[二鍋頭]位處於沙田新城市廣場隔離嘅好運中心,不過大家去嘅時候要留意一下,因為喺好運中心都要行到好入先可以搵到今次因為有朋友喺溫哥華返來,佢話一直聽到香港有雞煲同打邊爐,原來佢哋溫哥華都唔係好流行,所以今晚就帶朋友一齊試吓我哋四個人叫咗B餐-$258安格斯牛放題任食,原來除左打邊爐外,仲可以揀選雞煲/牛尾煲/豬手煲任食,Yummy!!我地開始時食雞煲先,之後開始叫下d 快熟既食品,好似 牛柏頁,鵝腸,花枝,豬腸等,放埋落去雞煲到煮,由其特制醬汁加埋,味道勁惹味,加上才料新鮮,真係食唔停口 大家不妨試試。之後即換個豬骨湯底打邊爐,用apps 叫野食,再加上可以出去拎不同既菜,丸及飲料,十分方便,職員亦有推介,下次可以再來沙田分店,因有午市火鍋放題,午市放題仲有90分鐘 或120分鐘火鍋放題可以選擇價錢亦合宜,岩哂中午想吹水同chill下既朋友。加上鋪頭環境乾淨,坐得都好舒服,基本想食既火鍋食品都會有!總括,性價比高,一個價錢可以試哂2種晚餐

由其特制醬汁加埋,味道勁惹味,加上才料新鮮,真係食唔停口
 大家不妨試試。

價錢亦合宜,岩哂中午想吹水同chill下既朋友。

2024-05-06
2024-04-24 149 瀏覽
今日同屋企人係商場行完街之後,去咗呢間位於沙田嘅二鍋頭餐廳度打邊爐~餐廳位置方便,環境舒適🥰加上飲品、火鍋配料同雪糕嘅種類都好多,好值得一試!我哋選擇嘅係B餐嚴選安格斯牛🤤每個人都只需要$268!價格非常實惠✅仲有豬手煲、雞煲、秘製牛尾煲可以食~而我哋就試咗雞煲同牛尾煲。秘製火焰牛尾煲呢個牛尾煲非常特別!店員擺放左牛尾煲之後會灑上白酒燃燒起火焰🔥視覺效果好有驚喜😍經過翻炒後,香味更加撲鼻而來😋除咗好睇味道更加出色!牛尾感覺很新鮮,肉質鮮甜,加上秘製嘅牛尾煲醬汁,更加是絕配~簡直是色香味俱全!二鍋頭惹味雞煲之後我哋就試咗佢嘅雞煲~味道啱啱好,唔會太鹹或者太淡味,雞煲配料再加上嫩滑嘅雞肉,真係令人一試難忘!好值得嘗試😍養生滋補鷓鴣鍋店員上左呢個鷓鴣鍋之後,第一時間叫我哋嘗試個湯底!湯底清甜可口,大人同小朋友都會鍾意🥰加上任食嘅火鍋配料,係一次完美嘅火鍋體驗❤️‍🔥 十分滿足!安格斯牛小排安格斯牛小排係火鍋必備嘅東西!二鍋頭嘅牛肉非常新鮮🤤味道濃郁、口感豐富!安格斯牛板腱好值得嘗試!!❤️🔥肉質鮮甜可口、肥瘦適中~整體來說,我認為呢間火鍋店性價比高、好值得推介!😋店員服務態度都好好,令人很有親切

