2023-02-10 159 瀏覽
Disappointing Laksa The taste is very average… not much better than supermarket instant pack. Portion size is much smaller than what’s shown in photo (there were only 3 pieces of broccoli + cauliflower florets, and a baby corn?!)The soup is a cup of salty orange liquidI ended up hungry after dinner. Not worth the price.
Disappointing Laksa

Laksa
2023-02-10
外賣自取
2023-02-08 137 瀏覽
一入門口就已經被復古懷舊裝飾吸引,雖然座位有限,但比好多所謂日本餐廳細心,椅子🪑下在個藍放隨身物品👍🏻。 菜式選擇多,中式有海南雞飯(當然不是真正雞肉啦)西式有All day breakfast、意粉、越式河粉、素咖喱、印尼既沙律都有。食物賣相靚。當日點選無肉漢堡,漢堡的蔬菜新鮮,醬汁美味可口,反而漢堡內的素肉味道一般。總括環境有特色,食物選擇算多種類,會再去試其他食品。
菜式選擇多,中式有海南雞飯(當然不是真正雞肉啦

總括環境有特色,食物選擇算多種類,會再去試其他食品。
  • Kobe’s favourite
家母一直喜歡到處尋覓素食餐廳,今次特意找到這家以越南菜入饌、歐美復古風格懷舊打卡風的餐廳📷到處有不少美式雜誌、懷舊配飾,𝐯𝐢𝐧𝐭𝐚𝐠𝐞風格真的好適宜打卡🥹 ——— ✤ 越式炸素卷伴蒜香檬汁|$𝟒𝟖𝟖 酥脆的腐皮卷包裹住各式材料,遙遠乍看還真宛如炸蝦呢🍤整體酥脆沒有絲毫油壓味,包裹住全部都為切到相當幼細配料如紅蘿蔔🥕、檬粉。醬汁酸甜很是開胃。 ✤ 星州喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜飯配印度煎餅|$𝟏𝟔𝟖 醬汁比較稀身少少,導致無法可以做到非常掛汁的效果。但濃郁的味道無容置疑!配合不少配料、果仁、蔬菜、完美吸收曬椰汁𝐥𝐚𝐤𝐬𝐚醬汁。需要+$𝟐𝟎的薄餅沒有驚喜,頗爲紮實🥹 ✤ 香炸墨魚圈|$𝟓𝟖⭕️推薦推薦⭕️數一數二吃過最彈牙煙韌的魷魚圈!酥脆的外皮包裹住雪白的素魷魚肉🦑

———
✤ 越式炸素卷伴蒜香檬汁|$𝟒𝟖𝟖

✤ 香炸墨魚圈|$𝟓𝟖
2022-12-20 144 瀏覽
宜家好多人都中意食素🥦🥬🥒🥑🫑🍆就算唔係平時食開素有時都會貪得意約朋友一齊試下🤭今次嚟到呢間好有特色嘅素菜餐廳呢到嘅佈置以美式懷舊復古風為題除咗有好多打卡位、環境又舒適之外食物都好有質素👍🌯北京烤片(6片)$78評分(5分滿分)❤️❤️❤️❤️無諗過素食都有呢道菜我本來好中意食扁皮鴨呢碟素食版同真嘅都不相伯仲🤔用豆製成 個皮好香脆點埋個酸酸甜甜嘅醬簡直係將北京烤鴨神還原🤩So Nam Chick’n Rice 素海南雞飯 $148評分(5分滿分)❤️❤️❤️❤️普通海南雞飯就食得多素嘅就第一次食估唔到雞嘅texture可以咁似😲雞皮個口感都扮到再配埋自家製薑蓉同辣醬個黃薑油飯都好香🍔Kobe’s Favorite 巨人漢堡 $158評分(5分滿分)❤️❤️❤️呢個burger夾住塊素漢堡扒食落個口感真係同真嘅漢堡扒無異配有燒烤醬 非常惹味配菜仲有烤薯角 特別大舊同香脆😍 朱古力心太軟配雪糕 $78評分(5分滿分)❤️❤️❤️❤️食甜品宜家幾乎係每餐指定動作😮‍💨心太軟係我最愛甜品之一🤭素食版同普通版味道上無咩分別仲多咗啲cereals 夠唒健康人均價錢: $250 (Lunch)味道: 8/10環境: 8.5/10

