2024-04-19 85 瀏覽
今天同朋友談起電話,說好耐冇去大埔吃,即興不如今晚去,大家都喜歡吃烤魚,找間烤魚店,網見這環境同食物不錯,就選了這間,入到去,環境濶倘寧靜,坐下,看了一會餐牌叫了酸菜  爽脆口,適度酸味,開胃小吃烤沙巴龍躉  大條,厚魚身,一夾魚皮好煙彈,入口濃鮮香魚鮮味,魚肉特别厚身同嫩滑,酸菜辣底,微微辣又帶酸酸地,層次口感百香果檸檬茶  清新甜香百香果味同清香檸檬鮮味,味道搭配,甜味適中水蜜桃檸檬茶  清甜水蜜桃香味同清鮮檸檬香味,味道平均,甜味剛好燒生蠔  (2隻)  叫了少少辣,蠔身有厚度,燒過蠔本有海水鮮蠔鮮味更加鮮香,好脆口彈滑豬頸肉串燒拼盤  (羊肉串/雞肉/豬頸肉各2串)叫了少少辣,多了一份微辣香味,每款好煙霖彈滑,羊肉同雞肉厚肉身,濃雞肉鮮香味,豬頸肉薄片身,仍有濃鮮豬肉香味,羊濃鮮羊肉香味,肉上灑滿香料粉,僻了濃羶味,怕羶朋友,可以一吃頂級本地騸牯牛  少見,牛肉片放上冰焰,極濃厚牛鮮香味
酸菜

爽脆口,適度酸味,開胃小吃

百香果檸檬茶

清新甜香百香果味同清香檸檬鮮味,味道搭配,甜味適中
水蜜桃檸檬茶

清甜水蜜桃香味同清鮮檸檬香味,味道平均,甜味剛好
百香果檸檬茶
燒生蠔  (2隻)

燒生蠔 (2隻)
豬頸肉串燒拼盤

(羊肉串/雞肉/豬頸肉各2串)
豬頸肉串燒拼盤 (羊肉串/雞肉/豬頸肉各2串)
頂級本地騸牯牛

少見,牛肉片放上冰焰,極濃厚牛鮮香味
2024-04-08
百香果檸檬茶
燒生蠔 (2隻)
豬頸肉串燒拼盤 (羊肉串/雞肉/豬頸肉各2串)
頂級本地騸牯牛
💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️丁丁烤魚這是一間位於大埔的餐廳, 招牌很搶眼,座位也很寬闊。店員招呼有禮,我和朋友用餐的過程中服務生一直來幫我們換新的碟子,看得出老闆有注重這方面的細節。我和朋友點了以下菜式:💁🏻‍♀️烤江團魚鍋(小)$262魚肉很新鮮,份量很足,我們4個人食也不會覺得太少。肉質堅挺,唔會散晒,配菜也很多元素,值得一讚的是湯底非常濃郁但不像是加了味精,係會想飲嘅湯底。💁🏻‍♀️沙白雞煲 (半隻)$165料頭有爆出香味,遠遠已經聞到醬嘅香味。 食落隻雞好多肉,嫩滑入味,沙白亦很新鮮,沒有沙。 推薦試下!!💁🏻‍♀️頂級本地騸牯牛 $210每片牛肉燙3-4秒,鮮味濃郁,比一般打邊爐牛肉片嫩滑有厚身。配簡單蒜粒同豉油就有驚喜。 💁🏻‍♀️手打香水Lemon Tea 檸檬茶系列 $30 一杯點咗四杯自家製飲品,分別係檸檬香水、水蜜桃、菠蘿、百香果,味道幾清爽,配魚鍋一流。但個人覺得水果味可以更重。💁🏻‍♀️串燒拼盤加串燒冬菇 ($88+$18)串燒會放在加熱的碟上面,賣相唔錯。拼盤有豬肉,雞肉同羊肉各兩串,水準中上,調味剛剛好,唔會太鹹,建議食完烤魚唔夠嘅朋友可以點黎試下。是否

💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️丁丁烤魚

💁🏻‍♀️烤江團魚鍋(小)$262

💁🏻‍♀️沙白雞煲 (半隻)$165

💁🏻‍♀️頂級本地騸牯牛 $210

💁🏻‍♀️串燒拼盤加串燒冬菇 ($88+$18)

是否推薦
✅ys. 服務態度親切,食物水準很高的一家餐廳。特別是雞煲,真係推薦一大幫朋友去 食,非常滋味。環境舒適,場地乾淨。

🏷️丁丁烤魚(大埔)
大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A2號舖
▶️太和站B出口▶️步行12分鐘
大埔人情味滿滿 雞煲烤魚~今日帶朋友來食 【丁丁烤魚】店肉環境闊落企理~枱與枱之間又唔會太近~因為朋友不能吃辣,所以我們點了 【蒜香肥腸雞煲】想不到不辣的也很好吃😋 雞煲我們要了半隻~雞件份量也很夠兩人吃~肥腸炒到又香又嫩~正!再點了一份【新鮮騸牯肥牛】🥩牛肉肉味夠香,肉衝質鮮嫩~朋友都話正😆怎麼只能吃肉不吃菜呢~最後我們再點了一份【油麥菜】🥬🍍飲料點了他們推介的【菠蘿檸檬茶】估唔到來到勁大杯~味道清新又解渴~配雞煲很適合~~清涼又解膩~~
大埔人情味滿滿 雞煲烤魚~

今日帶朋友來食 【丁丁烤魚】
店肉環境闊落企理~枱與枱之間又唔會太近~

因為朋友不能吃辣,所以我們點了 【蒜香肥腸雞煲
想不到不辣的也很好吃😋

雞煲我們要了半隻~雞件份量也很夠兩人吃~
肥腸炒到又香又嫩~正!

再點了一份【新鮮騸牯肥牛】🥩
牛肉肉味夠香,肉衝質鮮嫩~朋友都話正😆

怎麼只能吃肉不吃菜呢~
最後我們再點了一份【油麥菜】🥬

🍍飲料點了他們推介的【菠蘿檸檬茶】
估唔到來到勁大杯~味道清新又解渴~
雞煲很適合~~清涼又解膩~~
2024-04-30 0 瀏覽
位於旺角的丁丁烤魚自2009年開業至今有口皆碑,最近於大埔開設分店更加方便一眾新界街坊~三款套餐分別可選任食雞煲($248/位)、任食烤魚($268/位)或任食雞煲加烤魚($288/位),星期五、六、公眾假期及其前夕每位另加$13,而任食雞煲加烤魚毋庸置疑是會最划算之選,任飲任食兩個半小時烤魚用嘅係魽魚,皮滑肉嫩,師傅仲巧妙地拆除左魚骨,令我哋可以輕鬆地食到每一口魚肉,尤其搭配麻辣湯汁,更是美味無比。配料方面都相當豐富,點了微辣口味,但辣味已經十分足夠。🍴烤江團魚鍋:$298📌丁丁烤魚🍽️大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A2號舖

烤江團魚鍋

🍴烤江團魚鍋:$298

📌丁丁烤魚
🍽️大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A2號舖
2024-04-07
烤江團魚鍋
今次嗌咗五指毛桃椰子雞鍋底你睇下半隻雞超大隻. 雞肉質地鮮嫩, 非常嫩滑,搭配五指毛桃和椰子的香氣, 我都係第一次食呢個味道,每一啖都係原汁原味既鮮味道。其他配料選擇都好豐富呀 無論是新鮮的海鮮、蔬菜,定係多種豆腐同麵食,都能讓人找到自己岩既口味。我最鍾意佢哋嘅食物真係用靚嘅材料. 好怕出街食嗰啲腸仔同埋午餐肉係好淋. 唔知食緊啲乜嘢. 叮叮烤魚就一啲都唔使驚 全部嘅食材都係好有口感. 一定唔會畀cheap嘢你食今日飲埋個菠蘿香水檸檬茶都好有驚喜喎. 有益力多味. 大人小朋友都好鍾意呢度又有雞鍋 又有烤魚 仲有火鍋 依家仲有88折添 真係值得再嚟過

