介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰。串燒屋 BBQ House。通明街54號地舖。串燒放題星期一至四 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD198 + 10%1900 ~ 2130。HKD248 + 10%星期五至日 及 公眾假期前夕 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD218 + 10%1900 ~ 2130。HKD268 + 10%串燒牛肋條。牛西冷。厚切牛舌。蜜汁叉燒豬柳。泰式豬頸肉。海蝦。多春魚。魚片頭。雞肉腸。芝士腸。迷你豆卜。魚蛋。芝士獅子狗。龍蝦丸。貢丸。雞腿肉。牛筋丸。花枝丸。紅腸網燒雞腎。牛仔骨。厚燒玉子。蒜蓉烤蠔。蒜蓉烤青口。蒜蓉烤茄子。原條秋刀魚。一口牛。安格斯牛肩肉。豬五花肉。漢堡扒。午餐肉。蟹柳。雞中翼。鯖魚。香草羊架炸物薯條。吉列生蠔。魷魚圈。吉列墨魚角。吉列蝦。唐揚雞塊。蝦餅。魚餅。棒棒餃子。香芋地瓜丸。脆皮香蕉。榴槤波波。芝麻波波。蠔油生菜。清酒煮蜆。炸雙皮奶。椰汁流心球。串炸鵪鶉蛋。可樂餅。芝士蝦球。芝士魚條🤫 繼續接龍遊戲..尋日出咗觀塘有我嘅「童年回憶」白咖喱豬扒飯..今日接返個地點「觀塘」先.. 要介紹嘅係之前已經食
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰
。串燒屋 BBQ House
。通明街54號地舖

