2020-10-14 1823 瀏覽
番茄師兄出咗名咁耐,一直都好想去幫襯吓,試吓佢個馳名番茄湯底。究竟係咪值咁多Like!!!~~~🐨今日終於有機會喇!嚟到深水埗基隆街附近,原來只係對正西九龍中心嗰條街,非常容易就搵到間鋪喇!我地特登避開午市同晚市嘅時間嚟到,因為知道呢間名店一定會有好多人排隊!所以我地好醒目地揀咗四點幾嗰陣過嚟啦!~~~🐨我地嚟到嗰陣,門口只係有兩位街坊排緊隊啫,所以鬆咗一口氣。反而隔離新開嗰間,竟然有一堆街坊喺度排隊喎!唔通香港人真係咁鍾意排隊咩?~~~🐨都係講返啲食物啦,我地冇點到推介嘅「犇犇有禮」,但係就揀咗「一貝子」同「帶子牛郎」。很有趣嘅名字!兩份都係番茄湯拉麵。~~~🐨兩碗拉麵都附上兩粒大大粒嘅帶子,果然係刺身級,絕不欺場!大花蜆同樣地大粒,入口冇沙,非常好!牛脷都煮得夠軟稔!另外,番茄湯裡面係有番茄蓉的,好有質感,而且番茄味濃,唔似一般茶記咁用茄膏開水。~~~🐨飲曬啲湯都唔會覺得好口渴,真材實料!又唔駛加一服務費!就到時間的話,會再嚟幫襯呀!加咗5蚊就有滑捋捋炒蛋Feature Wall

帶子牛郎

加咗5蚊就有滑捋捋炒蛋