2023-05-06 73 瀏覽
喺港島返工,可以嚟銅鑼灣珀麗酒店時候lunch semi buffet,地點方便,又唔使同咁多人迫😄😄我哋叫咗一個魚,一個豬,魚下面有薯蓉,好creamy,好好食,魚都好fresh😊 豬都有驚喜,配埋茄汁好開胃😊😊另外自助吧都有好多嘢食,我最鍾意食係雞翼,雞翼好香脆,忍唔住食完又再拎😆😆 自助吧都有好多唔同嘅水果、棉花糖朱古力bar😍 奶茶咖啡任飲😃餐廳嘅環境好舒服,坐得好寬躺,想舒舒服服靜靜地係銅鑼灣傾下計食個午餐,或者約客食lunch,係一個非常之好嘅選擇😊😊 人均$198,性價比高

人均$198,性價比高
銅鑼灣的協奏坊西餐廳,是一家價錢平實的酒店半自助午餐餐廳。在這裡,你可以花費不到200元,品嚐到豐盛的午餐,而且品質絕對沒有打折。我今天點了香煎藍鱈魚柳配香橙莎莎。這道主菜讓我驚艷了,魚柳肉質鮮嫩,細嫩的魚肉和脆口的外皮搭配得恰到好處,香橙莎莎的微酸味道,更是讓整道菜的口感更加豐富。這道菜的價錢不到$150,真的很超值。半自助餐區裡,麥樂雞和薯條是我的最愛,麥樂雞的醬汁更是跟外面的麥當勞不同,口感更加香濃。另外,沙律的食材新鮮,雲呢拿雪糕和芒果雪糕也是必試的甜點。總體來說,協奏坊西餐廳的午餐非常適合想要吃得飽又不想花太多錢的人。而且,餐廳的環境也十分優雅,讓人在享受美食的同時,也能感受到一份舒適的氛圍。
銅鑼灣的協奏坊西餐廳,是一家價錢平實的酒店半自助午餐餐廳。

我今天點了香煎藍鱈魚柳配香橙莎莎。
這道菜的價錢不到$150,真的很超值。

另外,沙律的食材新鮮,雲呢拿雪糕和芒果雪糕也是必試的甜點。

2023-04-23
2023-05-03 549 瀏覽
係呢間酒店🏨食個高質素嘅半自助餐午餐🍴都只係$168,可以12:00食到14:30,真係幾抵💰!呢度地方🤩又大又寬躺,係一貫酒店🏨自助餐嘅 setting。沙律🥗吧 、中西式🥣湯、熱盤🧆、甜品🍮、咖啡☕️同埋茶🍵全部任飲任食!沙律🥗吧除咗有沙律,仲有幾款🔥炸物。沙律🥗有幾款,仲有唔同嘅沙律醬💧任你自由配搭。熱盤🧆有菜🥬有雞🐓有豬🐖有牛🐂有米粉有麵🍜。我就比較❤️鍾意🇯🇵日式🐓雞肉串,同埋🐖排骨米粉,另外佢個🇮🇹意大利雜菜湯🥣都好足料美味!主菜有幾款🤤選擇,而且經常會轉換👍菜式,亦有需要加💰錢升級嘅款式。香煎比目魚🐟配露荀同紅花🌺汁賣相都幾靚,魚肉😋鮮味,魚皮🤩香脆,下面嘅🥔薯蓉幼滑 creamy,整體質數🥰唔錯。意大利🇮🇹雲吞🥟配牛肝菌🍄汁味道十分之濃郁,🧀芝士味突出,下面仲有波菜🥬,層次豐富。甜味🍮款式亦唔少,最正係有🍫朱古力噴泉⛲️,同埋四個口味嘅維記雪糕🍨。雪糕球🍨加上🍫朱古力噴泉⛲️就可以自制🍫朱古力脆皮雪糕球🍨喇,正呀😍!

