Plasi716

Plasi716

鍾意周圍食嘢😋
訊息
正顯示第 110 篇(共 38 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
JUL 23

真係好伏,諗住生日食飯,朋友話社交平台見到呢間好似好正,咁就上openrice睇下啲食評同相啦~望落個個都係好評,而且影啲嘢食都幾好,咁咪book嚟試下~ 睇到餐牌價錢唔平,飛驒牛要成$8xx一份,朋友話生日食飯最緊要開心,唔好理價錢,但我覺得穩陣啲都係試咗普通嘢食先啦…我最鐘意飲啤酒叫個雞軟骨,點知個雞軟骨好似好多油咁,正確嚟講應該係唔夠油溫炸嗰種“立”油,呢個形容詞我都係問人,因為睇個樣似翻炸,不過冇理由會炸定係度㗎,成個場得3-4枱客人,又唔係爆場😅之後我哋就order啲肉嚟燒啦~海鮮諗住叫現成唔使辛苦自...
1 推介
sapphiresmoothie
AUG 22

7月生日月份,不停咁同唔同朋友出街食飯慶祝😚😚今次揀咗呢度食,一嚟到見到個場好大,好多侍應生,服務都好好,講解詳盡👍而且呢度係冇限時任食,好難搵到一間冇限時任飲任食得嚟又咁好服務同埋環境又咁舒適,真係所謂一分錢一分貨,呢句說話真係好認同😌 呢度對我嚟講真係冇乜可以投訴🤭任飲係可以飲埋酒,仲要係啤酒,白酒嗰啲都可以任飲👍👍真係超級鐘意,食物種類雖然冇出邊嗰啲地方咁多,但都已經好夠食,最緊要係有質素😌由於掛住傾計,所以都冇乜點影相🤣我會再幫襯㗎😁
沙拉蝦
豬頸肉
生菜包
生菜包
AUG 22

生日月份,朋友請食飯,揀咗好多間泰菜,終於搵到一間可以好舒服咁慢慢食慢慢傾嘅地方,啲嘢食又唔貴,而且質素都好好,又大碟,真係好抵食😋成餐飯都好滿意like係個軟殼蟹爭少少,有啲腥腥哋嘅味道,可能係我哋兩個口味有問題,食唔慣呢款軟殼蟹,所以都冇叫人換,唯有將佢拎嚟點豬頸肉個醬汁,等容易啲入口🤣另外就係冷氣超級大😂大到著埋外套都頂唔順🥶可能咁啱嗰個位係出風位,又費時麻煩人調位😁,下次會再去食,試其他嘢
JUL 21

食生日飯揀咗呢間,台式火鍋我最愛,因為有鴨血,仲係無限添加~聽到都好開心mad 訂咗枱,入座前告知係兩小時,都可以,平時兩個鐘乜都食得晒~我哋叫咗鴛鴦鍋,一個係菇,一個係台式麻辣,個鍋嚟到見到有鴨血,已經好心急要食,等到湯滾就食,一食落口已經覺得貨不對辨,都唔係食開嘅正宗台灣鴨血,而且仲要有啲酥味,我最怕就係好似羊肉嗰啲酥味,真係食咗入口都吐返出嚟,簡直就係失望到極,另外就係朋友生日,帶咗蛋糕嚟,正常都會問係咪係度食,同講返幾錢切餅費,我哋帶得嚟都預咗俾,不過佢哋好似同事間冇溝通咁,亦都冇問客人會唔...
3 推介
prisman
chennnnnnn9
ayiwong
這篇是 [非食評]
風味燒豬頸肉
豬肉碎生菜包
JUL 21

生日飯朋友揀咗呢度食,環境望落去都幾好,不過可能坐位有限,所以2人都係單丁一張枱仔,望到隔離左右大家都係迫住嚟坐,直頭係手踭掂到手踭sick明白嘅~租金貴,地方細,所以大家將就下😅 食物整體嚟講都幾好,上菜都快,我哋落order時都就住張枱size嚟order,只係暫時order 4款嘢,但張枱已經係放唔到,啲碟係已經出晒界,頂到個人咁滯~同埋職員見到枱面唔夠位放,都唔想方法諗下點位擺放好,係等我哋去幫佢去騰空啲位置出嚟俾佢放,最後有啲叫佢換隻細碟放,先放得齊4款食物🙄食完4樣先再加多兩款菜~
這篇是 [非食評]
燒鰻魚
MAY 21

