2023-06-23 62 瀏覽
餐廳位於大埔,鄰近太和地鐵站,地理上方便快捷,主打的就是烤魚,過去早已品嚐過,他的烤魚真的不錯,沒想到現在居然是放題形式進行。前菜多款任君選擇,而我最喜愛的就是麻辣雞軟骨。烤魚依舊可以挑選麻辣和香辣口味。外皮帶點焦香,肉質鮮嫩。烤魚就是這樣的吸引着我。雞煲,雞肉外皮帶點香脆,肉質鮮嫩,肉汁豐富。最後當然就是火鍋時間,多種免費湯底任君選擇,木瓜雪耳,真材實料,童叟無欺,滋陰補腎,養顏之選,第一口喝下去,感到家的感覺。
前菜多款任君選擇,而我最喜愛的就是麻辣雞軟骨。
雞煲,雞肉外皮帶點香脆,肉質鮮嫩,肉汁豐富。

2023-06-22 42 瀏覽
📍丁丁烤魚(大埔)身為大埔人見到新開左間餐廳 經過見到幾多人食緊😆我地叫左$298丁丁極品任食套餐 仲加左$48食萬州烤魚~呢個套餐包刺身拼盤同海鮮拼盤 仲有野飲雪糕任食~刺身拼盤隻蝦好大隻~整體都幾新鮮☺️貪心的小狗點曬啲小食🤭麻辣魚皮好爽脆 鹽酥雞都好食👍🏻萬州烤魚幾大條👍🏻無乜碎骨 我地叫左bb辣 因為怕越煮越辣🤣雞煲味道惹味 仲可以任加 職員見我地食到咁上下已經主動問我地要唔要加🤣不過我地想留肚打邊爐就唔再加了叫左個花膠雞湯底 聽職員講湯底係師傅熬左幾個鐘的精華😳我地叫太多野邊爐都唔係食到好多套餐的海鮮拼盤任叫既火鍋牛肉有安格斯肥牛同M5和牛~整體都幾多野食 🤭 岩曬中意咩都想食下既朋友仔👍🏻仲拎左杯雪糕食
📍丁丁烤魚(大埔)
身為大埔人見到新開左間餐廳 經過見到幾多人食緊😆
我地叫左$298丁丁極品任食套餐 仲加左$48食萬州烤魚~
呢個套餐包刺身拼盤同海鮮拼盤
仲有野飲雪糕任食~
隻蝦好大隻~整體都幾新鮮☺️
貪心的小狗點曬啲小食🤭麻辣魚皮好爽脆 鹽酥雞都好食👍🏻

萬州烤魚
幾大條👍🏻無乜碎骨 我地叫左bb辣 因為怕越煮越辣🤣

套餐的海鮮拼盤

任叫既火鍋牛肉有安格斯肥牛同M5和牛~

整體都幾多野食 🤭 岩曬中意咩都想食下既朋友仔👍🏻
仲拎左杯雪糕食

大埔直街越來越多好嘢食,心血來潮突然間想食烤魚,大埔group 見到有人推介新開張的丁丁烤魚 ,放工一於去試吓新嘢!店員服務殷勤,推介套餐可以一次過食晒萬州烤魚。招牌雞煲。海鮮。火鍋放題,唔使出旺角都可以食到丁丁烤魚,正!15週年優惠價丁丁極品任食套餐 $298 位小食無限添加點好餐之後,店員自動奉上 3-6 款小食!無限添加!款款都有驚喜!拍青瓜🥒麻辣魚皮、厤辣雞軟骨、炸饅頭、小酥肉、鹽酥雞雞。麻辣惹味,酥脆可口,值得encore!平時閒閒哋叫一份小食都要幾十蚊,呢度真係抵!刺身拼盤 5款起刺身拼盤賣相OK,三文魚、甜蝦、八爪魚,北寄貝片、馬刀貝片、赤貝片 、荣螺片,天天不同,刺身肥美,新鮮可口。招牌惹味雞煲香辣口味,辣得刺激,秘製醬汁非常惹味,雞肉香嫩多汁。招牌惹味雞煲可以無限添加,我哋要留肚食烤魚,所以叫一次就夠了。萬州烤魚 +$48/條萬州是一個地方特色,魽魚 大大條,多肉少骨,魚肉雪白,又滑又好味,一於食吓招牌香辣味,朋友唔食得好辣,bb辣 啱晒口味。多款配料,吸收了魚湯汁精華,越食越好味。招牌火鍋湯底烤魚之後,可以換過火鍋湯底,多款火鍋湯底任選,仲可以揀鴛鴦火鍋,我哋就揀咗