串燒放題
星期一至四
1900 ~ 2130。HKD248 + 10%

星期五至日 及 公眾假期前夕
1900 ~ 2130。HKD268 + 10%

串燒
牛肋條。牛西冷。厚切牛舌。蜜汁叉燒豬柳。

網燒
雞中翼。鯖魚。香草羊架

炸物
脆皮香蕉。榴槤波波。芝麻波波。蠔油生菜。
清酒煮蜆。炸雙皮奶。椰汁流心球。串炸鵪鶉蛋。
可樂餅。芝士蝦球。芝士魚條

🤫 繼續接龍遊戲..尋日出咗觀塘有我嘅「童年回憶」白咖喱豬扒飯..今日接返個地點「觀塘」先.. 要介紹嘅係之前已經食過一次..啱啱又翻兜咗次嘅「觀塘」串燒屋🍢
🤫 我想話呢..自從上次帶過小飯腳嚟串燒屋之後..佢好似愛上咗哩度🤔我都話我今次係第二次嚟食..但係飯腳竟然已經食咗第五次啦😮佢真係次次同同事飯聚或者朋友生日..人哋冇乜Idea就會帶人哋嚟哩度😅真係痴咗線
🤫 位於民居位置嘅串燒屋勁有住家Feel..樓面老闆一人擔當多個角色..送嘢食清理枱面係佢..收銀係佢Refill都係佢..雖然佢咁忙但你又唔會覺得佢招呼唔到..仲會時不時提醒我哋啲丸再轉落去會燶啦🤣等等..有啲窩心🤭
🤫 上次貪壯觀場面..癲咗咁樣樣串燒都叫一雙..不過今次醒啦~有咗上次嘅經驗..一開波我哋就叫自己鍾意食嘅嘢..個人覺得串串嚟講必要叫嘅係迷你豆腐卜同埋魚片頭..呢兩樣都可以越燒越脆口..豆腐卜燒到最乾身嘅時候放入口真係會一咬落去碎開晒好似薯片咁☺️至於魚片頭燒到咁上下變得外脆內軟真係越食越想食🤤
🤫 另外我哋會瘋狂Encore嘅串燒當然唔少得海蝦串燒同花枝丸串燒啦..海蝦隻隻有返咁上下大細..燒完啖啖肉..花枝丸質素本身就夠好..燒香咗入口一流
🤫 望住啲串燒喺個爐上邊轉吓轉吓成件事真係好鬼療癒之餘..因為個爐嘅火力十足令到我哋好輕易就可以燒得一手好菜式..到今次第二次食都仲係覺得好Amazing..究竟邊個咁聰明發明哩種自轉串燒爐㗎呢~
🤫 肉類串燒..飯腳仔最鍾意食嘅係蜜汁叉燒同雞髀肉..佢話欣賞個叉燒蜜汁入味甜度適中..叉燒仲要係半肥瘦..再加上自轉嘅串燒令到叉燒燒得非常均勻兼帶有些少脆口..然後雞髀肉估唔到肥美Juicy..唔使點啲咩汁都夠好味👍🏻
🤫 網燒方面其實都真係幾多選項可以揀..但係我哋目標為本..主打食佢哋嘅牛肩肉..薄薄一片前後焫五六下就食得..然後今次仲試咗佢哋嘅漢堡扒同埋蒜蓉青口..青口都幾好味..但係漢堡扒就略嫌粉咗少少
🤫 煮物炸物方面..今次醒啦~冇再亂咁嗌咁熱氣嘅嘢食..主要都係翻兜再翻兜清酒煮蜆..雖然啲蜆唔係話好大隻..不過勝在每次都俾得份量多..而且都吐沙吐得幾好同埋清酒味都香..然後今次仲試咗佢哋個日式棒棒餃子..感覺似係用氣炸鍋整嘅..相對唔會太油膩亦都保持到脆口兼且入邊嘅菜肉餡料Juicy
🤫 哎~仲有..雪櫃自取嘅冷盤同埋蔬菜類都好受歡迎..凍嘅腐皮麻醬豆腐同埋爽口微辣嘅酸蘿蔔我都食咗兩三兜..而不得不提嘅就係呢度嘅錫紙燒粟米粒粒真係幾好食..雖然燒呢個粟米粒粒需時比較長些少..但係入邊嘅甜味牛油各樣都已經一早調好..一㨴開就香氣撲鼻..我哋兩個都覺得呢個係必食嘅
🤫 最後順便講埋佢哋啲嘢飲..普通嘅可樂雪碧等等汽水都一定有㗎啦..然後佢哋有自己沖製嘅幾種唔同嘅茶飲..飯腳仔最鍾意飲佢哋呢度嘅菊花蜜..甜度適中而且感覺好似好清熱氣..次次嚟都飲返一兩Jar先走🤭而我自己就鍾意飲佢嗰啲無糖烏龍茶..茶膽好夠濃..飲落好醒神..仲覺得可以消滯添..除咗以上兩個飲品..佢哋仲有鴨屎檸檬茶薏米檸檬水..羅漢果茶同埋洛神花..普通放題都冇佢哋咁有心機自己整..而且無論星期幾嚟都好..每人都係三百有找可以落樓..真心價廉物美~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。
2024-04-22
  • 迷你魚片頭
  • 迷你豆腐卜
  • 清酒煮蜆
2024-03-20 821 瀏覽
想燒嘢食又唔想喐,最好就係嚟串燒屋有串燒及網燒放題2.5小時$248+10%無限暢飲任食,掃個 QR code簡單又方便!食物款式都應有盡有(肉類、海鮮、丸類、炸物等…)即叫好快就上枱,服務了得自助雪櫃各式小食、涼拌、水果及甜品衛生度5⭐️⭐️全部蓋好獨立一杯杯😍甜品雪糕🍦、啫喱、燒棉花糖及泡芙👉🏻除咗串燒之外,都有唔少極上網燒食品烤大蠔、牛肩甲、秋刀魚、黑毛豬五花、麻辣雞腎、一口牛、香草羊架等。⭐️特別推介以下小食、串燒及網燒⭐️👍🏻酸蘿蔔、涼拌青瓜:開胃菜食到停唔到口👍🏻提子:選用咗波子提,大大粒爽脆清甜👍🏻雞翼:三口味,最吸引我哋係麻辣同奧爾良雞翼!雞皮燒到香脆,醃得入味嫩滑肉質👍🏻一口牛:牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice👍🏻芝士獅子狗:流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味👍🏻香草羊架:一條幼骨嘅羊架,肉嫩香噴噴,加啲孜然粉更有新疆風味🥤飲品方面除咗汽水、啤酒及梳打之外😍更有自家製涼茶薏米水、洛神花山楂茶、菊花茶等…飲多幾杯降火一流
想燒嘢食又唔想喐,最好就係嚟串燒屋
有串燒及網燒放題2.5小時$248+10%
無限暢飲任食,掃個 QR code簡單又方便!

自助雪櫃各式小食、涼拌、水果及甜品
衛生度5⭐️⭐️全部蓋好獨立一杯杯
😍甜品雪糕🍦、啫喱、燒棉花糖及泡芙

👉🏻除咗串燒之外,都有唔少極上網燒食品

⭐️特別推介以下小食、串燒及網燒⭐️
👍🏻酸蘿蔔、涼拌青瓜:開胃菜食到停唔到口
👍🏻提子:選用咗波子提,大大粒爽脆清甜
👍🏻一口牛:牛味香濃,加少少鹽調味,非常Juice

