2019-01-15 148 瀏覽
新嘅一年來臨,決定同男朋友食餐好嘅去迎接新一年。位於銅鑼灣開平道1號 Cubu 28樓,入面嘅環境都幾靚幾新。套餐每位$480,包括一款頭盤、一款湯羮、一款小菜或主菜、一款點心以及一杯飲品。<頭盤 - 手撕法國鵪鶉伴海膽汁海蜇>海哲味道好特別,而且加左脆脆係隔離好新潁又唔會唔夾,但海膽汁嘅感覺唔係好食得出。<頭盤 - 櫻花蝦避風塘茄子>呢個茄子好好食,炸得好香脆,而且辣辣地,食得好過癮。雖然炸野,但口感一啲都唔油膩!<湯羮 - 花膠螺頭片波士頓龍蝦湯>呢個波士頓龍蝦湯有濃郁嘅龍蝦味,而且入面真係有花膠同螺頭片,都唔係好細舊,而且口感都唔錯。<點心 - 黑珍珠海膽燒賣>燒賣大大粒,入面有好大隻蝦,好好食,海膽配燒賣嘅感覺幾特別。<點心 - 三文魚籽鳳眼餃>三文魚籽鳳眼餃其實就,好似蝦餃咁,入面好多蝦,夾埋啲三文魚籽都幾特別幾好食。<小菜或主菜 - 金湯蟹肉萵筍絲>呢個萵筍絲其實好特別好花心思,我好欣賞,可惜我唔鐘意食萵荀。但係佢將個萵荀整到好似個意粉咁,好值得欣賞。<小菜或主菜 - 黑
新嘅一年來臨,決定同男朋友食餐好嘅去迎接新一年。
手撕法國鵪鶉伴海膽汁海蜇
金湯蟹肉萵筍絲
<小菜或主菜 - 金湯蟹肉萵筍絲>
黑松露海皇鮑汁燴米形粉
<小菜或主菜 - 黑松露海皇鮑汁燴米形粉>
由黑松露同鮑汁燴成嘅米形粉,黑松露同鮑汁都幾夾,而且米形粉幾特別,似食緊飯又似食緊粉。

總括而言,我都幾推介大家食呢間fusion菜,食物質素幾好之餘,而且都幾花心思,服務態度都好好。
2019-01-03
手撕法國鵪鶉伴海膽汁海蜇