2023-09-13 63 瀏覽
今日放學同朋友一齊食飯,咁多人梗係食雞煲!我地嚟咗沙田嘅二鍋頭食雞煲火鍋放題。除咗雞煲,仲可以任食鴨煲同豬手煲,咁邊爐我哋就揀咗中間嗰個嚴選安格斯牛餐,$268可以任食雞煲、鴨煲、豬手煲、Binlo兩個鐘,非常抵食!二鍋頭惹味雞煲我哋叫咗個少辣嘅雞煲,廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!嚴選安格斯牛餐 $268火鍋方面,我哋叫咗蕃茄薯仔湯。依個set我最鍾意叫安格斯封門柳。封門柳切得大片,仲有牛味濃郁,口感軟淋。另外,我哋仲叫咗蜆,蜆肉新鮮鮮甜。除咗有QR code點單,出邊仲有好多嘢食可以夾!其中我最鍾意蘿蔔、粟米、花枝丸同響鈴。蘿蔔、粟米味道鮮甜,仲吸收咗湯底嘅美味。花枝丸大大粒,煮完仲更加脹卜卜,食到花枝嘅粒粒,好味!除此之外,出面仲有多款飲品同甜品選擇。今餐真係好豐富,又抵食,推薦大家過嚟試試呀!

二鍋頭惹味雞煲
我哋叫咗個少辣嘅雞煲廚師會先喺廚房先炒一炒先上枱,上枱後,店員會再炒炒,確保雞煲冇黐底同熱辣辣。雞煲有好多雞件、大蔥、洋蔥同鳳爪。雞煲醬有好多蒜蓉,好香口,少辣有麻麻地嘅味道,好過癮。雞件大舊多肉,肉質算滑。大蔥同洋蔥吸滿醬汁嘅味道,好惹味!

嚴選安格斯牛餐 $268

2023-09-12 39 瀏覽
上次去過質素都唔錯,同朋友約係旅行前交收順便食埋外面有自助飲品 ,蔬菜丸類區,雪糕雪條及醬料,另外其他火鍋食物用QR Code落單先叫左個雞煲少辣雞煲足料惹味,雞件份量適中,眾人都表示好食食完雞煲再想試個鴨煲上檯時店員會用玫瑰露酒做火焰效果鴨煲酒味濃烈,估唔到又幾好食最後湯底揀左藥膳湯底,充滿藥膳香味養生又滋補火鍋肉類選擇都幾多,有牛胸腹,牛板腱,封門柳,肉味濃郁海鮮有海蝦,蜆同白鱔片個人就最愛鮮嫩鵝腸 勁爽口食完火鍋,點都要食返條雪條
上次去過質素都唔錯,同朋友約係旅行前交收順便食埋

先叫左個雞煲少辣
雞煲足料惹味,雞件份量適中,眾人都表示好食

食完雞煲再想試個鴨煲
上檯時店員會用玫瑰露酒做火焰效果
鴨煲酒味濃烈,估唔到又幾好食

最後湯底揀左藥膳湯底,充滿藥膳香味
養生又滋補

火鍋肉類選擇都幾多,有牛胸腹,牛板腱,封門柳,肉味濃郁

海鮮有海蝦,蜆同白鱔片
個人就最愛鮮嫩鵝腸 勁爽口
食完火鍋,點都要食返條雪條
2023-09-12 42 瀏覽
二鍋頭喺沙田好運中心開咗分店😍揀咗B 嚴選安格斯牛套餐 $268/位120 分鐘晚市任食火鍋放題可以食均鴨煲、雞煲、豬手煲 仲可以任添😱正好同家人樣樣都想試吓就啱晒!我哋食鴨煲先店員加入玫瑰露燃起火焰 即時香氣四溢鴨肉又嫩又多汁 鴨掌都夠哂淋 好味!然後就叫咗雞煲 會重新上一個煲俾我哋㗎就算叫咗唔辣 個汁都係超惹味!雞件同鳳爪索唒汁好好味 仲有好多洋蔥 正呀!我最期待嘅就係黑椒豬手煲豬手大大件 香辣可口 充滿膠質兼啖啖肉大家都覺得豬手煲可以再encore但由於時間關係 都係快啲開始打邊爐啦😂選擇咗蕃茄薯仔濃湯鍋 有自助火鍋配料區 及以QR code落單肉類海鮮食材都好新鮮 牛肉質素都唔錯另外心水推介有白鱔片, 蜆, 鵝腸 飲品種類好多 推介椰青汁 清甜好飲整體水準好滿意 食得好滿足!絕對係沙田區抵食火鍋之選!
二鍋頭喺沙田好運中心開咗分店😍
揀咗B 嚴選安格斯牛套餐 $268/位
120 分鐘晚市任食火鍋放題
可以食均鴨煲、雞煲、豬手煲 仲可以任添😱
正好同家人樣樣都想試吓就啱晒!

