餐廳: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-05-26 101 瀏覽
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》又到左食燒肉既日子🤓如果有人要我推薦一間日式燒肉店比佢,呢間一定會係我其一選擇🤓價錢適宜但係又食到高質和牛,平均百零蚊就可以叫到一份日本和牛🥰除咗牛肉之外,海鮮都係人氣嘅菜式😋今次我就去左銅鑼灣既分店,兩個人一共叫咗五款食物😉預既份量剛剛好,人均五百蚊唔洗😋絕對係食日本靚牛嘅高質燒肉店💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128食燒肉又點可以唔食牛舌呢?今次牛舌揀咗較嫩既部份,上牛舌☺️雖然唔算厚切,但係牛肉嘅味道好出又唔會臊,輕輕燒10秒已經夠啦,一客有五件😎個人覺得鹽味最好食💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148落咗燒汁嘅黑毛和牛腹柳小排燒起上嚟有燒汁嘅味道,好香😋同樣唔使燒好耐,一邊微微焦香,再將另一邊輕輕燒多五秒左右就食得,油脂豐富十分香口,肉質比較嫩滑,有入口即溶嘅感覺💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198第一次試呢一款肉,一試就愛上啦🥰一條原壺上,可以剪到七至八件出嚟,油脂同樣十分豐富😘上面落咗啲甜甜地嘅醬汁,好入味同埋好Juicy👍🏻👍🏻兩個人分剛剛好,可以話係當晚嘅MVP💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落
《YAKINIKU KAKURA - 銅鑼灣》

💁🏻‍♀️塩味上牛舌 $128

💁🏻‍♀️黑毛和牛腹柳小排 $148

💁🏻‍♀️黑毛和牛上肋骨中肉 $198

💁🏻‍♀️黑毛和牛内橫膈膜 $188

呢一款牛肉肉味比較濃郁,入口都唔會有渣,食落好香軟而且有重肉汁👍🏻每次都必叫

💁🏻‍♀️大判燒!黑毛和牛西冷 $178

同樣係每次嚟到呢間餐廳都會食嘅一道菜式,原片黑毛和牛西冷大大片,放上燒烤爐上面每邊燒5秒就食得,會附送埋一個溫泉蛋,用嚟點牛肉就最好不過😻入口即溶但係又食到牛肉嘅油香味👍🏻不過要注意嘅係燒嘅時候會比較搶火,唔可以燒咁耐,如果唔係就會Overcooked啦🥰如果嚟食燒肉,記住要叫嚟試吓,以同款肉質嘅西冷和牛嚟講,呢度個價錢算係比較平💪🏻必食
2024-05-22
1. 黑毛和牛腹前小排 $248黑毛和牛腹前小排油花好靚,油脂分布非常豐富,一咬就開,入口即化,食落多汁又有牛味。肉質嫩口而肉汁豐富,燒肉汁味道到位。🌟 評分: 8/102. 黑毛豚脛肉 $88有6片䐁脛肉為一碟,上面加上少少黑椒調味,食落冇豬騷味,肉質爽而不膩,有豬既油香。🌟 評分: 7/103. 黑毛和牛上肋骨中肉 $198牛上肋骨中肉 腌得好夠味,醬汁帶少少甜味,加上少少葱花中和返,牛味非常之濃,肉質鮮嫩好淋身,比其他燒肉店既牛肋條更高質素,暫時食過最好食之一,一咬爆曬啲肉汁,必叫之一。🌟 評分: 9/104. 大判燒!黑毛和牛西冷 $178必叫名物!黑毛和牛西冷有好靚既雪花紋,上面加咗啲醬汁甜甜地,中和和牛既油膩感,接近入口即溶既油脂感,牛味亦都夠重,醬汁吊起左牛既香味,食既時候要點埋溫泉蛋食,有啲似壽喜燒。🌟 評分: 9/105. 黑毛和牛腹柳小排 $148腹柳小排油花分佈均勻,雪花紋分佈好平均,表面加上一浸醬汁去燒,肉質軟嫩細膩,油脂香四溢。🌟 評分: 8/106. KAKURA牛肉飯 $98牛肉燒到好香,牛肉唔鞋唔乾,蘸上惹味醬汁燒製,味道濃郁。牛肉飯係用日本珍珠米,粒粒

