招聘中
$24,000-$26,000
月薪
$18,000-$25,000
月薪
【大埔區】【WM Café & Bar】有事入大埔做,順便約吓住大埔嘅同事食吓飯,畢竟大埔都係一個人傑地靈嘅好地方。搵咗旁證哥食飯,因為第一次同佢食飯所以穩穩陣陣揀間明知佢好食嘅嚟試。就嚟咗我喺 1am0911 已經寫過嘅呢間西餐廳,佢個位置都好方便,就喺文娛中心對面咋。旁證哥試咗個 $128 嘅「WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡」,我見佢個包勁大個,兩層安格斯牛肉漢堡扒煎得勁香,配埋濃香嘅芝士同其他配料,旁證哥食到舔舔脷,佢係咁話好好食。我就試 $48 嘅「WM自家製蛋糕」,揀咗「巴斯克芝士蛋糕」,味道都唔錯。試埋 $148 嘅「WM小食拼盤」,有意式炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列琵琶蝦、車打芝士醬薯條畀我哋 share 食,正。另外我哋試埋各 $38 嘅兩款冬日特飲「紅豆抹茶奶」同「白之戀人」,都 okay 嘅。咁多樣嘢夾埋,加埋一,價錢 $440,係合理嘅。。。(地址:大埔安慈路2號八號花園地下20號舖)@wmcafebar#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #fo

(地址:大埔安慈路2號八號花園地下20號舖)

@wmcafebar

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #lunch #dinner #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am大埔區 #大埔 #wmcafebar #WMCafé&Bar #WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡 #WM小食拼盤 #意式炸肉丸 #炸雞翼 #吉列墨魚餅 #吉列琵琶蝦 #車打芝士醬薯條 #WM自家製蛋糕 #紅豆抹茶奶 #白之戀人 #巴斯克芝士蛋糕 #1am1361 #1ambackup
3天前
2023-12-07 1025 瀏覽
最近去左WM cafe & bar 食飯😍 我揀咗白酒汁蒜香海鮮欖油扁意粉,啲海鮮新鮮彈牙,配上蒜香白酒汁同欖油,味道超正!🍔安格斯牛肉煙肉芝士漢堡都好吸引,牛肉多汁,煙肉同芝士加份風味!🍝我地仲試咗炸洋蔥圈配車打芝士醬,洋蔥圈炸得香脆,配上濃郁嘅芝士醬,好開胃!🍺1664酒令我地享受餐廳氛圍,凍泡沫咖啡則係個清涼嘅甜品結尾!☕總括而言 (5個💚係最高)好味指數 : 💚💚💚💚🤍服務態度 : 💚💚💚💚🤍環境打卡 : 💚💚💚💚🤍回頭指數 : 💚💚💚💚🤍📍WM Café & Bar (大埔)🏢 大埔安慈路2號八號花園地下20號舖🕗星期一至日 11:30 - 22:00#大埔美食 #大埔必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkre

總括而言 (5個💚係最高)
好味指數 : 💚💚💚💚🤍
服務態度 : 💚💚💚💚🤍
環境打卡 : 💚💚💚💚🤍
回頭指數 : 💚💚💚💚🤍

📍WM Café & Bar (大埔)
🏢 大埔安慈路2號八號花園地下20號舖
🕗星期一至日 11:30 - 22:00

#大埔美食 #大埔必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-09-14
位於大埔中心地區 雖然唔近港鐵站 但接駁巴士落車行幾步就到🚶🏻‍♂️搶眼易認莫過於以磚紅色牆為主既裝修 內裡仲有唔少掛畫 座位不少 約有30席 唔會太迫✌🏻佈置時尚舒適 令人有輕鬆悠閒既感覺🥳主打既食物種類幾多 現代Café有既野食應有盡有 可以揀散叫小食 主菜 甜品 亦有優惠既多人套餐仲有特色飲品 同多種酒精飲品可以揀🍷🥂🍻🍸價錢抵食 好適合黎嘆番杯食番餐😌之前食過二人餐 太多野食 太豐富呢排減緊磅 所以叫左一個意粉 一個漢堡 再加個甜品 就夠啦🙂💥日本帶子明太子扁意粉意粉唔會煮得過淋 🍝濃郁既明太子醬汁帶鹹香同微微既辣味🔥而且幾CREAMY帶子輕輕煎香 依然柔軟嫩滑💥 WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡兩大塊厚厚既安格斯牛肉 好足料😌🍔而且肉質鬆軟嫩滑 非常多汁 滿滿既牛肉味🐂仲有芝士 蔬菜 酸瓜 蕃茄 口感層次分明 甚有誠意😝 💥朱古力心太軟配雪糕加左個甜品 朱古力心太軟唔算太甜大大球既雪糕 仲有忌廉 MIX埋一齊食份量恰到好處 滿足😝

位於大埔中心地區

加左個甜品 朱古力心太軟唔算太甜
大大球既雪糕 仲有忌廉 MIX埋一齊食
份量恰到好處 滿足😝

2024-03-18 100 瀏覽
WM Cafe 係大埔嘅一間平民西餐廳,店外牆身鋪滿紅磚,配埋灰色石屎牆,充滿歐陸風。餐廳那個座位都幾多,好有空間感,平日夜晚都有好多食客幫襯。餐廳有個調酒區,高牆用咗綠色植物做點綴,格局鮮明。晚餐有set menu,選擇都唔少,而且價錢都非常平民化,仲送忌廉龍蝦湯。🍽️ 美式豬仔骨配田園沙律,薯條豬仔骨炆得好腍,肉質鮮嫩多汁,份量都唔少,配埋餐廳特製嘅醬汁,好入味。沙律菜好新鮮。薯條即叫即炸,熱辣辣,炸到好脆好香口。🍽️安格斯牛肉煙肉芝士漢堡配薯條安格斯牛肉好厚身,肉汁豐富,搭配埋煙肉同芝士一齊食,口感豐富。🍺生啤大大杯,好解渴。WM Café & Bar📍大埔安慈路2號八號花園地下20號舖

🍽️ 美式豬仔骨配田園沙律,薯條

🍽️安格斯牛肉煙肉芝士漢堡配薯條

🍺生啤
大大杯,好解渴。

WM Café & Bar
📍大埔安慈路2號八號花園地下20號舖

2024-03-10 68 瀏覽
喺外賣平台見到佢做特價,於是叫嚟試吓,一打開即刻好失望,個龍蝦湯同咖啡都係用平時茶餐廳嗰啲矮嘅外賣紙杯裝,但份量只得一半,你諗吓隻紙杯都已經夠細隻,份量竟然仲要減一半,留意番,我肯定外賣送遞員係冇倒瀉過,成個感覺已經非常差!如果係因為特價嘅關係,所以份量減一半嘅話,我覺得不如你唔好特價啦,但如果平時都已經係咁嘅話,更加唔能夠接受囉!真係未去過一間餐廳外賣飲品係會少一半,外賣餐湯用呢啲杯裝都仲係得一半,其實就係兩啖!
外賣送餐
2024-03-09 63 瀏覽
有個好friend嘅大埔街坊閨蜜,一直都帶我喺大埔搵好嘢食,今天收工終於都搵到佢傾吓兩句閒偈,想搵間Cafe坐低傾吓偈食吓嘢,都知道呢間好牆WM cafe 都喺大埔開咗一段時間,原來喺馬鞍山都有一間,可能之前都有食過了。呢個閨蜜都係草食性動物,最近可能都要減吓肥,所以都叫咗兩個沙律嚟試試,因為聽落個名真係都幾吸引。青蘋果牛油果醬雞肉沙律 $98青蘋果同牛油果醬真係好match,同埋雞肉好嫩口,各樣都切粒,食落去口感好豐富,青蘋果酸酸地硬身,雞肉軟腍腍,一齊食落去就係兩種口感。呢隻沙律真係食極冇停口,賣相都好吸引,推薦俾大家試一試真係好開胃。WM巴馬火腿蜜瓜沙律 $98其實都真係好欣賞呢間餐廳嘅沙律會用好多唔同類型嘅材料,呢個火腿加蜜瓜嘅配搭都係因為個名吸引我哋去試一試,鹹甜之間取到一個好好嘅平衡,一種好清新嘅口感,真係10分推薦,大家要試一試佢哋嘅沙律。炸小食拼盤$148見到好多款唔同嘅小食,選擇困難困難症又來了,所以都喺叫咗個炸小食拼盤。呢個拼盤都好豐富,有芝士薯條、炸意式肉丸、炸雞翼、炸洋蔥圈、吉列琵琶蝦同吉列墨魚餅。啱晒有選擇困難症嘅我哋,每樣都係兩件,兩個人食的話就啱啱好,可以