15週年優惠價
丁丁極品任食套餐 $298 位

小食無限添加

刺身拼盤 5款起

招牌惹味雞煲

萬州烤魚 +$48/條

招牌火鍋湯底
烤魚之後,可以換過火鍋湯底,多款火鍋湯底任選,仲可以揀鴛鴦火鍋,我哋就揀咗 重慶四川麻辣 + 滋補花膠雞。兩款不同口味,適合唔同嘅朋友,辣定唔辣一齊打邊爐。

時令海鮮拼盤
時令生猛海鮮 5款起
飽魚•蟶子•生猛海蝦-廣島蠔-扇貝。青口•沙白,天天不同款式,冰鎮海鮮拼盤夠新鮮,海鮮好鮮甜,飽魚、蟶子 大隻,肉質鮮嫩彈牙,滋味無窮。

多款不同火鍋配料
配料都一點也不馬虎,安格斯肥牛、澳洲M5和牛不容錯過,雪花均勻,牛肉味道濃郁,肉質軟滑。

飲品及雪糕任飲任食
自助區還有多款汽水飲品,飯後甜品食埋雪糕就完美了。

• 萬州烤魚
2023-06-22 34 瀏覽
今晚黎個雞煲火鍋放題,呢間喺大埔嘅丁丁烤魚,場內環境幾別緻,裝修有小清新感覺,座位都舒適,亦冇一般雞煲店油笠笠嘅感覺。雞煲火鍋任飲任食有2.5小時,$298蚊亦有$248,貴價嗰個會有刺身同海鮮拼盤。店員會主動介紹下唔同餐嘅分別,小食同火鍋配料係任點,先食雞煲,然後再轉湯底打邊爐。湯底揀左瑤柱冬瓜粒唐排,湯底好香,清甜夠入味,用黎滾野食真係別有風味。刺身有三文魚,墨魚,北寄貝,牡丹蝦等,樣貌精緻,入口鮮嫩,食落唔錯。小食用左三宮格點心盤擺放,又靚又好食。手拍青瓜:酸甜度調較得宜,清爽不油膩,encore左幾次麻辣魚皮:魚皮口感爽脆彈牙 ,味道較香辣鹽酥雞:小雞粒好入味,炸粉唔厚,肉質唔柴小酥肉:入口香嫰,做到鮮香椒麻嘅味道,送啤酒送可樂都好正炸饅頭:size係平時見嘅四份之一,一口一粒,非常方便。咬落唔乾都唔油,加入煉奶,愛死了麻辣雞軟骨:呢個雞軟骨爽脆有𑁻頭,麻味唔太強,辣度十足。由於食物種類太多,原本主角雞煲可以無限添雞,我地都冇再添轉左火鍋。雞煲揀左微辣,對於食辣能力中等嘅人黎講應該冇乜感覺,所以下次可以加辣。但唔辣嘅雞煲味道都可以,好香而且入味,雞肉肉質亦好嫩。留左肚子打邊爐用