👍🏻芝士獅子狗:流心芝士濃郁非常,口感彈彈好滋味

🥤飲品方面
除咗汽水、啤酒及梳打之外

2024-03-17
  • 飲品
  • 羊架
小編比較懶,想食串燒但又覺得要自己慢慢燒🔥比較耐同麻煩,所以用呢種形式就啱晒我😌 只要將啲串左野食既鐵籤放喺烤爐既齒輪⚙️上面,部機就會慢慢轉動鐵籤,等食物可以均勻受熱咁燒熟,能夠自動燒肉🔥 幾方便同好挽🤤 野食方面選擇好多,仲有自家製小食、飲品同甜品可以試,全部都係任食ga😜 醬料就有椒鹽、孜然粉、海鹽🧂、辣粉🌶️、燒汁🔥可以自由搭配,都幾抵食~(5 😍 係滿分,🤩係半分)2.5小時任飲任食 - $248 (好味指數:😍😍😍😍)加拿大多春魚 🇨🇦🐟唔會好細條,脹卜卜咁,燒到🔥酥脆可口,味道鮮美,有種獨特濃厚既香味,仲有卜卜脆既魚籽🟡幾正🤤黃金魚片頭 🐟啲魚片頭🐟彈牙有鹹香,味道會濃郁過普通魚蛋,幾鮮味又唔會腥,唔會一味依賴粉漿台灣一口腸皮脆肉香,裡面真係用左唔少豬肉🐷,豬味🐷濃郁香口,味道甘甜,裡面仲有一粒粒爽口既脂肪,但又唔會好漏,一咬開仲爆汁😋迷你豆卜啲豆卜脹卜卜咁,第一次食脆口既豆卜感覺幾得意,入面幾有咬口,同埋豆香更加出tim美國穀飼牛肋條 🇺🇸🐮🍖有幾多脂肪,所以燒起🔥油香幾重,都算肥瘦適中,燒完🔥肉質依然香滑軟腍,仲帶有少少彈性tim,牛味幾香濃都唔錯~美國穀飼牛西冷 🇺🇸🥩

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

2.5小時任飲任食 - $248 (好味指數:😍😍😍😍)

加拿大多春魚 🇨🇦🐟

黃金魚片頭 🐟

台灣一口腸

迷你豆卜

美國穀飼牛肋條 🇺🇸🐮🍖

美國穀飼牛西冷 🇺🇸🥩
係牛🐮既後腰脊,運動量比較少,所以肉質鮮嫩同有咬口,有幾香既牛味🐮

厚切牛舌 🐮👅
彈牙爽脆唔會韌,有幾香既油脂味,夠juicy 又有幾香濃既牛味🐮~

蜜汁叉燒豬柳 🔥🍯🐷
用左蜜汁🍯做調味感覺會滋潤啲,同埋有啲似叉燒🔥🐷既味道😂 肥瘦適中,有油香同埋豬味🐷幾重~

爽口雞腎 🐥
口感質韌脆嫩,食落香口惹味,唔會有內臟既怪味

厚燒玉子 🔥🥚
質感濕潤厚實,綿密滑順,有幾清香既蛋味🥚 如果再嫩滑啲就更加好

蒜蓉烤蠔 🧄🔥🦪
蒜蓉🧄真係其中一種最好既天然調味料,放喺啲蠔🦪上面再攞去焗真係惹味有鹹香,仲可以帶出蠔🦪既鮮味tim~ 啲蠔🦪幾肥美飽滿,烤熟左之後都唔會縮水,味道濃厚鮮美,口感creamy綿滑,感覺唔錯~

