2020-10-05 124 瀏覽
同日睇完套台灣戲黎到你妳再續台灣旅行既感覺你妳係一間舖頭細細既台灣店,裝修簡潔,紫色牆作為點綴,名字夠特別店員都好有禮貌,仲有小鮮肉店員tim7:30p.m.到,都唔算等太耐就有位,同埋好在有秋風既關係,等位都唔算太辛苦但去到門口攞飛既時候已經見到門口貼o左張紙寫住吐司已經賣完了係有少少失望既,因為吐司係其中一個吸引我去既原因可能係試業期間關係,應該要下午黎先會食到啦食物方面點o左夜市鹽酥拼盤 ,士林香腸烤雞鎚配乾伴麵,台灣牛肉湯麵,金鑽鳳梨綠茶,葡萄柚綠茶,仙草3號台灣牛肉湯麵個麵質係比乾伴麵個麵質好食,唔知係咪因為個乾伴麵煮得太耐,同埋乾伴麵上面既魯肉汁都唔算好入味台灣腸再加自家蒜蓉醬好好味阿,反而個雞鎚有少少乾台灣牛肉湯麵個湯比到驚喜我,佢係微辣,飲得出好入味,一啖湯再配埋酸菜同麵條,好正!!!!不過佢既牛肉係感覺好中式既牛腩,如果係再正宗DD有少少筋果隻牛肉,咁呢碗麵就PERFECT啦夜市鹽酥拼盤有花枝丸,鹽酥雞,甜不辣&四季豆,最最最好味係四季豆,我o地最快清哂係佢甜不辣炸到有D過硬,可能佢本身好薄,又炸得太耐..好難咬得開...鹽酥雞中規中矩,花枝丸炸完係偏軟果種,我幾鍾意
同日睇完套台灣戲黎到你妳再續台灣旅行既感覺
店員都好有禮貌,仲有小鮮肉店員tim

係有少少失望既,因為吐司係其中一個吸引我去既原因
可能係試業期間關係,應該要下午黎先會食到啦

台灣腸再加自家蒜蓉醬好好味阿,反而個雞鎚有少少乾

鹽酥雞中規中矩,花枝丸炸完係偏軟果種,我幾鍾意呢種口感

金鑽鳳梨綠茶&葡萄柚綠茶都ok既,但未到話好好飲,食完咁多炸o野之後再飲佢係幾解渴既

仙草3號
仙草3號入面勁豐富,而且佢無紅豆,我覺得非常好!!

鍾意食紅豆既朋友可以揀其他款,
入面既芋丸真係超級煙煙韌韌,包餡芋丸個餡係芋泥黎ga..我同朋友講笑話佢o地到底要入幾多芋泥先做到一日生意
仲有D白色一粒粒既水晶好有口感,而且佢落好多,一D都唔吝嗇!!!
仙草3號係我最滿意既甜品阿!!!可惜佢唔係好夠凍,如果成碗o野再凍D就無可挑剔啦
2020-10-03
仙草3號