宜家好多人都中意食素🥦🥬🥒🥑🫑🍆
就算唔係平時食開素
有時都會貪得意約朋友一齊試下🤭

今次嚟到呢間好有特色嘅素菜餐廳
呢到嘅佈置以美式懷舊復古風為題
除咗有好多打卡位、環境又舒適之外
食物都好有質素👍

甜品宜家幾乎係每餐指定動作😮‍💨
心太軟係我最愛甜品之一🤭
素食版同普通版味道上無咩分別
仲多咗啲cereals 夠唒健康

人均價錢: $250 (Lunch)
味道: 8/10
環境: 8.5/10
服務: 8/10
回頭率: 8/10

📍 Veggie4love
地址: 中環士丹利街11號10樓
電話: 21779477
2022-12-20 165 瀏覽
素食文化日趨普及年輕化,偶爾想食下素食來點不一樣又或者約素食朋友聚餐其實都有選擇!veggie4love 位於中環史丹利街,餐廳走美式復古風~呢度係供應東南亞fusion 素食soyshake $68有3款口味,揀左mixed berries 外型ontop 同樣加左用豆奶製成忌廉再唧上雜莓果醬,飲落較平常milkshake 會在濃郁稠身d,味道酸甜很可以!涼拌手撕雞 $78上碟聞到嘅時候真係有種好香雞肉味,唔知係味沙薑粉、麻油等調味影響,食落有一絲絲口感,味道非常惹味!辣素仁當配椰漿飯$148造型擺盤精美,炸米片一樣好味,迷你金字塔椰漿飯夠吸睛~豆類整成串燒,口感煙韌有嚼勁,仲有燒粟米同香蕉必試越式撈米粉伴香草炸豆腐腰果 $138配菜有自家製炸物,像炸蝦春卷外型,係炸腐皮卷~內有紅蘿蔔絲、粉絲、木耳等炸得脆口內juicy , 另外兩件外酥入面嫩滑炸豆腐亦出色

呢度係供應東南亞fusion 素食

soyshake

有3款口味,揀左mixed berries

涼拌手撕雞

味道非常惹味!

辣素仁當配椰漿飯

造型擺盤精美,炸米片一樣好味,迷你金字塔椰漿飯夠吸睛~

豆類整成串燒,口感煙韌有嚼勁,仲有燒粟米同香蕉必試

越式撈米粉伴香草炸豆腐腰果

2022-12-11
2022-12-18 137 瀏覽
聽講Veggie4love依間餐廳打卡一流果然無令人失望,一入到去就即刻心心眼😍餐廳佈置裝飾好有心思,飾物,海報,餐牌,餐枱餐椅,背景音樂全部都帶有美國50年代色彩,恍如坐左時光機,將你從繁囂壓迫嘅都巿抽離,等你可以係呢個懷舊角落盡情享受💃🏻✦ Trip to Bali 💰148餐廳菜色好多元化,有西式,韓式,中式等。而今次我揀左東南亞風味Trip to Bali。拼盤入面包括印尼加多加沙律,炸豆腐,腰果, 大豆炸物伴椰漿飯,”串燒”,”蝦片”及香蕉,非常豐富。最鍾意佢個印尼沙律,用麻醬做沙律醬配荳芽,食落又幾fresh👍🏼✦ Ranch 99 Burger 💰158(香脆大豆炸餅伴香蒜牧場沙律醬及車打芝士)好大份!個burger好高身!再配上沙律菜同薯角,食量細d都handle 唔到😂。佢塊”扒”又幾有肉嘅口感,食落其實覺得好似真肉!加上超煙韌芝士,真係會唔記得呢間係素食餐廳😂✦朱古力心太軟配雪糕 💰 78心太軟一切開即刻流出暖暖既朱古力醬,配埋cream一齊食絕對係perfect match😋雪糕球綠綠地似係焙茶味,岩晒我口味,真心推介依個甜品因為唔似出面既心太軟得個甜

