💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷️丁丁烤魚這是一間位於大埔的餐廳, 招牌很搶眼,座位也很寬闊。店員招呼有禮,我和朋友用餐的過程中服務生一直來幫我們換新的碟子,看得出老闆有注重這方面的細節。我和朋友點了以下菜式:💁🏻‍♀️烤江團魚鍋(小)$262魚肉很新鮮,份量很足,我們4個人食也不會覺得太少。肉質堅挺,唔會散晒,配菜也很多元素,值得一讚的是湯底非常濃郁但不像是加了味精,係會想飲嘅湯底。💁🏻‍♀️沙白雞煲 (半隻)$165料頭有爆出香味,遠遠已經聞到醬嘅香味。 食落隻雞好多肉,嫩滑入味,沙白亦很新鮮,沒有沙。 推薦試下!!💁🏻‍♀️頂級本地騸牯牛 $210每片牛肉燙3-4秒,鮮味濃郁,比一般打邊爐牛肉片嫩滑有厚身。配簡單蒜粒同豉油就有驚喜。 💁🏻‍♀️手打香水Lemon Tea 檸檬茶系列 $30 一杯點咗四杯自家製飲品,分別係檸檬香水、水蜜桃、菠蘿、百香果,味道幾清爽,配魚鍋一流。但個人覺得水果味可以更重。💁🏻‍♀️串燒拼盤加串燒冬菇 ($88+$18)串燒會放在加熱的碟上面,賣相唔錯。拼盤有豬肉,雞肉同羊肉各兩串,水準中上,調味剛剛好,唔會太鹹,建議食完烤魚唔夠嘅朋友可以點黎試下。是否

💁🏻‍♀️💁🏻💁🏻‍♂️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷️丁丁烤魚

💁🏻‍♀️烤江團魚鍋(小)$262

💁🏻‍♀️沙白雞煲 (半隻)$165

💁🏻‍♀️頂級本地騸牯牛 $210

💁🏻‍♀️串燒拼盤加串燒冬菇 ($88+$18)

是否推薦
✅ys. 服務態度親切,食物水準很高的一家餐廳。特別是雞煲,真係推薦一大幫朋友去 食,非常滋味。環境舒適,場地乾淨。

🏷️丁丁烤魚(大埔)
大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下A2號舖
▶️太和站B出口▶️步行12分鐘