秘製火焰牛尾煲

養生滋補鷓鴣鍋

安格斯牛板腱
好值得嘗試!!❤️🔥肉質鮮甜可口、肥瘦適中~

整體來說,我認為呢間火鍋店性價比高、好值得推介!😋店員服務態度都好好,令人很有親切感~有機會一定要試一下!
2024-04-16
  • 二鍋頭惹味雞煲
週末來到沙田逛街,好運中心翻新之後環境好咗,引入人氣食肆,當中發現這家二鍋頭,尖沙咀同旺角都有分店,雞煲牛尾煲火鍋放題性價比高。B - 嚴選安格斯牛 $268/成人二鍋頭 120分鐘晚市 火鍋放題,最特別可以任食牛尾煲、豬手煲、雞煲。食完仲會換㷛上湯底,然後吃火鍋。除了汽水飲品,最後還有雪糕作甜品,啱晒鍾意食肉同埋蔬菜的人,還有完美的甜品作結。秘製火焰牛尾煲二鍋頭有惹味秘製火焰牛尾煲,因為肚子有限,下次多啲朋友嚟先再試埋雞煲 、黑椒豬手煲 。店員先上牛尾煲,平時真的少見,即席灑上白酒煮起火焰,視覺上的享受。再快炒香味噴出來,色香味俱全。火焰牛尾煲醬汁惹味,味覺上有酒香,香濃鹹香,微辣的牛尾口感真的不錯,很快便給我們K.O.了。羊腩煲 $88天氣突然驟變冷,朋友提議追加羊腩煲,暖一暖胃,值得一試!羊腩煲材料非常豐富,羊腩用料高質,脂肪分佈平均,口感軟滑,羊腩香氣四溢,重口味的可以沾上腐乳醬同吃。配料正宗,有支竹冬菇春筍,吸收羊腩汁的精華,超級好吃!養生滋補鷓鴣鍋 $68餐廳有提供共 9 種免費湯底,清湯和濃郁味道都有,我哋平時冇住家湯飲,所以想upgrade試吓養生滋補的鷓鴣鍋,阿媽話好
B - 嚴選安格斯牛 $268/成人
秘製火焰牛尾煲
羊腩煲 $88
天氣突然驟變冷,朋友提議追加羊腩煲,暖一暖胃,值得一試!

養生滋補鷓鴣鍋 $68
餐廳有提供共 9 種免費湯底,清湯和濃郁味道都有,我哋平時冇住家湯飲,所以想upgrade試吓養生滋補的鷓鴣鍋,阿媽話好補身的,也是店裏的特別推介!
每日限定養生滋補鷓鴣鍋,售完即止,特別有驚喜!湯底滾起後,先飲湯,有圓肉杞子,淡淡的中藥香氣,半隻鷓鴣可以食肉,回甘散發出來有香甜味。
火鍋放題
飲完湯係時候動手食牛肉,用QR code落單,點選我最愛的牛肉同埋海鮮。再到雪櫃自取蔬菜丸類,鍾意食出前一丁都有喎!
我一心喜歡食牛肉,安格斯牛板腱必吃,口感柔軟,嫩滑牛香。另外封門柳也非常好食,口感厚實,肉味濃郁而且多肉汁。海蝦鮮甜、墨魚爽口,水餃新鮮嫩滑,味道不錯。

蔬菜也很新鮮,吸收有益湯底,健康美味。配料質量好高,款式又多。
甜品汽水
啤酒、汽水,雪櫃任取。仲有香港製造雪糕,可以任食。
生日
  • 羊腩煲
  • 安格斯封門柳
  • 火焰牛尾煲
  • 養生滋補鷓鴣鍋
2024-02-13 590 瀏覽
發現這家火鍋放題,可以任吃牛尾煲、豬手煲、雞煲,吃完再吃火鍋,還有雪糕甜品,食肉獸也大讚,能吃又愛吃肉的人,一定吃到賓至如歸!先來牛尾煲,放題來說真的少見,有職員為你即席灑酒、起火、再炒,看著火在牛尾煲裏燒,並把醬汁收乾,炒出來色香味俱全,是視覺與味覺的享受,這才知道,世上除了紅酒燴牛尾,還有用雞煲的煮法,煮出香濃惹味醬汁,鹹香帶微辣的牛尾,真的整盤吃清光。由於牛尾真太好吃,對這裡有信心了,於是加配羊腩煲!材料依然豐富,羊腩脂肪和肉分佈均勻,用料上剩,未吃已聞到羊腩騷香,吃下又不覺咸,想再咸些就加些腐乳醬,口感軟滑的羊腩,配支竹、筍、冬菇,真的是超好吃,大大塊冬菇吸收湯味,筍又爽又香,這個羊腩煲值得一試! 。吃完兩個煲飽了嗎?不,還有火鍋,很多肉類配料都不錯,食肉獸要留肚了。特別推介的養生滋補鷓鴣鍋,是每日限定數量,售完即止,有點中藥材香,要待湯底大滾,有香甜味道散發出來,才是最佳湯味。因為有圓肉杞子又有半隻鷓鴣,煮出來味道清甜,完全不覺得是藥材湯。安格斯牛板腱是這個餐必吃的,好吃在於口感嫩滑柔軟,又有牛香不肥膩。另外白鱔片非常好吃,鱔香沒有泥味,新鮮嫩滑。活海蜆粒粒開口,加在湯裏吃煮

