2018-03-28 173 瀏覽
就近復活節,有個長假,約左幾個朋友一齊去日本旅行,一早book好晒機票同酒店,只差pan行程,打算去cafe一路嘆下午茶一路pan,朋友介紹了這間cafe我地去到cafe,見到都幾多人,可能係星期六關係,在cafe裡竟然發現一個放滿旅行的書的櫃,我即刻兩眼發光,因為我係一個好鍾意去旅行既人,可以一邊嘆下咖啡一邊扮文青,正我飲品叫左mocha,友人叫左士多啤梨特飲賣相幾靚,朋友的士多啤梨幾好,唔太甜,我的mocha朱古力唔太夠濃,我地兩個人,叫左一個手打漢堡,一個士多啤梨西多士,諗住開心share手打漢堡漢堡賣相好吸引,肉都幾厚,一口食唔曬,咬落去醬汁都差d飛出黎,店員幾細心,攞左把餐刀俾我士多啤梨西多士初頭諗住西多士搭士多啤梨,會唔會好怪,食落原來好夾,士多啤梨醬又唔會太流,加上西多少少脆脆地以前學生時期去好多cafe,成日中伏,相隔咁多年後,去返樓上cafe水準都提升好多,下次試下其他cafe睇下有無驚喜

我即刻兩眼發光

我飲品叫左mocha,友人叫左士多啤梨特飲

手打漢堡

,店員幾細心,攞左把餐刀俾我

2018-03-24