✦ Trip to Bali 💰148

✦ Ranch 99 Burger 💰158
(香脆大豆炸餅伴香蒜牧場沙律醬及車打芝士)

✦朱古力心太軟配雪糕 💰 78
心太軟一切開即刻流出暖暖既朱古力醬,配埋cream一齊食絕對係perfect match😋雪糕球綠綠地似係焙茶味,岩晒我口味,真心推介依個甜品因為唔似出面既心太軟得個甜字!

✦ 泰式有機豆奶茶 + 雜莓奶昔 💰48+💰68
無跟餐野飲,全部要另外單點。Thai soy milk tea 其實似係用豆奶沖既泰式奶茶,最欣賞係無傳統泰國餐廳既咁甜。Milkshake有3種口味,揀左雜莓因為好似咩都有咁😂 入口好幼滑有d似smoothie, 最top有層cream所以飲晒成杯都幾飽架!
  • 朱古力心太軟配雪糕
  • 泰式有機豆奶凍茶
  • Trip  to  bali
2022-12-14 3951 瀏覽
近年食多咗素食之後,發覺原來素食都可以好好味😋呢間喺中環嘅素食餐廳,一直都係口袋名單之中。因為佢嘅裝修真係充滿🇺🇸美式復古風,真係一個打卡好地方📸幸好一早預訂了位置,平日晚飯時段都全場爆滿。餐點方面,以東南亞菜、美式漢堡為主,而且重係素菜,真的好健康👍🏻.✨素花枝丸新鮮炸起熱辣辣好香脆,外脆入面好彈牙,同真花枝丸感覺一樣。.🫔越式炸素卷伴蒜香檬汁一上枱真係以為係炸蝦,用來係用腐皮卷整成,口感好香脆。生菜再包住蘿蔔絲、檬粉、炸素卷,加上蒜香檬汁,食落酸酸甜甜,好醒胃。.🍔Kobe's Favorite素漢堡扒伴惹味燒烤醬這個漢堡份量十足,素漢堡扒用上紅菜頭、腰果、蘑菇蓉整成,加上惹味燒烤醬,食落好美味。伴碟還薯角、沙律,整個burger set感覺都好健康,一點都不邪惡。.🥥Trip to Bali擺盤真係好靚,充滿東南亞風情。用藤盤乘載住香蕉葉、印尼加多加多沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴椰汁飯。兩串大豆炸物,食落真係有d似肉串燒,點上花生醬,真的很惹味。第一次飲加多加多沙律,估唔到甘好味,係勁多花生醬的沙律,好香濃美味。椰汁飯都好好味,充滿椰香。加上粟米、蕃茄、青瓜、香蕉、香脆蝦片,真

✨素花枝丸
新鮮炸起熱辣辣好香脆,外脆入面好彈牙,同真花枝丸感覺一樣。

🫔越式炸素卷伴蒜香檬汁

🍔Kobe's Favorite

🥥Trip to Bali
擺盤真係好靚,充滿東南亞風情。用藤盤乘載住香蕉葉、印尼加多加多沙律、炸豆腐、腰果、大豆炸物伴椰汁飯。兩串大豆炸物,食落真係有d似肉串燒,點上花生醬,真的很惹味。第一次飲加多加多沙律,估唔到甘好味,係勁多花生醬的沙律,好香濃美味。椰汁飯都好好味,充滿椰香。加上粟米、蕃茄、青瓜、香蕉、香脆蝦片,真的大滿足。

