2023-06-12 62 瀏覽
突然想食餐西餐, 於是去咗WM Cafe & Bar餐廳唔係好多位. 但好在今次早咗去, 唔須要等位. 忌廉龍蝦湯濃濃龍蝦香味. 不過就細碗左少少. 威靈頓牛柳 香港唔係好多地方食到好味既, 難得餐廳見到, 當然會叫, 烤制程度恰到好處,不過熟或生, 外皮烤得酥脆, 口感極佳, 入面肉汁濃郁,令人食指大動。墨西哥辣莎莎燴意粉配香煎西冷牛扒因為威靈頓牛柳太出色, 西冷牛扒相對失色. 燴意粉唔知係唔係因為放左一陣先食, 有D 乾, 日本刺身帶子忌廉蟹肉卡邦尼燴飯刺身帶子和忌廉蟹肉的色澤誘人, 刺身帶子的口感滑嫩, 忌廉蟹肉口感柔軟, 卡邦尼燴飯的味道香濃吉列炸蠔吉列炸蠔的外皮煎得酥脆, 金黃色, 非常吸引巴馬火腿西柚沙律巴馬火腿西柚沙律的食材非常新鮮.口感清爽, 非常適合夏季食用。
突然想食餐西餐, 於是去咗WM Cafe & Bar

餐廳唔係好多位. 但好在今次早咗去, 唔須要等位.

忌廉龍蝦湯

濃濃龍蝦香味. 不過就細碗左少少.

威靈頓牛柳

香港唔係好多地方食到好味既, 難得餐廳見到, 當然會叫,

墨西哥辣莎莎燴意粉配香煎西冷牛扒

日本刺身帶子忌廉蟹肉卡邦尼燴飯

吉列炸蠔

吉列炸蠔的外皮煎得酥脆, 金黃色, 非常吸引

巴馬火腿西柚沙律

2023-06-07 81 瀏覽
大埔平價歐陸式西餐廳於大埔中心熱鬧位置的一間西餐,除了晚市有抵吃的套餐外,餐牌上的Pizza、小食、意大利飯或意粉等也抵吃!《WM 雙層安格斯牛肉芝士漢堡》$128很厚很厚身的漢堡,兩塊厚厚的雙層安格斯牛肉夾在中間,重點是那芝士,慢慢溶化地與雙層安格斯牛肉融為一體,夾著咬起來,有著很香濃的芝士味!《蒜香海蜆欖油扁意粉》$128此意味可選擇白酒汁或茄茸汁,這次選了茄茸汁,海蜆肉份量多,舖滿了意粉的表面上,蒜香味也濃香,不會太油膩。《炸洋蔥圈配車打芝士醬》$58以小食來說,大份價錢合宜,炸洋蔥圈的份量的確是比較多,在洋蔥圈上放滿了很多車打芝士醬,芝士味很香濃!《熱情果菠蘿梳打》$38飲品方面設了多款特飲選擇,有不同口味的梳打,這款熱情果菠蘿味道的梳打,清香爽口。
大埔平價歐陸式西餐廳

