鹽瀨尿蝦都係另外一道我好鍾意嘅海鮮,呢間好大隻,好容易就拆到殼!酥炸美國生蠔超大隻好creamy! 炸得勁酥脆,生炒骨都好好食,個汁調校得幾好。

2024-05-12 0 瀏覽
銅鑼灣一直都係我收左工之後 同朋友最好嘅聚腳地方😂 呢間中菜館 都係我私心推介 因為佢菜單真係超多嘢食揀!🔖 椒鹽焗鮮魷推薦指數:4/5去食中菜我都好似會必嗌鮮魷!😂 佢呢度炸得好金黃色 食落真係又幾香口 啱啱好用嚟餸飯~🔖 豉椒炒青口推薦指數:4/5佢個豉椒調味得剛剛好🥹 因為大家都知我算食得好辣啦 但佢呢個豉椒就係唔辣 我食得超開心 好讚賞佢嘅豉椒!而且青口好炒完都仲好鮮😍🔖 椒鹽瀨尿蝦推薦指數:5/5啲蝦隻隻都超大隻!成隻手掌咁大!完全無呃磅!大家放心嗌嚟食 搣咗彀都仲有好大舊蝦肉🤤 而且份量絕對夠晒一台分 唔洗怕爭食架🔖 椒鹽大蝦推薦指數:4/5好滿足 蝦本身我就係好鍾意食 仲要用左椒鹽調味 好咸香 好惹味 最重要係佢炒完仲保留到蝦本身嘅鮮味 成個口感良好 係會有驚喜~

🔖 椒鹽焗鮮魷
🔖 豉椒炒青口
🔖 椒鹽瀨尿蝦
推薦指數:5/5
🔖 椒鹽大蝦
2024-05-11 0 瀏覽
今天晚上,我和太太到位於銅鑼灣謝斐道477-481號肇明大廈地鋪及1樓A室的一間名叫喜記避風塘炒辣蟹的餐廳享用晚餐。進入餐廳的瞬間, 我們被溫馨的裝潢和香氣所包圍。菜單上的招牌避風塘炒辣蟹立刻吸引了我們的目光,我們毫不猶豫地點了這道招牌菜,還有招牌蟹油炒麵和避風塘一口牛。不久後,餐廳端上了我們點的菜。那道避風塘炒辣蟹,融合了新鮮的辣椒、香料和鮮美的螃蟹,每一口都讓人垂涎欲滴。濃郁的辣味和香氣在口中綻放,讓人回味無窮。蟹肉鮮嫩多汁,與辣椒完美結合,讓人欲罷不能。另外,招牌蟹油炒麵的麵條Q彈有勁,蟹肉和蟹油的組合更是美味至極。而避風塘一口牛則給了我們另一番驚喜,嫩滑的牛肉搭配避風塘獨有的炒製方式,散發出濃厚的香氣,入口即化。在喜記避風塘炒辣蟹的用餐體驗中,我們不僅享受到了美食的味蕾享受,更感受到了獨特的用餐氛圍和服務。餐廳的服務態度親切熱情,讓我們倍感溫暖與舒適。整個用餐過程流暢愉悅,讓我們度過了一個美好的晚上。喜記避風塘炒辣蟹,不僅是一家美食餐廳,更是一個讓人回味無窮的用餐場所。我和太太在這裡度過了一個愉快且美味的晚上,對這裡的好味道和服務印象深刻,相信我們定會再次光臨。

2024-05-10 0 瀏覽
喜記真系會食上癮🤤 今日約埋🐧🐧🐧🐧🐧 朋友,一行六個人黎喜記食餐勁嘅😋 咁啱佢有提供超抵食勁豐富嘅6 人餐🌟 內含多款海鮮小食都只需$2988🌟 諗都唔使諗就㨂咗佢🤣 首先梗系唔少得招牌必食嘅喜記避風塘炒辣蟹🤩🌟 辣蟹巨型又肥美,炒得辛香四溢,食落又辣又惹味,肉質鮮美無比,真系好高質👍👍 再黎2 只椒鹽大瀨尿蝦😙 同樣超大只長過只碟🤣 炸得勁酥勁脆,咸香又好味😚 啖啖肉超滿足❣️ 食海鮮點少得炒蜆🤤 㨂咗豉椒炒蜆,貪佢夠濃夠惹味🤭 果然無令人失望😋 攞黎送幾碗飯都得🤩 之後就系超足本,每人一隻醉鮑魚🥰 每只醉鮑都勁大只😍❤️ 咬落彈牙又嫩滑🤤 口感嚼勁一級棒👍 淡淡嘅酒香,令鮑魚嘅鮮味更出眾,好正😋朋友仔㨂咗要最喜歡嘅脆皮BB 乳鴿🥰 炸得金黃又香脆,鴿脾啖啖肉夠鮮夠腍,好惹味食到停唔到口🤭 之後仲有椒鹽魷魚、白飯魚同埋黃金蝦食😋😋😋 全部都炸得油香滿溢,酥香脆口,真系好正好滿足🥰🥰🥰