1. 黑毛和牛腹前小排 $248

🌟 評分: 9/10

5. 黑毛和牛腹柳小排 $148
🌟 評分: 8/10

6. KAKURA牛肉飯 $98
牛肉燒到好香,牛肉唔鞋唔乾,蘸上惹味醬汁燒製,味道濃郁。牛肉飯係用日本珍珠米,粒粒都好有咬口。啲醬汁同溫泉既蛋汁渗到飯裡,輕輕攪拌,讓人胃口大開。
🌟 評分: 7.5/10

7. 甜品 (贈送)
每位食客都會送上甜品一客,有杏仁豆腐配朱古力雪米糍/泡芙;杏仁豆腐好滑,甜度啱啱好,好香濃杏仁味;朱古力雪米糍既皮好煙韌,而且好薄,入面係好香濃既朱古力雪糕。
🌟 評分: 7.5/10

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

📍YAKINIKU KAKURA (Tower 535) (銅鑼灣)
  • 黑毛和牛腹柳小排
  • 黑毛和牛上肋骨中肉
  • 黑毛和牛腹前小排
2024-04-03 772 瀏覽
放長假之前個晚同朋友黎到銅鑼灣食呢間日式烤肉餐廳Yakiniku Kakura, 有各種各樣嘅肉類比你揀。首先要講嘅就係佢嘅黑毛和牛西冷,重牛味而入口即溶,大推勁滿足!另外佢地既腹柳小排同埋嫩肩里肉都係油脂分布平均,入口即溶,一碟有5-6塊,正到呢!啲牛肉烤得岩岩好,配上啲特製醬汁,真係令人食得到停唔到口,而且佢餐廳嘅服務都好貼心,會教你點燒最好食!另外,佢嘅黑毛豚頸肉都係不得了,入口鮮嫩又係另一款必食高質之選擇,配上啲醬料,味道更加豐富呀除咗肉類,佢餐廳嘅雜菇都好值得一試!新鮮嘅雜菇烤好之後,保留咗啲鮮甜嘅口感,加上牛油好香,真係好開胃好好食!如果你鐘意d 有飯落肚既話,佢嘅牛肉飯同埋泡菜鍋飯一定係你嘅首選!牛肉飯上面堆滿咗大塊嘅烤牛肉加上啲醬汁,一流呀!而泡菜鍋飯則是一碗香噴噴嘅米飯,配上酸辣可口嘅泡菜,好有韓國既味道呀我地仲叫左佢韓式冷麵,清涼爽口唔會食到好滯呀食左咁多肉,呢個係一個好適合夏天食嘅菜式最尾每人仲送一客甜品,有糯米糍同埋杞子杏仁豆腐,食完真係好滿足既感覺,下次會再encore!!

• 石燒肉泡菜鍋飯
2024-02-22 1223 瀏覽
今日幫FD慶祝生日,特登book咗哩間和牛烤肉。晚市唔止可以散叫,仲有set可以提供。青森蘋果乳酸蘇打,入口乳酸味好重,帶出淡淡蘋果香味,好清爽。泡菜三點盛,有青瓜,泡白菜同蘿蔔。其中青瓜最惹味,食落香甜又好脆口。火炙黑毛和牛壽司,和牛同壽司飯會分開上。侍應等我們影完相,落場幫我地燒,仲會好貼心啲問熟度,我地揀咗熟少少。和牛真係入口即化,搭配埋下麵醋飯,食落唔會好滯,如果搭配埋wasabi同豉油會更加好TIM!大判燒!黑毛和牛西冷,成件和牛同A4紙差唔多大,仲要好厚切。侍應都會幫手燒埋,火候掌握得好好。搭配埋溫泉蛋一齊食用,嫩滑得來,滿滿牛脂香味。黑毛和牛特上嫩肩胛肉,牛肉雪花好靚,用大火逼出油脂,食落少少焦香。不愧係高質和牛,燒過少少都唔會韌。華味鳥雞肝,季節新品,雞肝處理得好乾淨,用咗少少鹽同胡椒調味。雞肝食落好粉嫩,鐘意食雞肝嘅一定唔好錯過。蔥鹽味牛舌,大蔥絲會分開上,仲比埋檸檬。牛舌好厚切,品質唔錯,微微燒已經可以食,食落彈牙爽口。牛腸,又係我同FD最愛。牛腸連埋內部脂肪,放落大火快燒,牛腸皮脆口,脂肪油香四溢,好食。宮崎黑毛豚香腸,香腸品質好高,食落肉味好香帶點煙熏味,唔會覺