蒜蓉烤青口 🧄🔥🦪
青口🦪一樣用左既蒜蓉🧄黎調味,一樣惹味有鹹香~

熊本一口牛 🐮🟫
呢個一口牛🐮係用左鮮嫩既部位切方塊🟫,難得既係一啲都唔韌,質感嫩滑鬆化同juicy,有幾香濃既牛味🐮,同埋切到啱啱好係一口size方便食~

安格斯牛肩肉 🐮
肩胛部係牛🐮經常運動既部位,所以筋肉會比較發達,肉質結實,同時肥瘦適中,切得比較薄都依然有咬口~

西班牙黑毛豬五花肉 🇪🇸🐷
夠晒肥美,燒起🔥有幾重既油香但唔會漏,口感溫潤醇厚,加上黑毛豬🐷係食橡果🌰既,所以更加香口juicy~

美國牛仔骨 🇺🇸🐮🍖
啲牛仔骨🐮🍖肉質柔嫩,肉味幾濃厚同多汁,有幾豐富細緻既油脂,分佈均勻,燒完🔥更加甘香可口~

原味雞中翼 🐥🪽
幾飽滿多肉,燒完都仲係脹卜卜咁,裡面肉質細緻嫩滑,幾香口惹味同juicy~

蠔油生菜 🦪🥬
啲生菜🥬幾新鮮同埋有揀過,唔會有鐵鏽色,上枱既時候仲係翠綠既,清新爽口,配埋鮮味有鹹香既蠔油🦪,係好食既標準配搭~

清酒煮蜆 🍶🦪
啲蜆🦪既份量幾多,洗得幾乾淨,唔會有沙~ 雖然比較細隻,但都幾鮮甜多汁,個湯🥣望落幾清澈,有淡淡既清酒🍶清香,可以癖腥同提鮮~

榴蓮波波 🟡
個榴蓮波波🟡既炸皮唔會過厚,質感酥脆,上枱既時候仲係暖暖地,一咬開已經感受到榴蓮芳香誘人既香味,個醬質地creamy,又唔會漏~

小食:
芝麻醬沙律🥗
味付螺肉🐚
呢個可以自己係喺雪櫃攞既小食~ 螺肉🐚係經典既日式小食,惹味清爽,口感爽口清甜

豆皮
豆皮係另一個可以自己攞既小食~ 味道香甜,有淡淡既豆既清香,感覺幾清爽~

飲品&甜品
有薏米檸檬水🍋💧、洛神花山楂茶🌺、涼茶☕️、烏龍茶☕️,同各式汽水🥤、啤酒🍺任君選擇,喺食完串燒🍢之後可以清熱降火🔥 甜品就有啫喱🍮同泡芙

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
2024-02-08 900 瀏覽
就黎過年,襯敏仔放左學年假開始,去食個放題開心下先,而我今次就揀左食串燒屋,佢都算係元祖級自轉串燒既放題餐廳啦,我d 九龍朋友都推介呢間,就去試下啦💪黎到餐廳,係地鋪黎既,全部都卡位唔搭枱,我地2個都好好彩安排左去4人卡位,而2邊都放有電視可以睇下。枱上面更有各式各樣嘅調味料,如孜然粉、海鹽、椒鹽粉、燒汁同辣粉。自轉串燒:牛肋肉- 肉質又幾淋無筋豬頸肉- 啖啖肉又香,呢款我鐘意雞腿肉- 肉質爽滑唔淋,好食ga牛舌- 正常發揮芝心竹輪- 敏仔最愛,大大粒芝士喺中間迷你豆卜- 燒到好脆好正🤤棉花糖- 敏仔好鐘意😂牛油蒜蓉麵包- 佢攞左4次黎食網燒食物:麻辣雞翼- 都幾辣下,但幾惹味麻辣雞腎- 好爽,但同樣辣度十足日式漢堡扒- 敏仔話好味蟹柳- 正常啦蒜蓉蠔- 蒜蓉好香好惹味,蠔正常creamy 既蒜蓉青口- 有咬口但夠大隻自助食物:Jelly- 係羅拔臣嘅,正常口味提子- 清甜無核醃酸蘿蔔- 好爽脆,食完肉中和下係幾好什錦沙律:胡麻醬嘅粟米車厘茄生菜沙律,幾Fresh炸物:香蕉糕- 呢個麻麻地雞軟骨- 好食,我同敏仔喪食,一份都幾多芋頭丸- 甜甜地有芋泥喺入邊,我都鍾意呢個炸鮮奶- 外層炸

自轉串燒:
牛肋肉- 肉質又幾淋無筋
豬頸肉- 啖啖肉又香,呢款我鐘意
雞腿肉- 肉質爽滑唔淋,好食ga
牛舌- 正常發揮
芝心竹輪- 敏仔最愛,大大粒芝士喺中間
迷你豆卜- 燒到好脆好正🤤
棉花糖- 敏仔好鐘意😂
牛油蒜蓉麵包- 佢攞左4次黎食

網燒食物:
麻辣雞翼- 都幾辣下,但幾惹味
麻辣雞腎- 好爽,但同樣辣度十足
日式漢堡扒- 敏仔話好味
蟹柳- 正常啦
蒜蓉蠔- 蒜蓉好香好惹味,蠔正常creamy 既
蒜蓉青口- 有咬口但夠大隻

自助食物:
Jelly- 係羅拔臣嘅,正常口味
提子- 清甜無核
醃酸蘿蔔- 好爽脆,食完肉中和下係幾好
什錦沙律:胡麻醬嘅粟米車厘茄生菜沙律,幾Fresh

炸物:
香蕉糕- 呢個麻麻地
雞軟骨- 好食,我同敏仔喪食,一份都幾多
芋頭丸- 甜甜地有芋泥喺入邊,我都鍾意呢個
炸鮮奶- 外層炸得酥脆嘅麵包包住牛奶凍

食評總結:如果唔係食量少嘅話,真係可以食好多,因為串燒嘅肉醃得啱啱好,肉質都好嫩滑,餐廳好貼心有埋一系列既涼茶飲,而且服務都好好,有種家既感覺😆
  • 炸雞軟骨
2024-02-03 650 瀏覽
📍串燒屋今次黎食懶人串燒放題🍢想燒嘢食但又懶得自己動手🫣呢間餐廳提供自助燒烤爐,嘆住咁燒野食😋🌟串燒及網燒放題2.5小時任飲任食野食基本上都可以用QR code 手機落單,簡單又方便!食物款式算多,由肉類、海鮮、丸類、炸物等,都應有盡有~串燒叫完一陣就上枱,速度夠曬快😌🍢串燒試左美國殼飼牛西冷、美國殼飼牛肋條、厚切牛舌、台灣一口腸、海蝦、芝士腸、花枝丸、牛筋丸▶️比較推薦既係:美國殼飼牛西冷肉質正正常常,醃得幾入味;台灣一口腸必食!燒完之後外脆內軟,真係似台灣夜市食既果款!牛筋丸都唔錯,幾有咬口😼🕸️網燒驚喜比較多,試左黑椒牛仔骨、蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤茄子、熊本一口牛、安格斯牛肩肉、奧爾良雞翼、香草羊架、麻辣雞腎、蒜蓉燒青口▶️比較推薦既係:黑椒牛仔骨既肉質唔錯,紋理清晰,牛味重~熊本一口牛切成一粒粒咁上枱,燒起上黎好快熟😽 奧爾良雞翼燒完之後仲保留到肉汁,幾juicy!燒烤點可以冇雞翼㗎😌🫶 香草羊架好厚身,羊味濃郁,食落啖啖肉,啱曬食肉獸嘅我😋🍤炸物試左泰式蝦餅、唐揚雞塊、吉列蝦、吉列魷魚圈、吉列生蠔、北海道可樂餅(牛)、榴槤波波▶️炸物類幾乎每款都好食!泰式蝦餅同吉列蝦值得一試,蝦味重!!而
📍串燒屋

