2024-01-22 1358 瀏覽
環境舒適👍🏻門口有職員拉門,職員態度親切。自助區好闊落,食物唔算多,但午餐好夠食。以$188食個半自助午餐性價比高。主食選了比目魚、黑松露軟殼蟹意粉。比目魚大件好味的,有配菜墊底。黑松露軟殼蟹意粉都好味😋自助吧沙律菜幾款、車厘茄芝士波、有凍蝦、火腿、芝士,有餐包。有中湯(蓮藕豬肉湯)西湯(南瓜湯)、咖啡茶果汁奶、少少炸物(薯餅炸雞炸天婦羅菜)熟食(焗雜菜、炒飯、鴨胸)有甜品(蛋糕焦糖燉蛋麵包布甸)🍮雪糕。帶長輩來食好開心👍🏻😬好抵食啦
環境舒適👍🏻門口有職員拉門,職員態度親切。

自助區好闊落,食物唔算多,但午餐好夠食。

以$188食個半自助午餐性價比高。
主食選了比目魚、黑松露軟殼蟹意粉。

比目魚大件好味的,有配菜墊底。
黑松露軟殼蟹意粉都好味😋

2023-08-13 2167 瀏覽
假日週末去幫襯自助餐,未食過一間咁嘅質素嘅自助餐,仲係睇電視介紹話OK先去試,點知中伏!平日半自助餐有一個主菜$168 ,假日每位$208變咗冇主菜!大家一定諗價錢貴咗食物應該會更加好啦,點字當日嘅菜式係:1.沙律菜得兩款,而且經常都冇貨,2.湯有兩種麵豉湯及中湯,平時有得選擇係唔會飲的3.日式壽司有三文魚,蛋壽司,帶子壽司共四五款,前日見佢只係換過一次4. 熱食得六款兩款係炒飯同炒麵即係得返四款菜, 5.肉車有牛肉同豬肉,牛肉永遠都咬唔開果種6.凍飲只有橙汁,熱飲係咖啡茶檸檬,完7.甜品幾款也唔好食嘅,仲有唔知乜嘢牌子嘅雪糕其實可以收貴少少,又或者其中一兩款,主打好食都冇問題,何必要將價就貨比一啲咁難食嘅嘢啲客,叫人哋點樣再下次幫襯

大家一定諗價錢貴咗食物應該會更加好啦,點字當日嘅菜式係:
1.沙律菜得兩款,而且經常都冇貨,

2.湯有兩種麵豉湯及中湯,平時有得選擇係唔會飲的

4. 熱食得六款兩款係炒飯同炒麵即係得返四款菜,

5.肉車有牛肉同豬肉,牛肉永遠都咬唔開果種

6.凍飲只有橙汁,熱飲係咖啡茶檸檬,完

7.甜品幾款也唔好食嘅,仲有唔知乜嘢牌子嘅雪糕

2023-08-12 1457 瀏覽
食物種類少,味道差,壽司飯又凍又硬😡之前睇食評係有半自助餐有主菜,都係百零蚊,性價比高,諗住試吓啦⋯⋯,點不知中伏,訂枱時都知道改咗全自助,又加左價成2佰蚊,但都試吓啦,平時我都唔寫食評,咁次真係頂唔順要出聲🤑差