宮崎黑毛豚香腸,香腸品質好高,食落肉味好香帶點煙熏味,唔會覺得澱粉味重,可以點埋蛋黃醬一齊食

冷面(小),最後點都要叫份主食食下。冷麵湯底酸甜清爽,搭配埋大量配菜,仲有半個溫泉蛋TIM。食肉食到好滯,啱啱好食份冷面清爽下

杏仁豆腐&糯米糍,最後會送埋甜品,杏仁豆腐爽滑香甜,糯米糍軟糯,都好好味

2024-02-21
  • 蔥鹽味牛舌
  • 黑毛和牛特上嫩肩胛肉
  • 牛腸
自己已經係第三次黎食呢間燒肉✌️😋✌️ 如果要港島揀一間日式燒肉,咁我一定會推薦呢間🌟 日本過江龍「佐賀人氣燒肉店」,D牛全部都係由日本直運九州產的A5黑毛和牛,勁高質!( ˶ˊᵕˋ)੭♡ 每一啖都好juicy好香!重點係環境座位闊落,坐得舒服!可以慢慢嘆~🎉 最後仲有甜品送添!有雲尼拿糯米糍同埋杏仁豆腐duang duang~😍·🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178 一片試試佢呢款主推!超大片黑毛和牛🥩 大大塊,油花好靚,肉質望落就好新鮮!燒完配埋溫泉蛋!好似sukiyaki咁,好香好滑😭 呢款雖然望落油花多,但仍然有咬口感,唔會太油😊 BTW 放心,會有店員幫手燒架,費事浪費左呢塊肉✌️ ·🌟黑毛和牛腹前小排 $248 大推~ 入口即溶一定係揀呢款🥺 油脂感大爆發!!一啖和牛一啖白飯超正啊😭 不過呢款如果食太多會覺得膩,一碟就岩岩好啦 ⸜(*ˊᗜˋ*)⸝ ·🌟黑毛和牛內橫隔膜 $188油脂+有咬口感就揀呢款!呢個部位岩岩好,而且牛味好濃好香 ฅ՞•ﻌ•՞ฅ·🤍黑毛和牛腹柳小排 $148如果唔想食油脂太豐富既,建議揀呢款!厚身得黎,啖啖肉!而且都係好多肉汁~唔係入口即溶個種~(不過自己鍾意食

🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178 一片

🌟黑毛和牛腹前小排 $248
🌟黑毛和牛內橫隔膜 $188

🤍黑毛和牛腹柳小排 $148
如果唔想食油脂太豐富既,建議揀呢款!厚身得黎,啖啖肉!而且都係好多肉汁~唔係入口即溶個種~(不過自己鍾意食d偏油香味重d既燒肉🔥)

🤍黑毛和牛刺身盛海膽 $98 一件
唔太推介呢款😭 最近好想食海膽,之前係日本食過幾次海膽和牛特別好食👅,見到呢間有所以叫黎試下~ 我覺得海膽係鮮甜既👍 不過和牛刺身好似冰得太凍,有d硬身,食落無乜特別🥺 如果俾我揀我可能覺得炙燒個種 然後包海膽會好食得多~