[IMG:7u

另外白鱔片非常好吃,鱔香沒有泥味,新鮮嫩滑。

活海蜆粒粒開口,加在湯裏吃煮完更鮮甜。
鳳城水餃味道不錯一口一粒不會太飽但有肉香多汁;鮮蝦雲吞也不錯,蝦肉新鮮爽口,又不會太大粒。

凍豆腐非常滑,感覺入口即溶,配藥材湯味,原來也很夾。

蔬菜和丸類在自助區自取,款式多,也很新鮮。娃娃菜煮在藥材湯很能吸收湯味,非常好吃。萵筍爽口,芋絲更加是火鍋必備,最能吃出湯的精華。

這頓晚飯真的吃到很飽,火鍋配料質量高、款式多,都很吸引,三款煲任吃,味道又好,加配羊腩煲也覺得值得一試。
2024-02-08
2024-02-07 426 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 31/01/2024(Wed), Dinner🍽沙田嘅好運中心經過翻新之後,商場嘅環境好咗之餘,亦都引入咗唔少嘅食肆。🙋‍♀️為食妙妙同🙋‍♂️A先生今晚放工後就去到沙田搵食,平時通常就去新城市廣場比較多,今晚就去隔離嘅好運中心睇睇翻新後有乜好食先😋😋😋。行完一輪,最終我哋選擇咗去🔥二鍋頭食火鍋🍲放題,見佢價錢吸引,裝修都整潔舒服,一於試試好唔好食先!而今晚我地order咗:🔆 120分鐘晚市火鍋🍲放題(B - 嚴選安格斯牛)($268/person)放題本身有二鍋頭惹味雞煲 、黑椒豬手煲 、秘霎火焰牛尾煲同9種免費嘅湯底,由清湯到川式、泰式、甚至越式都有,總有一款岩你心水。不過今次我哋見到有羊腩煲可以用$88加配,天氣仲係乍暖還寒嘅情況,一於整返煲🍲嚟暖一暖身先😋😋。落單後羊腩煲好快就送上,當然都會跟埋畫龍點睛嘅腐乳醬。雖然只係放題嘅火鍋🍲店,但呢煲羊腩煲絕對係交足功課👍👍👍👍,汁料濃稠而味道濃郁入味,羊腩炆得夠火候,夾起見到係連皮帶骨嘅腩位,入口腩骨輕輕一咬就已經骨肉分離,腩肉夠腍但又唔會好鬆散,加上應有嘅配料如馬蹄、筍、枝竹、冬菇、竹蔗等,絕對比得上酒樓餐廳幾百蚊一煲嘅

而今晚我地order咗:

落單後羊腩煲好快就送上,當然都會跟埋畫龍點睛嘅腐乳醬。雖然只係放題火鍋🍲店,但呢煲羊腩煲絕對係交足功課👍👍👍👍,汁料濃稠而味道濃郁入味,羊腩炆得夠火候,夾起見到係連皮帶骨嘅腩位,入口腩骨輕輕一咬就已經骨肉分離,腩肉夠腍但又唔會好鬆散,加上應有嘅配料如馬蹄、筍、枝竹、冬菇、竹蔗等,絕對比得上酒樓餐廳幾百蚊一煲嘅羊腩煲❤。🙋‍♀️為食妙妙同🙋‍♂️A先生試過喺第二間火鍋🍲放題店加錢轉配嘅羊腩煲就同呢度差天共地,嗰間嘅羊腩煲最多只能稱之為羊腩湯底,湯汁水汪汪之餘亦唔夠味🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♂️。