🌟串燒及網燒放題2.5小時任飲任食

🍢串燒

🕸️網燒

🍤炸物
▶️炸物類幾乎每款都好食!泰式蝦餅同吉列蝦值得一試,蝦味重!!而且炸粉唔厚🤣吉列生蠔炸完之後都冇點樣縮水👍🏻榴槤波波流心既效果幾正😆

🍹飲品
可以喺自助吧到攞,種類較多既係汽水🥤特別既係有涼茶供應,有菊花茶、酸梅湯等等,啱晒食完熱氣嘢之後降火🔥

🍦甜品
有泡芙、啫喱同雪糕,全部都可以喺自助吧到自己拎

📍 串燒屋
觀塘通明街54號地舖

#觀塘 #通明街 #串燒屋 #串燒 #懶人串燒 #放題 #任飲任食 #網燒 #一口牛 #牛仔骨 #炸物 #甜品 #food #hkfood
6天前 0 瀏覽
隱世小店,朋友介紹就嚟試下,一次過食到自轉串燒同網燒燒肉,懶人之選😋用QR code落單,出面任拎前菜、飲品同雪糕,上菜好快,個爐超夠熱,唔使燒好耐就有得食,又唔係好易燒燶果啲,火喉啱啱好!可以同時網燒,用盡晒啲位!牛有好多選擇,有牛肋條、牛西冷、牛舌、熊本一口牛等等,海鮮試咗青口、蠔、多春魚同秋刀魚,仲有茄子、蠔油生菜解下膩,同埋厚切玉子燒,炸物推介吉列生蠔、炸雙皮奶同香芋地瓜丸,椰汁流心球仲食到爆汁😋有西米好有口感,真係食到好飽😋

2024-05-02 0 瀏覽
很受年輕人歡迎的「串燒屋」,今日終於可以一試了,又好玩,又好食,又抵食,正是「串燒屋」的吸引之處。位於牛頭角的店舖面積不算大,但乾淨企理,沒有油煙味,枱面的爐具也很新淨。放題有3個時段,價錢合理,食物總類多和新鮮,飲品除了汽水,還有大大Jar 自家製的薏米水、羅漢果茶、洛神花茶、菊花蜜等……真心讚。用QR code 落單後,食物很快送到,鐵支穿著食物在爐上自轉,很省力,就算和朋友傾計忘了形,也不怕食物燒焦。吃了一輪串燒,可以把大件的肉放在鐵板上,很快就熟,肉類醃製得恰到好處。炸物都好正,有炸魚餅、炸雙皮奶、炸地瓜,還有我最喜愛的炸榴槤。最後食埋杯雪糕,夠滿足。

最後食埋杯雪糕,夠滿足。

2024-04-26
2024-04-20 15 瀏覽
我今日放假,早早就約同好友出來遊玩,順道去位於觀塘通明街54號地舖的串燒屋食串燒放題,環境闊落,坐得舒服。串燒機替代人手,自動轉動,令你食得安心。用 QR code 落單好方便又快捷,放題時間有2小時半。食物分生食和熟食,飲品和即食(生果、沙律、甜品、雪糕)自助任食,我點左熊本一口牛、蒜蓉烤蠔、蒜蓉烤青口、安格斯牛肩肉、美國牛仔骨、厚切牛舌、香草羊架、美國榖飼牛西冷、美國穀飼牛肋條、海蝦、厚燒玉子、鯖魚、蒜蓉烤茄子。熟食有蠔油生菜、清酒煮蜆、芝麻波波、榴槤波波、椰汁流心球、台灣香芋地瓜丸,生果是哈蜜瓜。款式多到數不盡,只能食住以上的食物,下次再去食其他的食物。整體黎講是CP值高 ,材料豐富又新鮮!

• 羊架
2024-04-20 12 瀏覽
牛頭角原來有間隱世串燒屋串燒放題勁抵食平時去居酒屋食串燒一條都起碼二三十蚊呢間串燒屋二百蚊左右就可以任飲任食真係好易回本 首先食物有好多選擇,豬牛雞海鮮乜都有特別欣賞佢個厚切牛舌同蜜汁叉燒豬柳又𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺又淋網燒牛肩肉🐮都好正,肉味濃又肥美仲有大大隻蒜蓉烤蠔都值得𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦 好𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦嘅係佢個烤爐有機關架😙 放𝘋串燒上去佢就識自己轉住黎燒 (圖3)可以燒得好均勻,呢個時候就可以𝘶𝘯 𝘶𝘯 腳食下𝘋炸物先🥂飲品都好有𝘩𝘦𝘢𝘳𝘵,有啤酒汽水之餘仲有自家制檸檬薏米水、菊花蜜、烏龍茶。。。甜品/水果方面推介𝘣𝘣𝘲必備嘅棉花糖同菠蘿整體𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦落單方便、上菜快、個爐夠熱所以夠晒時間燒,真係好抵食☺️📍串燒屋 𝐁𝐁𝐐 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞觀塘通明街54號地舖