🌟海老 🦐 $88 四隻
每次黎必點👑 我本身好鍾意食🦐 呢度d蝦我超鍾意,超大隻又新鮮、裡面肉質好厚實!無經過調味,加少少鹽同胡椒,好鮮甜😚👍👍👍

🌟黑毛豬頸肉 $88
豬頸肉也是燒肉必備😋 外脆內嫩,特別爽口,配飯也是一流😺
🌟蔥鹽味牛舌 👅 $98
每次黎必點👑 同我係大阪食yakinikuen味道差唔多😋 不過就唔係厚身牛舌!但一樣出色,薄身牛舌,爽口d~蔥鹽味夠香👍

🌟牛腸 $58
牛腸迷的愛✌️ 唔會腥~燒到焦香焦香,爽口彈牙!牛腸油脂+白飯簡直世一😭 (所以每次食完好西都要做運動~因為好多美食等緊我😭)
🌟白飯(細) 🍚 $20 , 紫菜飯 🍚 $38
燒肉必備!!要叫!!!

人均:$600+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑🍑
📍Yakiniku Kakura (銅鑼灣)
🚇 港鐵銅鑼灣站 D4 出口, 步行約3分鐘
  • 特上牛胸腹肉
  • 黑毛豚脛肉
  • 海老
1天前 0 瀏覽
專程嚟銅鑼灣食日本過江龍佐賀人氣燒肉店環境舒適座位寬闊A4黑毛和牛水準極高,除了和牛還有豬牛雞海鮮, Omakase Course $498/位 Omakase 沙律爽口沙律菜加入日本醋汁,泡菜 3點是:泡菜/醃制青瓜/泡菜味道白蘿蔔 鹽味上牛舌薄身:薄片燒到 微微外脆,口感好爽,牛味濃 蔥鹽味若雞肉雞比和雞胸燒到外層有小小焦香,肉質嫩滑 海老蝦大大隻鮮甜爽口, 主角 “A4 黑毛和牛大判燒” 超大件薄片好靚雪花紋,放落網上燒聽到吱吱聲,快快手燒 2 面放入溫泉蛋,入口即溶有牛油香味,好滿足👍 黑毛和牛特選2款不同部位和牛,肉質嫩滑油味香濃 冷面天氣熱加燒肉,有碗爽口彈牙冷麵,又幾配合. 甜品:杏仁奶凍香滑唔會太甜雲呢拿雪米糍
專程嚟銅鑼灣食
日本過江龍
佐賀人氣燒肉店
環境舒適座位寬闊
A4黑毛和牛水準極高,
除了和牛還有豬牛雞海鮮,

Omakase Course $498/位

Omakase 沙律
爽口沙律菜加入日本醋汁,
泡菜 3點是:
泡菜/醃制青瓜/泡菜味道白蘿蔔

鹽味上牛舌薄身:
薄片燒到 微微外脆,口感好爽,牛味濃

蔥鹽味若雞肉
雞比和雞胸燒到外層有小小焦香,肉質嫩滑

海老蝦
大大隻鮮甜爽口,

主角 “A4 黑毛和牛大判燒”
超大件薄片好靚雪花紋,
放落網上燒聽到吱吱聲,
快快手燒 2 面放入溫泉蛋,
入口即溶有牛油香味,
好滿足👍

黑毛和牛特選
2款不同部位和牛,
肉質嫩滑油味香濃

冷面
天氣熱加燒肉,有碗爽口彈牙冷麵,又幾配合.

甜品
杏仁奶凍香滑唔會太甜
雲呢拿雪米糍

銅鑼灣燒日式燒肉,超滿意美食😋🤩必食🩷大判燒!黑毛和牛西冷 $178和牛西冷大大塊,卷埋一舊沾上蛋漿,牛香味好濃郁,口感超級軟腍,一啖一啖咁食,幸福感爆棚❤️黑毛和牛腹柳小排 $148黑毛和牛真係無敵,入口牛香味出,肉質都好軟腍juicy😋,油香滿滿壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138大大塊咁,口感好飽滿,肉味香濃有咬口,啖啖肉咁,食肉獸最愛😍腹前小排 $118專登叫黎同黑毛和牛食下有咩分別,估唔到都咁出色,牛香都好夠海老🦐 $88海老好有驚喜,一燒就勁香,好想快啲食日本蠔🦪$38都夠厚肉大隻👍🏻黑毛豚無骨小排 $88一層肥一層瘦咁,口感好好,原來豬都可以咁好食🤤主食就簡左 辣牛肉麵 $82牛肉都蒜香味濃郁,湯頭辣辣地咁,好惹味,麵質煙韌又Q彈,口感好好,牛肉份量都幾多三得利優質麥芽啤酒(350ml生啤) $48零系可口可樂 $25
銅鑼灣燒日式燒肉,超滿意美食😋🤩