青蘋果牛油果醬雞肉沙律

青蘋果牛油果醬雞肉沙律 $98

WM巴馬火腿蜜瓜廚師沙律

WM巴馬火腿蜜瓜沙律 $98

炸小食拼盤$148
見到好多款唔同嘅小食,選擇困難困難症又來了,所以都喺叫咗個炸小食拼盤。呢個拼盤都好豐富,有芝士薯條、炸意式肉丸、炸雞翼、炸洋蔥圈、吉列琵琶蝦同吉列墨魚餅。啱晒有選擇困難症嘅我哋,每樣都係兩件,兩個人食的話就啱啱好,可以試到每一樣小食。個肉丸真係好好食,外面炸啦,你唔會好乾身,咬落去仲有肉汁必出出嚟。墨魚餅同琵琶蝦都好足料,配上車打芝士都好正。

WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡

WM 雙層安格斯牛肉芝士漢堡$128
主食要出場了,就係睇中佢double雙層肉先叫,果然冇令我失望。

兩層牛肉真喺好juicy,大大啖咬落去真係好滿足,其實見到隔籬枱食嗰時已經覺得好吸引,兩層牛肉在同蔬菜嘅配搭啱啱好,醬汁亦都唔會太多食落啲配料唔會跌嚟跌去,總之平衡攞得好好。

大埔安慈路上,紅磚牆西餐廳。

2024-03-08
青蘋果牛油果醬雞肉沙律
WM巴馬火腿蜜瓜廚師沙律
WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡
  • 小食拼盤
2024-03-03 46 瀏覽
WM CAFE & BAR ☕️🍽️大埔八號花園20號舖- 招牌菜是日本帶子巴馬火腿卡邦尼煙肉扁意粉,售價為$138。這道意粉將新鮮的日本帶子和香濃的巴馬火腿結合在一起,帶來了東西方風味的融合。🇯🇵🦪🍖🍝💰💼 加$38可以升級套餐,讓用餐體驗更豐富。- 跟餐:吉列炸蠔 🍤🔪 炸蠔為餐點增添了豐富的口感和海鮮的風味。- 跟餐:廚師沙律 🥗👨‍🍳 新鮮的蔬菜搭配特製的沙拉醬,為餐前開胃帶來了清新的口感。- 餐湯:龍蝦湯 🦞🥣 豐富的湯底和鮮美的龍蝦肉豐富了整餐的味道。- 百香果冰紅茶 🍹🍊❄️百香果冰紅茶帶來了清涼的口感和獨特的果香,極度解渴。
WM CAFE & BAR ☕️🍽️
大埔八號花園20號舖