食到咁上下就可以加湯去火鍋,食嘅時候記得要留意電磁爐嘅火力,因為個汁都比較濃稠,較易會煮乾水,要留意返適當時候去加返湯。餐廳內有雪櫃主要有蔬菜🥬、菇🍄類、丸類等可以自取,另外亦可以用QR code落單點選肉類🥩同海鮮等等。值得一提嘅係我哋叫咗幾轉安格斯牛板腱同封門柳,每次嚟嘅肉類都切得比一般放題店為厚,食落口感比較充實,肉味濃郁亦比較能食得出唔同部位嘅質感。

其他比較特別嘅係有得點雞子、白鱔等,唔係咁多火鍋🍲放題店有提供,岩晒喜愛雞子嘅🙋‍♀️為食妙妙,其他配料如鵝腸、牛柏葉、墨魚🦑仔等等應有盡有,而且都新鮮好食。

飲品主要都係🍻啤酒、汽水同茶類飲品,放喺雪櫃自助任取;最後仲有雪糕櫃可以任食雪糕;一個價錢有得食雞煲/豬手煲/牛尾煲,仲可以食埋火鍋甜品同飲品,食足2個鐘性價比超高。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:9/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:8.5/🔟
👉🏻 一個價錢有得食雞煲/豬手煲/牛尾煲,再加埋火鍋放題,性價比超高
👉🏻 喜歡食羊腩煲嘅絕對值得加錢去轉,足料好味
👉🏻沙田分店仲獨有午市火鍋放題,而午市放題有90分鐘 或120分鐘火鍋放題可供選擇

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗🚗(5/5)
👉🏻 好運中心本身有停車場🅿️,購物或者飲食都可享泊車優惠;或者隔離嘅新城市廣場都有停車場🅿️
👉🏻 沙田站沿住商場過嚟都係大約5分鐘路程,港鐵、巴士、甚至小巴都有唔少選擇
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2024-01-31
2天前 0 瀏覽
星期六晏晝十二點九去到,入面得一兩枱客人,我哋book咗位,被安排坐單邊梳化位, 室內裝修比較大眾化, 原來一點幾後先至會 越嚟越多客人,初時諗得咁少人,會唔會中伏。我哋兩個大人一個細路, 大人$118 細路$88/位,當日因為係母親節前夕,每位要加30蚊, 所以我哋額外加咗90蚊, 我哋揀咗90分鐘最平嗰個任食餐, 要咗皮蛋芫茜湯底, 肉類任食 有豬頸肉、羊肉片、鮮牛肉片等等, 仲有海鮮任食 例如帶子、墨魚仔、鯇魚片等。 出面凍櫃有一般丸類及蔬菜類,另外有 炸魚皮, 王子麵,出前一丁。 食物質素係好一般,如果不需每位加30蚊嘅話,cp值都算高。美中不足係冇一般火鍋店任食餐入面嘅甜品呀~雪糕呀~ 下次應該唔會嚟。