牛頭角原來有間隱世串燒屋
串燒放題勁抵食
平時去居酒屋食串燒一條都起碼二三十蚊
呢間串燒屋二百蚊左右就可以任飲任食
真係好易回本

首先食物有好多選擇,豬牛雞海鮮乜都有
特別欣賞佢個厚切牛舌同蜜汁叉燒豬柳
又𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺又淋

網燒牛肩肉🐮都好正,肉味濃又肥美
仲有大大隻蒜蓉烤蠔都值得𝘦𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦
好𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦嘅係佢個烤爐有機關架😙
放𝘋串燒上去佢就識自己轉住黎燒 (圖3)
可以燒得好均勻,呢個時候就可以𝘶𝘯 𝘶𝘯 腳食下𝘋炸物先

🥂飲品都好有𝘩𝘦𝘢𝘳𝘵,有啤酒汽水之餘
仲有自家制檸檬薏米水、菊花蜜、烏龍茶。。。

甜品/水果方面推介𝘣𝘣𝘲必備嘅棉花糖同菠蘿
整體𝘘𝘙 𝘤𝘰𝘥𝘦落單方便、上菜快、個爐夠熱
所以夠晒時間燒,真係好抵食☺️

📍串燒屋 𝐁𝐁𝐐 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞
觀塘通明街54號地舖
👧🏻😋👅🍽✨懶人自助串燒🍢仲有多元化炸物🍤-串燒屋 🇭🇰 觀塘通明街54號地舖 🇭🇰-🍢餐廳雖然係通明街同市中心有少少距離, 但地方闊落夠冷氣樓底又高, 成餐飯對住個爐都唔會好熱好焗🍢QR code落單再由店員送上串燒, 而前菜, 蔬菜, 飲品, 雪糕就可以雪櫃自取🍢平日黃金時段只需$248/位, 其他時段低至$198, 5位以上仲免費upgrade 3.5小時放題!-😋😋😋2.5小時任飲任食 串燒 網燒 炸物放題 $248/位 -串燒🍢💯好多都係冇醃既靚肉, 燒完酌量加啲椒鹽或就咁食都好夠鮮味💯大推美國殼飼牛肋條肥肥地好香牛油味; 泰式豬頸肉大大件好飽滿, 香茅味重入口爆汁💯丸類都好食! 黃金魚片頭因轉轉爐受熱均勻燒到金黃色脹卜卜; 其他丸係每串3個半粒, 份量剛好, 牛筋又爆汁, 芝士獅子狗都爆芝士漿-網燒🔥 ✨安格斯牛肩肉薄切唔會太肥, 但肉質都好嫩滑✨羊架, 雞翼, 菠蘿, 玉子燒等等不能盡錄-炸物🍤💯整體炸粉較厚但無可否認係炸到金黃香脆, 油溫剛好已逼晒油食落唔膩, 款式又夠多💯鹹甜都有, 最愛北海道牛肉可樂餅, 芝士蝦球, 椰汁流心球同炸雙皮奶!-飲品🍹✨除左啤酒汽水, 仲
👧🏻😋👅🍽✨
懶人自助串燒🍢仲有多元化炸物🍤
串燒屋
🇭🇰 觀塘通明街54號地舖 🇭🇰

😋😋😋
2.5小時任飲任食 串燒 網燒 炸物放題 $248/位
串燒🍢
💯好多都係冇醃既靚肉, 燒完酌量加啲椒鹽或就咁食都好夠鮮味

網燒🔥
✨安格斯牛肩肉薄切唔會太肥, 但肉質都好嫩滑
✨羊架, 雞翼, 菠蘿, 玉子燒等等不能盡錄

炸物🍤

飲品🍹
✨除左啤酒汽水, 仲有自家製洛神花茶, 薏米檸檬水, 菊花蜜等等

2024-04-17 16 瀏覽
串燒屋位於觀塘通明街54號地下觀塘站經apm行去裕民坊,過馬路,行上少少就到,大約10分鐘左右餐廳以黑色皮椅同簡約裝修雪櫃有汽水同埋燒烤必備涼茶冰凍酸梅湯夠消署明目清肝的菊花蜜,好清甜<推薦>烏龍茶 茶味濃,順喉食物用QR code落單,店員幾分鐘就上檯好快手海蝦 彈牙,幾分鐘就燒好蒜蓉燒蠔 蒜蓉味濃,燒蠔大大隻安格斯牛 質地夠軟滑,牛味濃西班牙豬 超嫰滑,一點都唔鞋蜜汁豬柳 多汁農場雞腿 夠嫰滑另一個雪櫃擺放著前菜同生果高纖的中華沙律,蒜味螺肉爽口清甜提子仲有一盆盆蔬菜翠玉瓜,雜菇,牛油粟米必備棉花糖,燒到微焦夠拉絲蒜蓉包 外脆內軟炸物炸香蕉 原條香蕉,夠脆炸牛肉餅 忌廉牛肉餅 好味,忌廉好creamy吉列蠔 肥嘟嘟,夠脆,蠔仔大隻
串燒屋位於觀塘通明街54號地下