瑤柱冬瓜粒唐排湯

刺身拼盤

小食用左三宮格點心盤擺放,又靚又好食。

小食

手拍青瓜:酸甜度調較得宜,清爽不油膩,encore左幾次
麻辣魚皮:魚皮口感爽脆彈牙 ,味道較香辣
鹽酥雞:小雞粒好入味,炸粉唔厚,肉質唔柴
小酥肉:入口香嫰,做到鮮香椒麻嘅味道,送啤酒送可樂都好正
麻辣雞軟骨:呢個雞軟骨爽脆有𑁻頭,麻味唔太強,辣度十足。
由於食物種類太多,原本主角雞煲可以無限添雞,我地都冇再添轉左火鍋雞煲揀左微辣,對於食辣能力中等嘅人黎講應該冇乜感覺,所以下次可以加辣。但唔辣嘅雞煲味道都可以,好香而且入味,雞肉肉質亦好嫩。

惹味雞煲

留左肚子打邊爐用,因為火鍋嘅材料都好多。除左有本身包左嘅海鮮拼盤外,仲有各種牛肉,豬肉,雞肉,對肉食愛好者簡直係大滿足。

安格斯肥牛

羊肉

然後蝦滑,蔬菜,丸類,麵類,其他款式仲有炸魚皮,響鈴,長蟹柳,豆皮,鵝腸,牛栢葉,鴨血等等,種類多而且質量唔錯,真係食到飽。

火鍋配料

海鮮拼盤有蝦,蠔,沙白,鮑魚,扇貝。其中沙白最出色,鮮甜又夠肉,而其他亦都好新鮮。

海鮮拼盤

飲品甜品可以自取,雪糕係大阪牛乳製作,味道有海鹽,芒果,雲尼拿同薄荷。如果想食到牛乳味的話,揀雲尼拿會較好。

今晚嘅放題太豐富,食得太飽,要努力消耗下先得
瑤柱冬瓜粒唐排湯
小食
惹味雞煲
安格斯肥牛
羊肉
火鍋配料
海鮮拼盤
任食套餐我都試過好多,可以話冇咩任飲可令我覺得特別,今次大埔試吓新開既烤魚任食。以為同坊間放題任食差唔多. 誰不知,很驚喜👍係超高質烤魚+雞煱+打邊爐 三歩曲先講個烤魚,選用少有的鉗魚,皮香肉滑,烤魚味道十分香濃和鮮味,原來店舖已經有好多年嘅烤魚經驗,唔怪之得咁好食食完烤魚,以為加水變火鍋? 驚喜係… 換鍋⋯⋯雞鍋上場,因為我哋有小朋友食唔到太辣特登揀咗蒜香味. 與之前烤魚完全不同風味,而要讚下雞肉十分新鮮,處理得亦好,雞肉外脆內軟。 算是出色的雞鍋👍👏🏻雞鍋過後,應該係加湯變火煱⋯⋯誰知?驚喜又到!再次換鍋,全新火鍋湯底上場👏🏻職員叫我先飲啖湯,原來係熬製三小時的老火湯底😮 火鍋料仲未點,已經有一大盤海鮮拼盤上枱,里面有蠔,鮑魚,大蚌,鮮蝦等等… 好足料,仲可以叫埋和和牛,羊肉… 真係一個胃放唔晒😋三重享受仲未完,佢哋仲包埋魚生刺身拼盤…手工雪糕,台式小食. 推介鹽酥雞. 皮薄香脆… 樣樣都好味,飽到飛起!除咗好多飲品免費任飲之外 加$18就有超足料鮮果特飲或者$48/3支啤酒. 超抵原來店舖都只係啱啱開咗一個禮拜左右. 地方夠曬大. 坐嘅位置都好舒服我哋今次晚市時間過嚟食曬咁多樣嘢

