2024-04-16 8 瀏覽
呢晚唔想煮飯,又過開嚟深水埗,自然想喺呢度搵食啦!因為先生很喜歡夜晚可以飲啖靚湯同埋食吓家常小菜,所以最後都係嚟返呢間「雪山冰廳」。呢度環境細細但係唔算太逼,兩人或四人可選擇卡位坐。多過四人可選擇坐圓枱,悉隨尊便啦😁坐低點餐,就俾黑板上面寫住嘅是日精選吸引咗。今日有倉魚/盲槽$98+椰皇川貝燉雞腳赤肉湯。二人套餐再抵啲,每人有一盅燉湯,另外可選一款魚同埋一款四季小菜,都只不過$168, 如果揀撚手或招牌小菜,每款都係加$10咋,所以真係超級抵食!😋椰皇川貝燉雞腳赤肉湯湯清有椰香嘅味道,雞腳富含骨膠原。(雖然我見隔離枱有人不吃😅)但就咁飲啖湯,都已感受到滿滿的膠原蛋白,潤肺養顏喎😍😋川汁蝦球滑雞煲上枱嗰陣個石煲仲滋滋聲,夠曬滾熱辣🥵雞球走過油,皮脆但肉質嫰滑,而且腌得好入味,送飯一流😋😋豉汁蒸盲槽火候掌握妥當,魚肉新鮮嫩滑,好好味😋食剩條魚骨。我見每枱都幾乎點了一條魚。以呢個價錢嚟講,真係勁抵食啦👏🏻😋上湯香菇浸時蔬如果你唔講明要咩菜,店員就會自動送上雜菜,有西蘭花、菜心、白菜仔和芥蘭。啱曬鍾意食不同菜類嘅朋友仔喇!總括嚟講,呢度嘅食物款式種類相當多,有常餐,也有中式小菜菜可選擇,質素水

😋椰皇川貝燉雞腳赤肉湯

😋川汁蝦球滑雞煲

😋豉汁蒸盲槽

😋上湯香菇浸時蔬

總括嚟講,呢度嘅食物款式種類相當多,有常餐,也有中式小菜菜可選擇,質素水準不俗,而且價錢相宜,深水埗區嚟講屬於中上選擇!

2024-04-12