2023-08-12
2023-07-02 1514 瀏覽
見到網上話每日有set加半自助午餐,book左諗住試,去到佢話今日假期冇set, 心淰算啦唔好令小朋友失望,点知入到去仲失望,openrice入面嘅食評嘅食物好多都冇,食物只有麥樂雞,薯塊,炒飯,炒米粉,雞,仲一碟唔知乜,一碟似係薯仔牛腩嘅物体,沙律菜,罐頭鷹咀豆同罐頭雜果,甜品好少,小型芝士蛋糕,小型栗子撻同4款雪糕,話假期冇主菜提供,所謂性價比高根本唔係,我覺得被騙,唔會再泥, 有橙汁,擰茶咖啡,水的助
2023-07-01
2023-06-12 1310 瀏覽
見到網上呢間餐廳性價比都幾好,個日啱好係附近,就直接上黎食。一開lift門就見到自助餐檯,個空間都幾闊落。.半自助午餐 $188沙律吧: 都有幾多款唔同嘅沙律🥗,還有醃三文魚。前菜都ok豐富,重點係都好新鮮。.中西式湯: 中湯係豬骨湯,西湯係羅宋湯。中湯好好飲,朋友飲左兩碗,可見真係好正!.熱盤: 炸雞塊,薯條🍟和章魚小丸子。好值得稱讚嘅係,d熱盤都好熱辣辣,新鮮出爐咁。章魚小丸子和炸雞塊都好好味。仲有唔少中式菜,炒飯炒麵等。中式菜嘅豬骨好好味,炆得好淋,超級入味。.自選主菜: 揀左哥頓布豬扒配意式茄蓉汁 & 香煎比目魚配露荀豬扒好juicy,一d都唔會鞋口。比目魚皮脆內滑,魚皮好惹味。甜品:平日會平d $168食完自助美食都已經有7分飽,再加埋主菜,就9分,最後配埋甜品,已經11分飽了。

半自助午餐 $188

中西式湯: 中湯係豬骨湯,西湯係羅宋湯。
中湯好好飲,朋友飲左兩碗,可見真係好正!
章魚小丸子和炸雞塊都好好味。

自選主菜: 揀左哥頓布豬扒配意式茄蓉汁
& 香煎比目魚配露荀
豬扒好juicy,一d都唔會鞋口。
比目魚皮脆內滑,魚皮好惹味。

甜品:

平日會平d $168
2023-06-11 650 瀏覽
公司派既lunch buffet coupon,前2日打過電話黎話唔駛book,黎到話要book,真係搞笑🤪之前見可以oder主菜,依家冇了,都係全自助餐,同埋我見食物質素都差佐,有d失望啊!唔係話好抵食,嘢食好少,嘢飲都非常普通囉,未去到真係有特色,嘢食都叫做係入得口既,D扒係成塊,其實一塊落肚都已經5成飽了,加埋d汁好肥,真係唔會再夾黎食了,黎地鐵站有小小距離,都係比較偏僻既地方,咁遠路水黎最終失望而歸,真係性價比唔高囉~!!!
公司派既lunch buffet coupon,
前2日打過電話黎話唔駛book,
黎到話要book,真係搞笑🤪
  • 炸物
2023-06-07 500 瀏覽
Looking for a casual lunch buffet with a grand ambience? Look no further - Rosedale Hotel's semi-buffet lunch offers a consummate experience and is the ideal destination if you're looking for great seating.〘 Semi-Buffet Lunch 〙The buffet section features a towering chocolate fountain with marshmallows and brownies to dip - the perfect dessert option perfect for indulging in sweet delights, a mini cake section, a salad bar, and traditional Hong Kong fried dishes.The main dishes, Italian sauce por

〘 Semi-Buffet Lunch 〙
The main dishes, Italian sauce pork chop and truffle sauce ravioli, are standout main dishes as well. The truffle sauce ravioli has a tender texture that complements its rich, earthy flavor. The silky pasta shell adds to the dish's sublime taste. The Italian sauce pork chop charms with its tender texture and savory tomato sauce that is rich, tangy, and perfectly balanced, then crowned with a layer of melted cheese that adds a creamy and flavorful touch.
A must-visit for food connoisseurs in Hong Kong who value service, a comfortable atmosphere, and exceptional cuisine.

