The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-05-03 188 瀏覽
之前都有食過the grill room嘅晚餐,對佢嘅牛扒念念不忘,嗰種炭燒嘅香味真係令人垂涎欲滴。今日發現佢有lunch semi buffet,就同老公黎食個靚lunch😍呢度嘅semi buffet lunch $98 包括湯、沙律吧、飲品。沙律吧除咗各式沙律菜,仲有蟹肉碎蛋包、呑拿魚通心粉、炸物、蛋糕。淨係食呢啲都夠哂飽啦其實,而且味道仲非常唔錯添!另外我哋仲加咗啲主菜。🔸牛肝菌蘑菇意大利飯(+💰48)呢個意大利飯有好濃郁嘅芝士同蘑菇香。🔸燒紐西蘭10安士肉眼扒 配 薯條 (+💰208)肉眼扒仍然係咁好味,我完全唔點醬汁,都食到肉味濃郁,肉質嫩滑,仲有濃濃嘅炭燒香味撲鼻。餐廳越坐越多人,大家都流露出滿意嘅表情。呢個semi buffet lunch 性價比高,食物質素唔錯,座位環境舒適。如果沙律吧有更多適合小朋友食嘅食物,相信一定有更多家長帶埋小朋友一齊嚟食嘢。Overall評分: 8.5/10👏🏻

另外我哋仲加咗啲主菜。

🔸牛肝菌蘑菇意大利飯(+💰48)
呢個意大利飯有好濃郁嘅芝士同蘑菇香。

🔸燒紐西蘭10安士肉眼扒 配 薯條 (+💰208)

Overall評分: 8.5/10👏🏻
  • 燒紐西蘭10安士肉眼扒配薯條
2024-05-01 167 瀏覽
供應Semi buffet的餐廳現在愈來愈少。得知The Grill Room有供應Semi Buffet Lunch,假日都有,於是來試試。Semi buffet lunch 每位$98,可享用自助區的美食如沙律、小吃及甜品,另配一碗是日餐湯及一杯汽水或茶。然後可再加錢選擇主食,由$38至$208,有意粉、意大利飯至牛扒等,豐儉由人。當日沙律共有5款,其中大通粉最有驚喜,味道酸酸的很開胃,通粉煙韌。凱撤沙律可因應自己口味調味,生菜新鮮。另外兩款做得不錯,口味清新開胃。小吃方面,炸物熱烘烘,炸雞翼帶點辣,外脆肉嫩,薯條粗身香脆,香口美味。吞拿魚多士也不錯,適合與是日餐湯一起吃。甜品有豆腐慕絲蛋糕及朱古力慕絲蛋糕。豆腐蛋糕豆味濃郁,朱古力不會很甜,兩者均口感順滑,肚子有空間不妨吃多幾件。是日餐湯是日為南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁香甜,口感順滑。沒想過自助區的食物會不斷refill,所以我們每人叫了一款主食:香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆 $138三文魚外皮香脆,肉質較嫩,菠菜苗口感口順滑,味道香濃,加上爽嫩枝豆,美味可口。香烤燒春雞配西蘭花苗及薯蓉 $68原本想叫雞卷,但假日雞卷轉為燒春雞。雞外皮

凱撤沙律可因應自己口味調味,生菜新鮮。

另外兩款做得不錯,口味清新開胃。

吞拿魚多士也不錯,適合與是日餐湯一起吃。

甜品有豆腐慕絲蛋糕及朱古力慕絲蛋糕。豆腐

是日餐湯
是日為南瓜忌廉湯,南瓜味濃郁香甜,口感順滑。

香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆 $138

香烤燒春雞配西蘭花苗及薯蓉 $68
原本想叫雞卷,但假日雞卷轉為燒春雞。雞外皮呈金黃色,內裡保持肉汁。西蘭花苗清新的口感,薯蓉的軟綿口感,為菜餚增添了不同層次。

凍檸檬茶
天氣帶點熱,用餐後喝杯冰凍而具新鮮酸味的茶飲最為適合。

餐廳地方不少,環境有格調,午市適合輕鬆用餐,晚市適合慶祝特別日子,也是一大班人聚餐的好地方。

以上價格需另加一附加費
2024-04-20 402 瀏覽
⚡️各位大胃王鍾唔鍾意挑戰食自助餐呢?今日就帶大家嚟到呢一間超好味嘅餐廳 @thegrillroomhk 享受佢哋嘅午餐semi buffet!呢個半自助餐係$98起!最平加多$38就可以加主菜,例如招牌卡邦尼意粉!$48就可以加超好味嘅松露蘑菇意大利飯!咁抵大家快啲過嚟試吓啦!我已經幫大家把好關,而家就嚟介紹吓,有乜嘢啱食嘅半自助菜式!呢度有非常多種類嘅沙律可以選擇,而且全部都好高質!除咗有大大嚿肥厚吞拿魚沙律之外,仲有我好欣賞嘅西式半熟蛋沙律!除咗沙律之外,各位食肉獸仲可以選擇鮮蝦牛油果吐司!而且仲有新鮮漬炸嘅薯條同埋炸雞粒!呢度嘅選擇真係非常多啊講完鹹嘅,當然仲有甜品啦!呢度嘅甜品成日都會轉今日我哋就有行事到超級絲滑濃郁嘅生朱古力蛋糕同埋獨家豆腐蛋糕!呢個豆腐蛋糕真係全場MVP,除咗有幼滑嘅口感之外,仲有非常香濃嘅豆乳味!大家食完半自助餐,記得都要留肚食正餐!首先佢會送一個是日餐湯,今日我哋就試咗非常新鮮嘅粟米忌廉湯,完全係新鮮粟米熬製,仲可以食到粟米外層較硬嘅口感令到佢嘅層次更加豐富!雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非
⚡️

雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非常驚喜,可以食得出佢嘅用料非常新鮮!上面嘅煎蘑菇簡直係點蒸支筆!

另外我哋仲加咗$208嗌佢哋嘅肉眼扒!廚師嘅功力好足,塊扒嘅水準一流,肉質鮮嫩,而且仲好多汁!真係非常抵讚呀!

2024-04-05 1182 瀏覽
我是半自助餐的粉絲。因為我非常喜歡食沙律,我可以只選自助沙律部份,不加主菜。如果要加主菜,我會希望主菜有多些選擇。The Grill Room滿足了我上述要求。.它的半自助餐由十二點開始,每位$98包沙律、甜品、炸物、西湯和飲品。沙律有6款,例如凱撒、黎麥菠菜、煙三文魚通粉、番茄芝士等,炸物有薯角、麥樂雞等,甜品有豆腐慕絲蛋糕、桃慕絲蛋糕等。全部任食,加上湯和飲品,可以吃得飽。.主菜方面7種,價錢由$38-$208,選擇範圍頗廣。假如點$38的卡邦尼扁意大利麵,加上$98和加一,百五元有找,非常抵食。.餐廳環境和服務都很好,地方佈置雅致有空間感,服務細心。是日西湯是番茄濃湯,酸甜開胃。主菜:香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆($138)三文魚皮脆肉嫩,菠菜苗滑溜無渣,很好吃。主菜:香煎法式雞卷配西蘭花苗及薯蓉($68)連皮的雞卷意想不到的嫩,外皮煎得香脆。除了咖啡要加錢外,其它飲品不用收費。
我是半自助餐的粉絲。
因為我非常喜歡食沙律,我可以只選自助沙律部份,不加主菜。
如果要加主菜,我會希望主菜有多些選擇。
The Grill Room滿足了我上述要求。

沙律
桃慕絲蛋糕
豆腐慕絲蛋糕

餐廳環境和服務都很好,地方佈置雅致有空間感,服務細心。

是日西湯是番茄濃湯,酸甜開胃。

主菜:香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆($138)
三文魚皮脆肉嫩,菠菜苗滑溜無渣,很好吃。
香煎三文魚柳拌菠菜苗及枝豆

主菜:香煎法式雞卷配西蘭花苗及薯蓉($68)
連皮的雞卷意想不到的嫩,外皮煎得香脆。
香煎法式雞卷配西蘭花苗及薯蓉

除了咖啡要加錢外,其它飲品不用收費。
2024-04-05
沙律
香煎三文魚柳拌菠菜苗及枝豆
2024-03-03 1898 瀏覽
第二次食呢間餐廳啦,對上一次食晚餐覺得好滿意😆 所以今次去食埋佢地既午餐先🤤。搭正12點一開門即刻上左去,睇睇餐牌,原來午餐係Semi Buffet 形式進行的,我們揀了Semi Buffet,主菜點了牛扒及三文魚。Semi Buffet:🍠紫薯椰菜絲沙律- 我鐘意呢款,紫薯好creamy, 中間夾住d 菜 好fresh 好爽。🥔薯仔沙律- 正常味道。🐟煙三文魚沙律- 煙三文魚不會過鹹,配搭的菜葉都好fresh。🥗手撕雞通粉沙律- 本身呢2款食材我都很喜歡,所以覺得好好味。🍤炸蝦條- 另外一條是炸魚手指,蝦比較彈牙,2 款都好食。🐔炸雞翼- 帶點辛辣味道的炸半邊雞翼,非常惹味。🍵綠茶蛋糕- 甜度適中的慕絲蛋糕,最適合吃飽時吃。🍫朱古力蛋糕- 香濃的甜甜朱古力蛋糕,味道較綠茶甜和濃,建議先吃綠茶後再吃朱古力。主菜:🍴烤紐西蘭10安士肉眼扒配薯條 - 肉眼扒雖然有些少overcooked, 但亦無阻它的味道和口感,口感嫩滑中間帶點Juicy,而且充滿着炭香和滿滿的牛肉香氣,風味十足,我自己就好鐘意。薯條份量頗多,粗幼度適中,帶點鹹香,而且時間過耐了也不會因濕氣而影響口感。🐟香煎三文魚柳伴菠