餐廳以黑色皮椅同簡約裝修

雪櫃有汽水同埋燒烤必備涼茶
冰凍酸梅湯夠消署
明目清肝的菊花蜜,好清甜<推薦>
烏龍茶 茶味濃,順喉

食物用QR code落單,店員幾分鐘就上檯好快手

海蝦 彈牙,幾分鐘就燒好
蒜蓉燒蠔 蒜蓉味濃,燒蠔大大隻
安格斯牛 質地夠軟滑,牛味濃
西班牙豬 超嫰滑,一點都唔鞋
蜜汁豬柳 多汁
農場雞腿 夠嫰滑

另一個雪櫃擺放著前菜同生果
高纖的中華沙律,蒜味螺肉
爽口清甜提子
仲有一盆盆蔬菜
翠玉瓜,雜菇,牛油粟米
必備棉花糖,燒到微焦夠拉絲
蒜蓉包 外脆內軟

炸物
炸香蕉 原條香蕉,夠脆
炸牛肉餅 忌廉牛肉餅 好味,忌廉好creamy
吉列蠔 肥嘟嘟,夠脆,蠔仔大隻

2024-04-16
  • 蜜汁豬柳
  • 安格斯牛
之前發現有呢啲自動串燒爐可以比人自己將啲串燒放上爐面唔使自己郁手 個爐就會慢慢轉動串燒咁樣可以確保串燒360度平均燒熟同埋側邊有好多調味料任君選擇椒鹽粉、孜然粉、辣粉等等自己話事 滿足唔同口味需要嘅人- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 串燒及網燒放題(2.5小時)呢度得一個餐:串燒及網燒放題2.5小時 任飲任食 正價時段嚟食嘅話會送扇貝一隻 4位以上送甲羅燒兩份嘢食分為自轉串燒、網燒、炸物自轉串燒有豬、牛、雞、海鮮、火鍋配料雞腿肉、麻辣雞腎、迷你豆卜特別好食網燒方面蒜蓉烤蠔真係一定要食!!炸物叫咗幾款 全部炸得熱辣辣好酥脆食完呢啲唔夠 仲可以去出面雪櫃拎添蔬菜、菠蘿、冷食前菜、甜品、雪糕..最重要係 呢度有棉花糖可以燒啊!!同埋用自動串燒爐燒出嚟嘅棉花糖真係唔會燒燶 同埋做到360度外脆內軟嘢飲種類選擇唔多 但食串燒嘅話當然最好係配可樂/啤酒咖啦~ 當日朋友好早到咗 而我遲咗半個鐘到 朋友話店家好好肯比佢入嚟坐低等我 我到咗先計時 覺得感動TT
之前發現有呢啲自動串燒爐
可以比人自己將啲串燒放上爐面
唔使自己郁手 個爐就會慢慢轉動串燒
咁樣可以確保串燒360度平均燒熟
同埋側邊有好多調味料任君選擇
椒鹽粉、孜然粉、辣粉等等
自己話事 滿足唔同口味需要嘅人
飲料
1. 串燒及網燒放題(2.5小時)
呢度得一個餐:串燒及網燒放題
2.5小時 任飲任食 正價時段嚟食嘅話
會送扇貝一隻 4位以上送甲羅燒兩份
嘢食分為自轉串燒、網燒、炸物
自轉串燒有豬、牛、雞、海鮮、火鍋配料
雞腿肉、麻辣雞腎、迷你豆卜特別好食
網燒方面蒜蓉烤蠔真係一定要食!!
炸物叫咗幾款 全部炸得熱辣辣好酥脆
食完呢啲唔夠 仲可以去出面雪櫃拎添
蔬菜、菠蘿、冷食前菜、甜品、雪糕..
最重要係 呢度有棉花糖可以燒啊!!
同埋用自動串燒爐燒出嚟嘅棉花糖
真係唔會燒燶 同埋做到360度外脆內軟
嘢飲種類選擇唔多 但食串燒嘅話
當然最好係配可樂/啤酒咖啦~
雞腿肉
蒜蓉烤蠔
扇貝
清酒煮蜆
棉花糖
[題外話] 當日朋友好早到咗 而我遲咗半個鐘到 朋友話店家好好肯比佢入嚟坐低等我 我到咗先計時 覺得感動TT
2024-04-02
飲料
雞腿肉
蒜蓉烤蠔
扇貝
清酒煮蜆
棉花糖
2024-03-28 32 瀏覽
串燒屋真係好抵食嘅地方!佢哋有2.5個鐘嘅放題服務,你可以盡情食各式各樣嘅串燒。而且佢哋仲有好多款調味汁可以揀,你可以隨心意嘅喜好嚟配搭味道。肉類同海鮮嘅選擇都好多,可以任揀你鍾意嘅食材。而且佢哋仲有自動旋轉燒烤架,免手動,滴油即食得! 燒蒜蓉扇貝經過燒烤之後,散發出香氣濃郁嘅蒜蓉味道,口感鮮嫩多汁,絕對係海鮮愛好者嘅必點之選。串燒,佢哋嘅小食都好出色,特別係薯條炸物。呢啲薯條炸得金黃酥脆,外脆內軟,一口咬落去就係好滿足嘅口感肉類牛舌同牛仔骨。牛肉經過燒烤處理之後,保留咗肉質嘅嫩滑同濃郁嘅牛肉香味,每一口都係肉汁四溢嘅美味享受燒豬頸肉同燒牛肉雞肉。燒豬頸肉有佢獨特嘅豬肉香味同嫩滑口感,燒烤後更加帶出豬肉嘅鮮味。燒牛肉雞肉則係兩款肉類嘅結合,牛肉帶有濃郁嘅牛肉香味,而雞肉則嫩滑多汁,兩者一齊燒烤出嚟,絕對係肉食愛好者嘅最愛。燒棉花糖絕對係唔可以錯過。呢啲綿密柔軟嘅棉花糖經過輕輕燒烤,外層金黃酥脆,內裡融化喺口中,帶嚟甜蜜嘅滋味,令你嘅味蕾感受到無限嘅幸福。