📍Sonata Western Restaurant
銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
協奏坊西餐廳早幾日去咗銅鑼灣一間酒店食自助午餐,呢間酒店位於銅鑼灣中央圖書館附近,酒店名叫珀麗酒店,自助餐就喺2樓。呢度自助午餐由12點食到2點半,時間非常充足,唔洗食到趕頭趕命,餐廳地方十分寬敞,估計能夠容納100人或以上,平日一至五午餐時段,都只係$168一位,而且住客仲可以以七折價錢享用,非常抵!$168嘅價錢有三款Main Course揀,而今次就揀咗哥頓布豬扒配意式茄蓉汁同香煎比目魚配露筍紅花汁。哥頓布豬扒配意式茄蓉汁:呢塊豬扒簡直係我全餐飯最愛嘅食物,豬扒有3層味道,頂層芝士,中間切開係火腿,下面就係厚厚嘅豬扒,足足有2CM咁厚,粉紅嫩肉嘅豬扒肉質有口感之餘亦都保持到軟滑嘅感覺,喺口入面散發著無比嘅豬肉香氣,就連肥肉部分散發出來陣陣油香,加埋頂層芝士一齊食感到非常邪惡!香煎比目魚配露筍紅花汁:比目魚塊上面鋪著幾條幼嘅露筍,下面仲有4塊爽脆嘅翠玉瓜,比目魚煎得香脆,同時亦保留到嫩滑嘅感覺,鮮味十足!外面嘅自助餐部分亦都唔錯沙律吧有幾款菜同埋粟米,再有兩款沙律醬以供選擇,蔬菜用料新鮮爽脆多汁,係沙律菜同羽衣甘藍,粟米都好甜!另外仲有三款新鮮水果,西瓜、蜜瓜、菠蘿,三款都好甜好新
協奏坊西餐廳

$168嘅價錢有三款Main Course揀,而今次就揀咗
哥頓布豬扒配意式茄蓉汁同香煎比目魚配露筍紅花汁。

哥頓布豬扒配意式茄蓉汁:

香煎比目魚配露筍紅花汁:

外面嘅自助餐部分亦都唔錯
沙律吧
另外仲有三款新鮮水果,西瓜、蜜瓜、菠蘿,三款都好甜好新鮮!
仲有1d小食供應,薯條同埋麥樂雞,雖然係比燈照住保暖,但依然都能夠保持到脆口,而且薯條係厚切,上面仲加咗調味粉,再配埋茄汁或泰式酸辣醬就正啦!
再有兩款麵包,一款比較硬身似法包,另一款較軟身有一定咬口。

中西式湯:
西式嘅係意大利雜菜湯,入面都有好多種嘅蔬菜,西蘭花、蘿蔔同番茄,湯能夠完全帶出所有嘅蔬菜味道,亦都唔會有好重調味!
中式嘅係涼茶,雖然無寫明係乜野涼茶,但係一飲就知道羅漢果煲出嚟嘅,真係好適合依家炎炎夏日嘅天氣,清涼解暑!

六款熱食:
金針雲耳蒸鰈魚柳、炒黃牙白、福建炒飯、翠玉瓜炒雞柳、鮮奶浸牛油粟米同豉油王炒麵!

甜品種類唔算多,但係都有四五種
花香味嘅摩絲,令人置身於花香之中!
紅莓鮮奶布丁,鮮奶布丁好香滑,再加埋紅莓嘅清新,唔錯!
朱古力蛋糕,朱古力香濃!
七彩椰汁糕,椰香味濃,有齊泰國風味!
仲點少得每個自助餐都會出現嘅朱古力噴泉,可以配以棉花糖或朱古力蛋糕!
最後當然係小朋友最鍾意嘅雪糕,係維記雪糕任食,有四款口味:朱古力、芒果、雲呢拿同綠茶,旁邊仲有彩色糖碎、朱古力粒、杏仁碎比你加,小朋友見到一定非常好開心!

自助餐每位價錢$168,再加一服務費!