今次嗌咗五指毛桃椰子雞鍋底

呢度又有雞鍋 又有烤魚 仲有火鍋
依家仲有88折添
真係值得再嚟過

朋友從日本玩完回來香港,首衝竟然是她家附近的串燒、烤魚、火鍋店,原來是朋友的吃香喝辣的火鍋胃在抗議,想吃烤魚和火鍋,朋友立刻訂位丁丁烤魚,誓要一飽口福。丁丁烤魚會先將香辣味沙巴龍躉鍋在廚房料理好,再放到火爐上,整個沙巴龍躉鍋熱氣騰騰的,看起來真的誘人,沙巴龍躉蠻大尾,也有一定厚度,非常好夾,加上幾乎沒有小刺,起來方便不少,細緻的魚肉搭配上香辣的湯頭實在對味。除了沙巴龍躉外,裡頭配料還有金菇、豆卜、豆芽等,全都是下飯的好東西,隨便一撈,然後再來幾勺湯汁,香辣味沙巴龍躉無敵惹味,當中我最喜歡豆卜,豆卜吸飽滿滿的香辣汁後,一口吃進嘴裡太讚了。吃火鍋一定會搭配蔬菜,讓營養均衡一下,於是我們點了野生竹笙、單點粟米及單點娃娃菜,野生竹笙吸收香辣味沙巴龍躉鍋箇中精華,每口都是香辣味沙巴龍躉的鮮辣味,單點娃娃菜新鮮帶脆,與湯鍋速配,尤其是單點粟米超級鮮甜好吃。鬼馬雙拼是丁丁烤魚拿手小食之一,鬼馬雙拼包括鬼馬蝦膠和鬼馬墨魚膠,油炸鬼裹上厚實的蝦膠與墨魚膠酥炸,咬下去有著油炸鬼的酥脆,以及墨魚跟蝦的鮮美彈性,鬼馬雙拼毫不油膩,表現極為出色。鹹檸七喜真的好到沒話說,那顆鹹檸酸鹹恰到好處,喝下肚是透心涼的快感
鹹檸七喜真的好到沒話說,那顆鹹檸酸鹹恰到好處,喝下肚是透心涼的快感,很適合在吃烤魚火鍋時喝,一口鹹檸七喜,一口火鍋配料,感受正宗港式飲料,鹹檸七喜價錢亦挺親民。
菠蘿香水檸檬茶以手打香水檸檬茶為基底,並加入細緻的菠蘿,立即化身成菠蘿香水檸檬茶,我另加配台灣愛玉增加咬感變化,讓嘴巴一點也不無聊。菠蘿香水檸檬茶入口時先是香水檸檬的酸香,尾韻迎來菠蘿的香甜,是杯奔放的熱帶水果茶。
愛吃珊瑚蚌的話,極之推薦丁丁烤魚的A級珊瑚蚌,A級珊瑚蚌本身不小塊,肉質爽口又彈牙,遇上香辣味沙巴龍躉鍋後,A級珊瑚蚌鮮、麻、辣、香,口齒留香,教人回味無窮。
極品安格斯牛小排油花分佈均勻,下鍋涮個五秒左右拿起來,粉嫩粉嫩的模樣最味美,因為熱湯完美依附極品安格斯牛小排上,味道足,肉香夠,連醬料都不用沾,朋友十分喜愛極品安格斯牛小排,一片接一片,讚譽有加。
我跟朋友說,來丁丁烤魚一定必嚐牛白肉,朋友在其他火鍋店都沒嚐過牛白肉,牛白肉算是稀有部位,嚐上來牛味濃濃,在大火的狀況下,涮鍋數秒便可,牛白肉略有嚼勁,卻不膩味,一吃上癮。
朋友看到燒生蠔就是要吃,燒生蠔有千千萬萬種的烹調方式,朋友獨愛蒜蓉味。燒生蠔個頭不小,肥厚飽嘴,熟度恰如其分,咬下去海味瞬間充斥口腔裡,燒生蠔蒜味盈盈,滑溜得很,瘋狂爆汁,讓人流連忘返。
海鮮是燒烤經典不敗的料理,扇貝如手掌般大顆,扇貝上面放有大量蒜蓉、蔥花,整體嚼起來甜嫩無比,扇貝配搭蒜蓉、蔥花,濃厚蒜香就是對味,趁熱吃更是一絕。
燒雞翼素來都是熱門串燒之一,燒雞翼經主廚巧手熱烤下,雞皮油油亮亮,有著迷人的焦糖色,大口嚼下雞皮焦香不油,雞肉幼嫩,雞汁豐腴,燒雞翼叫人吮指回味。
燒菠蘿是飯後甜品的最佳主角,一上桌就聞到誘人的菠蘿香,菠蘿沒有添加任何調味料去燒,百份百吃到菠蘿的原汁原味,燒菠蘿纖維變細,甜度提升,果汁流過不停,蜂擁而上,甚解飽膩。
2024-04-25 12 瀏覽
相約舊同去大埔吃晚餐。這家烤魚店的內部裝修新,環境清潔,店員服務殷勤。 烤江團魚鍋(細)262元,可選蕃茄薯仔味、酸菜味、香辣味或麻辣味,我們選了酸菜味,江團魚的魚皮香口,魚肉不會鬆散,口感嫩滑,酸菜味濃,配料是主要包括洋葱、香茜、金菇菜、芽菜和豆腐卜,湯底惹味但不會太咸。燒8吋大虎蝦88元,大大隻,蝦肉彈牙,鮮味十足。燒豬頸肉(2串)32元,外層香脆,內層肥美多汁。烤茄子38元,味道鮮甜且帶蒜頭味。燒菠蘿(1串)18元,又甜又多汁。百香果檸檬茶30元,百香果味道甜,檸檬茶味道正常。醬料費每位8元。