《WM 雙層安格斯牛肉芝士漢堡》$128

《蒜香海蜆欖油扁意粉》$128

《炸洋蔥圈配車打芝士醬》$58

《熱情果菠蘿梳打》$38

2023-05-20 96 瀏覽
#20230429 🤍📍 WM Café & Bar @wmcafebar大埔安慈路2號八號花園地下20號舖 🍽️荃灣|馬鞍山|土瓜灣均有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#LunchSet #跟 #龍蝦湯 #是日餐湯 #蕃茄湯 💭 兩個湯都稀,係稀到中湯咁既程度😂蕃茄湯真係得純蕃茄所以酸度十足🍅差咁啲肉碎就可以變成屋企滾湯既味道😅龍蝦湯滿滿龍蝦味🦞唔會過咸或者過淡,無龍蝦肉都唔緊要既,但杰返少少感覺無咁奇怪🙈.#LunchSetB #美國西冷牛扒配紅酒燒汁 #薯菜 $63💭其實🐷係鐘意食鬆肉粉,所以佢完全唔孤寒咁落鬆肉粉係符合🐷既口味,肉質發到好淋好淋👍🏼扒望落好大塊,再配埋粗直薯條實夠飽🍟.#LunchSetJ #香煎黑豚柳拼檸檬海鹽烤雞 #意粉 $66💭 雞同豬都係充滿鬆肉粉既質感😂本身唔鐘意食雞皮既🐷一開始仲切走左塊皮,食落啲雞肉無味,發現原來啲檸檬海鹽係晒塊皮度🧂所以記得要連皮食🤤意粉個汁同牛扒一樣都係紅酒燒汁,無論配薯菜定意粉都夾既.#意式炸雞翼 #3隻 +$16💭 唔知道意式即係咩😅佢啲雞翼係無醃過咁就拎去炸,然後無比醬,所以係完全無味🙈稱得上係🐷食過最單調既雞翼,連
#20230429 🤍
#LunchSet #跟
#龍蝦湯
#是日餐湯 #蕃茄湯

#意式炸雞翼 #3隻 +$16
💭 唔知道意式即係咩😅佢啲雞翼係無醃過咁就拎去炸,然後無比醬,所以係完全無味🙈稱得上係🐷食過最單調既雞翼,連$16都覺得唔值

#自家製甜品 #阿華田芝士餅 +$14
💭 呢個又出乎意料咁幾好食,雖然個芝士餅睇落簡簡單單,但🐷就係最鐘意佢無啲多餘擺盤,唔算好甜,啖啖都食得出阿華田味就夠👍🏼

#LunchSet #跟
#熱檸水
#雪糕忌廉梳打 +$18
💭 中文真係博大精深😂本身🐷以為係罐裝汽水果隻忌廉,點知尼到杯野無色既😳原來係整蛋糕果啲忌廉🫠底下係雪碧,撈埋雪糕其實都幾好飲🍦overall加埋一先二百頭性價比算高喇😎

#大埔美食 #🐷在大埔 #荃灣美食 #🐷在荃灣 #馬鞍山美食 #🐷在馬鞍山 #土瓜灣美食 #🐷在土瓜灣 #🐷_食
成日經過 一直都想嚟試ʕ•ٹ•ʔ有一枱係家庭帶埋bb嚟食聽到佢哋同餐廳職員講 bb平時去其他西餐廳都唔點食 呢到就樣樣都搶住食🤣雖然呢間餐廳冇米之連 不過有bb認證😂 主菜價錢唔算特別平 不過套餐同甜品令成餐飯抵翻👍餐廳職員熱情 用餐體驗好好😋 主餐牌+$38(另加一)就可以跟套餐 😍有以下4樣嘢:①沙律:菜新鮮 醬酸酸甜甜 好開胃👍②是日餐湯:當日係蘑菇或者龍蝦湯 個人偏好蘑菇🤤③吉列炸蠔:炸得好靚 睇炸衣都知脆 加埋芝士醬 好好食😚④飲品:唔使加錢都有得有得揀西柚綠茶 外表好靚 西柚味綠茶味都足 甜度啱啱好 推薦! 日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉🍝$138 (另加一)除咗面頭igable嘅魷魚 入面都仲有😋意粉分量都幾多 不過想再多啲其他配料 烤大啡菇芝士意大利飯🍄$128 (另加一)醬汁好濃好creamy 稀杰度適中;配料有雜菇、洋蔥絲飯粒粒分明 而口感偏軟身 鍾意硬身嘅 落單食可能要講聲(・∀・)分量一樣好多! 檸檬芝士蛋糕🍋+$16 (另加一)值得加錢食 本身勁飽但係都覺好食😍係自家製 不過一啲都唔hea芝士幾實在 唔多魚膠粉 而且好香檸檬味中間個海綿蛋糕 算濕潤而且都係檸檬味😍餅