我哋今次晚市時間過嚟食曬咁多樣嘢都只係$298/位. 性價比真係對得住價錢
呢度絕對一次過滿足都好都好多個願望

2023-06-17 102 瀏覽
最近成日心思思想食下雞煲烤魚類既店於是見到直街新開呢間就入去試一試由於新開加上係第二間分店再有優惠價有兩種型式可以簡-有海鮮刺身/淨雞煲烤魚火鍋小食、雞煲、牛可以任加叫,QR落單如果選擇烤魚就要另加48蚊/條雞煲有香辣/麻辣味道選擇 亦可較辛辣程度自己就點左香辣雞煲 微辣點完餐就出去拎下飲料 配點豉油咁飲品種類麻麻唔算多 啤酒要另加收費其後惡夢就開始…….足足等左成30分鐘先出到雞煲上台中間有叫店員跟下單黎到雞煲有啲少失望雞件斬得size比較細 雞皮油脂就無咩味道有啲沙薑味可以接受 辛辣程度唔算重跟住再下單上多轉雞煲先轉火鍋啦~結果又等左20分鐘先上到 繼後見時間咁耐都連火鍋配料一次下單先期間已經食下雪糕 等了又等25-30分鐘點知個鍋黎左成15分鐘熄完又開 一碟配料都未到又再次叫店員跟下 ~ 隔15分鐘先開始有牛幾塊😂 黎到真係好失望 仲要所謂既M5和牛?啲丸凍到未溶一半雪都好過無得食 照快快食幾件野埋單算食物質素真係好普通 等候時間太耐 耐到容忍有限 前前後後咁就兩個幾鐘 唔知食左啲咩放題唔值呢個收費。等到食慾都無 店內人手真係嚴重不足 老闆要改善值得欣賞女店員態度幾好
最近成日心思思想食下雞煲烤魚類既店
於是見到直街新開呢間就入去試一試

由於新開加上係第二間分店再有優惠價
有兩種型式可以簡-有海鮮刺身/淨雞煲烤魚火鍋
小食、雞煲、牛可以任加叫,QR落單
如果選擇烤魚就要另加48蚊/條
雞煲有香辣/麻辣味道選擇 亦可較辛辣程度
自己就點左香辣雞煲 微辣

點完餐就出去拎下飲料 配點豉油咁
飲品種類麻麻唔算多 啤酒要另加收費

其後惡夢就開始…….

足足等左成30分鐘先出到雞煲上台
中間有叫店員跟下單
黎到雞煲有啲少失望
雞件斬得size比較細 雞皮油脂就無咩
味道有啲沙薑味可以接受 辛辣程度唔算重
跟住再下單上多轉雞煲先轉火鍋啦~
結果又等左20分鐘先上到

都好過無得食 照快快食幾件野埋單算

食物質素真係好普通
等候時間太耐 耐到容忍有限
前前後後咁就兩個幾鐘 唔知食左啲咩放題
唔值呢個收費。等到食慾都無

店內人手真係嚴重不足 老闆要改善
值得欣賞女店員態度幾好 👍🏻 誠懇招呼
希望下次有機會再試係有進步

2023-06-14 128 瀏覽
6月13日 晚上19:18入座成個場得三個樓面(男老闆,女老闆,女伙記)開頭上雞煲同魚速度都算正常,之後轉火鍋,等個湯等左好耐(差不多二十分鐘)。開始聽到其他枱啲人都嫌等得耐 有啲仲埋單走,於是已經落定單要鵝腸 薯粉 公仔麵 牛肉,諗住等個湯黎到就可以打邊爐。點知等左又差不多二十分鐘先黎左三樣野,欠個牛肉未黎其他食客都開始鼓燥冇野食,女伙記就拎左幾碟牛肉出黎逐枱問有冇人需要食住先20:24叫左佢上海鮮拼盤,最後等到9點鬆啲都未黎,頂吾順要埋單走中途其實只係得女伙記一個人工作,男老闆出去買材料,女老闆入左廚房幫手🫠未試過食打邊爐既放題速度可以慢到甘,食左好似冇食甘,之後仲聽到有食客話醬料區只係剩返豉油😂
6月13日 晚上19:18入座

成個場得三個樓面(男老闆,女老闆,女伙記)

點知等左又差不多二十分鐘先黎左三樣野,欠個牛肉未黎

2023-06-13