燒8吋大虎蝦88元,大大隻,蝦肉彈牙,鮮味十足。

燒豬頸肉(2串)32元,外層香脆,內層肥美多汁。

烤茄子38元,味道鮮甜且帶蒜頭味。

燒菠蘿(1串)18元,又甜又多汁。

百香果檸檬茶30元,百香果味道甜,檸檬茶味道正常。

醬料費每位8元。
2024-04-21
2024-04-19 25 瀏覽
今日同老婆友人去大埔食飯。經過丁丁烤魚,見入面幾多人下,應該幾ok,加上又想打邊,所以我地決定揀佢。爆膏大頭蝦雞煲:有一隻同半隻份量,友人話好耐無食雞煲,所以決定叫一隻,揀左小辣。雞都幾滑,加埋有蒜同埋小辣,幾好食,最爆既係雞量十足,無底深淵咁,食極都有。大蝦個頭多膏,又爽口,新鮮貨。串燒併盤:羊雞豬各兩串,新鮮整起夠熱,又怕你放得耐,會有野熱住。羊唔so,雞豬都燒得唔錯,無過火,唔會食柴咁。真係幾好食,下次可以要試埋佢其他燒烤。黃金墨魚餅:炸得好香口,墨魚餅彈牙,蘸埋泰式辣醬正呀飲品:見佢d特飲係手打檸檬茶,仲要三十蚊大大杯有唔同口味,又可以加$4加愛玉或者益力多。我就叫左打苦瓜香水🍋茶,手打檸檬茶,勁重檸味,同出面買無乜分別,有埋d苦瓜粒,苦瓜味唔算好勁。打邊清熱最好。老婆叫左菠蘿香水🍋茶加愛玉,佢話都重菠蘿味,另外加左愛玉,都幾多下,抵飲。朋友們只係叫左普通手打,一杯加左益力多,都大贊。打邊叫左:頂級本地騸牯牛:印象係其他地方食過,唔係好多地方有得賣,都幾重牛味,唔會太肥,油脂都分得幾好,唔會勁多肥膏。新鮮,快碌就食得。台山桶蠔:六隻,大大大隻,又夠肥,咬落有汁。唔錯。四色蟹籽丸

