介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰。串燒屋 BBQ House。通明街54號地舖。串燒放題星期一至四 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD198 + 10%1900 ~ 2130。HKD248 + 10%星期五至日 及 公眾假期前夕 1700 ~ 1900 及 2100後。HKD218 + 10%1900 ~ 2130。HKD268 + 10%串燒牛肋條。牛西冷。厚切牛舌。蜜汁叉燒豬柳。泰式豬頸肉。海蝦。多春魚。魚片頭。雞肉腸。芝士腸。迷你豆卜。魚蛋。芝士獅子狗。龍蝦丸。貢丸。雞腿肉。牛筋丸。花枝丸。紅腸網燒雞腎。牛仔骨。厚燒玉子。蒜蓉烤蠔。蒜蓉烤青口。蒜蓉烤茄子。原條秋刀魚。一口牛。安格斯牛肩肉。豬五花肉。漢堡扒。午餐肉。蟹柳。雞中翼。鯖魚。香草羊架炸物薯條。吉列生蠔。魷魚圈。吉列墨魚角。吉列蝦。唐揚雞塊。蝦餅。魚餅。棒棒餃子。香芋地瓜丸。脆皮香蕉。榴槤波波。芝麻波波。蠔油生菜。清酒煮蜆。炸雙皮奶。椰汁流心球。串炸鵪鶉蛋。可樂餅。芝士蝦球。芝士魚條🤫 繼續接龍遊戲..尋日出咗觀塘有我嘅「童年回憶」白咖喱豬扒飯..今日接返個地點「觀塘」先.. 要介紹嘅係之前已經食
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 串燒放題 在觀塘 🇭🇰
。串燒屋 BBQ House
。通明街54號地舖

串燒放題
星期一至四
1900 ~ 2130。HKD248 + 10%

星期五至日 及 公眾假期前夕
1900 ~ 2130。HKD268 + 10%

串燒
牛肋條。牛西冷。厚切牛舌。蜜汁叉燒豬柳。

網燒
雞中翼。鯖魚。香草羊架

炸物
脆皮香蕉。榴槤波波。芝麻波波。蠔油生菜。
清酒煮蜆。炸雙皮奶。椰汁流心球。串炸鵪鶉蛋。
可樂餅。芝士蝦球。芝士魚條

🤫 繼續接龍遊戲..尋日出咗觀塘有我嘅「童年回憶」白咖喱豬扒飯..今日接返個地點「觀塘」先.. 要介紹嘅係之前已經食過一次..啱啱又翻兜咗次嘅「觀塘」串燒屋🍢
🤫 我想話呢..自從上次帶過小飯腳嚟串燒屋之後..佢好似愛上咗哩度🤔我都話我今次係第二次嚟食..但係飯腳竟然已經食咗第五次啦😮佢真係次次同同事飯聚或者朋友生日..人哋冇乜Idea就會帶人哋嚟哩度😅真係痴咗線
🤫 位於民居位置嘅串燒屋勁有住家Feel..樓面老闆一人擔當多個角色..送嘢食清理枱面係佢..收銀係佢Refill都係佢..雖然佢咁忙但你又唔會覺得佢招呼唔到..仲會時不時提醒我哋啲丸再轉落去會燶啦🤣等等..有啲窩心🤭
🤫 上次貪壯觀場面..癲咗咁樣樣串燒都叫一雙..不過今次醒啦~有咗上次嘅經驗..一開波我哋就叫自己鍾意食嘅嘢..個人覺得串串嚟講必要叫嘅係迷你豆腐卜同埋魚片頭..呢兩樣都可以越燒越脆口..豆腐卜燒到最乾身嘅時候放入口真係會一咬落去碎開晒好似薯片咁☺️至於魚片頭燒到咁上下變得外脆內軟真係越食越想食🤤
🤫 另外我哋會瘋狂Encore嘅串燒當然唔少得海蝦串燒同花枝丸串燒啦..海蝦隻隻有返咁上下大細..燒完啖啖肉..花枝丸質素本身就夠好..燒香咗入口一流
🤫 望住啲串燒喺個爐上邊轉吓轉吓成件事真係好鬼療癒之餘..因為個爐嘅火力十足令到我哋好輕易就可以燒得一手好菜式..到今次第二次食都仲係覺得好Amazing..究竟邊個咁聰明發明哩種自轉串燒爐㗎呢~
🤫 肉類串燒..飯腳仔最鍾意食嘅係蜜汁叉燒同雞髀肉..佢話欣賞個叉燒蜜汁入味甜度適中..叉燒仲要係半肥瘦..再加上自轉嘅串燒令到叉燒燒得非常均勻兼帶有些少脆口..然後雞髀肉估唔到肥美Juicy..唔使點啲咩汁都夠好味👍🏻
🤫 網燒方面其實都真係幾多選項可以揀..但係我哋目標為本..主打食佢哋嘅牛肩肉..薄薄一片前後焫五六下就食得..然後今次仲試咗佢哋嘅漢堡扒同埋蒜蓉青口..青口都幾好味..但係漢堡扒就略嫌粉咗少少
🤫 煮物炸物方面..今次醒啦~冇再亂咁嗌咁熱氣嘅嘢食..主要都係翻兜再翻兜清酒煮蜆..雖然啲蜆唔係話好大隻..不過勝在每次都俾得份量多..而且都吐沙吐得幾好同埋清酒味都香..然後今次仲試咗佢哋個日式棒棒餃子..感覺似係用氣炸鍋整嘅..相對唔會太油膩亦都保持到脆口兼且入邊嘅菜肉餡料Juicy
🤫 哎~仲有..雪櫃自取嘅冷盤同埋蔬菜類都好受歡迎..凍嘅腐皮麻醬豆腐同埋爽口微辣嘅酸蘿蔔我都食咗兩三兜..而不得不提嘅就係呢度嘅錫紙燒粟米粒粒真係幾好食..雖然燒呢個粟米粒粒需時比較長些少..但係入邊嘅甜味牛油各樣都已經一早調好..一㨴開就香氣撲鼻..我哋兩個都覺得呢個係必食嘅
🤫 最後順便講埋佢哋啲嘢飲..普通嘅可樂雪碧等等汽水都一定有㗎啦..然後佢哋有自己沖製嘅幾種唔同嘅茶飲..飯腳仔最鍾意飲佢哋呢度嘅菊花蜜..甜度適中而且感覺好似好清熱氣..次次嚟都飲返一兩Jar先走🤭而我自己就鍾意飲佢嗰啲無糖烏龍茶..茶膽好夠濃..飲落好醒神..仲覺得可以消滯添..除咗以上兩個飲品..佢哋仲有鴨屎檸檬茶薏米檸檬水..羅漢果茶同埋洛神花..普通放題都冇佢哋咁有心機自己整..而且無論星期幾嚟都好..每人都係三百有找可以落樓..真心價廉物美~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。