2024-05-10 0 瀏覽
▪️ 招牌避風塘炒辣蟹 (大$1180|中$980|小$780)咁多樣海鮮之中,我最愛係蟹!嚟得喜記梗係要試吓佢嘅招牌菜避風塘炒辣蟹啦,辣蟹炒得香辣味十足,夠晒鑊氣,後勁帶點麻麻嘅味道,啖啖蟹肉鮮甜彈牙,絕對係必要之一🦀▪️ 椒鹽白飯魚白飯魚炸得好酥脆,配點椒鹽嘅微辣,好啱配返杯啤酒一齊食🍻▪️ 生炒骨生炒骨酸甜度啱啱好,炒出嚟熱辣辣,撈飯一流▪️上湯水浸蜆食完濃味嘅椒鹽白飯魚同避風塘炒蟹,想食返個清清地嘅海鮮,上湯水浸蜆係唔錯嘅選擇,蜆嘅份量都幾多,蜆肉夠鮮甜,最緊要係冇沙
▪️ 椒鹽白飯魚
白飯魚炸得好酥脆,配點椒鹽嘅微辣,好啱配返杯啤酒一齊食🍻
▪️ 生炒骨
生炒骨酸甜度啱啱好,炒出嚟熱辣辣,撈飯一流
▪️上湯水浸蜆
2024-05-09 0 瀏覽
好野食梗係要分享啦! 因為我同三位朋友去咗喜記嘅灣仔老店,叫咗個四人豪華套餐,真係食到好滿足!首先,我要提一提涼拌木耳。呢款開胃菜清新可口,口感爽脆,配埋醋同香料,真係開胃又開心。最正嘅就係喜記嘅避風塘炒辣蟹。佢真係一級棒!蟹肉鮮甜,炒得剛剛好,唔會太軟又唔會太硬。而且佢嘅辣椒醬汁好正,辣辣地,夠味又夠香。我同朋友食得手指都舐唔夠。椒鹽大濑尿蝦都好出色。尿蝦新鮮彈牙,椒鹽調味剛好,每一口都好香脆。仲有豉椒炒蜆,都係鮮美味香,令人回味。椒鹽九肚魚拼白飯魚。呢道菜真係一個驚喜!九肚魚炸得香脆,椒鹽味道豐富,每一口都好滿足。白飯魚煮得剛剛好,魚肉鮮嫩,配埋白飯一齊食,味道更加突出。另外,脆皮BB乳鴿都係一個必試嘅菜式。乳鴿肉質鮮嫩多汁,外皮煎得香脆,好有口感。每一口都帶有微微嘅燒烤香味,令人回味無窮。最後,避風塘炒牛河係我個人非常推薦嘅一道菜。牛肉炒得軟嫩,配合薑蔥同炒香嘅河粉,味道鮮美,口感豐富。成道菜色香味俱全,絕對係一個令人滿意嘅選擇。整體而言,喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)嘅四人套餐真係物超所值。食物質素高,分量十足,服務員亦都好友善。下次再食炒蟹,我一定會再黎呢度!