必食🩷大判燒!黑毛和牛西冷 $178

黑毛和牛腹柳小排 $148

壺漬KAKURA牛胸腹肉 $138

腹前小排 $118
專登叫黎同黑毛和牛食下有咩分別,估唔到都咁出色,牛香都好夠

海老🦐 $88
海老好有驚喜,一燒就勁香,好想快啲食

日本蠔🦪$38
都夠厚肉大隻👍🏻

黑毛豚無骨小排 $88
一層肥一層瘦咁,口感好好,原來豬都可以咁好食🤤

主食就簡左 辣牛肉麵 $82

三得利優質麥芽啤酒(350ml生啤) $48
零系可口可樂 $25

▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)👉🏻和牛顏色粉嫩,雪花紋分佈平均,質感軟嫩有咬口,而且入口即融🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98)👉🏻 黑毛和牛薄薄一片,油脂都幾豐富,燒到5成熟之後,口感非常柔軟,再配埋同海膽同壽司飯,成件事好吸引!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)👉🏻和牛超級大塊,油脂感十足!同樣燒到5 成熟,肉質嫩滑入口即融,牛味香濃,最正係配埋日本生蛋一齊食,令口感更加滑溜🤭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 塩味牛舌👅($88)👉🏻牛舌口感爽彈,塩味咸度啱啱好⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 牛腸($58)👉🏻牛腸好嫩滑,最鍾意燒到徵徵燶,食落外層焦脆,咬落煙煙韌韌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️佐賀紫菜飯($48)👉🏻唔單只滿滿菜飯,仲有埋溫泉蛋,好惹味!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 甜品👉🏻杏仁豆腐布甸綿密順滑,仲有日式泡芙外酥內軟⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:9/10.平圴消費:~$550
▫️ 黑毛和牛腹前小排($248)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 火炙黑毛和牛壽司盛海膽($98)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️大判燒!黑毛和牛西冷($178@)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 塩味牛舌👅($88)
👉🏻牛舌口感爽彈,塩味咸度啱啱好

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 牛腸($58)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️佐賀紫菜飯($48)
👉🏻唔單只滿滿菜飯,仲有埋溫泉蛋,好惹味!

▫️ 甜品
👉🏻杏仁豆腐布甸綿密順滑,仲有日式泡芙外酥內軟

⭐️⭐️⭐️⭐️

——————
評分:9/10
平圴消費:~$550

4天前 0 瀏覽
之前响呢度食過🙃午市套餐, 覺得佢食材質高, 性價比優😋, 原來佢晚市有燒肉Omakasan, 可以一口價試到精選食材, 所以同燒肉控👀嚟試下。個餐嘅配搭都幾全面✨, 有唔同部位嘅肉,仲有蔬菜、海鮮、冷麵同甜品🍝, 食材新鮮, 係由日本🇯🇵唔同地方嘅名物組成。🍭大判燒 /黑毛和牛西冷外型有氣勢, 有完美嘅降霜,只係簡單咁燒幾下💥, 巳經香濃四溢, 口感細嫩多汁😋, 無得輸。🍭蝦🦐, 牛舌👅, 若鷄肉🐓雖然個餐主角係牛🐂, 但隻蝦🦐好大隻, 肉質緊緻Q彈, 同嫩滑嘅雞肉🐓拍檔去搶牛嘅風頭, 完勝!🍭韓式泡菜,冷麵, 沙律沙律裏有細細魚干提鮮, 而爽脆嘅泡菜同冷麵, 係最好嘅間場小菜。🍭杏仁豆腐🍝甜品係今餐嘅驚喜✨, 杏仁豆腐口感綿潤,味道清甜, 令今餐有一個好原美嘅句號🥳。