黃金墨魚餅:炸得好香口,墨魚餅彈牙,蘸埋泰式辣醬正呀

朋友們只係叫左普通手打,一杯加左益力多,都大贊。

打邊叫左:

台山桶蠔:六隻,大大大隻,又夠肥,咬落有汁。唔錯。

四色蟹籽丸:有墨魚汁,有墨魚滑,有蝦同鯪魚。粒粒都唔錯。材料十足,肯定無溝其他野,新鮮好食。

野生竹笙:吸左d湯汁,好食。
萵荀:新鮮爽口,唔好碌得太耐,碌得太耐分分鐘溶埋,不過友人鍾意。
特級台灣貢丸:夠晒大粒,雖然唔係食過最好食個款,但都真心唔錯。

響鈴:索湯汁即食。
C u tomorrow 金菇:都幾大份下。扺食。

店員helpful,態度又好,難怪都幾旺場下。
2024-04-13
  • 台山桶蠔
  • 四色蟹籽丸
  • 頂級本地騸牯牛
2024-04-19 7 瀏覽
📌丁丁烤魚(大埔)餐廳以前叫汀汀烤活魚 係旺角東果邊有分店架~跟住後來老闆改左名叫丁丁烤魚🤣🤣今日經過見佢有雞煲同烤魚都有優惠做緊8.8折本身諗緊食烤魚定雞煲好 朋友話想食雞煲 ~✨奇味雞煲(一隻)叫左麻辣味 小辣 份量足 雞肉肥美 好惹味~食完雞煲就打邊爐 見佢啲肥牛幾吸引~✨騸牯肥牛係手切嘅高質肥牛 油脂均勻 入口牛味香濃✨串燒類豬頸肉金菇肥牛卷 燒韮菜同朋友都覺得串燒好好食!調味岩岩好 私心中意豬頸肉多啲✨泰式燒原隻魷魚✨菠蘿香水檸檬茶見呢到仲有唔同款嘅檸檬茶飲 我減緊肥就無試痴朋友果杯飲覺得好好飲好fresh!!絕對值得一試
📌丁丁烤魚(大埔)
本身諗緊食烤魚定雞煲好 朋友話想食雞煲
✨奇味雞煲(一隻)
叫左麻辣味 小辣
份量足 雞肉肥美 好惹味~

食完雞煲就打邊爐 見佢啲肥牛幾吸引~
✨騸牯肥牛

✨泰式燒原隻魷魚

✨菠蘿香水檸檬茶
見呢到仲有唔同款嘅檸檬茶飲 我減緊肥就無試
痴朋友果杯飲覺得好好飲好fresh!!絕對值得一試
而家食仲有8.8折,好抵食!🐟🐟烤江團魚鍋(酸菜味)好大盤烤魚,表面鋪了大量酸菜。旁邊會放一大樽湯汁自己稍後加。湯底清清地又唔會太濃味,讚!江團魚經過烤炸後勁香,有少許焦邊,魚 都可以食埋。食落條魚一條直骨好易食,而且肉質超嫩滑,配酸菜口感豐富。🐷🐽三寶配料--鮮豬潤、豬腰、鮮粉腸喜歡食內蓺 既朋友必點,一次食勻三款。豬腰唔駛太熟,質感好滑似食豆腐。粉腸都好多條,有咬口爽爽的。鮮鵝腸賣相精繳,將每塊鵝腸都掛起好似掛衫咁,哈哈。碌碌碌就可以食架啦避免過老。口感爽爽有點脆口。騸牯肥牛(細)依個係打卡之選,出菜時用乾冰盛著出場,仙氣十足。依款牛同平時食既好唔同,色澤鮮紅望落勁新鮮。碌6-8秒便可食,肉質勁嫩滑。二人點細份好多塊份量都夠食!🥤手打特飲:苦瓜香水檸檬茶爆檸香水檸檬茶食烤魚依d咁熱既食物,最夾既一定係凍飲。餐廳有好多特飲選擇,仲有手打香水檸檬茶。聽住廚房係咁暴打檸檬好治癒;仲好好飲tim。檸檬茶陣香水味好香,茶甜甜酸酸咁好好味。如果想多d口感可加埋苦瓜果肉。
而家食仲有8.8折,好抵食!