成日經過 一直都想嚟試ʕ•ٹ•ʔ

主餐牌+$38(另加一)就可以跟套餐 😍有以下4樣嘢:
①沙律:菜新鮮 醬酸酸甜甜 好開胃👍
②是日餐湯:當日係蘑菇或者龍蝦湯 個人偏好蘑菇🤤
③吉列炸蠔:炸得好靚 睇炸衣都知脆 加埋芝士醬 好好食😚

日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉🍝$138 (另加一)

除咗面頭igable嘅魷魚 入面都仲有😋
意粉分量都幾多 不過想再多啲其他配料

烤大啡菇芝士意大利飯🍄$128 (另加一)

醬汁好濃好creamy 稀杰度適中;配料有雜菇、洋蔥絲
分量一樣好多!

檸檬芝士蛋糕🍋+$16 (另加一)
芝士幾實在 唔多魚膠粉 而且好香檸檬味
中間個海綿蛋糕 算濕潤而且都係檸檬味😍
餅底亦都唔錯 厚度適中 唔易散
一件夠兩個人分 $16好抵

【大埔區】【WM Café & Bar】又嚟到大埔區,咁樣輪吓輪吓,有啲區又唔多寫嘅情況之下,又好似好快到大埔區咁。我相信呢啲嘢都係講感覺,我日日搏命係咁寫就梗係覺得好似過得好快咁,但如果係齋等某啲區份嘅讀者,就可能會好似等極都等唔到咁。「曾笑過怨過未願分愛過痛過亦願等甘心長夜獨對晚星……」- 張美賢 (彭羚《愛過痛過亦願等》)之前同大家講過大埔昌運嘅咪走雞餐廳,亦因此爭取到同女同事嘅一次對話。我當然並未興奮到不要不要咁,但係喺心入面都掀起咗一定程度嘅波瀾。今次就去到咪走雞對面一間西餐廳,見佢哋都幾有港式風味,梗要食吓。見到啲晚餐,我諗住點都揀到一個,點知諗嚟諗去都好似唔係好啱食咁,最後都係揀返最無諗法嘅鋸扒。餐湯係「忌廉龍蝦湯」,都幾細碗,而佢鮮味好重,但重得嚟好似有啲假。不過都好過個餐包,好似叮到過咗龍咁。都諗住今次出事喇,我個主食係「燒澳洲安格斯肉眼扒250g配雜菜」,我仲要揀三成熟,係信任嘅表現。等咗都好一陣,先見佢上菜,出到嚟又好似靚靚仔仔咁。趁未太熟快手啲食,估佢唔到吖又整得幾好食,牛味又夠。最重要嘅係佢整到三成熟嘅外層微焦裡面唔熟嘅狀態,真係估佢唔到。搞到啲薯茸同雜菜都喺

「曾笑過怨過未願分
愛過痛過亦願等
甘心長夜獨對晚星……」
- 張美賢 (彭羚《愛過痛過亦願等》)

最重要嘅係佢整到三成熟嘅外層微焦裡面唔熟嘅狀態,真係估佢唔到。搞到啲薯茸同雜菜都喺心情唔錯嘅情形食晒。加 $12 飲「凍朱古力」,唔差嘅,夾埋成餐 $297,抵就一定唔係抵架喇,不過畀到一剎那嘅驚喜我架喇。。。