💰💼 加$38可以升級套餐,讓用餐體驗更豐富。

今日去大埔行街,行到8號花園附近,見到有間cafe,WM Café and Bar,間格好似幾舒服,歐陸式裝修,仲有啲綠色植物,幾舒服。我哋就入去食個晚飯💖我哋order咗1️⃣美國穀飼牛安格司牛眼(90z)配時菜·薯蓉💰288🥩首先,美國穀飼牛安格司牛眼搭配時菜薯蓉,俾人一種豪華又舒適嘅感覺。👍🏻安格司牛眼肉質鮮嫩多汁,每一口都散發著濃郁嘅牛肉香氣。肉質嘅質地非常好,咬落嘅時候,口感鬆軟,但又具有一定嚼勁,口感真係令人難以忘懷。🥰而時菜薯蓉就係呢道菜嘅完美拍檔。佢嘅質地柔軟細膩,入口即化。薯蓉入面嘅奶油滋味同薯嘅自然甜味相互融合,營造出一種濃郁嘅奶香味道。呢種濃郁嘅味道同安格司牛眼嘅濃郁肉香相輔相成,真係絕妙嘅組合,每一口都帶嚟滿滿嘅滿足感。😍 2️⃣蒜香海蜆橄欖油扁意粉(茄蓉汁)💰128🍝首先,意粉本身煮得恰到好處,保持住適中嘅彈性,唔會太軟爛亦唔會太硬。佢同茄蓉汁嘅搭配非常和諧,每一口都能夠感受到濃郁嘅番茄香氣。😛😛海蜆嘅加入為呢道菜增添咗豐富嘅海鮮風味。海蜆肉質鮮嫩,帶微妙嘅甜味,同意粉同茄蓉汁相互融合,令整道菜更加美味。😋蒜香味道係呢道菜嘅一個亮點。蒜頭嘅香氣同橄欖油嘅濃郁風味結合埋

我哋order咗

1️⃣美國穀飼牛安格司牛眼(90z)配時菜·薯蓉💰288🥩

2️⃣蒜香海蜆橄欖油扁意粉(茄蓉汁)💰128🍝

蒜香味道係呢道菜嘅一個亮點。蒜頭嘅香氣同橄欖油嘅濃郁風味結合埋一齊,為菜品帶嚟一份獨特嘅風味。蒜香嘅醇厚感同其他成分嘅平衡相得益彰。😘

整體嚟講,呢道蒜香海蜆橄欖油扁意粉係一道美味又滿足嘅菜品。佢嘅口感豐富多樣,味道鮮美,給人一種舒適同滿足嘅感覺。😍

#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #WMCaféandBar#大埔好去處#大埔安慈路2號八花園地下20號舖#香港美食推介#西餐美食推介 #美國穀飼牛肉眼扒#美食推介#打卡#西餐#薄餅#漢堡包#alldaybreakfast#鋸扒#意粉#cafe#hongkong#hongkongfood#hongkongfoodie
蒜香海蜆橄欖油扁意粉(茄蓉汁)
美國穀飼牛安格司牛眼(90z)配時菜·薯蓉
2024-02-28
蒜香海蜆橄欖油扁意粉(茄蓉汁)
美國穀飼牛安格司牛眼(90z)配時菜·薯蓉
2024-02-16 80 瀏覽
今日適逢年初七(人日),早一日前已電話訂座,及已知會有Lunch Set提供的。早上去完林村許原樹後,搭63R巴士(至24/2),到大埔超级城落車,行去八號花園,大約5分鐘內到達。大約12點到達,入到去可揀位座,唔算太多人。小店形式,設計簡約,木枱配黑色膠質貝殼椅,有播放歌曲,亦有大電視睇。叫左C,D,E餐,是日餐湯有番茄湯及龍蝦湯。餐湯配一片脆嘅多士,夠脆同暖。C餐:燒檸檬海盬煙鸭胸配意粉意粉有咬口,但汁唔太多,煙鸭胸可以。D餐:安格斯牛肉芝士煙肉漢堡配薯條我鐘意扭紋型嘅薯條,而且夠熱辣辣,正吖!安格牛厚道一般。E餐:手撕豬芝士煙肉漢堡配薯條手撕豬幾特別,每個漢堡內有配菜,啱哂健康嘅人仕。厘間都算係良心小店,沒有收取加一嘅服務費,而職員服務態度夠殷勤及親切。