🐟🐟烤江團魚鍋(酸菜味)

🐷🐽三寶配料--鮮豬潤、豬腰、鮮粉腸

鮮鵝腸

騸牯肥牛(細)

🥤手打特飲:
苦瓜香水檸檬茶
爆檸香水檸檬茶

• 騸牯肥牛
  • 烤江團魚
2024-04-16 14 瀏覽
今日兩對夫婦入大埔搵食皆因寶寶都係姓丁見到呢間丁丁烤魚份外有親切感首先叫左爆膏大頭蝦雞煲(一隻)$288揀左蒜香小辣~雞件嫰滑~份量十足隻隻蝦頭都係爆膏超入味~蝦肉爽口彈牙飲品:大家都叫左手打檸檬茶$30大大杯有唔同口味,仲可以加$4加愛玉或者益力多,好過飲汽水老公叫左前後兩杯手打苦瓜香水🍋茶有苦瓜粒粒,清下熱氣,🍋好香我叫左菠蘿香水🍋茶加愛玉菠蘿同香水🍋好夾~本身我係唔飲檸檬茶呢杯覺得幾出色~好飲過街買果d,愛玉份量超大方朋友前後叫左兩杯原味,一杯加益力多,大讚清新,解渴得嚟又健康。串燒:豬頸肉串燒拼盤$88羊肉兩串~唔太蘇幾juicy 雞肉兩串~燒完仲係好嫰滑豬頸肉兩串~加埋七味粉好惹味黃金墨魚餅$68炸得好香口,墨魚餅彈牙,蘸埋泰式辣醬正呀雞煲食到差不多可以加湯打邊爐啦~見到頂級本地騸牯牛試食價$238再88折好少食到~幾有牛味唔會好似肥牛咁肥膏多過肉,感覺上健康d,同埋好新鮮,唔係冰鮮牛,大推~台山桶蠔$108/6隻好大隻新鮮肥美,咬落去爆汁,正。四色蟹籽丸$108/8粒黑色兩粒應該係墨魚汁~食落幾香墨魚味,彈牙,好食白色兩粒墨魚滑咁~食落比較淋,一樣好香墨魚味蝦肉兩粒~蝦味濃
今日兩對夫婦入大埔搵食
皆因寶寶都係姓丁
見到呢間丁丁烤魚份外有親切感

首先叫左爆膏大頭蝦雞煲(一隻)$288
揀左蒜香小辣~雞件嫰滑~份量十足
隻隻蝦頭都係爆膏超入味~蝦肉爽口彈牙

老公叫左前後兩杯手打苦瓜香水🍋茶
有苦瓜粒粒,清下熱氣,🍋好香
我叫左菠蘿香水🍋茶加愛玉
菠蘿同香水🍋好夾~本身我係唔飲檸檬茶
呢杯覺得幾出色~好飲過街買果d,愛玉份量超大方