沙律🥗吧除咗有沙律,仲有幾款🔥炸物。

沙律🥗有幾款,仲有唔同嘅沙律醬💧任你自由配搭。

熱盤🧆有菜🥬有雞🐓有豬🐖有牛🐂有米粉有麵🍜。

2023-05-02 68 瀏覽
同媽子係銅鑼灣行街就帶佢黎食lunch buffet孝敬下佢,餐廳形式係半自助餐,環境頗有格調,一出𨋢就見到唔同既熟食,例如串燒、炸雞、蒜蓉炒西蘭花、新鮮煲滾嘅青紅蘿蔔煲豬骨湯,燉湯非常好飲,返工咁忙好耐冇飲過屋企湯水,十分滋潤清甜,右手邊則係水果甜品,佢哋竟然有朱古力噴泉,超開心,我同媽子都好鍾意食,至於主菜我點咗燒豬鞍扒配露絲瑪莉汁,盛惠168,原塊豬鞍肉質嫩滑,好容易就切得開,裏面燒得粉嫩色,賣相一流,加上露絲瑪莉汁酸酸甜甜,媽子就加78蚊點左紅咖喱龍蝦尾配飯,因為佢好中意食咖哩,第一次食辣勁同甜到平衡得恰好,咖喱汁十分惹味而且香料好多,撈飯真係好食,龍蝦味原條啖啖肉上,廚師開埋邊等我地好容易就原舊龍蝦肉扯出黎食,好juicy!🤙🤙

銅鑼灣美食雲集當然唔使我多講,但喺旺中帶靜嘅銅鑼灣想搵間坐低舒舒服服地食個lunch,無太多時間限制坐吓食吓嘅以下呢間都係唔錯選擇✅呢間喺酒店內做嘅semi buffer,雖然冇瑰麗堂皇嘅裝修,但而家出面食個lunch 都百幾蚊,呢度比多少少嘅價錢下有main dish之餘,有多款冷熱盤小食、沙律、水果、雪糕甜品、飲品等任食任飲👍🏻可以喺度坐吓休息吓同朋友傾吓計,好正👏🏼慢煮雞全脾配香草醬 $188經慢煮處理,肉質會變得柔軟,入口十分嫩滑仲好juicy,新鮮香草加入調味製成香草醬呈現出濃郁香草香氣,配搭埋慢煮雞脾好美味👍🏻配菜亦好夾,墊底嘅薯蓉好綿密,加埋紅綠椒亦有助中和肉類及澱粉嘅膩感😋😋擺盤亦不馬虎,令人視覺味覺都得以滿足‼️

慢煮雞全脾配香草醬 $188

2023-04-13
2023-05-01 69 瀏覽
朋友推介呢間位於銅鑼灣既酒店有個半自助午餐好抵食 $168起一款主菜 其餘就係自助任食 可以食足兩個半小時沙律吧、餐湯、熱盤、甜品、飲品性價比真係好高 不訪一試 ♥︎今期就做緊泰式風味菜餚主題 佢哋都會不停時轉下menu架如果想升級主菜 加$78就有龍蝦/牛扒➜香煎鮟鱇魚柳 係配牛至汁$168魚柳好大塊 肉質嫩滑厚實 幾高質醬汁有啲似忌廉汁 魚柳下面仲有三色椒➜沙嗲串燒配椰漿飯$168串燒有6串 係雞肉同豬肉 沙嗲汁好惹味 椰漿飯好香 配搭得好好沙律吧都幾齊全 仲有好多醬汁選擇餐湯除左中湯仲有泰式椰子雞湯香氣撲鼻之餘 飲落仲好甜 一定要試下熱盤有菜同蕃茄肉丸 仲有炸薯條同雞塊另外一邊就有烤牛肉同烤火腿牛肉質素都唔差 唔會好韌火腿烤過好香口 啖啖肉好滿足甜品除左有雪糕 有朱古力噴泉同小蛋糕飲品方面就有熱咖啡或茶 都係無限添飲
朋友推介呢間位於銅鑼灣既酒店
有個半自助午餐好抵食 $168起一款主菜
其餘就係自助任食 可以食足兩個半小時
沙律吧、餐湯、熱盤、甜品、飲品
性價比真係好高 不訪一試