🍓Mixed Berries
用上新鮮雜莓、豆奶整成,飲落唔會甜,而且感覺清新。

🎄Sri Lanka
入面有玉桂同香橙,飲落味道又幾夾,而且好有聖誕感覺。
2022-12-14 92 瀏覽
香脆黃金塊是炸雞塊那種,但素的材料做出來,跟真的感覺真的差不多,口感極為相似,對初吃素的人來說,真的超滿足!All day breakfast跟平日吃肉的也差不多,同樣豐富, 早餐包括有烤大烤菇、腰果沙律、香草醬及番茄醬烤多士、大豆炸物及薯角,材料十足,炸物炸得很香脆,而多士更不單是麵包香脆,醬料還塗得十分濃厚,香草醬的有花生碎粒,而番茄醬的是茄膏那種,酸酸甜甜!紅菜頭腰果蘑菇蓉伴乾太陽蕃茄豆醬漢堡也是超推介,麵包鬆軟好吃,而內裡的雜菜蓉漢堡扒也有很多種材料,味道豐富!熱藍莓石榴和巴西莓茶酸酸的,藍莓味香濃,整杯味道也很濃郁!新鮮青檸薄荷葉梳打超足料,整杯的薄荷茶塞得滿滿的,絕不手軟,喝起來超清新!

熱藍莓石榴和巴西莓茶酸酸的,藍莓味香濃,整杯味道也很濃郁!

2022-12-13 67 瀏覽
朋友介紹這間素食餐廳。。。今日食素預早訂位試試!電梯門一打開。。滿室瀰漫著50年代美國情懷。。不論裝修,鐘,牆壁,電話,擺設,音樂,別具特色。。。忍不住先把餐廳打量一番。。。點了喇沙墨魚丸,素漢堡扒伴惹味燒烤醬,星洲喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜配印度煎餅喇沙墨魚丸不得不讚這個喇沙濃醬汁,香料,香草,椰汁,等調味適中,富層次。。比平時食到的喇沙。。更出色。墨魚丸質感彈牙配以喇沙汁食。。味道想不到如此夾,有驚喜!素漢堡扒伴惹味燒烤醬這個素漢堡扒的燒烤醬同是這主菜靈魂,素漢堡扒配以大量苜蓿芽,厚蕃茄片。。飽帶脆,沙律菜新鮮,三條粗粗大薯條,份量不少!很喜愛這燒烤醬汁帶點點甜,點點辣,味道豐富,惹味!至於漢堡扒口感跟肉食漢堡扒沒兩樣!星洲喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜配印度煎餅這喇沙汁仍然精彩,雜菜有西蘭花,椰茶,荳腐,珍珠筍,脆肉瓜。。其中荳腐超好味。。如鹵水荳腐外皮,内裡很滑,加點汁放進荳腐裡食。。滋味非常!印度煎餅同喇沙汁,這個組合不用多講。。。清哂!心太軟伴raspberry sorbet初時以為係伴雪糕,上枱見係覆盆子雪芭,心想只食心太軟就好了(因一向對sorbet , 刨
朋友介紹這間素食餐廳。。。今日食素預早訂位試試!

星洲喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜配印度煎餅

心太軟伴raspberry sorbet
初時以為係伴雪糕,上枱見係覆盆子雪芭,心想只食心太軟就好了(因一向對sorbet , 刨冰等甜品興趣不大!)朋友食後讚啵。。。好,就試下吧。原來當覆盆子雪芭遇上心太軟。。竟然係一個完美組合。。朱古力味香濃,不甜加上覆盆子雪芭。。wow...估不到嘅驚喜!

心太軟覆盆子雪芭,喇沙墨魚丸,素漢堡扒伴惹味燒烤醬,星洲喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜配印度煎餅

今晚整體食物很滿意,服務好,環境舒服。

veggie4love 屬創意fusion素食。。用心鑽研不同國家特色素食如泰國,韓國,中國,印尼等!相信讓食客有一定驚喜!同行朋友經今晚對素食有更新體會。。話絕對有下次。。還有很多想試菜式!