(地址:大埔安慈路2號八號花園地下20號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #food #globaleats #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am大埔區 #大埔 #wmcafebar #WMCafé&Bar #忌廉龍蝦湯 #燒澳洲安格斯肉眼扒 #雜菜 #三成熟 #凍朱古力 #1am0911 #1ambackup
2023-05-01 1511 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️ 21/4/2023(Fri), Dinner🍽又回到大埔區搵食,今晚嚟到大埔中心既WM Cafe & Bar,佢地點位處大埔區既中心點,交通四通八達,附近又有商場,食飯前後都可以去shopping,十分方便。而今晚我地order咗:🔆 白酒蒜香燴澳洲藍青口($118)(+$38轉套餐)藍青口都好大隻,份量都唔少,白酒汁帶蒜味夠晒香口,用嚟點跟餐既蒜蓉包都好好食。青口大隻亦都厚肉,煮得嫩滑配會惹味白酒汁十分吸引。轉套餐跟是日餐湯、古列炸蠔🦪、廚師沙律🥗及餐飲。當晚既餐湯係龍蝦🦞湯,湯既顏色係偏啡色,飲落有龍蝦🦞味,不錯;吉列炸蠔🦪有兩隻,炸得香脆而蠔肉嫩滑;廚師沙律🥗有一片煙三文魚再加沙律菜,食落新鮮爽脆;至於餐飲就可以選咖啡☕️/茶🍵或者凍西柚蜂蜜綠茶,我地就選擇咗凍西柚蜂蜜綠茶,入口西柚味都幾濃,茶味清香,凍凍地飲落都好解渴。🔆 海蝦🦐蒜片檸檬🍋海鹽醬扁意粉🍝($138)檸檬🍋海鹽醬酸酸地好清新,呢個意粉好開胃好適合夏天食。扁意粉煮得剛好,唔會太硬或者太淋,加埋爽口既海蝦,清新好食。🔆 柚子蜜糖燒雞 配 時令蔬菜•薯蓉($128/半份)燒雞燒得剛熟而肉嫩多汁,就算係雞胸都

而今晚我地order咗:

🔆 白酒蒜香燴澳洲藍青口($118)(+$38轉套餐)

🔆 海蝦🦐蒜片檸檬🍋海鹽醬扁意粉🍝($138)

🔆 柚子蜜糖燒雞 配 時令蔬菜•薯蓉($128/半份)

燒雞燒得剛熟而肉嫩多汁,就算係雞胸都唔會嚡口。加上柚子蜜糖,甜甜地又帶柚子清新既味邊道,正好減低油膩感。燒雞下面有薯蓉、露筍、紅蘿蔔🥕同烤蕃茄🍅,薯蓉軟滑;露筍雖然大條粗身,但都唔會有渣;蕃茄🍅烤過後茄味濃郁。

🔆 1664 Blanc($38)
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(5/5)
👉🏻 餐廳有提供晚餐,就算睇唔岩都可以散叫再加$38轉套餐,總有一款岩你

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 泊車可考慮附近既八號花園停車場🅿️、昌運中心停車場🅿️或者大埔中心停車場🅿️
👉🏻 餐廳位處於大埔中心,有巴士往各區,交通尚算方便
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-04-21
今晚揀咗呢間WM Cafe Bar & Grill餐廳,細細件嘅店面幾靚,燈光柔和,令人感到好放鬆。今日食左日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉套餐(酥炸日本蠔+ 番茄湯+ 麥包+廚師沙律+餐飲) 👉🏻日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉帶子同火腿配埋卡邦尼醬,令味道更加豐富,palma ham嘅鹹味令整個口感變得更加層次分明,好好味!扁意粉都煮得啱啱好,味道好平衡👍🏻👉🏻加38升級嘅套餐其實幾抵,有炸蠔2件做小食,三文魚沙律, 濃郁嘅蕃茄餐湯 同新鮮餐包👍🏻呢間餐廳環境亦都好舒適,幾好坐,好適合同朋友約定一齊嚟享受一個悠閒嘅晚上。
(酥炸日本蠔+ 番茄湯+ 麥包+廚師沙律+餐飲)