牛肉質素都唔差 唔會好韌
火腿烤過好香口 啖啖肉好滿足

甜品除左有雪糕 有朱古力噴泉同小蛋糕

飲品方面就有熱咖啡或茶 都係無限添飲
想同朋友享用1頓悠然精緻嘅午餐,發現呢間有semi buffet lunch,地點方便,座位闊落,格調華麗舒適,價錢亦相宜,最啱慢活一個下午。每人包1份主菜,沙律,小食,湯,飲品,甜品可以任食。主菜3款,可以揀香煎金鰤魚泰式酸辣汁,燒豬鞍扒配露絲瑪利汁,香葉肉碎飯。今次試左魚同豬,煎魚好香,味道有點似比目魚,配香茅同香蔥泰式酸辣汁,味道香辣清爽。燒豬鞍好厚肉,肉質鮮嫩,豬味濃郁,配露絲瑪利汁,味道好夾,配搭忌廉薯蓉同烤三色椒,份量十足,連骨都唔可以錯過。任食部份選擇亦唔少,熱盤有炸雞,炸薯條,豉油皇雞搥,豬肉串燒,燒排骨,炒蔬菜,炒麵炒飯等,沙律有牛油生菜,蕃茄,香草蝴蝶粉沙律,凍火腿片。最有驚喜係泰式湯,係香茅椰子雞湯,椰子香茅味道好香濃,微酸幼滑,飲多幾碗都無問題。甜品選擇亦好多,有朱古力噴泉,雪糕,藍莓芝士蛋糕,朱古力慕絲蛋糕,熱情果奶凍杯,椰汁糕,生果,味道唔錯,菠蘿特別甜,芝士蛋糕亦幾好味。咖啡奶茶可以自助任飲。食飽可以慢慢坐到2點半,所費不多就可以悠悠閒閒一個下午。

豬鞍扒配露絲瑪利汁

煎金鰤魚配泰式酸辣汁

香茅椰子雞湯

豬鞍扒配露絲瑪利汁
煎金鰤魚配泰式酸辣汁
香茅椰子雞湯
2023-04-29 61 瀏覽
想去酒店食自助餐,又怕太多食唔晒?大家可以選擇下銅鑼灣嘅酒店半自助餐。酒店地方非常就腳,佢係喺香港珀麗酒店。裝修非常豪華,清潔,光猛。食物質素亦都非常高🥰🥰🥰而且性價比極高,星期六日半自助餐都只係$188額外+10%🤑🤑🤑🤩燒豬鞍扒配露絲瑪莉汁肉質豐富,口感香嫩。配上露絲瑪莉汁帶來一種微妙的風味,讓人垂涎欲滴🤤🤤🤤🤩香葉肉碎飯肉碎搭配香葉,應該會增添一種獨特的泰式香氣和風味。今期餐廳主打增加泰式風味嘅菜式,真係坐得非常唔錯。期待佢哋下一次有新嘅菜式👍👍👍🤩自助形式沙律吧沙律吧、中式泰式湯、熱盤和甜品的選擇也很豐富,這應該會讓每一位食客都能夠找到自己喜歡的菜式。咖啡和茶作為結尾也很不錯😍😍😍

🤩燒豬鞍扒配露絲瑪莉汁

🤩香葉肉碎飯

🤩自助形式沙律吧
2023-04-28 50 瀏覽
平時返工成日同同事一齊嚟,因為真係太抵食🤭🥳放假同媽咪一齊出嚟銅鑼灣,就帶佢嚟試下❤️必食之選泰式椰子雞湯😍😍💞💞豬鞍都好正豬鞍特登切開 比大家見証一下有幾咁juicy💗💗配薯蓉,so creamy 😋😋另外 叫咗泰式香葉炒飯😬相對嚟講比較淡口味啲,不過撈埋燶邊太陽蛋,係好加分😝泰式椰子🥥雞湯辣辣哋,好香👏連媽咪👩都好鍾意❤️仲有啲小食-雞翼,薯飯,咖啡角都唔錯沙律🥗,啲菜好新新鮮👍👍👍
平時返工成日同同事一齊嚟,因為真係太抵食🤭
🥳放假同媽咪一齊出嚟銅鑼灣,就帶佢嚟試下

