2024-02-08 900 瀏覽
就黎過年,襯敏仔放左學年假開始,去食個放題開心下先,而我今次就揀左食串燒屋,佢都算係元祖級自轉串燒既放題餐廳啦,我d 九龍朋友都推介呢間,就去試下啦💪黎到餐廳,係地鋪黎既,全部都卡位唔搭枱,我地2個都好好彩安排左去4人卡位,而2邊都放有電視可以睇下。枱上面更有各式各樣嘅調味料,如孜然粉、海鹽、椒鹽粉、燒汁同辣粉。自轉串燒:牛肋肉- 肉質又幾淋無筋豬頸肉- 啖啖肉又香,呢款我鐘意雞腿肉- 肉質爽滑唔淋,好食ga牛舌- 正常發揮芝心竹輪- 敏仔最愛,大大粒芝士喺中間迷你豆卜- 燒到好脆好正🤤棉花糖- 敏仔好鐘意😂牛油蒜蓉麵包- 佢攞左4次黎食網燒食物:麻辣雞翼- 都幾辣下,但幾惹味麻辣雞腎- 好爽,但同樣辣度十足日式漢堡扒- 敏仔話好味蟹柳- 正常啦蒜蓉蠔- 蒜蓉好香好惹味,蠔正常creamy 既蒜蓉青口- 有咬口但夠大隻自助食物:Jelly- 係羅拔臣嘅,正常口味提子- 清甜無核醃酸蘿蔔- 好爽脆,食完肉中和下係幾好什錦沙律:胡麻醬嘅粟米車厘茄生菜沙律,幾Fresh炸物:香蕉糕- 呢個麻麻地雞軟骨- 好食,我同敏仔喪食,一份都幾多芋頭丸- 甜甜地有芋泥喺入邊,我都鍾意呢個炸鮮奶- 外層炸

自轉串燒:
牛肋肉- 肉質又幾淋無筋
豬頸肉- 啖啖肉又香,呢款我鐘意
雞腿肉- 肉質爽滑唔淋,好食ga
牛舌- 正常發揮
芝心竹輪- 敏仔最愛,大大粒芝士喺中間
迷你豆卜- 燒到好脆好正🤤
棉花糖- 敏仔好鐘意😂
牛油蒜蓉麵包- 佢攞左4次黎食

網燒食物:
麻辣雞翼- 都幾辣下,但幾惹味
麻辣雞腎- 好爽,但同樣辣度十足
日式漢堡扒- 敏仔話好味
蟹柳- 正常啦
蒜蓉蠔- 蒜蓉好香好惹味,蠔正常creamy 既
蒜蓉青口- 有咬口但夠大隻

自助食物:
Jelly- 係羅拔臣嘅,正常口味
提子- 清甜無核
醃酸蘿蔔- 好爽脆,食完肉中和下係幾好
什錦沙律:胡麻醬嘅粟米車厘茄生菜沙律,幾Fresh

炸物:
香蕉糕- 呢個麻麻地
雞軟骨- 好食,我同敏仔喪食,一份都幾多
芋頭丸- 甜甜地有芋泥喺入邊,我都鍾意呢個
炸鮮奶- 外層炸得酥脆嘅麵包包住牛奶凍

食評總結:如果唔係食量少嘅話,真係可以食好多,因為串燒嘅肉醃得啱啱好,肉質都好嫩滑,餐廳好貼心有埋一系列既涼茶飲,而且服務都好好,有種家既感覺😆
  • 串燒
  • 炸物