2019-12-01 294 瀏覽
細個係附近讀書 個陣田心村得d茶餐廳啊 大排檔同埋d中餐 最印象深刻就係有間小曼谷泰菜係附近但個陣唔好話咁精緻既cafe 連可以chill下既地方少之又少 下下都要出沙田先有啖好食但十年一別 再翻到呢個地方居然多左好多文青小店 再唔係得中餐快餐咁悶室內位置算多 有空間感 坐窗口位有自然光照射 因為已經食左lunch 所以食唔到主食店員告知Daily cake有mango cheese, chocolate同banana cake我同朋友就選擇左前兩樣因為係週末就冇tea set 但係其實分開叫都唔貴 幾錢適中呢杯Cucumber Latte非常特別 朋友既形容係有青瓜清新既香氣 冇諗到同Latte咁夾 都好fresh下 中間青瓜雪到變花型咁代替冰塊 非常signature!另外仲有壺蜜桃茶 係twinings茶包沖 都幾好味~週日係到坐左三個鐘 好難得地有個地方好休閒地同可以可以慢慢傾計 btw 廁所真係好濕 唔太緊急可以選擇唔去

室內位置算多 有空間感 坐窗口位有自然光照射

Daily  Cake

因為已經食左lunch 所以食唔到主食
我同朋友就選擇左前兩樣

Cucumber  Latte

另外仲有壺蜜桃茶 係twinings茶包沖 都幾好味~

btw 廁所真係好濕 唔太緊急可以選擇唔去
Daily  Cake