❤️必食之選泰式椰子雞湯😍😍
💞💞豬鞍都好正

豬鞍特登切開 比大家見証一下有幾咁juicy💗💗
配薯蓉,so creamy 😋😋

泰式椰子🥥雞湯
辣辣哋,好香👏連媽咪👩都好鍾意❤️

仲有啲小食-雞翼,薯飯,咖啡角都唔錯

沙律🥗,啲菜好新新鮮👍👍👍
2023-04-27 47 瀏覽
依家好多酒店既餐廳都會推出一啲午市自助或半自助餐比酒店客人或walk in 享用☺️今次經過珀麗酒店既協奏坊西餐廳 有超高性價比既半自助午餐 平日只需$168 加一就可以享受到一款主菜再加 自助沙律吧 中式泰式湯 熱食 甜品 飲品 等等美食今次叫左兩款主食 分別係:香煎藍鱈魚柳配香橙莎莎份量都幾多 魚味好出同新鮮 配上 香橙莎莎 有種清新既開胃感🥰煎封油鴨腿伴紅酒汁油鴨腿味道突出 表面看似比較乾身 但廚師用左煎封方式烹調 鴨肉鬆軟而且 肉汁豐富 配上香草🌿薯蓉令口感再升一個層次😍自助餐區 食物種類都幾多 就禁睇都有8款唔同既食物 有 扒類 菌菇類 炸物 等等 味道都唔錯😋另外重有甜品吧 朱古力噴泉 同 雪糕 岩曬小朋友同屋企人食
依家好多酒店既餐廳都會推出一啲午市自助或

有 扒類 菌菇類 炸物 等等 味道都唔錯😋

另外重有甜品
朱古力噴泉 同 雪糕 岩曬小朋友同屋企人食
2023-04-26 44 瀏覽
朋友帶我位於銅鑼灣珀麗酒店協奏坊SEMI BUFET,餐廳最近做緊泰式風味推廣,就帶我泥試下!自助部份沙律、中泰式湯、熱盤、甜品供應!沙律都幾多選擇有雜果、生菜、紅菜頭沙律等等,泰式湯係椰子雞湯幾有驚喜,椰子香味十足,入口帶酸酸甜甜好醒胃!主菜部份有泰式煎獅魚、燒豬鞍扒配露絲瑪莉同香葉肉碎飯,另外都可以加錢升級至牛扒簡單地先焗後煎,再配合些少調味已經好好味,豬鞍肉質juicy嫩滑,一入口充滿啖啖肉汁!另外香葉肉碎飯平凡但炒得惹味香口, 香噴噴熱辣辣,十分夠鑊氣, 濃郁的香葉味道帶些辣勁, 加上流黃的荷包蛋,賣相一流, 拌飯一流另外甜品都有蛋糕🍰、雪糕、朱古力噴泉等等

另外甜品都有蛋糕🍰、雪糕、朱古力噴泉等等
2023-04-25 52 瀏覽
今日帶媽咪食半自助buffet~~~今期係泰式風味菜餚🇹🇭🇹🇭🇹🇭兩個人主菜就係三選二一個係豬鞍扒加薯蓉平時食開牛扒,冇諗過豬扒都可以咁鮮嫩多汁,表皮煎到好香脆,鎖住肉汁嘅水份,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻第二個係拣咗肉碎煎蛋飯呢個就中規中矩啦~都好食嘅👍🏻👍🏻沙律中式泰式湯熱盤甜品咖啡和茶呢啲全部可以任食~~~😝因為係酒店內嘅西餐廳所以環境都幾好~不過就細咗啲職員服務友善~會主動收碟最重要係兩個人食飽飽買單都係300+呢個價錢呢個環境冇得輸!
今日帶媽咪食半自助buffet~~~

今期係泰式風味菜餚🇹🇭🇹🇭🇹🇭

因為係酒店內嘅西餐廳
所以環境都幾好~不過就細咗啲
職員服務友善~會主動收碟

最重要係兩個人食飽飽買單都係300+
呢個價錢呢個環境冇得輸!

喺港島區以百多元就可以食到酒店半自助既午餐都幾happy架😛😛呢度環境空間感充裕,職員都幾有禮貌~最近酒店既午市半自助餐做緊泰式主題我同朋友分別要左鱈魚柳同油鴨脾做主菜,前菜沙律、湯品熱葷同飲品甜品就以自助形式供應😚😚我既鱈魚柳配以酸酸甜甜既莎莎醬,味道醒胃朋友亦話佢嘅鴨脾都唔差😆😆特別推薦呢度既椰汁雞湯,香濃得嚟又順喉,仲好有泰式風味添!!!熱葷方面必食黃咖喱豬頸肉黃咖喱香而不辣,豬頸肉食落爽嫩,正👍👍👍甜品既選擇都幾多樣化~既有泰式糕點、小蛋糕同奶凍布甸又有朱古力噴泉同新鮮生果💕仲有四款不同口味既雪糕添🤤🤤🤤自助飲品就有熱茶同熱咖啡,當然有埋檸檬同奶啦最估唔到仲有涼茶,感覺即刻養生咗🤣🤣