個人口味總評分:8/10

地址:銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓

#協奏坊西餐廳 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼你 #珀麗酒店 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2023-06-02 303 瀏覽
有時放假想豐富食個lunch,但又諗唔到食咩,所以呢日我哋就決定即興食個lunch buffet🤣呢間「協奏坊西餐廳」位於香港珀麗酒店,每日下午12點至2:30都會供應Semi buffet lunch,可以自選一款主菜,然後外邊嘅沙律吧、熱盤、甜品,連咖啡奶茶都無限供應🙌🏻熱盤嘅種類都有唔少,估唔到既係連炸物都有😋有薯條同麥樂雞,而且有keep住保溫,所以溫度仍然好夠熱夠脆👍🏻熱湯亦有中式同西式,我哋選擇咗西式嘅意式雜菜湯,味道唔會太鹹,冇味精嘅味道,飲多兩碗都唔怕口渴☺️主菜我哋叫咗煎牛胸腹,上枱見到個顏色好靚,而且大大份,份量有好多🥰肉質細滑唔乾柴😋另一份主菜係香煎吞拿魚,同樣係大大塊,味道好新鮮,入口就食到好豐盈嘅魚香味🤩除此之外,呢度都有提供燒牛肉同火腿任食😎而甜品方面,都一樣咁豐富,有齊朱古力蛋糕同意大利芝士蛋糕,仲有朱古力噴泉可以玩🥰CP值真係好高🙌🏻
除此之外,呢度都有提供燒牛肉同火腿任食😎
2023-05-28
好耐冇食semi-buffet😚見呢間位於銅鑼灣珀麗酒店嘅西餐廳好似好抵食,200蚊都唔使就可以食到,而且都好似幾多選擇😗所以呢日就同朋友嚟呢度食半自助餐🥰餐廳環境都幾大,地板係黑白階磚為主,有少少摩登嘅感覺~🌟哥頓布豬扒配意式茄蓉汁 $168豬扒幾厚幾大塊,但就唔係好似正宗嘅哥頓布豬扒做法,佢嘅芝士同火腿係喺豬扒上面🤣豬扒切開肉質仲係好粉嫩,連埋側邊肥肉位置,半肥瘦咁食係最正😋不過可惜嘅係芝士好快已經硬咗,做唔到軟心效果😔🌟香煎比目魚配蘆筍紅花忌廉汁 $168比目魚有兩大塊,煎得幾香,魚質好厚好滑,魚油味重😋紅花忌廉汁幾得意😳味道有啲似酸酸地嘅芝士汁😂不過就未夠入味~🥗自助沙律吧有好多款唔同嘅沙律菜同生果🍍難得嘅係餐廳有羽衣甘藍🥬新鮮得嚟完全唔會苦😋生果方面,菠蘿同哈密瓜都好鮮甜🙌🏻🍲熱盤小食方面有炸薯條同章魚小丸子😗其他熱盤有焗吞拿魚、牛腩、意式蕃茄焗肉丸、忌廉意大利飯同炒烏冬等,選擇唔算多,但食物質素都唔錯,以半自助餐嚟講都抵食~🍰甜品區甜品有意式奶凍、檸檬撻🍋、朱古力慕絲蛋糕、Tiramisu等,仲有朱古力噴泉同維記雪糕😋甜品反而有驚喜!每個款式都幾好食😋同場仲有中西湯同咖啡☕️

🌟哥頓布豬扒配意式茄蓉汁 $168

🌟香煎比目魚配蘆筍紅花忌廉汁 $168

🥗自助沙律吧

🍲熱盤

🍰甜品

同場仲有中西湯同咖啡☕️/牛奶🥛,所以其實呢個價錢真係好抵食🥰仲要可以坐足成個晏晝~

回頭率:💙💙💙💙 (5個💙為滿分)