2024-05-09 0 瀏覽
最近有外國朋友嚟香港,當然要帶朋友食香港特色的美食,就是避風塘炒蟹,上網看見這間喜記避風塘炒蟹好似幾出名,即刻打去book。我們叫了以下餸菜,飽到上心口。1. 招牌避風塘炒辣蟹(特大蟹兩隻):這道菜以特大蟹為主要成分,使用避風塘炒的方式烹調,擁有辣味的特色。這種炒蟹常常具有豐富的香料和調味料,並且帶有濃郁的蒜香和辣椒的香氣。它的口感可能是脆嫩和多汁的,並且辣味會讓人嘴巴癢癢的,非常開胃。2. 䜴椒炒青口:這道菜以青口為主要成分,搭配了䜴椒炒製而成。䜴椒是一種辛辣的辣椒,它的辣味與青口的鮮甜味相互襯托,使得這道菜充滿了層次感。青口在炒製過程中可能會保持著它們的鮮嫩口感,並且與辣椒一起釋放出豐富的香氣。3. 椒鹽焗魷魚:這道菜以魷魚為主要成分,焗製的過程可能會讓魷魚變得外酥內嫩,並且椒鹽的味道能夠讓魷魚更加美味。4. 生炒骨:這道菜是使用骨肉為主要成分,並且採用生炒的方式進行烹調。有骨肉的香氣和脆嫩的口感,並且可能會加入一些調味料或香料來增添風味。5. 招牌蟹油炒麵:這道菜以蟹油和炒麵為主要成分。蟹油是從蟹蓋中提取的油脂,具有濃郁的蟹味,可以為菜餚增添豐富的風味。炒麵可能會加入蔬菜、肉類等

5. 招牌蟹油炒麵:這道菜以蟹油和炒麵為主要成分。蟹油是從蟹蓋中提取的油脂,具有濃郁的蟹味,可以為菜餚增添豐富的風味。炒麵可能會加入蔬菜、肉類等配料,與蟹油一起炒製,使得麵條吸收了蟹油的香氣和味道。這道菜可能會有豐富的口感和蟹香味,非常美味。

#喜記避風塘炒辣蟹 #九肚魚 #蒸泥鯭 #點單
2024-05-06 0 瀏覽
喜記海鮮經典有名氣-✳️招牌避風塘炒辣蟹超特大蟹,海鮮鮮美濃搭配避風塘獨特調味,散發出濃郁香氣肉質鮮嫩彈牙,辣椒的香辣味道提鮮-✳️豉椒炒蜆新鮮蜆肉,搭配豉椒,味道鮮濃蜆肉彈牙有嚼勁-✳️辣酒煮花螺新鮮的花螺搭配辣酒的獨特調味辣中帶醇的口感滿足喜歡挑戰味蕾的人-✳️椒鹽焗魷魚鮮嫩的魷魚搭配椒鹽口感酥脆,咸香十足椒鹽的鹹香和魷魚的鮮美相互映襯-✳️蒜蓉粉絲蒸聖子皇清淡而鮮美的口感聖子皇肉質細嫩,搭配蒜蓉的香氣和粉絲的蒸煮,散發出一種濃郁的蒜香味-喜歡海鮮的可以來試試看啊
喜記海鮮經典有名氣
✳️招牌避風塘炒辣蟹
超特大蟹,海鮮鮮美濃
搭配避風塘獨特調味,散發出濃郁香氣
肉質鮮嫩彈牙,辣椒的香辣味道提鮮

✳️豉椒炒蜆
新鮮蜆肉,搭配豉椒,味道鮮濃
蜆肉彈牙有嚼勁

✳️蒜蓉粉絲蒸聖子皇
清淡而鮮美的口感

喜歡海鮮的可以來試試看啊
2024-05-03 14 瀏覽
🍊 餐廳名稱:喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店) 🐝 味道:8/10環境:7/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————身為蟹精,係蟹場真的打滾無數!依間避風塘炒蟹為店名既食店睇黎真係好有自信,既然拎菜式名自稱為店名好似咁犀利,真係燒到小編去try try。入到去環境寬落,中式風情加埋港式情懷,都幾舒服。不過都小多人,大家可能要等一陣先有位。然后就係今次主角,招牌避風塘炒辣蟹(大蟹)。味道好惹味,炒到熱辣辣而且好夠鑊氣,無論係蟹既鮮味、整體火候,都掌握得十分唔錯。蒜蓉粉絲蒸聖子皇既粉絲好多,味道濃郁又帶有鮮甜。椒鹽焗魷魚金黃酥脆,鹹香十足。再叫左一條清蒸海斑魚,新嫩滑嫩到好似bb肌膚咁。最後係燒鵝瀨粉,因為見到都幾多人叫,忍唔住想食鵝。鵝件都算多,雖然擺盤未到好精緻,不過勝在啖啖肉,皮脆肉嫩。整體係一間十分不錯的餐廳,會再光顧。🗺️ 喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)灣仔謝斐道379-389號特麗樓地下1-4號舖(問月酒店對面) 🔍#Flavorfortday灣仔🚆 港鐵銅鑼灣站 C 出口, 步行約6分鐘; 位於鵝頸橋附近,由銅鑼灣地鐵站C出口往灣仔鵝頸橋方向
🍊 餐廳名稱:喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店) 🐝