呢度環境空間感充裕,職員都幾有禮貌~

最近酒店既午市半自助餐做緊泰式主題

我既鱈魚柳配以酸酸甜甜既莎莎醬,味道醒胃

朋友亦話佢嘅鴨脾都唔差😆😆

熱葷方面必食黃咖喱豬頸肉

黃咖喱香而不辣,豬頸肉食落爽嫩,正👍👍👍

甜品既選擇都幾多樣化~

既有泰式糕點、小蛋糕同奶凍布甸
又有朱古力噴泉同新鮮生果💕
仲有四款不同口味既雪糕添🤤🤤🤤

自助飲品就有熱茶同熱咖啡,當然有埋檸檬同奶啦

最估唔到仲有涼茶,感覺即刻養生咗🤣🤣
2023-04-22 59 瀏覽
香煎藍鱈魚柳配香橙莎莎$168 (星期一至五,包半自助餐)$188 (星期六日及公眾假期,包半自助餐)味道幾好,魚柳煎得啱啱好,外面酥脆,入面啲魚肉好鮮嫩,加埋薯蓉同香橙莎莎,食落清新味美。燒肉眼牛扒配燒汁 (主菜價+$78 升級)牛扒比較大件,底下有薯蓉,西式牛的肉感比日牛硬身但牛味會比較濃,所以可以唔點燒汁就咁食。半自助餐午餐係連半自助餐。自助餐有好多選擇,有肉丸、中泰式熱湯、沙律吧、串燒、麥樂雞薯條、雪糕甜品等等。特別一提係肉丸同麥樂雞,肉丸鬆軟多汁,熱辣辣麥樂雞配搭泰式辣醬😋薯條就略嫌凍左啲。自助餐菜式以午餐黎講都夠哂選擇,呢個價錢黎講算係抵食,啱哂鍾意食多啲野嘅人。菜式午餐黎選擇多,環境優雅寧靜,餐枱與餐枱之間空間大,同幾個朋友人傾計幾好。如果你想係一個優雅嘅環境食飯傾吓偈,呢間餐廳都係一個唔錯嘅選擇。

香煎藍鱈魚柳配香橙莎莎
$168 (星期一至五,包半自助餐)
$188 (星期六日及公眾假期,包半自助餐)

燒肉眼牛扒配燒汁 (主菜價+$78 升級)

自助餐

午餐係連半自助餐自助餐有好多選擇,有肉丸、中泰式熱湯、沙律吧、串燒、麥樂雞薯條、雪糕甜品等等。特別一提係肉丸同麥樂雞,肉丸鬆軟多汁,熱辣辣麥樂雞配搭泰式辣醬😋薯條就略嫌凍左啲。自助餐菜式以午餐黎講都夠哂選擇,呢個價錢黎講算係抵食,啱哂鍾意食多啲野嘅人。

2023-04-22
2023-04-20 61 瀏覽
性價比超高嘅半自助午餐😛位於銅鑼灣嘅香港珀麗酒店2樓,協奏坊西餐廳最近有個泰式semi lunch buffet ,平日黎食,$168 加一,可自選主菜,餐廳設有自助沙律吧任食任添。主菜揀左香煎鮟魚柳配牛至汁,魚柳可惜煮得太耐,如果可以嫩滑少少就完美了。另一道主菜揀左黃咖喱海鮮飯,呢個反而有驚喜,辣度適中,幾惹味。泰式椰子雞湯好足料,呢個不錯。這個價錢,人均200左右,可以吃到飽,有主菜、沙律、甜品、雪糕,真的性價比很高!附近上班的朋友絕對可以來吃個午餐~很滿足的一餐。
性價比超高嘅半自助午餐😛
泰式椰子雞湯好足料,呢個不錯。
附近上班的朋友絕對可以來吃個午餐~很滿足的一餐。