5天前 0 瀏覽
樣樣都想食,今晚食乜好呢? 沙田「二鍋頭」,120分鐘火鍋放題,還可以任食雞煲、牛尾煲火鍋放題,性價比很高。 超過100款火鍋配料無限量供應外,餐廳還可任食二鍋頭惹味雞煲、香濃黑椒豬手煲、秘製火焰牛尾煲。 火鍋湯底選擇包括:香茜皮蛋鍋、番茄薯仔濃湯鍋、懷舊沙嗲鍋、川椒麻辣鴨血鍋、泰皇冬陰功鍋、清湯豆腐鍋、正宗豬骨鍋、越式香濃牛肉鍋、胡椒豬肚雞鍋。還有每日限定數量供應的養生滋補鷓鴣鍋,款式多多,任君選擇。 店員告知沙田分店獨有的午市火鍋放題,而午市放題有90分鐘或120分鐘火鍋放題可供選擇。 😋餐廳部分使用QR code,是日選擇:B餐 - 嚴選安格斯牛 🍽店員先上了二鍋頭惹味雞煲,啖啖肉,雞肉肉質嫩滑,很入味,雞煲醬汁惹味非常。 養生滋補鷓鴣鍋 🍽食完雞煲後,店員會換另一個煲上火鍋湯底。湯底滾後,我們都忍不住先飲飲湯暖胃。陣陣中藥香氣,湯裡有圓肉、杞子、半隻鷓鴣,味道清甜。 火鍋配料: 安格斯牛小排(每位贈送一客)肉類:牛板腱、安格斯封門柳,西班牙豬梅肉、…等等。 海鮮:帆立貝、嫩滑花枝片、白鱔片、活海蝦…等等。 自取區:蔬菜、丸類、麵食類、炸魚皮、菌類、響鈴...等等。 飲品:汽水、
樣樣都想食,今晚食乜好呢?

😋餐廳部分使用QR code,是日選擇:
B餐 - 嚴選安格斯牛

養生滋補鷓鴣鍋

火鍋配料:
安格斯牛小排(每位贈送一客)

肉類:牛板腱、安格斯封門柳,西班牙豬梅肉、…等等。

海鮮:帆立貝、嫩滑花枝片、白鱔片、活海蝦…等等。

自取區:蔬菜、丸類、麵食類、炸魚皮、菌類、響鈴...等等。

飲品:汽水、涼茶、茶飲、啤酒

最後品嚐埋甜品,雪糕、雪條,十分滿足!
2024-05-07
  • 二鍋頭惹味雞煲
我是一个重度热爱香港🇭🇰鸡煲患者,品尝了香港许多大大小小的鸡煲,但是由于鸡煲价格较贵我都是浅尝辄止,然后高深的同事告诉他,沙田我住了这么多年最爱吃的就是这家鸡煲【二锅头鸡煲】-生日🎂那天我们去的,我提前打电话📞订位子并询问了🙋 他们不收切饼费【他们家的形式是】看最后一张图1️⃣鸡煲/猪手/牛尾/酸菜鱼 ——— 能吃几锅吃几锅我优先推荐鸡煲,还吃真心的2️⃣等吃的差不多选火锅底料上火锅放题套餐有三个等级:其实第一个套餐就足矣,因为吃了两锅鸡煲等已经快饱了(米饭🍚收费他们家)青菜🥬自己去柜子里拿:竟然有通菜😭海鲜🦞和肉:虾🦐很新鲜推荐,我和深哥只吃虾了饮料🥤:免费提供鸿福堂的饮品还有啤酒🍻也畅饮这太爽了~⚠️但限时90min(我看到周一到周四➕60好像不限时,可以打电话问问)住在沙田,大围的小伙伴快去吃!!大胃王的天堂
【他们家的形式是】看最后一张图
1️⃣鸡煲/猪手/牛尾/酸菜鱼 ——— 能吃几锅吃几锅
我优先推荐鸡煲,还吃真心的
2️⃣等吃的差不多选火锅底料上火锅放题
青菜🥬自己去柜子里拿:竟然有通菜😭
海鲜🦞和肉:虾🦐很新鲜推荐,我和深哥只吃虾了
饮料🥤:免费提供鸿福堂的饮品还有啤酒🍻也畅饮这太爽了~
住在沙田,大围的小伙伴快去吃!!大胃王的天堂
2024-05-01 0 瀏覽
喺沙田區有間CP值幾高嘅雞煲牛尾煲火鍋放題,佢就係《二鍋頭》 @hotpot2f又大又闊落,仲周不時會有唔同嘅新搞作.沙田分店獨有午市火鍋放題,而且有90分鐘 或120分鐘火鍋放題可供選擇,港式兩小時任飲任食.有惹味雞煲、黑椒豬手煲、秘製火焰牛尾煲、期間限定嘅酸菜魚,差唔多10款嘅火鍋湯底任君選擇。.自助區有多款火鍋配料、蔬菜、飲品亦包括有罐裝啤酒同埋雪糕無限量供應.我尤其鍾意火焰牛尾煲,一來佢落烈酒點火勁吸睛,二來牛尾超腍勁入味.記住食晒呢啲煲先,之後先可以打邊爐.
又大又闊落,仲周不時會有唔同嘅新搞作
記住食晒呢啲煲先,之後先可以打邊爐

