餐廳: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
自己已經係第三次黎食呢間燒肉✌️😋✌️ 如果要港島揀一間日式燒肉,咁我一定會推薦呢間🌟 日本過江龍「佐賀人氣燒肉店」,D牛全部都係由日本直運九州產的A5黑毛和牛,勁高質!( ˶ˊᵕˋ)੭♡ 每一啖都好juicy好香!重點係環境座位闊落,坐得舒服!可以慢慢嘆~🎉 最後仲有甜品送添!有雲尼拿糯米糍同埋杏仁豆腐duang duang~😍·🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178 一片試試佢呢款主推!超大片黑毛和牛🥩 大大塊,油花好靚,肉質望落就好新鮮!燒完配埋溫泉蛋!好似sukiyaki咁,好香好滑😭 呢款雖然望落油花多,但仍然有咬口感,唔會太油😊 BTW 放心,會有店員幫手燒架,費事浪費左呢塊肉✌️ ·🌟黑毛和牛腹前小排 $248 大推~ 入口即溶一定係揀呢款🥺 油脂感大爆發!!一啖和牛一啖白飯超正啊😭 不過呢款如果食太多會覺得膩,一碟就岩岩好啦 ⸜(*ˊᗜˋ*)⸝ ·🌟黑毛和牛內橫隔膜 $188油脂+有咬口感就揀呢款!呢個部位岩岩好,而且牛味好濃好香 ฅ՞•ﻌ•՞ฅ·🤍黑毛和牛腹柳小排 $148如果唔想食油脂太豐富既,建議揀呢款!厚身得黎,啖啖肉!而且都係好多肉汁~唔係入口即溶個種~(不過自己鍾意食

🌟大判燒!黑毛和牛西冷 $178 一片

🌟黑毛和牛腹前小排 $248
🌟黑毛和牛內橫隔膜 $188

🤍黑毛和牛腹柳小排 $148
如果唔想食油脂太豐富既,建議揀呢款!厚身得黎,啖啖肉!而且都係好多肉汁~唔係入口即溶個種~(不過自己鍾意食d偏油香味重d既燒肉🔥)

🤍黑毛和牛刺身盛海膽 $98 一件
唔太推介呢款😭 最近好想食海膽,之前係日本食過幾次海膽和牛特別好食👅,見到呢間有所以叫黎試下~ 我覺得海膽係鮮甜既👍 不過和牛刺身好似冰得太凍,有d硬身,食落無乜特別🥺 如果俾我揀我可能覺得炙燒個種 然後包海膽會好食得多~

🌟海老 🦐 $88 四隻
每次黎必點👑 我本身好鍾意食🦐 呢度d蝦我超鍾意,超大隻又新鮮、裡面肉質好厚實!無經過調味,加少少鹽同胡椒,好鮮甜😚👍👍👍

🌟黑毛豬頸肉 $88
豬頸肉也是燒肉必備😋 外脆內嫩,特別爽口,配飯也是一流😺
🌟蔥鹽味牛舌 👅 $98
每次黎必點👑 同我係大阪食yakinikuen味道差唔多😋 不過就唔係厚身牛舌!但一樣出色,薄身牛舌,爽口d~蔥鹽味夠香👍

🌟牛腸 $58
牛腸迷的愛✌️ 唔會腥~燒到焦香焦香,爽口彈牙!牛腸油脂+白飯簡直世一😭 (所以每次食完好西都要做運動~因為好多美食等緊我😭)
🌟白飯(細) 🍚 $20 , 紫菜飯 🍚 $38
燒肉必備!!要叫!!!

人均:$600+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑🍑
📍Yakiniku Kakura (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 1樓101-102號舖
🚇 港鐵銅鑼灣站 D4 出口, 步行約3分鐘
  • 大判燒!黑毛和牛西冷