叫左C,D,E餐,是日餐湯有番茄湯及龍蝦湯。

餐湯配一片脆嘅多士,夠脆同暖。

C餐:燒檸檬海盬煙鸭胸配意粉
意粉有咬口,但汁唔太多,煙鸭胸可以。

D餐:安格斯牛肉芝士煙肉漢堡配薯條
我鐘意扭紋型嘅薯條,而且夠熱辣辣,正吖!安格牛厚道一般。

E餐:手撕豬芝士煙肉漢堡配薯條
手撕豬幾特別,每個漢堡內有配菜,啱哂健康嘅人仕。

2024-02-16
2024-02-05 82 瀏覽
最近同朋友一齊去左大埔嘅WM Café & Bar食晚餐,呢度係間西餐廳,係一個好適合輕鬆享受美食嘅地方!WM小食拼盤絕對係必試之選!度身訂造嘅拼盤有炸肉丸、炸雞翼、吉列墨魚餅、吉列琵琶蝦、炸洋蒽圈同車打芝士醬薯條,多種口味一次過滿足。炸得香脆嘅肉丸同雞翼,令人垂涎欲滴。吉列墨魚餅同琵琶蝦鮮味十足,啖啖鮮甜。炸洋蒽圈同車打芝士醬薯條,一啖咬落去,脆香可口。日本帶子明太子扁意粉亦都好好味,意粉煮得岩岩好,帶子鮮嫩多汁,配上明太子醬汁,味道更加濃郁,令人回味無窮。飲品方面,我地點左即磨熱咖啡同凍檸檬蜜。即磨熱咖啡香氣撲鼻,醒腦提神,而凍檸檬蜜清涼解渴,酸甜可口。兩杯都唔錯。

2024-01-28 64 瀏覽
位於八號花園搭火車轉K12總站落車只要1分鐘路程就已經看到餐廳,位置靜中帶旺,環境都幾舒適。餐牌上有意粉有飯有Pizza又有不同嘅漢堡包款式又可以鋸扒,都幾多元化選擇。現在冬天有特選飲品和特色冬天之選食物有2款<農夫包套餐>😍 配熱飲,冬天都暖笠笠。今次吃了芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉芝士都濃郁,扯到好長都未斷🤣清楚見到有好多蟹肉,個胃即時暖笠笠👍🏻WM小食拼盤(意式炸肉丸•炸雞翼•吉列墨魚餅•吉列琵琶蝦•炸洋蔥圈•車打芝士醬薯條)份量足夠兩個人食,配有茄汁和芝士醬,脆炸食品卜卜脆熱辣辣🥰芝士上有濃郁味。最鐘意吃炸洋蔥圈車打芝士醬薯條,超級好味飲品「冬天特飲」白之戀人 / 檸檬薑係男朋友幫我點😂 佢話2個顏色好襯…我飲白之戀人有少少瑞士糖嘅味道,但又唔會好甜。檸檬薑,薑味濃郁,男朋友話飲完成個人都亂晒。都只係三百幾蚊,抵呀!

今次吃了芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉

(意式炸肉丸•炸雞翼•吉列墨魚餅•吉列琵琶蝦•
炸洋蔥圈•車打芝士醬薯條)

飲品「冬天特飲」
白之戀人 / 檸檬薑
係男朋友幫我點😂 佢話2個顏色好襯…

我飲白之戀人有少少瑞士糖嘅味道,但又唔會好甜。
檸檬薑,薑味濃郁,男朋友話飲完成個人都亂晒。

都只係三百幾蚊,抵呀!
芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉
冬日特飲
芝士芥末焗蟹肉忌廉長通粉
冬日特飲
  • WM 分享拼盤
2024-01-26 33 瀏覽
WM Café & Bar大埔安慈路2號八號花園地下20號舖平時食得多dinner set今日試吓食漢堡 見到隔籬枱食得幾滋味德州BBQ辣雞扒芝士漢堡 配薯條 $98 + $18辣BBQ醬帶有辣味和微甜 嗰種辣度恰到好處辣青瓜,小青椒片 洋蔥 蕃茄片當然唔少得雞扒欣賞嘅係唔係油炸,而係煎焗 所以並唔會覺得好油膩反而多汁美味 又不會過於乾燥由於唔食芝士,所以走芝士 加$18有薯條享用熱情果菠蘿梳打$38一種清爽 結合了熱情果和菠蘿的酸甜風味食完重口味嘅漢堡,作為解渴飲料
WM Café & Bar
大埔安慈路2號八號花園地下20號舖