🍭大判燒 /黑毛和牛西冷

🍭蝦🦐, 牛舌👅, 若鷄肉🐓

🍭韓式泡菜,冷麵, 沙律

🍭杏仁豆腐🍝

2024-05-17
  • 沙律
  • 黑毛豚脛肉
  • 杏仁豆腐
  • 辣冷麵
  • 黑毛豚無骨小排
2024-05-27 0 瀏覽
銅鑼灣超抵食嘅日式燒肉,同去日本食嘅質素一模一樣,價錢仲唔貴,超級推介大家去試吓!大判燒!黑毛和牛西冷 $178係油脂好豐富嘅薄切和牛西冷,輕輕每邊燒幾秒,再點埋蛋黃一齊食,入口即溶😍蔥塩味牛舌 $98次次食燒肉,我都要叫牛舌,食落Q彈,又有蔥香味。黑毛豚脛肉 $88黑毛豬食落真係唔錯,油脂分布平均。宮崎黑毛豚香腸 $68好食,皮脆肉有質感。若鷄雞脛柳 $80雖然係雞柳,但肉質一啲都唔嚡,雞有雞味。海鮮拼盤 $178海鮮拼盤超抵食,一定要叫!尤其是大蝦好好食,充滿蝦嘅鮮味🦐日本蠔 $38味鮮可口。KAKURA沙律 $78沙律有好多配料,有吞拿魚同泡菜,食落清爽適合解膩。冷麺(大)二人前 $72係韓式冷麵,之前去日本食燒肉,已經發覺日本人好鍾意燒肉配韓國冷麵,真係幾夾。食燒肉配啤酒同梅酒真係一絕,最後仲有甜品食,個杏仁豆腐布甸好好味呀☺️

大判燒!黑毛和牛西冷 $178

蔥塩味牛舌 $98
次次食燒肉,我都要叫牛舌,食落Q彈,又有蔥香味。

黑毛豚脛肉 $88
黑毛豬食落真係唔錯,油脂分布平均。

宮崎黑毛豚香腸 $68
好食,皮脆肉有質感。

若鷄雞脛柳 $80
雖然係雞柳,但肉質一啲都唔嚡,雞有雞味。

海鮮拼盤 $178
海鮮拼盤超抵食,一定要叫!尤其是大蝦好好食,充滿蝦嘅鮮味🦐

日本蠔 $38
味鮮可口。

KAKURA沙律 $78
沙律有好多配料,有吞拿魚同泡菜,食落清爽適合解膩。

冷麺(大)二人前 $72

2024-05-25 0 瀏覽
Yakiniku Kakura 地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖以食日本和牛打響了名堂的燒肉店,大判燒-黑毛和牛西冷$178,牛味好重呀,本身可要鹽同黑椒調味,食過難忘。燒完肉片要點蛋汁吃,色香味俱全。$178 海鮮盛合 立貝 ,海老,烏賊 生蠔,二人分享剛剛好,蝦多肉大隻最愛。$58 caesar salad 仲有隻溫泉蛋$78 日本產雞肉,雞腿肉夠滑,蘸桌上醬汁更惹味$88 豬就叫了碟黑先豚脛肉 及黑先豚無骨小排,脂肪是燒肉是必要,位置多脂肪油花香噴噴$38 小冷麵好彈牙的麵份,是韓式冷麵店家仲送了甜點比我地食呀 lucky
Yakiniku Kakura
以食日本和牛打響了名堂的燒肉店,