👉🏻日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉
扁意粉

2023-04-26 102 瀏覽
朋友介紹左一間係大埔屹立多年既西餐廳,裝修風格懷舊得黎又有點歐陸風,坐位幾舒服。MENU都好多款式下,PIZZA/漢堡都有好多款選擇! ✨黑松露芝士炸薯條 – 一陣好香既黑松露味道! 波浪紋薯條脹卜卜好長身,新鮮炸出好香脆,薯條口感係實淨既! 加埋芝士醬真係好邪惡但好好味! ✨德州辣炸雞薄餅(厚批底) – 見個名幾特別所以ORDER 來試下,雖然舊雞件係有D難連同PIZZA一齊食,但舊雞又幾JUICY同幾滑!! PIZZA 配料有菠蘿、蕃茄、紅椒,燈籠椒、芝士 ,加入辣味醬汁好開胃! 底餅焗到脆脆地邊 ! 唔錯! ✨日本魷魚筒蒜香墨汁扁意粉 - 魷魚筒份量多都幾彈牙,蒜香墨汁調教得岩岩好,好惹味,襯埋真係好夾! 扁意粉煮既時間岩岩好吾糊口! 朋友冇介紹錯 餐廳性價比的確高 下次再過黎試下牛扒先!

朋友冇介紹錯 餐廳性價比的確高 下次再過黎試下牛扒先!
2023-04-24
2023-04-21 103 瀏覽
地點方便。食物味道可以。之前是其中一個飯堂。同家人間中都會到訪。但原來收費是亂來的。今天有個很差的體驗。餐牌標榜星期一至五午餐免加一。今天跟家人到訪。點了兩個午餐,之後再加了一個甜品。但原來點午餐加甜品,會由免加一變成全單加一。事前職員不會說明,到埋單後自己再查單時發覺查詢時。職員會跟你說單點任何食品都會令整張單都要收加一。沒得只收甜品或分單。如果大家接受到這種亂收費模式,這間餐廳仍然是不錯的選擇。但我就唔會再去。

今天有個很差的體驗。

但原來點午餐加甜品,會由免加一變成全單加一。

如果大家接受到這種亂收費模式,這間餐廳仍然是不錯的選擇。

但我就唔會再去。
2023-04-12 84 瀏覽
去開大埔工作☺️朋友介紹有間平民價又高質嘅西餐廳🫰🏻 又真係好介紹, 中午時段好多人,有SET LUNCH好多選擇想食份大大份既沙律我決定單點🥗 巴馬火腿蜜瓜廚師沙律$98🍈蜜瓜好新鮮甜多汁,兩片鋪滿芝士既巴馬火腿,滿滿的生菜和蕃茄,沙律 醋汁,健康成個人Fresh晒😚🌮 墨西哥雞肉芝士烤餅$78分量剛剛好,烤餅香噴噴,餡料有牛油果蓉洋蔥,拉絲芝士加番茄粒,甜甜酸酸配墨西哥莎莎醬好味🌟多款套餐🌟貼地價錢

想食份大大份既沙律我決定單點🥗 巴馬火腿蜜瓜廚師沙律$98

🌮 墨西哥雞肉芝士烤餅$78

🌟多款套餐
🌟貼地價錢
2023-03-12 125 瀏覽
上網見到大埔呢間cafe價錢幾實惠🤑選擇都幾多啵!夜晚都仲會有set食,咁就約埋朋友仔嚟試吓佢嘅質素係點先😋🧊餐湯 +餐包(龍蝦湯)幾重龍蝦🦞味,又唔會太稀!幾好飲👍🏻個包唔係普通嘅餐包,而係用黑糖包🤩仲會烘埋,熱辣辣咁🔥🧊WM香煎牛扒配薯條及雜菜 (紅酒燒汁)$118牛扒🐮我哋叫左5成熟✨熟度啱啱好👍🏻牛嘅厚度偏薄邊,份量都幾大份㗎!🤩一個男仔食都夠飽🫶🏻煎得都幾香,都唔會話太韌而咬唔開🤣側面仲配左好多薯條🍟都係熱辣辣🔥新鮮炸好的👍🏻除左薯條🍟之外仲會有兩片焗過嘅翠肉瓜😚味道不過不失!🧊 西班牙海鮮焗飯 $168個賣相勁吸引😂面頭有幾多唔同種類嘅海鮮🦑!仲有好多芝士添😼啱哂芝士控嘅我吖!😙啲芝士仲可以拉到絲㗎添!又挽得又食得!😚海鮮嘅種類有大大隻嘅青口、帶子、蝦🦐同埋魷魚🦑,多到啖啖飯都有海鮮撘配🤭汁嘅味道係酸酸地🤪仲有啲檸檬片🍋係上面添!🧊炸墨魚餅 +28質感唔太實,比較鬆的🤣而入面有勁多墨魚🦑粒,好有咬口!雖然係炸物,但唔會好油膩㗎!🤩仲可以點住隔離嗰個沙律醬食🤪🧊WM炸雞翼 (5隻) +$32比起叫炸雞翼🐣,我會覺得似煎雞翼多啲🤣雞翼算太油膩,上面仲加入左香草🌿,咬落去香草味都

