2023-07-01 819 瀏覽
#搞串個pantry我哋又同大家去試好嘢啦!話說我真係好鐘意💕啲可以自己揀餸再揀麵底嘅舖頭,就好似車仔麵咁。今次去試吓一間以番茄湯底🍅、牛肉聞名嘅餐廳啦!我哋今次叫咗芝See菇牛通粉加炒滑蛋($59)🍜、GG爆脆米線($62)。一聽個名真係唔太知道究竟有啲咩餸係入面🧐。不過除咗嗌呢啲預先set好嘅餐之外,下午菜餐仲可以選擇自選嘅!😜芝See菇牛通粉加炒滑蛋入面有,芝士🧀、蘑菇、騸牯免治牛肉🐮、滑蛋。所謂嘅騸牯牛即係被閹咗嘅公牛,因為少咗雄激素,所以脂肪分佈會比較平均🤩。食落口牛味唔係好重,主要都係湯嘅味道。個炒滑蛋反而比牛肉更出色,非常creamy。通粉配埋番茄湯底、芝士咁食,就有啲似漢堡包嘅味道😕。而GG爆脆米線,入面就有雞扒、炸雞皮卷🍗。炸雞皮卷幾好食,好香口、好脆💥,但係就同碗番茄湯米線唔係咁夾啦。炸雞皮卷似係單獨一個小食咁,唔係咁啱番茄湯嘅味🙂。大家如果鐘意番茄湯、牛肉,都可以嚟試吓,餐廳仲有款犇犇有禮,入面有牛面頰肉、坑腩、崩沙腩,完全滿足鐘意食牛嘅人😍。
#搞串個pantry

2023-03-14