2019-02-17 76 瀏覽
去到寶琳探朋友,順便一齊出去食晚飯,係度揾緊食乜好時,見到此店門店頗多人等位,於是攞張飛,睇睇情況再回來,我哋行左附近一陣,約二十分鐘後,剛好叫到我哋坐低後,我哋決定一人叫一個定食加少少燒物定食套餐跟餐有餐前沙律,味噌湯,同甜品個沙律雖然細細碗,但一d都唔hea,入面有一塊魷魚刺身,而刺身加有沙律醬同芝士粉,配搭幾特別,而且好好味味噌湯味道濃郁,而且有大大隻蜆真係好大隻下,感覺好高級天婦羅烏冬定食-天婦羅應該是即炸,熱辣辣,好新鮮,共有四件(蝦,秋葵,南瓜,蕃薯),烏冬似是讚岐烏冬,好煙靭,而且湯底都頗濃,個人覺得配合得好好燒鯖魚飯定食-鯖魚好大條下,而且相當肥美,外皮燒到剛好焦香而不過火地雞大蔥串-初時以為是一粒雞肉加一粒大蔥嗰啲串燒,見到實物同估計完全不同,雞肉燒到外皮脆再加上大量切到細細粒嘅大蔥粒免治雞肉棒-軟身有一點彈牙,多汁大阪風免治墨魚串-成粒有d似墨魚丸,但好食好多,外皮燒到脆脆的,裏面非常彈牙,而且有大量有咬口的墨魚肉碎小粒最後係跟餐甜品:杏仁豆腐配鮮芒果醬,不會太甜,感覺很清新總結此店cp值超高,唔怪得咁多人等位,佢嘅燒物超有驚喜

坐低後,我哋決定一人叫一個定食加少少燒物

定食套餐跟餐有餐前沙律,味噌湯,同甜品

味噌湯味道濃郁,而且有大大隻蜆
真係好大隻下,感覺好高級

天婦羅烏冬定食

地雞大蔥串

免治雞肉棒-軟身有一點彈牙,多汁

免治雞肉棒

大阪風免治墨魚串

最後係跟餐甜品:杏仁豆腐配鮮芒果醬,不會太甜,感覺很清新

總結此店cp值超高,唔怪得咁多人等位,佢嘅燒物超有驚喜

2019-02-15
地雞大蔥串