最後餐廳很細心,把有關佛教書藉擺放電梯兩邊,讓客人等待時可隨意翻閱🙏😊!

2022-12-12
  • 素漢堡扒伴惹味燒烤醬
  • 朱古力心太軟配覆盆子雪芭
  • 喇沙墨魚丸
  • 星洲喇沙(濃醬汁)花生椰汁咖哩腰果雜菜配印度煎餅喇沙墨魚丸
平時出名食肉獸嘅我😫覺得自己真係肥咗好多😣😣有個朋友介紹中環有間素菜餐廳💛💛,為咗減少我自己嘅罪惡感,今晚就決定食素😋😋呢間Veggie4love位於中環士丹利街,上到10樓一開𨋢🛗,已經覺得非常有格調😍因為佢係有啲復古風☎️中間仲有部古董電視📺不停播放黑白嘅外語片,配合埋懷舊嘅歌曲🎶🎶,成個裝修同設計都勁有復古feel😍😍前菜我哋就叫咗個越式炸素卷伴蒜香檸汁🍋$78,素卷一上碟好似tacos,濃郁嘅豆香🤣再加上炸腐皮嘅香氣😚,熱辣辣一啖食物去超香脆!🔥配合埋算香檸汁🤤🤤正丫雖然係食素😋但係見到一個勁似漢堡包🍔嘅餐都覺得非常想食,於是就叫咗個素漢堡扒半伴惹味燒烤醬🍖🍖$158仲有沙律菜🥗同埋薯條,素漢堡質感相當唔錯💛💛燒烤醬亦都相當滋味🤤🤤配合埋蕃茄🍅生菜🥬口感非常豐富🈵另外我哋都叫咗個越式撈米粉🉐$138,裡面配料相當豐富🤤🤤有香草🌿炸豆腐🈴芽菜💛蘿蔔絲🥕青瓜絲🥒芫荽㊙️腰果,再配合埋酸甜嘅青檸汁撈埋一齊食😚,超級清爽,味道一流🅰️🅰️🅰️飲品方面叫咗一個Strawberry soy shakes ,士多啤梨味非常濃郁配合埋cream 🍓🍓$68,仲叫咗杯藍莓🫐石榴和巴西莓茶$28,酸酸甜甜,

仲叫咗杯藍莓🫐石榴和巴西莓茶$28,酸酸甜甜,好清爽💯

食完想行吓石板街又得🉐過Landmark shopping又得🉐🉐超方便💛💛
  • 素漢堡扒伴惹味燒烤醬
  • 越式撈米粉
位於中環士丹尼街11號的veggie4love是以主打新派素食菜的fusion餐廳,深受素食者喜愛。吃葷的我們偶爾吃吃素食都係一個唔錯的選擇。餐廳充滿復古風,無論美女餐牌抑或餐廳的擺設,都有啲似美國50年代的感覺,令人印象深刻,難怪深受女士喜愛,來到一定忙著拍照留念。餐牌菜式集中西日韓東南亞,任君選擇。今次點了北京烤片 ($78)呢道菜簡單點來講,就係北京烤素鴨咁食法。素鴨片點少少烤鴨醬,再加少少青瓜絲,然後用麵皮捲住來吃,味道幾清新,係一道唔錯的開胃頭盤小食。印尼加多加沙律 ($78)沙律有椰菜、豆角、薯仔同雞蛋,仲有兩塊蝦片,混了大量的花生醬同多加多醬,味道有點特別,充滿東南亞風情。Kobe's favourite素漢堡扒拌惹味燒烤醬  ($158)麵包烘到脆脆地,鋪生菜絲同香濃的燒烤醬汁,派漢堡素扒帶有煙燻味,無論味道和口感都同一般正常漢堡扒沒分別,而又唔會有食肉類嗰種飽肚感。韓式辣醬蒜香豆腐炸菇雜菜拌飯  ($148)炸豆腐呈金黃色,口感鬆脆,十分出色。飯和汁的比例適中,而拌飯份量真係足料兼大碗,炸素肉、烤菇,同埋韓式辣醬配搭下,零捨滋味!

