2023-07-20 816 瀏覽
真係好伏,諗住生日食飯,朋友話社交平台見到呢間好似好正,咁就上openrice睇下啲食評同相啦~望落個個都係好評,而且影啲嘢食都幾好,咁咪book嚟試下~睇到餐牌價錢唔平,飛驒牛要成$8xx一份,朋友話生日食飯最緊要開心,唔好理價錢,但我覺得穩陣啲都係試咗普通嘢食先啦…我最鐘意飲啤酒叫個雞軟骨,點知個雞軟骨好似好多油咁,正確嚟講應該係唔夠油溫炸嗰種“立”油,呢個形容詞我都係問人,因為睇個樣似翻炸,不過冇理由會炸定係度㗎,成個場得3-4枱客人,又唔係爆場😅之後我哋就order啲肉嚟燒啦~海鮮諗住叫現成唔使辛苦自己🤣見到餐牌有兩款燒大蝦,一個係$128/隻,另一個係$158/隻,諗住賣到咁貴應該有返咁上下大細呱~點知上第一隻黃金嗰個$128/隻時,睇到我朋友想講粗口,個size係中蝦size係度扮大蝦,我都話算啦算啦~可能今日啲海鮮嚟貨唔大呢…朋友話唔大就唔好賣呢個價錢啦!好搵笨囉!過份!跟住到$158嗰隻蝦嚟到時,我朋友即時話呢隻先叫大蝦㗎嗎~不過望到個蝦頭已經黑黑哋,跟住拆開見到入面未熟晒,諗住叫佢哋拎返去再整過,之後見到啲肉係“梅”嘅,朋友話直接取消算😮‍💨真係冇下次😰