🧊餐湯 +餐包(龍蝦湯)

🧊WM香煎牛扒配薯條及雜菜 (紅酒燒汁)$118

🧊 西班牙海鮮焗飯 $168

🧊炸墨魚餅 +28

🧊WM炸雞翼 (5隻) +$32
比起叫炸雞翼🐣,我會覺得似煎雞翼多啲🤣雞翼算太油膩,上面仲加入左香草🌿,咬落去香草味都幾突出😍入面都會有肉汁流出嚟,但肉質又唔會好鞋,味道又唔太咸😆食多幾隻都覺得幾好味😋

🧊藍莓芝士蛋糕 +$16
芝士蛋糕唔似平時啲紐約芝士蛋糕🍰嗰種咁實心,質感比較鬆身😚都唔會太重芝士味,冇咁heavy 🤣但佢啲藍莓🫐同藍莓醬真係好多!多到好似唔洗錢咁😹甜品嚟講加16蚊幾抵食👍🏻值得一試😼

人均消費💵: $100-$200
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8/10
行過八號花園見到呢間 WM Café & Bar 醒起食過佢喺科學園嘅分店記得價錢唔貴🍝 巴馬臣芝士卡邦尼意粉($86)Parmesan cheese spaghetti carbonara with hot spring egg有隻温泉蛋喺面,份量大,好creamy,個醬好多 好重忌廉,食完都幾膩嘅🍅🧆 意式鮮茄肉丸($65)Italian meat balls in tomato sauce 有8粒,茄醬好食,肉丸軟硬度適中☕️ 熱 latte($33)偏nutty,個奶唔夠厚,比較普通IG @ wmcafebar

行過八號花園
見到呢間 WM Café & Bar
醒起食過佢喺科學園嘅分店
記得價錢唔貴

🍝 巴馬臣芝士卡邦尼意粉($86)

🍅🧆 意式鮮茄肉丸($65)
有8粒,茄醬好食,肉丸軟硬度適中

☕️ 熱 latte($33)
偏nutty,個奶唔夠厚,比較普通

IG @ wmcafebar

2023-03-07 84 瀏覽
今日同朋友去大埔行街行完經過見到呢間餐廳好吸引🤣就入去試下每碟都份量好多又好食😍👍🏻.💎 $168 西班牙海鮮焗飯份量好大既海鮮焗飯🤩足夠2人食有突勁足料 而海鮮既質素亦好高😆有好新鮮既青口 帶子 蝦等等加埋芝士同其他配料焗製令飯蘊藏既海鮮味更加突出🥰.💎 $98 黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯十分推薦的牛肝菌意大利飯😇意大利飯質感軟稔中又帶點煙韌加上用左味道濃郁的牛肝菌作主味味道好香濃😍而大啡菇肉身肥厚,菇味濃郁配埋黑松露同大啡菇既香味吃落去既口感同味道充滿層次.💎 $82 意式肉醬千層麵薯蓉經典既義式料理🤣呢個千層麵牛肉份量好多同時有十分香濃既牛肉味口感好綿密😎搭配上奶香味道濃厚食入口味道層次豐富.💎 +$35 跟餐湯&廚房沙律+飲品加配左套餐龍蝦湯質感濃稠啖啖充滿鮮味🥳而廚房沙律都好新鮮.💎 +$9 轉熱朱古力朱古力香味好重入口好香😋
今日同朋友去大埔行街