餐牌菜式集中西日韓東南亞,任君選擇。今次點了
北京烤片 ($78)
北京烤片
印尼加多加沙律 ($78)
印尼加多加沙律

韓式辣醬蒜香豆腐炸菇雜菜拌飯  ($148)
2022-12-07
北京烤片
印尼加多加沙律
2022-11-30 88 瀏覽
小妹中意素食,因為除左環保,素食好多變,可以比原本作品更出色。🥢Trip to Bali:招牌菜非佢莫屬!看似簡單既炸物不但沒有overcook, 而且都串燒質感好似。椰漿飯同沙律🥗,甜甜地有花生香。🥢Kobe’s favorite:burger 之一🍔,漢堡扒「免治肉」做得好似。🥢越南炸春卷配蒜香檸汁:炸春卷好鬆脆,連埋春卷同漿汁食,好醒胃🤤。🥢北京填鴨:味道模仿得幾似,但脆香鴨皮就好難複製。🥢Sri Lanka:呢杯飲品好聖誕🎄feel, 原來玉桂同橙味幾夾,整成熱飲好温胃😌。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢北京填鴨:味道模仿得幾似,但脆香鴨皮就好難複製。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2022-11-22 1645 瀏覽
無肉不歡既我竟然幫襯左呢間素食餐廳!唔止因為佢既西方懷舊風格擺設非常適合影相,仲有食物我都覺得唔錯。Laksa Squid Balls $78喇沙墨魚丸:個"墨魚丸"咬落係爽口彈牙,成粒沾滿喇沙汁好好味。我覺得今餐最好味係呢個墨魚丸。Oakland Breeze - Vietnamese Style Rice Noodle $138越式撈米粉:果兩隻炸蝦其實係腐皮卷,咬落去外皮係鬆脆,好香腐皮卷既味道,我覺得好味。碗米粉底下已經有落左汁,酸酸甜甜唔錯,仲有啲花生咬下。Kobe's Favorite - Vegan Beef Patty with Tangy House BBQ sauce $158素漢堡扒伴惹味燒烤醬:以前食過素肉我麻麻地佢隻味,不過呢個BBQ醬蓋過左,所以食落無問題。個burger好高身,仲有我勁like佢個薯條係超級大超級長超級粗,哈哈哈!Chocolate Molten Cake with Ice Cream $78朱古力心太軟配雪糕:雪糕凍冰冰,心太軟熱辣辣,中間仲有一大堆cream。一冷一熱一常溫,三重感受。

Laksa Squid Balls $78

越式撈米粉

朱古力心太軟配雪糕

越式撈米粉
朱古力心太軟配雪糕
好多人一聽到vegan已經耍手擰頭,但邊個話純素/素食無啖好食?😛 成日食肉有時都會食到滯滯地,於是決定go green一下,等腸胃休息休息😆 同朋友揀咗呢間食fusion創意純素料理嘅Veggie4love,食完大家都覺得同真嘅肉有得揮🌟🌃 環境 (3.5/5)Veggie4love喺中環嘅一座商業大廈入面,離地鐵站好近好方便☺️ 一入到去就好似穿越咗去5-60年代嘅美國三藩市咁🇺🇸 餐廳裝修行美式懷舊復古風,colourful之餘周圍都擺放住唔同嘅特色舊物,好有心思❣️餐廳唔算大,枱與枱之間距離比較窄,不過個氣氛係唔錯嘅😚😋 食物 (4.5/5)🦑 Deep fried cali-mary 香炸墨圈圈 $58🍜 Oakland Breeze 越式撈米粉 $138🌴 Trip to Bali 印尼加多加多沙律配椰汁飯 $148🍹Tieguanyin Lemon Tea 檸檬鐵觀音 $48🍸 Grapefruit Tea 西柚紅茶 $48Menu有好多款小食選擇,我哋就揀咗墨魚圈圈🦑 唔係講笑,我食到懷疑自己係咪真係食緊墨魚,個口感真係有9成似😂 圈圈炸得香脆,做餐前小食一流👍🏻Trip