我哋食鴨煲先
店員加入玫瑰露燃起火焰 即時香氣四溢
鴨肉又嫩又多汁 鴨掌都夠哂淋 好味!

然後就叫咗雞煲 會重新上一個煲俾我哋㗎
就算叫咗唔辣 個汁都係超惹味!
雞件同鳳爪索唒汁好好味 仲有好多洋蔥 正呀!

我最期待嘅就係黑椒豬手煲
豬手大大件 香辣可口 充滿膠質兼啖啖肉
大家都覺得豬手煲可以再encore
但由於時間關係 都係快啲開始打邊爐啦😂

選擇咗蕃茄薯仔濃湯鍋
有自助火鍋配料區 及以QR code落單肉類海鮮
食材都好新鮮 牛肉質素都唔錯
另外心水推介有白鱔片, 蜆, 鵝腸

飲品種類好多 推介椰青汁 清甜好飲
整體水準好滿意 食得好滿足!
絕對係沙田區抵食火鍋之選!
2023-09-11 29 瀏覽
真係好耐無食過雞煲,今次去左間可以任食三款煲加打邊爐既餐廳揀左B餐,$268一位,有二鍋頭惹味雞煲、火焰鴛鴦鴨煲同黑椒豬手煲任食,然後再可以換湯底去打邊爐雞煲惹味多肉,雞肉肉質鮮嫩,好入味,調味適中,唔會太咸鴨煲味道有點中式酒樓食小菜鴨煲既放大版,上枱後職員會先落酒炒一炒去腥味,所以鴨肉會有少許酒味食完兩款煲後就轉左滋補藥膳鍋打邊爐,QR code 可以落單肉類同海鮮,自助區亦有火鍋配料、飲品、甜品可取我覺得呢度既性價比幾高,因為可以任食煲類,唔洗怕雞煲肉唔夠分🤫,見佢地有做午市90分鐘 /120分鐘火鍋放題,下次可以試下
真係好耐無食過雞煲,今次去左間可以任食三款煲加打邊爐既餐廳

雞煲惹味多肉,雞肉肉質鮮嫩,好入味,調味適中,唔會太咸

2023-09-09 37 瀏覽
一間可以任食雞煲,鴨煲或豬手煲嘅火鍋店,而且每個煲都好足料。揀左個黑椒豬手煲食,一黎到店員會幫手翻抄,黑椒嘅香味岀哂黎,眼見都有十幾舊豬骨,份量認真唔少。肉質都夠哂冧唔會好韌,好容易就可以骨肉分離,加埋香辣嘅黑椒味,我一個人都食得哂一煲,而且唔夠仲有得再加添。之後就可以打邊爐!我地擇左b餐,叫左個豬骨湯底,絕對係真材實料,大大舊豬骨係入面。牛方面有牛板腱,牛胸腹,封門柳,鮮牛肉。雖然種類唔多,但都好夠食。而且質素都唔係差,食得岀鮮嫩。如果想食多啲唔同牛肉嘅朋友可以擇type c。佢地仲有各款丸類,係好特別嘅款,幾唔錯仲有餃子,蔬菜類同海鮮,夠哂抵食。仲可以仼飲飲品,最後仲有雪糕食!