十分推薦的牛肝菌意大利飯😇
意大利飯質感軟稔中又帶點煙韌
加上用左味道濃郁的牛肝菌作主味
味道好香濃😍
而大啡菇肉身肥厚,菇味濃郁
配埋黑松露同大啡菇既香味

💎 +$9 轉熱朱古力

朱古力香味好重
入口好香😋
2023-02-27 75 瀏覽
今日去咗大埔搵個朋友,順便同佢食餐飯, 朋友話呢間西餐平靚正,食完覺得果然值得推介香煎牛柳配薯條及雜菜( 墨西哥辣莎莎汁)牛柳我哋叫咗五成熟, 其實我覺得加埋係一大塊牛扒,佢冇筋,好淋又有肉味, 我覺得超驚喜呀,辣莎莎汁係辣嘅番茄醬,點牛柳同埋薯條食都好好味日本刺身帶子忌廉蟹肉卡邦尼燴飯份量超多,飯入面有一絲絲嘅蟹肉,兩粒帶子煎香咗幾好味餐湯係忌廉龍蝦湯,雖然冇龍蝦肉,但係龍蝦味好濃,餐包係甜甜地有黑糖味,好軟熟嘅包,好味炸墨魚餅三角形外型炸到脆卜卜,入面有好多墨魚粒粒,真材實料朱古力心太軟配雪糕朱古力味香濃, 同雪糕一齊食冷熱交融自家製蛋糕我哋揀咗藍莓cheese cake,藍莓醬加埋芝士酸酸甜甜配搭得好好,好穩陣嘅選擇凍朱古力朱古力味濃唔死甜,加埋上面啲cream一齊飲好滑好濃#foodie #大埔美食 #西餐 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

香煎牛柳配薯條及雜菜( 墨西哥辣莎莎汁)

日本刺身帶子忌廉蟹肉卡邦尼燴飯

份量超多,飯入面有一絲絲嘅蟹肉,兩粒帶子煎香咗幾好味

炸墨魚餅

三角形外型炸到脆卜卜,入面有好多墨魚粒粒,真材實料

朱古力心太軟配雪糕

朱古力味香濃, 同雪糕一齊食冷熱交融

自家製蛋糕

凍朱古力

朱古力味濃唔死甜,加埋上面啲cream一齊飲好滑好濃

2023-02-24 99 瀏覽
忙裡偷閒,襯lunch time 同hubby撐台腳🤭平時經過見到都多人食,所以今次試下😋佢個lunch set menu好相宜性價比超高👍🏻西餐來講,簡直係平靚正❤️唔怪之得咁多人食環境都好舒適❤️❤️煙三文魚千島薄餅又薄又脆嘅Pizza底好香脆👍🏻加上烘熟左嘅千島醬好夾,唔會膩,一個人都可以食得曬😋❤️香煎帆立貝龍蝦汁意大利粉好香濃嘅龍蝦汁意粉配煎帆立貝冇得輸👍🏻❤️青檸雞翼呢個雞翼真係世一😋煎得好香,配埋好特別嘅青檸汁勁入味,酸酸甜甜好fresh🥰
忙裡偷閒,襯lunch time 同hubby撐台腳🤭

平時經過見到都多人食,所以今次試下😋

佢個lunch set menu好相宜性價比超高👍🏻
西餐來講,簡直係平靚正❤️唔怪之得咁多人食

環境都好舒適❤️

❤️煙三文魚千島薄餅