🌃 環境 (3.5/5)

😋 食物 (4.5/5)
🍜 Oakland Breeze 越式撈米粉 $138
🍸 Grapefruit Tea 西柚紅茶 $48

Trip to Bali 擺盤好靚,打卡一流📸 藤盤上面鋪住香蕉葉,南亞熱帶風情即時出曬黎🌴 印尼菜又點少得加多加多沙律呢🥗 加多加多嘅花生醬好濃郁,配埋椰汁飯食真係極邪惡😈 兩串仿沙嗲嘅大豆炸物味道都好好,唔會有明顯嘅大豆味,淋上花生醬之後更加惹味🔥

Oakland Breeze係越式撈米粉🍜 呢道菜本身都已經有好多種蔬菜好健康,撈埋檬粉汁好開胃好refreshing🥒🥕🥰 炸豆腐外脆內軟,而素菜卷形狀好似炸蝦,好得意😚🍤

💰 價錢 (4/5)
Average price $200-250
Veggie4love絕對可以打破傳統對素食/純素料理無啖好食嘅刻板印象😋 餐廳無論環境氛圍,菜式同擺盤都盡顯心思,而且價錢合理,值得支持❤️
...

Veggie4love - Located at the heart of Central, Veggie4love is a ~1950s San Fransisco themed vegan restaurant 🥰 I love the old USA vintage ambience and decor a lot 🇺🇸 The restaurant serves international cuisine and the food were photogenic and great 😛 Trip to Bali, the Indonesian inspired dish was the pleasure for the palate 🌴 The deep fried vegan cali-mary did taste like legit calamari too 🦑😍 All the dishes were quite impressive and I will come again for sure 👍🏻🔥
  • Trip  to  bali
  • Oakland Breeze
2022-11-18 76 瀏覽
同朋友喺中環街完街,朋友推介去一間好出名既新式素菜餐廳,一出lift 就比佢既裝修吸引住,成間餐應擺滿美式懷舊擺設。印尼加多加多沙律$78沙律用左椰菜、豆角、炸豆腐、薯仔、雞蛋等材料切成絲狀,澆上自家製的加多加多醬,味道別具特色。Ranch 99 $158外貌同一般漢堡包無分別,仲有沙律菜同香煎過既薯仔條做拌盤,份量十足,中間夾住香脆大豆炸餅 營養價值非常豐富,素車打芝士,口感食落煙韌,一試難忘。香脆黃金塊x6件 $58平時素材超市都有呢款素雞粒賣,但呢度既調味令到佢同一般出面食既好唔同,唔講仲意謂自已食緊M記既麥麥雞,無得頂。北京烤片x6件 $78上碟擺盤精緻打卡一流,有素鴨片、青瓜絲、烤包片同烤鴨醬,將所有材料卷埋一齊,一食咬落去,油香同烤鴨醬簡直係絕合得天衣無縫。喇沙墨魚丸$78素墨魚丸口感十足彈牙,個樣同真既一樣,放埋一齊真係唔會分得出有咩分別,配埋喇沙汁一齊食個味道右幾夾。黑糖薑茶$28薑味濃郁,黑糖唔會過甜,兩者平均剛剛好。藍妹石榴和巴西莓茶$28茶味香配埋石榴同巴西莓既天然果甜,飯後消滯一流。

印尼加多加多沙律$78

Ranch 99 $158

香脆黃金塊x6件 $58

北京烤片x6件 $78

喇沙墨魚丸$78

黑糖薑茶$28

薑味濃郁,黑糖唔會過甜,兩者平均剛剛好。

藍妹石榴和巴西莓茶$28
茶味香配埋石榴同巴西莓既天然果甜,飯後消滯一流。

外賣自取