平時食得多dinner set
今日試吓食漢堡 見到隔籬枱食得幾滋味

德州BBQ辣雞扒芝士漢堡 配薯條 $98 + $18
辣BBQ醬帶有辣味和微甜 嗰種辣度恰到好處
辣青瓜,小青椒片 洋蔥 蕃茄片當然唔少得
雞扒欣賞嘅係唔係油炸,而係煎焗 所以並唔會覺得好油膩
反而多汁美味 又不會過於乾燥
由於唔食芝士,所以走芝士
加$18有薯條享用

熱情果菠蘿梳打$38
一種清爽 結合了熱情果和菠蘿的酸甜風味
食完重口味嘅漢堡,作為解渴飲料

除了漢堡以外,這家餐廳還有pasta and Steak 🥩 beer 🍻等各種選擇,種類都不少,最近餐廳出了一些的冬季飲品,暖粒粒好開心。🌟WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡 $128加配薯條 +$18肉質非常細嫩多汁,芝士融化在肉餅上,搭配上新鮮蔬菜和特製醬汁,加上漢堡的麵包也不錯,香脆鬆軟。加$18就可以配上炸到金黃酥脆的薯條 ,外脆內軟的口感,一定配茄汁食。🌟白之戀人 $39粉紅色的飲品,口感非常順滑,帶有淡淡的士多啤梨香氣,而且是熱熱的飲品,喝下去時很舒服。

🌟WM雙層安格斯牛肉芝士漢堡 $128
加配薯條 +$18

🌟白之戀人 $39
2024-01-02 76 瀏覽
今日放工去左大埔8號花園既W M西餐廳食晚飯,餐廳食物多元化,除咗意粉、Pizza、意大利飯,仲有漢堡包,係一間多元化嘅餐廳海蝦蒜片檸檬海鹽醬扁意粉:由於加咗海鹽同檸檬汁,所以鹹得來酸酸地,意粉軟硬適中,好特別好開胃,海蝦亦好新鮮,滿意意式海鮮薄餅:餅底焗得香脆,上面鋪滿蝦同魷魚,加上拉絲嘅芝士,好食墨西哥雞肉芝士烤餅:蝦餅裏面好多芝士,同雞肉配合得好好,仲有個牛油果醬同cream cheese醬,非常惹味😋

海蝦蒜片檸檬海鹽醬扁意粉:

意式海鮮薄餅:
餅底焗得香脆,上面鋪滿蝦同魷魚,加上拉絲嘅芝士,好食

墨西哥雞肉芝士烤餅:
2023-12-18 97 瀏覽
位於大埔八號花園的西餐廳,在十二月充滿聖誕氣氛的環境下享受西餐味道。WM手撕豬肉薄餅(配料有墨西哥辣椒•菠蘿 •紫洋蔥•燈籠椒、芝士) 這款薄餅為薄批,呎吋也適中很足夠,外層位置非常香脆。薄餅以手撕豬肉為主角,豐富的配料給予了餅底鮮明的風味,辣椒和甜甜的菠蘿令味道豐富又開胃,表層濃郁且豐厚的芝士更增添咬口,有滿口的層次感和豐富的口感。焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯意大利飯結合了牛油果和意大利飯的較為硬身的口感,每一口都能慢慢嘴嚼,感受牛油果的香氣。炸洋蔥圈配車打芝士醬一個個數量繁多且大大的洋蔥圈上碟,洋蔥的甜味和酥脆的外層形成了完美的對比,搭配滿滿和濃郁的車打芝士醬,帶來了一份濃郁的風味,作為小吃來說也頗豐富。

焗煙三文魚帶子牛油果意大利飯

炸洋蔥圈配車打芝士醬