加一服務費:✅

📍地址:協奏坊西餐廳 (銅鑼灣)
銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓
2023-05-30 205 瀏覽
🚩 協奏坊西餐廳以前細個好鍾意食酒店自助餐,但人大咗反而覺得半自助餐更加吸引,食得舒服得來又多選擇🫶🏻依間酒店用左黑白菱格做地板,時尚感upupup〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈Semi buffet lunch $188✨前菜餐廳提供左沙律菜,羽衣甘藍,粟米粒,仲有一款火腿沙律菜都幾新鮮㗎,食落chokchok脆佢哋嘅生果超級甜,不過refill就比較慢✨湯品有意式雜菜湯同埋中湯雜菜湯超足料,除咗有大量紅蘿蔔西蘭花之外,仲有啲牛肉粒飲落偏甜✨主菜-煎牛胸腹山意式雜菜牛胸腹有兩大舊,食完都幾飽下牛肉味香濃,帶微微蕃茄嘅香氣-香煎吞拿魚配水瓜柳汁吞拿魚含豐富蛋白質,岩曬我減肥食簡單用胡椒同埋鹽作調味,魚肉偏扎實✨熱盤特別推薦肉丸,超級入味,口感軟軟熟熟,一粒接一粒唔夠飽嘅可以試埋佢哋嘅炒麵,簡單得來都幾好食㗎薯條同麥樂雞嘅外皮有少少硬,不過調味係唔錯✨甜品朱古力慕絲蛋糕有驚喜,係帶有少少苦嘅朱古力味奶凍都做到奶香奶香好綿蜜嘅感覺✨飲品
🚩 協奏坊西餐廳

🌈Semi buffet lunch $188
✨前菜
餐廳提供左沙律菜,羽衣甘藍,粟米粒,仲有一款火腿
沙律菜都幾新鮮㗎,食落chokchok脆
佢哋嘅生果超級甜,不過refill就比較慢

✨湯品
有意式雜菜湯同埋中湯
雜菜湯超足料,除咗有大量紅蘿蔔西蘭花之外,仲有啲牛肉粒
飲落偏甜

✨主菜
-煎牛胸腹山意式雜菜
牛胸腹有兩大舊,食完都幾飽下
牛肉味香濃,帶微微蕃茄嘅香氣

-香煎吞拿魚配水瓜柳汁
吞拿魚含豐富蛋白質,岩曬我減肥食
簡單用胡椒同埋鹽作調味,魚肉偏扎實

✨熱盤
特別推薦肉丸,超級入味,口感軟軟熟熟,一粒接一粒
唔夠飽嘅可以試埋佢哋嘅炒麵,簡單得來都幾好食㗎
薯條同麥樂雞嘅外皮有少少硬,不過調味係唔錯

甜品
朱古力慕絲蛋糕有驚喜,係帶有少少苦嘅朱古力味
奶凍都做到奶香奶香好綿蜜嘅感覺

✨飲品
2023-05-30 230 瀏覽
半自助餐| 協奏坊西餐廳|銅鑼灣$168 星期一至五$188 星期六至日及公眾假期—————————————🫶🏼 煎牛胸腹山意式雜菜 牛胸腹好大件 煮得很好入味唔會好硬🫶🏼 香煎吞拿魚配水瓜柳汁 原先係劍魚 但後來轉咗吞拿魚好香嘅牛油味#甜品有多款甜品種類—蛋糕、慕絲、布甸燉蛋、生果、雪糕同朱古力噴泉#沙律吧有沙律菜、羽衣甘藍、粟米粒、雜果沙律、荔枝肉及鷹嘴豆… 全部都好新鮮#中西餐湯、炸物、熱食個人推薦菜湯 多料~————————📍銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓————————————Overall 💗💗💗💗
自助餐| 協奏坊西餐廳|銅鑼灣