佢地仲有各款丸類,係好特別嘅款,幾唔錯
仲有餃子,蔬菜類同海鮮,夠哂抵食。
仲可以仼飲飲品,最後仲有雪糕食!
入左沙田搵朋友打邊爐,揀左好運中心嘅二鍋頭,有雞煲、鴨煲食嘅火鍋放題,係沙田區黎講性價比高!沙田店仲有90分鐘或120分鐘午市火鍋放題,抵食呀!我地揀左嚴選安格斯牛,每人$268。首先可以揀雞煲/鴨煲/豬手煲,雞煲d雞都幾嫰,而且好入味!食完雞煲先揀湯底,冬蔭公湯底有驚喜,酸酸辣辣,煮海鮮好夾😜火鍋配料有安格斯牛板腱、安格斯封門柳、鵝腸、花枝片、白鱔食,安格斯牛嘅質素唔錯,脂肪比較適中,牛味香濃,花枝片就好爽脆!蜆雖然細粒,但就好鮮甜🤩自助區仲有唔同丸類、蔬菜、麵、飲品、雪糕任取。佢地呢到嘅丸都幾特別,有款似龍蝦丸mix墨魚丸,出面比較少食,芝心丸都好唔同,一定要試埋😋鮮蝦雲吞都正,餡料好足👍🏻好鮮味!

2023-09-07 25 瀏覽
沙田終於有雞煲食🤭🤭🤭最正嘅係除咗雞煲之外 仲有鴛鴦煲同黑椒豬手煲呢三款煲仲可以仼食之後仲可以揀湯底再打邊爐!!!真心一個價錢 幾個食法二鍋頭終於喺沙田登陸成人由$228-318/位 小童則由$128-188/位分別在放牛肉級別 今次好多心 試唒雞煲鴨煲黑椒豬手煲 驚喜滿分 則骨膠原滿滿的一晚😍豬手皮軟彈煙韌真心係好入味雞煲亦十分香濃入味鴛鴦鴨煲仲會用酒炒一炒去鴨腥味三款煲都各有千秋 絕對值得一試🤭食完三款煲之後其實已經好飽 但仲有可以邊爐仼食多款湯底再配合食材種類多達80種之多而且好多都好新鮮 特別係海鮮類👍🏻洗得乾淨之餘 又大隻 真係食到好飽 以呢個價錢 真心非常抵食👍🏻
沙田終於有雞煲食🤭🤭🤭
最正嘅係除咗雞煲之外 仲有鴛鴦煲同黑椒豬手煲
呢三款煲仲可以仼食
之後仲可以揀湯底再打邊爐!!!
真心一個價錢 幾個食法

洗得乾淨之餘 又大隻
真係食到好飽
以呢個價錢
真心非常抵食👍🏻
「二鍋頭」有數家分店,尖沙咀、旺角,最近開到去沙田好運中心,作為沙田友,在風暴前(十號風球)一晚近近地食返餐好先,為未來兩日罐頭大餐作好準備。先食雞煲、鴨煲、黑椒豬手煲,之後再打邊爐,食曬應該唔洗打邊爐,遂簡單食個雞煲。雞煲醬汁濃郁惹味,微甜小辣,雞件入味,肉質滑嫩唔乾,配料仲有大量芫荽、紅蔥等等,香甜可口。湯底共有九款可選,鴛鴦鍋另加+$40,今次揀一濃一淡,分別係沙嗲及豬骨湯,豬骨湯仲有一大舊豬筒骨,連同骨髓食,巨香!$268元嘅嚴選安格斯牛(B餐)共有四款牛肉可選, 分別係安格斯牛板腱、安格斯封門柳、本地鮮滑牛及美國牛胸腹:安格斯牛板腱(左)及安格斯封門柳(右)較為可取,牛板腱脂肪比例低,肉質較結實,但肉味較濃;封門柳肉質較軟腍滑嫩,油香較豐富。白鱔片都可以任點,其肉質爽滑,味道鮮甜,值得食多幾轉。另外,海鮮有海蝦、活蜆、鮮吊桶、墨魚仔、青口等等。

先食雞煲、鴨煲、黑椒豬手煲,之後再打邊爐,食曬應該唔洗打邊爐,遂簡單食個雞煲雞煲醬汁濃郁惹味,微甜小辣,雞件入味,肉質滑嫩唔乾,配料仲有大量芫荽、紅蔥等等,香甜可口。