由於疫情關係已經好耐都冇同朋友出去食飯啦~我哋冇訂位,6點半左右walk in上去睇下有冇位,好彩有位,以前記得有拖羅食,後期冇咗,有點兒失望,到最近去食,連燒黃花魚都冇埋sick,雖然款式仲算多,但想食嘅嘢就慢慢減走晒,得返普通款式食物,有啲熱食仲偏咸咗啲,真係食一啖已經唔想食upset,一係就唔夠熱,我都唔想浪費食物~希望下次如果有機會再幫襯時,食物會有所改善
花膠扒鮮南非鮑魚
冰鎮咕嚕骨
2020-01-08
團年飯
JAN 20

最近返工比較忙所以好耐都冇嚟食過啦😔~都好掛住呢度嘅食物😋今年同屋企人提早食圍年飯,所以就揀返呢間食,好耐冇食過呢度嘅美食,所以訂位時特別問職員最近有冇新菜式或者需要預訂嘅餸,我話我哋係食圍年飯,佢哋問返大廚,大廚就推介我哋食幾樣特別啲嘅菜式~咁我哋都覺得可以試下,出邊都未必食到同埋價錢又抵食😎 家姐話想飲白肺湯,因為屋企好難可以煲到,同埋呢度最近啲客人都好鐘意訂白肺湯飲,呢排興😄原先決定要白肺湯,但臨食前兩日話最近武漢肺炎話都係唔好飲白肺湯😥唯有打去改,咁大廚就推介另一個花膠牛奶燉竹...
AUG 19

每個月都要上openrice搵食幾次,見到啲相影出嚟個環境好似幾好,座位又闊落而且仲有嘢玩,所以決定試呢間~😋😋 一嚟到見到個場都好大,環境都真係幾好,餐牌又有小食,炸物,啤酒呢啲最啱我食🤭🤭聚會傾計簡直一流lol 至於嘢食方面就同大部分西餐差唔多,味道都可以,係個雞翼略為多醬汁咗,起初以為係俾錯水牛城雞翼,點知佢話呢個唔辣嘅都係咁嘅樣🤣🤣如果可以冇醬汁淨係普通炸雞翼可能會更好食tonguetongue今次又係眼闊肚窄,叫太多食唔晒😅
AUG 19

今年生日嚟咗呢間試,搵咗好多間,最後決定揀呢度嘅原因係因為有飲品任飲😂諗住食物就間間都差唔多,而且口味都好個人嘅🤭 不過明明個場咁大,又唔係好滿座,仲有好多吉枱,但就偏偏安排到坐最入😓仲諗住訂咗位會安排好啲嘢位置,點知被安排到最入,次次行出去拎嘢食都覺得好遙遠🙄 嘢食方面望到好似好多款式,但味道方面本人覺得可以稍微改善下,另外每枱每人送龍蝦一隻,啲龍蝦夠晒大隻同多肉,係最好味嘅🤭甜品方面就咁睇好似好多款,但其實俾我感覺係相同款式唔同味道🤣所以對於鍾意食甜品嘅我嚟講就選擇少~
2019-06-28
是次消費
每人約$700 (晚餐)
AUG 19

每月飯局,今次6月揀咗呢間試,由於太忙所以而家先得閒寫返食評🤭~知道呢間夜晚有放題食,於是打去問詳情,大約記得價錢連加一就約接近$400,但只包1杯飲品同埋得兩個鐘時間,感覺上唔抵食,於是我哋就決定散叫,因為都係想聚下舊飲下🍺🍺傾下計,所以我哋都係叫咗兩款小食同2款串燒先,之後先再order個刺身再加多個嘢食,同叫咗4~5杯🍺,個刺身拼盤大約5款左右,每款2~3塊,老實講嘢食唔算特別出色同好食,收費真係比較貴~不過勝在服務好,有位女侍應生服務態度very good~😊
Top