原先係劍魚 但後來轉咗吞拿魚
好香嘅牛油味

#甜品

#沙律吧

#中西餐湯、炸物、熱食
個人推薦菜湯 多料~
————————

📍銅鑼灣信德街8號香港珀麗酒店2樓

————————————

Overall 💗💗💗💗

2023-05-27 171 瀏覽
今日和太太在維園對面的珀麗酒店食半自助午餐,由12:00坐到2:30,環境舒服,性價比高。平日價錢是$168(六日加$20),1-3個人還有九折,4人以上更有七折,約埋朋友同事來食更抵。半自助半餐可在3個主菜中自選一款,然後沙律吧、餐湯、熱盤、甜品、咖啡或茶無限供應。~~~~~我和太太在主菜中選了牛和魚。🔶煎牛胸腹山意式雜菜🔶香煎吞拿魚配水瓜柳汁兩個主菜擺盤精美,牛胸腹筋膜雖較多,但是甚有肉味;吞拿魚屬刺身級別,廚師只煎到約七成熟,肉質粉紅鮮嫩。自助部份都相當豐富,今日的餐湯有西式的義式雜菜湯和中式的菜乾湯,兩款湯都香濃夠味,我們每款都飲了兩碗。此外幾款沙律,燒牛肉和火腸,以及咖哩雞等熱盤都味道不錯。甜品小巧可愛,朱古力噴泉和雪糕都是大人細路最愛。百多元有如此質素,抵食。

~~~~~

我和太太在主菜中選了牛和魚。
🔶煎牛胸腹山意式雜菜
🔶香煎吞拿魚配水瓜柳汁

此外幾款沙律,燒牛肉和火腸,以及咖哩雞等熱盤都味道不錯。

甜品小巧可愛,朱古力噴泉和雪糕都是大人細路最愛。

百多元有如此質素,抵食。
2023-05-26 165 瀏覽
銅鑼灣柏麗酒店semi-buffet, 十分方便又抵食,main course 自選,其他都係任食。香煎豬柳配玉桂蘋果紅酒汁:這道菜的豬柳煎得香脆可口,味道濃郁,搭配玉桂蘋果紅酒汁,讓整道菜的口感非常豐富。玉桂和紅酒的氣味濃郁,配搭上也非常漂亮。 香煎盲鰽魚配茴香汁:這道魚非常美味,肉質鲜嫩,不錯口感。這道菜的特點是茴香汁的味道比较濃烈,搭配茴香汁,能讓魚肉的氣味更加豐富。 沙律吧:餐廳沙律吧的沙律菜非常新鮮,有多種蔬菜選擇,對於想吃沙律的人來说非常滿足。 中西式湯:餐廳有中西式湯揀西式湯係意式雜菜湯,口感豐富的餅頭非常香,中式湯也非常美味。 熱盤:熱盤有很多選擇,餐廳運用不同食材和調味料,做出不同風味的熱盤。例如豬肋條,章魚小丸子,薯條等等,非常美味豐富。 甜品:這道甜品非常正,有維記雪糕,朱古力蛋糕,朱古力漿塔等等,非常吸引。 咖啡和茶:咖啡和茶都係自助任飲,有不同的選擇,可以根據自己的口味選擇。

2023-05-26 143 瀏覽
銅鑼灣地點方便,最啱shopping買野,崇光百貨做緊感謝祭,今日約朋友食完lunch去逛下,珀麗酒店協奏坊西餐廳,有半自助午餐食,平日每位💰168,有150分鐘,幾抵食👍,主食三選一,自助款式雖然唔多,亦有中西湯、煙三文魚、沙律、飽類、冷熱盤、甜品、生果都有,雪糕,咖啡茶,奶任飲😄中湯冬瓜粒湯,西湯什菜湯,什菜湯材料豐富,酸酸地,幾開胃,沙律菜新鮮,選擇多,小食有章魚燒,熱盤有椰汁排骨、煎鱸魚、漢堡扒,炒飯同炒意粉,自選特製咗份煙三文魚沙律食,食完再encore😋主食:煎牛胸腹意式雜菜牛胸腹有四嚿,肉質軟腍😋香煎劍魚配水瓜柳汁劍魚刺身級數,廚師先煎封表面,裡面粉潤,保存鮮嫩,五成熟,鮮味十足😋甜品區有朱古力噴泉、可以自製脆皮雪糕,雜莓奶凍、杏仁慕絲杯、蛋糕、麻糬包,選擇都好多,啱哂最愛食甜品嘅我🤭
主食:煎牛胸腹意式雜菜
牛胸腹有四嚿,肉質軟腍😋
香煎劍魚配水瓜柳汁
2023-05-22