2023-08-30
2023-09-01 26 瀏覽
好運中心做完大翻身重開後已經有唔少食肆商店進駐,大部分食肆都係商場外面,未諗到食咩嘅可以圍住商場行一圈先🤓我地就一早book 咗「二鍋頭」諗住食雞煲打邊爐😆平日晚市都幾爆場,所以大家想食記得要預早book 定先😉120分鐘火鍋放題有3個價位,價錢由$228起,我地揀咗中價位嚴選安格斯牛套餐,除咗可以任食安格斯封門柳同牛板腱,仲有自助火鍋配料吧同任食雞煲/鴨煲/豬手煲。鴨煲同豬手煲係其他地方都比較少見,但我地因為好耐冇食過雞煲,所以最後都揀咗小辣雞煲,雞煲按人頭份量已經好足料,除咗有雞件之外仲有肥美鳳爪。店員會幫手炒香辣雞煲,一路炒已經留哂口水🤤雞件厚肉都算嫩滑,重點個醬超級惹味👍🏻食完後就可以揀湯底轉煲開始下一輪打邊爐🍲我地揀咗滋補藥膳湯底,藥材味都幾濃,仲可以叫雞件自製藥膳雞湯😆😎安格斯封門柳同安格斯牛板腱都係必點之選,封門柳牛味濃啲,而牛板腱大大片油花平均口感更好😆除咗牛肉之外,仲可以任食海鮮,有鮮蝦🦐、大蜆、白鱔片、脆鯇魚🐟等等自助吧有多款蔬菜🥬連鮮淮山同炸芋頭都有,基本丸類、雞肉腸、豬肉腸、芝士腸都任食😆飲品方面連啤酒都係任飲超級慷慨👍🏻最後梗係要食埋雪糕雪條啦🍦本地品牌雪糕加

鴨煲同豬手煲係其他地方都比較少見,但我地因為好耐冇食過雞煲,所以最後都揀咗小辣雞煲雞煲按人頭份量已經好足料,除咗有雞件之外仲有肥美鳳爪。店員會幫手炒香辣雞煲,一路炒已經留哂口水🤤雞件厚肉都算嫩滑,重點個醬超級惹味👍🏻

自助吧有多款蔬菜🥬連鮮淮山同炸芋頭都有,基本丸類、雞肉腸、豬肉腸、芝士腸都任食😆飲品方面連啤酒都係任飲超級慷慨👍🏻最後梗係要食埋雪糕雪條啦🍦本地品牌雪糕加韓國雪條,多款味道任選任食👍🏻
🐮安格斯牛放題任食💰$268/person.⚡️嚟沙田試香口惹味嘅港式邊爐放題🍲,呢到除左🐓雞煲之外仲有🦆鴨煲、🐷豬手煲,雖然三款煲都好吸引,但今次只有兩個人食,最後叫左比較特別+少見嘅豬手煲🤣豬手燜到好腍同入味,黑椒味重,適合鍾意食香口嘅朋友仔🤟🏻.⚡️食完之後會換煲打邊爐,有多款湯底可以揀,小女子揀左🍲芫荽皮蛋湯,食牛肉同埋新鮮蔬菜嘅本味🥰.⚡️打邊爐嘅食材種類超多🤩一般有嘅餐廳都有,例如必食既響鈴、炸魚皮,仲有各種肉/丸/菜/菇,比較特別既係有墨魚滑,重點係唔洗加錢,非常抵食🥳.⚡️最鍾意既一點係店鋪整潔✨地下有垃圾店員會即刻執走,豉油瓶都唔會痴立立,呢點非常加分💯最後兩個人食都食到好飽,埋單價錢合理,但人多會更加抵食,因為可以試晒三款煲🤣
🐮安格斯牛放題任食
💰$268/person

