繼續係深水埗同大家食好西,天氣開始涼,飲下d湯水,熱野就最好,今日就黎到蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室,試下近期好出名既肉骨茶😎❗️P.S:好多人排隊,7點後正常要一個鐘左右,如果唔想排可以考慮下6點半前到拎籌先店內環境比較懷舊,有d似以前既涼茶舖,幾有特色同符合深水埗舊區既風格😌🤩肉骨茶有好多唔同配料選擇,一字骨、皇帝骨、大骨、小骨,連豬肚、雞腳都有 (部份有限量,賣完就無,所以早黎先有得揀架😀)我地就揀左店員介紹限量既一字骨,同幾樣特色馬來西亞菜黎試下啦🤤🔸一字骨 肉骨茶 ($46)用傳統砂煲上菜,一開煲蓋就聞到一陣肉骨茶特有既味道,呢到既味會偏重藥材味多d,岩哂冬天想暖下胃😎😎配上份量十足既一字骨,賣相都唔錯,正啊!🤤❗️P.S: 蘇媽既肉骨茶係任添架😋😋,飲完叫店員加就得架啦,我諗我地飲左十碗都有😂😂再飲落去唔知會唔會比人趕走呢XDDD)🙈🍞椰香咖央多士 ($22)椰香味好重,味道都唔錯,不過斑蘭葉味如果出d 就仲好食~🔹玻璃魷魚配通菜 ($28)魷魚同通菜可能就近街市既關係,都非常新鮮爽口,不過調味比較辣~🔸招牌老鼠粉(大) ($30)唔好睇佢(大)都係30蚊好平咁,黎到份量都唔小,成

🔸一字骨 肉骨茶 ($46)
一字骨肉骨茶

肉骨菜

🍞椰香咖央多士 ($22)
椰香味好重,味道都唔錯,不過斑蘭葉味如果出d 就仲好食~
椰香咖央多士

🔹玻璃魷魚配通菜 ($28)
玻璃魷魚配通菜

🔸招牌老鼠粉(大) ($30)
唔好睇佢(大)都係30蚊好平咁,黎到份量都唔小,成煲上,非常足料,用左黑醬油去炒所以好野味,其他配料都好足👍🏻
老鼠粉

☕️馬來西亞拉茶 ($19)
茶味香濃,但係奶味比較重,不過不失😃
馬來西亞拉茶
馬來西亞拉茶

整體黎講肉骨茶同老鼠粉都好有水準,必食,其他都可以接受,價錢非常抵食,肉骨茶仲要任添,所以值得一試😚

😋味道:8/10 😍回頭指數:8/10
2018-12-05