串燒:豬頸肉串燒拼盤$88
羊肉兩串~唔太蘇幾juicy
雞肉兩串~燒完仲係好嫰滑
豬頸肉兩串~加埋七味粉好惹味

黃金墨魚餅$68
炸得好香口,墨魚餅彈牙,蘸埋泰式辣醬正呀

雞煲食到差不多可以加湯打邊爐啦~
見到頂級本地騸牯牛試食價$238再88折

台山桶蠔$108/6隻
好大隻新鮮肥美,咬落去爆汁,正。

四色蟹籽丸$108/8粒
黑色兩粒應該係墨魚汁~食落幾香墨魚味,彈牙,好食
白色兩粒墨魚滑咁~食落比較淋,一樣好香墨魚味
蝦肉兩粒~蝦味濃~口感彈牙
鯪魚兩粒~同白色一樣口感比較淋
四款各有千秋~個人最鍾意黑色墨魚汁

手工鮮蝦雲吞$60/6粒~皮好薄見到大大隻蝦,唔錯

野生竹笙$58~吸晒d湯汁,勁正,大大條。
萵荀$48~因為酸菜魚令我愛上佢,發覺同打邊爐都幾夾,個人鍾意爽d,但淥到透切吸晒d湯,又係另一種口感,各有喜好。
特級台灣貢丸$36~唔錯幾大粒,香菇味香。
響鈴同金菇都係$38~大大份好抵食。

醬料自助區除左有豉油、醋、麻醬、辣椒油、生蒜、小米辣、蔥、芫荽。

座位無論卡位定圓枱都坐得幾舒服,好貼心會比張圓凳你放袋,店員們全部好nice,今晚都好爆場~下次可以帶屋企人嚟食~
2024-04-13
  • 爆膏大頭蝦雞煲
  • 頂級本地騸牯牛
  • 菠蘿香水檸檬茶
  • 手打苦瓜香水檸檬茶
同老闆和老闆娘聊聊天💬發現丁丁烤魚之前有好多間之前個名係汀汀烤魚💜香辣味烤江團魚鍋✨✨肉質感良好烤魚都夠香細條都夠兩個人吃再加上其他配料💜新鮮騸牯肥牛✨✨好有口感更有豐富肉的質感紋理細緻分明每天限量供應🤩串燒✨✨💜燒茄子🍆💜燒雞軟骨其他配料方面💜萵荀💜響鈴💜紅薯粉以上配料都必點要加入烤魚當中吸收湯底精華好入味架🤩💜手打香水檸檬茶檸檬🍋香水味百香果味大大杯好抵飲推薦💜香辣味烤江團魚鍋💜新鮮騸牯肥牛💜串燒💜手打香水檸檬茶🍋
同老闆和老闆娘聊聊天💬

• 💜新鮮騸牯肥牛
  • 💜串燒
  • 💜手打香水檸檬茶🍋
2024-04-13 12 瀏覽
特地為了丁丁烤魚去大埔舊墟晚餐。以往路過此店,必定聞到麻辣香料味道,令人垂涎三尺,今天終於約了朋友來試試。這裏樓底高,座位寬敞,有自助調味區,可以自助取調味料,每位醬料費$8。點了大的烤江團魚鍋,88折後$298,一上桌就聞到各種辣椒的香麻味,芫茜、大蔥、蓮藕、洋蔥、酸菜等令湯底更加香氣四溢,即使煮久了,湯味也不會太咸,很好吃啊!烤過的江團魚,魚皮有焦香,吸收湯的味道後,與煙韌結實的魚肉一起吃,口感過癮,椒、麻、鹹、酸、爽,都在這裏了。吃完烤魚還不滿足,可以加湯吃火鍋。這裏的肉類配料,都是由本地屠宰場每日屠宰和運送的,不經雪藏,保證新鮮。現時很多人北上吃這種溫體牛,在丁丁烤魚也可以吃到了!來一份頂級本地騸牯牛(細),88折後$262,吃過才知道真的很不同!肉質特別的柔軟嫩滑,雖然薄切,咬下卻肉汁豐富又彈牙,果然是招牌火鍋配料,很推介!雙拼鮮豬潤、鮮豬腰$68,新鮮得不得了,未試過吃內臟的口感可以這樣爽,香甜不會腥。吃過烤魚和火鍋,血脈沸騰,來一杯手工檸檬茶降降溫。這麼大杯檸檬茶,喝了整整一頓飯時間,$28,比其他飲料店的飲品還要便宜。我點了蜜桃味手工檸檬茶,有蜜桃果肉,爽口又香甜,估不