呢間餐廳每晚都好旺場,三款肉類放題套餐任君選擇,食足120分鐘。特別位係火鍋前係先揀惹味雞煲/黑椒豬手煲/火焰牛尾煲或酸菜魚鍋(新)👍。酸菜魚鍋(新)👍同外面比,依間係酸菜魚鍋湯底較清,酸味足而辣味很少,對於我朋友麻麻地食得辣係好適合!魚🐟片好嫩滑份量又多,除了有雲耳、金菇的配料外更有好彈牙既透明麵麵!養生滋補鷓鴣湯底(每日限量)配菜:紅棗桂圓蟲草花依個湯底真係好有住家湯既感覺,我飲左幾碗完全唔口渴。煲耐左會變得金黃色,鷓鴣同配料愈煲愈濃,用來煮瓜菜類勁正索味。安格斯牛板腱&封門柳必食之選,肉類色澤淺紅色代表好新鮮。寫住煮6秒食得,肉完全唔鞋,係超軟身又重牛味!指定套餐更有牛小排送。其他配料:自助區有多款火鍋配料自取。而電話落單亦有多款配料,例如:蝦🦐同蜆好彈牙!

酸菜魚鍋(新)👍

養生滋補鷓鴣湯底(每日限量)配菜:紅棗桂圓蟲草花

安格斯牛板腱&封門柳

其他配料:
´༎ຶД༎ຶ`💥抵食到傻‼️沙田友今次發大達啦‼️雞煲/豬手煲/牛尾煲/酸菜魚煲再黎個火鍋放題淨係加$6️⃣0️⃣就可以升級無限時🔥!!指定時段每位仲減$3️⃣0️⃣!! 性價比無得彈!!(🤫90/120min午市放題係沙田分店獨有添架!!🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 秘制火焰牛尾煲現場加入白酒調製, 燃起藍色火焰超靚🔥重點🌟 重口味人士一定要試!!秘制醬汁加入大量辛香料爆炒, 香氣撲鼻!!牛尾炆至軟腍入味, 裹滿香濃醬汁超惹味~而且大大舊份量十足🌶️中辣都唔太辣🟢 —— 二鍋頭惹味雞煲必食🌟店員翻炒嗰種已經香到流口水…醬汁同樣香濃惹味, 但相較牛尾煲淡雞肉滑嫩爽彈, 啖啖肉唔係得骨!!雞脾雞翼連雞腳都有🐔好正~🟢 —— 安格斯牛小排Set B免費贈送安格斯牛小排一客注意⚠️店員話食煲/邊爐落都得!!今次落咗係牛尾煲, 港式壽喜燒黎啦‼️牛小排裹滿秘制醬汁香煎, 入口充滿油脂香肉質有彈性, 入口超惹味有驚喜!!………………🟢 —— 手機落單區
🆒 選擇非常豐富, 食材有質素!!🥩 每款牛肉都試咗, 完全唔柴牛味濃郁!!🍲 越式香濃牛肉鍋底好少見👍🏻味道較清淡香料洋蔥青檸牛
´༎ຶД༎ຶ`💥抵食到傻‼️沙田友今次發大達啦‼️
雞煲/豬手煲/牛尾煲/酸菜魚煲再黎個火鍋放題
淨係加$6️⃣0️⃣就可以升級無限時🔥!!
指定時段每位仲減$3️⃣0️⃣!! 性價比無得彈!!
(🤫90/120min午市放題係沙田分店獨有添架!!
🟢 —— 秘制火焰牛尾煲
現場加入白酒調製, 燃起藍色火焰超靚🔥
重點🌟 重口味人士一定要試!!
秘制醬汁加入大量辛香料爆炒, 香氣撲鼻!!
牛尾炆至軟腍入味, 裹滿香濃醬汁超惹味~
而且大大舊份量十足🌶️中辣都唔太辣