味道:8/10
環境:7/10
整體分數:8/10

💰人均:$200+
———————————————————

整體係一間十分不錯的餐廳,會再光顧。

🗺️ 喜記避風塘炒辣蟹 (灣仔老店)
🔍#Flavorfortday灣仔
🚆 港鐵銅鑼灣站 C 出口, 步行約6分鐘; 位於鵝頸橋附近,由銅鑼灣地鐵站C出口往灣仔鵝頸橋方向步行約5-7分鐘
2024-04-29 21 瀏覽
同朋友行街去到灣仔,專登帶朋友去間老字號炒辣蟹飯店喜記食飯入到去好多食物款式任君選擇,睇咗一陣餐牌點了幾樣招牌菜🐽招牌避風塘炒辣蟹(大蟹) 名不虛傳炒辣蟹,我哋叫咗一隻大蟹超好味超惹味🐽薑蔥美國生蠔煲生蠔煲隻隻生蠔都好肥美又多汁🐽椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大)唔係誇張,真係手臂咁大啖啖肉超級新鮮🐽豉椒炒蜆炒蜆炒得非常之惹味肉厚肥美仲要唔會有沙🐽避風塘炒牛河呢個牛河真係好夠火候去炒出嚟嘅河粉,唔會食到好多油,炒得好乾身喜記真係咁多年味道都係不變,保持水準,而家仲有好多晚市優惠,呢度真係食飯吹水水飲啤酒酒一流
同朋友行街去到灣仔,專登帶朋友去間老字號炒辣蟹飯店喜記食飯
入到去好多食物款式任君選擇,睇咗一陣餐牌點了幾樣招牌菜

🐽招牌避風塘炒辣蟹(大蟹)
名不虛傳炒辣蟹,我哋叫咗一隻大蟹超好味超惹味

🐽薑蔥美國生蠔煲
生蠔煲隻隻生蠔都好肥美又多汁

🐽椒鹽特大瀨尿蝦 (手臂甘大)
唔係誇張,真係手臂咁大啖啖肉超級新鮮

🐽豉椒炒蜆
炒蜆炒得非常之惹味肉厚肥美
仲要唔會有沙

🐽避風塘炒牛河

2024-04-13
今次同屋企人嚟到「灣仔喜記避風塘炒辣蟹」食晚飯,食物有質素,餐廳環境優美,古色古香,具有特色!最好預先打電話訂位,因為都有好多人去食!因為呢間中菜館有著名人飯堂之稱,亦都係灣仔出名老店!個人推薦中菜館嘅始祖地道菜式 - 招牌避風塘炒辣蟹!另外,仲有薑蔥美國生蠔煲、椒鹽特大瀨尿蝦 、辣酒煮花螺、椒鹽九肚魚拼白飯魚、油鹽水浸蜆,全部都係新鮮又美味嘅海鮮!招牌避風塘炒辣蟹(大蟹)係一道地道招牌菜式,香辣味濃!肉質結實鮮甜,鮮嫩多汁,再配上秘製避風塘炒醬料,完美融合,達到色香味俱全!椒鹽特大瀨尿蝦 重量級海鮮菜式,瀨尿蝦大大隻!入口香脆又美味!辣酒煮花螺一陣陣麻辣香,再配埋爽嫩又新鮮嘅花螺,係一道惹味小菜,配埋啤酒仲正! 椒鹽九肚魚拼白飯魚金黃色嘅椒鹽九肚魚,入口香口酥脆又好食,啲魚肉就好似豆腐一樣咁嫩滑!油鹽水浸蜆呢個菜式,使用油鹽水煮,令新鮮蜆肉味道加鮮甜清香!

招牌避風塘炒辣蟹(大蟹)
係一道地道招牌菜式,香辣味濃!

椒鹽特大瀨尿蝦
重量級海鮮菜式,瀨尿蝦大大隻!入口香脆又美味!

辣酒煮花螺

椒鹽九肚魚拼白飯魚

油鹽水浸蜆
呢個菜式,使用油鹽水煮,令新鮮蜆肉味道加鮮甜清香!

• 招牌避風塘炒辣蟹