吃過烤魚和火鍋,血脈沸騰,來一杯手工檸檬茶降降溫。這麼大杯檸檬茶,喝了整整一頓飯時間,$28,比其他飲料店的飲品還要便宜。我點了蜜桃味手工檸檬茶,有蜜桃果肉,爽口又香甜,估不到檸檬茶和蜜桃味超配。朋友點的苦瓜味手工檸檬茶,像五青汁,又沒有很苦澀,十分清爽,配辣食物下火,一絕!

意猶未盡,來一份燒茄子$38。用的燒烤醬非常好味,像BBQ 味薯片,又有小辣,鋪滿蒜蓉超香的!下次還要試試其他串燒食物呢!

二人埋單加一$812。很滿意這裡的食物,品質上盛,味道好。價錢反映質素,屬於中高價,與朋友節日聚會也很適合,必定吃得滿意。
2024-04-03
2024-04-11 10 瀏覽
#openricehk #烤魚 #雞煲 #大埔 #大埔美食 一個人都可以獨獨享受架😎湯白雞煲小辣香辣,愈食愈上癮重口適中辣度又唔會太麻口難入口喎沙白隻隻肥肉夠鮮而且份量因人數調整所以無浪費同埋每日限量供應既新鮮騸牯牛牛味重夠曬香除左主打烤魚同雞煲之外仲可以黎串燒配多款啤酒選擇🍻成班一齊chill,生蠔夠肥美大隻燒烤得剛好手打檸檬系列呢到都可以飲到揀左菠蘿味加益力多味道酸甜豐富又有菠蘿肉最緊要大大杯好抵飲!
#openricehk #烤魚 #雞煲 #大埔 #大埔美食

一個人都可以獨獨享受架😎
湯白雞煲小辣香辣,愈食愈上癮
重口適中辣度又唔會太麻口難入口喎
沙白隻隻肥肉夠鮮而且份量因人數調整
所以無浪費同埋每日限量供應既新鮮騸牯牛
牛味重夠曬香除左主打烤魚同雞煲之外
仲可以黎串燒配多款啤酒選擇🍻
成班一齊chill,生蠔夠肥美大隻燒烤得剛好
手打檸檬系列呢到都可以飲到
揀左菠蘿味加益力多
味道酸甜豐富又有菠蘿肉
最緊要大大杯好抵飲!
2024-04-09 12 瀏覽
上星期和朋友在大埔聚會,特意找了這一間在區內環境舒適,而且食物有質素的烤魚雞煲店店舖主打烤魚和雞煲,另外也有其他高質素的火鍋配料,此外還有串燒,適合朋友聚會爆膏大頭蝦雞煲,十級推薦的雞煲,坊間很少找到大頭蝦配搭雞煲,大頭蝦的蝦膏混入雞煲的像了,令到香辣中帶有鮮甜,非常配合,而且大頭蝦尺寸之大,肉質彈牙,性價比高香水檸檬茶,雞煲配搭手搖非常滿足,香水檸檬茶同樣不錯,檸檬香氣十足,和坊間手搖店不比上下和朋友點了一些小吃,燒台灣腸和海帶非常惹味,值得推薦手切騸牯牛,聽從店員推薦點了今天剛剛到貨的手切騸牯牛,非常高質素的牛肉,入口有甜味,油脂分布均勻,入口肉質軟熟重牛味最後點了小菠蘿作為甜品,菠蘿香甜外皮燒至香口,滿足

最後點了小菠蘿作為甜品,菠蘿香甜外皮燒至香口,滿足