$58 caesar salad 仲有隻溫泉蛋

$78 日本產雞肉,雞腿肉夠滑,蘸桌上醬汁更惹味

$38 小冷麵好彈牙的麵份,是韓式冷麵

店家仲送了甜點比我地食呀 lucky
2024-05-24 0 瀏覽
契媽🧒一向鐘意食燒肉, 而且比較喜歡日式嘅, 因為日式燒肉無用太多腌醬🧉, 最能食出原味🥳,所以會揀啲有品質嘅餐廳。契媽話見到Open Rice 嘅食評介紹呢間燒肉店, 覺得幾好,所以就嚟食下。🍭大判燒 (黑毛和牛🐂西冷)肉質鮮紅,好似大理石嘅油花細緻均勻,最利害💥係入口即溶嘅感覺, 大驚喜✨❤️。🍭活鰻魚🪱海鮮拼盤 (蝦🦐, 鰻魚,尤魚)食評講得無錯🫡, 呢個拼盤超好食同CP值高。 將鰻魚汁豪邁地沾响鰻魚🪱, 燒熟後嘅魚肉細嫩油潤,大大隻蝦同尤魚新鮮質高, 肉質緊緻鮮甜, 大推👍。🍭牛舌, 黑毛豚肉, 若雞雞腿, 鹿兒島和牛他他🐂食燒肉緊係要叫牛舌嫁😂, 最鐘意食啖啖肉嘅牛上舌👅, 軟潤爽滑, 再來鷄腿、豚肉同牛肉他他, 因食材新鮮,所以可以分辨出各種食材口感, 大滿足🥳🤩。🧒契媽食得好開心,十分讚賞能响銅鑼灣食到CP值極高嘅燒肉, 話下次帶朋友🧑‍🤝‍🧑👭👬再來大食一餐。

🍭大判燒 (黑毛和牛🐂西冷)

🍭活鰻魚🪱海鮮拼盤 (蝦🦐, 鰻魚,尤魚)

🍭牛舌, 黑毛豚肉, 若雞雞腿, 鹿兒島和牛他他🐂

2024-05-14
  • 黑毛和牛上嫩肩里肉
  • 黑毛和牛腹前小排
  • 黑毛和牛腹柳小排
  • 杏仁豆腐
  • 鹿兒島黑毛和牛西冷
  • 若雞雞腿
2024-05-23 0 瀏覽
值得回訪の日本九州佐賀和牛燒肉店Japanese style yakiniku place serving Japanese wagyu! Decent and spacious seating table. 裝潢有高端燒肉店嘅感覺,座位舒適闊落。肉類有唔同部位嘅單點豬牛雞選擇,亦有和牛套餐。必點香港期間限定 • 黑毛和牛大判燒超大片薄切黑毛和牛西冷位置 ,雪花紋理好靚。輕輕每邊一燒至半熟,再沾上溫泉蛋漿,大大啖入口,肉質嫩滑,肉味香濃,油脂豐富🤤 一個人獨食嘅話,突然間感覺到有點兒奢華嘅享受。每位入座均免費附送是日甜品 (當日係迷你泡芙及杏仁豆腐布甸)🍮
值得回訪の日本九州佐賀和牛燒肉店

必點香港期間限定 • 黑毛和牛大判燒

2024-05-16
2024-05-22 0 瀏覽
全港暫時最喜歡的日式和牛燒肉店🐮二訪這間日式和牛燒肉店,食物水準一如既往高質,今次選擇了兩個omakase course $498/位,因為懶得去想吃什麼。Omakase course包括1️⃣omakase 沙律、泡菜三點盛2️⃣塩味上牛舌、 蔥鹽味若雞精選二種、海老3️⃣大判燒黑毛和牛西冷4️⃣黑毛和牛腹柳小排 5️⃣和牛赤身6️⃣野菜7️⃣KAKURA冷麵8️⃣甜品🔹OMAKASE沙律,放了少許沙律醋及鰹魚片,簡單清爽🔹泡菜三點盛,包括泡菜、醃青瓜及醃蘿蔔,微辣解膩🔹塩味上牛舌薄身,口感好爽,而且有咬口,帶牛肉香,有少少鹹🔹蔥鹽味若雞肉質不柴🔹海老很大隻,有蝦膏很香🔹必食!大判燒黑毛和牛西冷油脂分佈平均,帶油脂香及香濃的燒肉味,肉質很嫩,沾上溫泉蛋一起吃更加滑溜🔹黑毛和牛腹柳小排,油脂感最重,肉質超腍,入口即化🔹和牛赤身,肉質軟腍,有點像似肉片,帶油脂香,油脂感比大判燒重🔹冷麵挺韓式,清涼解膩🔹甜品杏仁奶凍的杏仁味香濃,奶凍細滑,泡芙就比較硬和凍,像在吃雪糕整體而言,和牛燒肉品質高,套餐性價比不錯,必定會回頭再吃。📍 YAKINIKU KAKURA (Tower 535) @yakinikukakurahk銅鑼
全港暫時最喜歡的日式和牛燒肉店🐮