🟢 —— 二鍋頭惹味雞煲
必食🌟店員翻炒嗰種已經香到流口水…
醬汁同樣香濃惹味, 但相較牛尾煲淡
雞肉滑嫩爽彈, 啖啖肉唔係得骨!!
雞脾雞翼連雞腳都有🐔好正~

🟢 —— 安格斯牛小排
Set B免費贈送安格斯牛小排一客
注意⚠️店員話食煲/邊爐落都得!!
今次落咗係牛尾煲, 港式壽喜燒黎啦‼️
牛小排裹滿秘制醬汁香煎, 入口充滿油脂香
肉質有彈性, 入口超惹味有驚喜!!
………………

🟢 —— 手機落單區

🆒 選擇非常豐富, 食材有質素!!
🥩 每款牛肉都試咗, 完全唔柴牛味濃郁!!
🍲 越式香濃牛肉鍋底好少見👍🏻味道較清淡
香料洋蔥青檸牛肉好足, 充滿越式風味
新推咗養生滋補鷓鴣鍋底🥹可惜售罄下次再試…

* 安格斯封門柳 / 牛板腱 / 本地鮮滑牛 / 西班牙豬梅肉 / 紐西蘭羊卷肉 / 手切金錢展 / 爽脆鵝腸 / 𤑛滑花枝片 / 新鮮白鱔片 / 活海蜆 / 墨魚滑 /脆鯇魚腩 / 青口 等等
………………

🟢 —— 食物自助區

🥬 主要擺放各種丸子及蔬菜, 選擇頗多!!
🍺 飲品有成超過二十款可以選擇~
🍧 打完邊爐仲可以食雪糕雪條, 好fresh!!
🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️
p.s. 性價比真係無得輸😭!! 無限時啊啊啊!!
同埋新裝修店鋪乾淨企理, 衛生情況良好~
注意優惠細則~詳情可參閱官方IG😚

2024-04-25
越式香濃牛肉鍋底
手機落單牛肉
2024-04-26 23 瀏覽
2:00p.m.上車之前打電話去問即日收費,及最後入座時間,接線職員態度已經奇差😤😤😤,一行四人,有老有嫩,晏晝3:00p.m.到達嘅時候居然已經閂咗門!!!!!唔係啊嘛?!咁我打電話嚟問嗰時又唔講嘅?又話最後入座時間係3:45p.m.嘅?玩嘢啊!黐孖筋!我上車之前先打電話過嚟問嫁咋喎!!!嘥我哋兩個鐘頭時間來回+每人$50車費!離晒大譜!!!!唔怪之朋友話經過兩次,全場都係得嗰兩三張枱,好適合耐冇見出嚟敘舊慢慢傾、慢慢坐啦!咁嘅服務態度真係好唔得囉!

2024-04-24 11 瀏覽
由於我和朋友很久不見,甚是想念,所以我們就去了二鍋頭打邊爐敘舊一番。以下是我們點的菜。秘製火焰牛尾煲:這道菜式是經過緩慢燉煮而成,牛尾肉質鮮嫩,配搭秘製醬汁和香料,營造出濃郁的湯汁和豐富口感。真令人垂涎三尺。😍😚二鍋頭惹味雞煲:雞煲可以選擇辣度,但是由於我們都不吃辣,所以我們叫了不辣,但是也很惹味的。雞肉加上香料再加上他的秘製醬汁,形成了風味醇厚的雞煲。而且雞肉嫩滑,醬汁鮮甜,整體口感十分豐富。養生滋補鷓鴣鍋:這個鍋有各種滋補的中藥材和菇。鷓鴣肉嫩滑,滿溢着營養價值,而中藥材則賦予湯汁獨特的風味和滋補功效。這道湯被認為滋陰潤肺、健脾益氣。味道鮮味營養豐富,真的是值得一試。😋安格斯牛小排:安格斯牛肉以優質的口感和濃郁的肉味而聞名,這牛小排肉質鮮嫩和鮮味,再配搭上自己調製的醬料更加美味。安格斯封門柳:安格斯牛以優質的口感和濃郁,肉味而聞名,這封門柳質地是極嫰的而且它也是很新鮮的,在配搭上自己調製的醬料會更加美味。這些都是比較有名的食物,餐廳環境舒服優美,有很多醬料可以自己配搭,還有多種飲料和新鮮的蔬菜和配菜可食。大家有時間一定要來嘗試看看!🥰