燒蒜蓉扇貝

肉類

2024-03-25
2024-03-27 30 瀏覽
今次黎到想試好耐,自助既自動串燒燒烤,全場任飲任食,9點後每位($198)可以食2.5 小時,而且用QR Code 落單, 非常方便,我地食成晚都冇漏單既情況,佢地食物有三個種類:串燒,網燒同炸物😋串燒有唔同肉類,海鮮,肉類最推介係牛肋條同埋豬頸肉,將一串串既肉放喺自動燒烤爐上,自動不斷翻轉,每面都充分加熱,逼出肉入面嘅油汁,完成後又唔會太乾,海鮮就推薦多春魚,串烤方法唔驚啲魚春會跌出嚟,燒到最乾有脆又香,最後仲可以燒個棉花糖,外脆內軟🍡🍢🥩網燒就有更多嘅海鮮選擇,主力推薦青口同埋生蠔,幾生幾熟自己話事,生蠔都算大粒,肉都好多選擇,有唔同口味既雞翼,肥牛片仲有羊架,全部薄切,好快就熟,網燒仲可以有多種蔬菜選擇,燒粟米同雜菇都唔錯🌽🫑🥦🥬炸物有意外驚喜,最好味嘅就係炸蝦炸蠔同埋炸榴槤,絕對有日式放題質素,最緊要好快就可以食得,喺等串燒同時就係即刻食咗炸物先👍🏻全場都有好多任飲嘅飲品可以選擇,汽水啤酒,最特別係有自製嘅涼茶🥤🧃🍻🍺總括嚟講食物種類多,烤肉火力唔錯,而且每台都有個吸油煙機,唔會食到成身都好大油煙,好適合一大班人黎吹水團聚😁

2024-03-26 24 瀏覽
大家北上食串燒就食得多啦喺香港食串燒都唔平所以揀咗一間可以任食既,最好係有個爐喺你面前,保證啲嘢食熱辣辣,而又唔使自己郁手!串燒 有幾款我特別推薦包括 蝦,本身就已經熟,燒一陣就食得,蝦肉彈牙!唔係死蝦芝士獅子狗,啲芝士流晒出嚟,好正豆卜,燒到脆卜卜好香口好好味另外除咗串燒,仲可以網燒大推! 蒜蓉生蠔,超大隻呀!真係好過口癮薄切五花肉,牛仔骨,放係中間都好快熟,肉質都唔錯而佢又多款炸物,建議一開始叫住啲先,等緊串燒熟嘅時候就可以食啦! 啲炸物出奇地好出色!炸鵪鶉蛋,炸榴槤波波係我fav 🤤而出面仲有前菜,甜品,飲品,雪糕自取!特別推介吓,佢嘅泡芙同棉花糖,燒一燒超級好食另外嘢飲超有心,有自家製嘅涼茶,一壺壺勁足料! 而更加有喜力,啱晒同fd 慢慢一路飲一路吹水
大家北上食串燒就食得多啦
喺香港食串燒都唔平
串燒 有幾款我特別推薦
包括 蝦,本身就已經熟,燒一陣就食得,蝦肉彈牙!唔係死蝦
芝士獅子狗,啲芝士流晒出嚟,好正
豆卜,燒到脆卜卜好香口好好味

另外除咗串燒,仲可以網燒
大推! 蒜蓉生蠔,超大隻呀!真係好過口癮
薄切五花肉,牛仔骨,放係中間都好快熟,肉質都唔錯

而出面仲有前菜,甜品,飲品,雪糕自取!
特別推介吓,佢嘅泡芙同棉花糖,燒一燒超級好食