5️⃣和牛赤身
6️⃣野菜

7️⃣KAKURA冷麵

8️⃣甜品

🔹OMAKASE沙律,放了少許沙律醋及鰹魚片,簡單清爽
🔹泡菜三點盛,包括泡菜、醃青瓜及醃蘿蔔,微辣解膩
🔹塩味上牛舌薄身,口感好爽,而且有咬口,帶牛肉香,有少少鹹
🔹蔥鹽味若雞肉質不柴
🔹海老很大隻,有蝦膏很香
🔹黑毛和牛腹柳小排,油脂感最重,肉質超腍,入口即化
🔹冷麵挺韓式,清涼解膩

整體而言,和牛燒肉品質高,套餐性價比不錯,必定會回頭再吃。

東北企鵝熊貓鵝到九州佐賀人氣燒肉店喜歡吃燒肉的東北企鵝仔,今晚帶同可愛的熊貓鵝去銅鑼灣,試一間來自九州佐賀的人氣燒肉店,平日晚上都有7-8成滿,實在受歡迎~A5黑毛和牛是此店的主打,座位闊落環境舒適,適合企鵝朋友們聚會~燒肉汁盛大判焼!黑毛和牛西冷(配日本蛋)首選之牛大判焼!如果叫套餐更加有2大塊!店員會主動幫我們燒,當然選擇5成熟,然後沾上蛋汁自行切成小片,100分的黑毛和牛西冷~黑毛和牛腹柳小排&黑毛豚肉無骨小排一樣是牛,一樣是豬,但兩樣的名稱好似,味道都同樣都好出色,入口即融的牛小排,價錢稍高但值得~反而豚肉無骨小排有驚喜,下次會再叫~鹽味牛舌鹽份剛好,牛舌的味道適中~壺漬牛胸腹肉牛味最濃郁的部位,價錢又便宜,最建議推介的牛部位~冷麵(大)一人一碗,燒肉期間可以解熱,好韓式風味~甜品:杏仁奶凍同雪米糍清新去口腔油膩感之選~附送的~飲品:三得利啤酒及檸檬威士忌梳打YAKINIKU KAKURA (Tower 535)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖#佐賀 #日式燒肉 #YAKINIKU #KAKURA #銅鑼灣 #Tower535 #冷麵 #牛胸腹肉
東北企鵝熊貓鵝到九州佐賀人氣燒肉店

燒肉汁盛大判焼!黑毛和牛西冷(配日本蛋)

黑毛和牛腹柳小排&黑毛豚肉無骨小排

鹽味牛舌
鹽份剛好,牛舌的味道適中~

壺漬牛胸腹肉
牛味最濃郁的部位,價錢又便宜,最建議推介的牛部位~

冷麵(大)
一人一碗,燒肉期間可以解熱,好韓式風味~

甜品:杏仁奶凍同雪米糍
清新去口腔油膩感之選~附送的~

飲品:三得利啤酒及檸檬威士忌梳打

YAKINIKU KAKURA (Tower 535)

#佐賀 #日式燒肉 #YAKINIKU #KAKURA #銅鑼灣 #Tower535 #冷麵 #牛胸腹肉 #牛舌 #黑毛和牛 #西冷 #奶凍 #雪米糍 #啤酒 #威士忌 #三得利 #東北 #penguin #企鵝 #香港 #大判燒 #滑雪 #beef #牛肉 #燒肉 #bbq
2024-05-08
生日