餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

前排放假去咗尖沙咀行街,順便去咗好耐無去嘅重慶大廈食印度菜😗 相信大家都試過,只要一經過重慶大廈門口都會比人係咁sell😂 好彩我今次目標明確,鎖定咗之前Error拍過節目嘅嗰間印度餐廳😆 一坐低,店員首先送上一份薄脆餅作前菜,點住薄荷醬嚟食都幾唔錯,可以比我哋食住睇menu揀菜式,幾貼心!見好多人推薦呢個菜式,跟風都嗌咗份🤓 原來佢係凍食嘅,每個波波入面都充滿酸酸甜甜嘅乳酪,仲有啲薯仔同豆蓉,好特別😚好少食印度野會嗌呢道菜式,但唔知點解嗰日見到就好想嗌嚟試吓🤪 果然,真係好有驚喜🤤 每隻蝦都爽口彈牙,而個醬真係不得了,充滿牛油蒜香味,再加少少芫荽吊味,一流!見佢呢度嘅咖喱曾經喺2021年獲獎,所以過到嚟當然要試一下😆 嗌咗最細嘅辣,食落都有啲辣同幾重香料味,雞嘅份量屬於「食極都有」嘅級數🤣 整體嚟講都幾唔錯!嗌得咖喱通常都會嗌烤餅點😋 之前通常都係嗌開芝士烤餅,今次就試下蒜蓉烤餅!新鮮整好熱辣辣,就咁聞都好香蒜味,之後我哋用嚟點咖喱之外,仲發現原來點蒜蓉蝦嘅醬汁更好味,雙重蒜味,正🤪我哋一日嗌咗一杯Lassi,一杯士多啤梨味,令一杯係雜果味。士多啤梨飲落會甜啲,而雜果就啱啱好😌總括而

薄脆餅

乳酪脆米球

蒜蓉蝦

瑪莎拉咖喱烤雞

蒜蓉烤餅

Lassi

總括而言,今次係我第二次喺重慶大廈食嘢,估唔到都幾驚喜,冇諗過佢嘅蒜蓉蝦咁好食,當然仲有佢嘅得獎咖喱,真係特別香特別惹味🤓 另外,如果係Error嘅fans應該會幾鍾意嚟,因為店鋪門外痴滿晒Error嘅應援物😝

👉🏻follow埋我ig: sogoodwithfood
同你一齊搵更多好嘢食😋