沙田好運中心分店有午市有火鍋放題90分鐘,係街坊嘅福音!價錢合宜,仲有過百款火鍋配料、蔬菜、飲品和雪糕,晚市120分鐘仲有埋任食雞煲、鴨煲、黑椒豬手煲,性價比好高呢!駌鴦鍋底加多$40香茜皮蛋同蕃茄薯仔濃湯鍋👍雞煲有成隻雞,正呀!可按顧客需要,要辣唔辣都得,今次少少辣,都惹味!材料新鮮,推介: 安格斯牛板腱鱔片、活海蜆夠鮮味!雞公子大大粒!仲有好脆的魚皮同響鈴,太好味,食哂無影到!牛胸複都幾好吖!推介:三星葱爆醬貢丸地方企理,好乾淨!有貓山王、香芋雪條,仲有香港製造雪糕杯,芒果、朱古力、雲尼拿味等任君選擇!❤️服務親切又細心🙏🏽讚!
沙田好運中心分店有午市有火鍋放題90分鐘,係街坊嘅福音!

駌鴦鍋底加多$40
香茜皮蛋同蕃茄薯仔濃湯鍋👍

材料新鮮,推介: 安格斯牛板腱

鱔片、活海蜆夠鮮味!
雞公子大大粒!

仲有好脆的魚皮同響鈴,太好味,食哂無影到!

牛胸複都幾好吖!
推介:三星葱爆醬貢丸

地方企理,好乾淨!

❤️服務親切又細心🙏🏽讚!
2023-08-31
嘩,終於等到沙田有火鍋放題喇~重設有午市及晚市俾大家選擇☺️☺️如下圖:首先梗係食個小辣鷄煲先啦🤤🤤🤤見到都流晒口水🤭🤭味道十分惹味❤️❤️辣度對於我自己岩岩好😀飲品款式都齊😉😉菜類及丸類特別有幾款係台灣直送嘅丸類~啲口味係我之前未食過~又真係吾錯喎!特別推介:三星葱爆漿貢丸❤️❤️❤️食物方面:重有好多選擇,可以響QR code 落單,我重食咗卜卜蜆和鳝,好新鮮😬😬😬本身有九款湯底選擇~我就揀咗蕃茄濃湯同皮蛋芫荽(鴛鴦鍋要加$40)🤤🤤🤤🤤特別介紹牛板鍵同封門柳~肉味濃,口感好,滾幾秒就好食喇😍😍😍😍最後緊係有吾少得嘅甜品🥰🥰🥰加上服務態度非常好❤️❤️❤️大家一定要黎試吓啊!