二鍋頭惹味雞煲雞煲可以選擇辣度,但是由於我們都不吃辣,所以我們叫了不辣,但是也很惹味的。雞肉加上香料再加上他的秘製醬汁,形成了風味醇厚的雞煲。而且雞肉嫩滑,醬汁鮮甜,整體口感十分豐富。

2024-04-24
2024-04-24 18 瀏覽
平時打邊爐都食牛乜牛物,今次想試新嘢,佢有啲似以前酒樓打邊爐,唔只得牛肉海鮮,仲有其他雜不甩嘢食!啲丸腸餃好食!最正嘅係鮮蝦雲吞,仲有豬腸鵝腸,水尤牛柏葉,花枝片彈牙又唔韌👍🏻👍🏻飲品同雪糕都好多選擇!雪糕既味道好特別,係金蘋果味,益力多味,有小朋友一齊食,應該會好開心😋湯底有8款,有麻辣鴨血,沙爹,豬骨,胡椒豬肚雞湯揀,不過我哋揀左個越南牛河湯底,上枱時有青檸九層㙮等等食材!好香,好濃牛肉味!埋單每人都係$185,抵食!侍應上菜執碟好快,又有禮貌,鋪頭冷氣夠勁,唔會滾到熱辣辣!
2024-04-18 14 瀏覽
太耐冇食過打邊爐啦😌,咁近日呢就沙田好運中心裝修完,有好多新嘅小食呢都進駐~就揀咗一間可以打邊爐嘅餐廳入去食😛(5⭐️最高)同老公一齊都揀選無限時套餐,可以邊傾邊食🤩,同時我選擇了秘製火焰牛尾骨😋,開始嘅時候,員工會為我哋先炒一炒牛尾骨,之後加入玫瑰露及點火🔥。這是一個好特別的賣點哦😍~玫瑰酒滲入牛尾骨之中,令到其鮮味帶有玫瑰嘅香⋯⋯ 特別滋味🥰。食完之後,我哋揀選了安格斯套餐🩷及鷓鴣湯鍋😍。冇諗過真係原隻鷓鴣做湯底,內裏亦都加入了蟲草花,所以我哋喺冇任何材料落嘅時候就先飲咗碗湯。真係好鮮甜~🤩其後再按照自己嘅需要點了一些打邊爐🤪,常見的丸類及肉類,亦喺自助區揀選自己喜歡的食材,有好多丸類都比較特別,例如南瓜丸🎃。 飲品區方面:亦都有好特別嘅種類可以選擇。例如細枝嘅檸檬茶🤩甜品區:主要是一啲低甜度的雪糕,種類多數是係香港製造的。

火焰牛尾骨

食完之後,我哋揀選了安格斯套餐
安格斯套餐
🩷及鷓鴣湯鍋😍。冇諗過真係原隻鷓鴣做湯底
鷓鴣湯鍋

其後再按照自己嘅需要點了一些打邊爐🤪,常見的丸類及肉類,

飲品區方面:

亦都有好特別嘅種類可以選擇。例如細枝嘅檸檬茶🤩

甜品區:

主要是一啲低甜度的雪糕,種類多數是係香港製造的。
火焰牛尾骨
安格斯套餐