首先梗係食個小辣鷄煲先啦🤤🤤🤤見到都流晒口水🤭🤭

味道十分惹味❤️❤️辣度對於我自己岩岩好😀

飲品款式都齊😉😉

菜類及丸類
特別推介:三星葱爆漿貢丸❤️❤️❤️

🤤🤤🤤🤤

最後緊係有吾少得嘅甜品🥰🥰🥰
加上服務態度非常好❤️❤️❤️

大家一定要黎試吓啊!
2023-08-29 47 瀏覽
而家連沙田都有二鍋頭喇,咁就唔使再出咁遠先有得食😎今次我地叫左嚴選安格斯牛套餐($268/每位),任飲任食120分鐘環境簡約明亮,因為開左唔算太耐,所以睇落都幾新一開始先揀食雞煲/鴨煲/豬手煲,食完之後再慢慢打邊爐,今次我地揀左食二鍋頭惹味雞煲(小辣),呢個係一個好香辣嘅雞煲,將雞肉、洋蔥、辣椒等配料,搭配自家惹味辣汁煮成,雞肉好嫩滑,而且夠晒入味相當惹味😋除左掃QR CODE落單之外,喺出面自助區可以拎醬料、飲品、火鍋配料、甜品等😉飲品有汽水、涼茶類、仲有啤酒之後火鍋我地揀左胡椒豬肚雞鍋湯底,將豬肚、雞肉、胡椒同埋其他香料放喺一個大鍋入面,再熬煮至濃郁,賣相好清新😋豬肚做得好彈牙,而且唔會有怪味😁雞肉做得好香口,而且唔會太乾😁胡椒幾香氣,而且有啲暖胃嘅效果😎其他香料都幾提味,而且唔會覺得太濃或者太淡😁而安格斯牛板腱、安格斯封門柳、本地鮮滑牛肉、西班牙豬梅肉等等,都係好高質嘅肉類,切得好薄片,而且有啲花紋或者油花😍放喺火鍋裡面滾幾下就可以食,非常之快捷同方便😁本地鮮滑牛肉食落比想像中嫩滑,而安格斯牛板腱、安格斯封門柳肉香氣味濃😎至於海鮮選擇都有好多種,例如花枝片、白鱔片、活海蝦、活海蜆
環境簡約明亮,因為開左唔算太耐,所以睇落都幾新
雪糕雪條
飲品有汽水、涼茶類、仲有啤酒
胡椒豬肚雞鍋湯底
安格斯牛板腱, 安格斯封門柳, 本地鮮滑牛肉
安格斯牛板腱
安格斯牛板腱安格斯封門柳本地鮮滑牛肉西班牙豬梅肉等等,都係好高質嘅肉類,切得好薄片,而且有啲花紋或者油花😍放喺火鍋裡面滾幾下就可以食,非常之快捷同方便😁本地鮮滑牛肉食落比想像中嫩滑,而安格斯牛板腱安格斯封門柳肉香氣味濃😎
花枝片, 白鱔片, 活海蝦, 活海蜆, 鮮吊桶仔, 水土魷, 墨魚仔, 帆立貝, 墨魚滑
白鱔片, 鮮嫩鵝腸, 牛柏葉
至於海鮮選擇都有好多種,例如花枝片白鱔片活海蝦活海蜆鮮吊桶仔水土魷墨魚仔帆立貝墨魚滑等等,都係好新鮮同埋美味,夠晒爽口彈牙🤤鮮蝦雲吞鳳城水餃包得好實在,粒粒飽滿好足料😍放喺火鍋裡面滾到熟透就可以食,非常之易整同方便😁
大合照🤩
雪糕雪條
最後喺雪糕角落拎埋D雪糕雪條返去慢慢嘆,非常滿足🥰

先食雞煲/鴨煲/豬手煲,再食埋火鍋,肉類海鮮都幾多選擇,一應俱全,非常之豐富,佢個雞煲鴨煲火鍋放題套餐好抵食,喺沙田區黎講真係幾高性價比,唔錯👍🏻
補MENU
  • 墨魚仔
  • 帆立貝
  • 墨魚滑
2023-08-21 45 瀏覽
垃圾服務,六個人安排一個鍋座位投訴接受態度照舊朋友未到時間照計,時間照計就算,叫佢落住一個煲先都話唔得食物無味,永不翻食第一次評論獻給這間垃圾劣質劣質劣質劣質劣質
垃圾服務,六個人安排一個鍋座位
投訴接受態度照舊
朋友未到時間照計,時間照計就算,叫佢落住一個煲先都話唔得

食物無味,永不翻食
第一次評論獻給這間垃圾
劣質劣質劣質劣質劣質
2023-08-21 33 瀏覽
在沙田好運中心二鍋頭的用餐經驗非常愉快。我和三位朋友選擇了他們嚴選的安格斯牛火鍋,這真是個性價比很高的用餐!我們一開始享用了二鍋頭惹味雞煲,它的風味非常獨特,帶點辣很惹味開胃,絕對值得一試。接下來,我們開始火鍋配芫荽皮蛋湯底。我們點了各種不同的食材。安格斯牛版腱、安格斯封門柳、美國牛胸腹都是絕佳的選擇,肉質鮮嫩多汁。我特別喜歡安格斯封門柳,肉質好滑,滾嘅時間十秒就可以啦。除此之外,鵝腸、花枝片、白鱔片、西班牙豬肉、豬大腸、鯇魚腩、帆立貝、墨魚滑和豬肚片的質量也非常出色。每一口都帶來了豐富的口感和美味。❤️❤️此外,外面有半自助吧,食物選擇豐富,有魚皮、丸、腸仔、菜、響鈴、山根、餃子等。 👍👍雪糕雪條選擇也很多。我選了至愛的榴槤雪條和芒果飲品作為甜點。榴槤雪條帶著濃郁的榴槤香氣,完美地結束了這次火鍋體驗。呢間安格斯牛火鍋絕對值得推薦。食材的品質高,湯底風味獨特,服務態度也很好。如果你鐘意火鍋,這裡絕對是一個不錯的選擇。