Semi Buffet:
🥔薯仔沙律- 正常味道。
🍤炸蝦條- 另外一條是炸魚手指,蝦比較彈牙,2 款都好食。
🐔炸雞翼- 帶點辛辣味道的炸半邊雞翼,非常惹味。
🍵綠茶蛋糕- 甜度適中的慕絲蛋糕,最適合吃飽時吃。

主菜:
🐟香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆 - 三文魚熟到剛剛好,伴有忌廉及菠菜苗,食材非常之夾,魚皮帶點酥脆。

🍹餐茶:我點了凍檸檬茶,正常發揮,甜度自己調配。

🥖湯及麵包:當日的湯是番茄湯,除了番茄外,更添加了不同的香料,令茄湯非常香濃。 麵包外脆內軟,正常發揮。

食評總結:對於沒有看餐牌便來了的我,見到Semi buffet覺得非常喜出望外,除了食材新鮮,味道好吃,性價比還好高,以一份卡邦尼意粉午餐為例, $140便可享有Semi buffet、主菜、餐湯、麵包、甜品、餐茶。如此豐富的午餐,我非常滿意,下次亦會帶其他朋友再過來吃。
  • 紐西蘭10安士肉眼牛扒
同好友去咗位於銅鑼灣廣場二期嘅The Grill Room 食semi -buffet Lunch。呢度環境又靚又有情調,樓底夠高,所以坐得好舒適。Semi-Buffet $98/位,另加餐牌內的主菜(由$38-$208)仲包埋餐湯及餐飲,真係一頓性價比高嘅高質西餐👏🏻👏🏻👏🏻是日餐湯:✔️忌廉甘筍湯,甜甜地,甘荀味好出,非常Creamy😋主菜:✔️10oz Ribeye Steak 🥩(+208)五成熟嘅紐西蘭肉眼扒,好香炭燒味,入口夠淋,配埋即炸粗薯條,好滿足🥰✔️Carbonara Linguine(+$38)卡邦尼扁意大利麵,好Creamy,剛剛好掛汁,不會太乾又不會太濕,配埋脆身嘅煙肉🥓粒,好美味😋👍Semi~Buffet Bar提供多款新鮮沙律菜,有我鍾意嘅西蘭花🥦、椰菜花及紫洋葱、車厘茄沙律,仲有自己調配嘅凱撒沙律,又有雞肉沙律等,另外又有炸單骨雞翼,好酥脆,食左5 隻😜,有即炸粗薯條,都好吸引,仲有法國前菜,蟹肉普切塔(多士上撒上大蒜、橄欖油及鹽等),好惹味,至於甜品有切成細細件嘅豆腐同朱古力mousse 蛋糕,甜度適中,好食👍餐飲:✔️每人各叫左杯凍檸檬茶🍹@thegril

是日餐湯:
✔️忌廉甘筍湯,甜甜地,甘荀味好出,非常Creamy😋

主菜:
✔️10oz Ribeye Steak 🥩(+208)

✔️Carbonara Linguine(+$38)

Semi~Buffet Bar

餐飲:
✔️每人各叫左杯凍檸檬茶🍹

@thegrillroomhk

The Grill Room
📮銅鑼灣駱克道463-483號,銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖
📞2897 6838
3天前 0 瀏覽
銅鑼灣廣場二期(銅鑼灣站C2出口)之前係太子花園街搵咗間西餐廳食真係好唔掂。為咗慰藉心靈上嘅決失🥹就搵咗呢間半自助形式的西餐廳。午市時段有超低食半自動午餐👏👏~~~~~~~~~~~~~~~~~✅$98 元Semi buffet 包餐湯、飲品,任食bar 枱的食物和甜品。(bar 枱有蝦多士、薯條、炸雞、多款沙律及甜品等。加錢還可以選擇主菜款。主菜方面叫咗:✅+$68 燒春雞配西蘭花苗及薯蓉半隻燒春雞嫩滑入味👍👍✅+$138香煎三文魚柳伴菠菜苗及支豆三文魚魚柳好大件,魚皮煎得好香口,唔錯👍全部食物都好好味「好在冇令我失望。🥰😘」環境坐得舒服,地方空間感十足。服務細心、食物有水準👍👍CP值高👏👏
銅鑼灣廣場二期(銅鑼灣站C2出口)
之前係太子花園街搵咗間西餐廳食真係好唔掂。
為咗慰藉心靈上嘅決失🥹就搵咗呢間半自助形式的西餐廳。
午市時段有超低食半自動午餐👏👏
~~~~~~~~~~~~~~~~~
主菜方面叫咗:
✅+$68 燒春雞配西蘭花苗及薯蓉
半隻燒春雞嫩滑入味👍👍

✅+$138香煎三文魚柳伴菠菜苗及支豆
三文魚魚柳好大件,魚皮煎得好香口,唔錯👍

全部食物都好好味「好在冇令我失望。🥰😘」
環境坐得舒服,地方空間感十足。
服務細心、食物有水準👍👍CP值高👏👏
🌸炭烤八爪魚配法式薯蓉炭烤八爪魚口感軟淋,且經過炭烤處理後,表面帶有微焦香氣。烤製過程中保持左八爪魚的原汁原味。法式薯蓉則帶來一種濃郁的口感同奶油香氣。薯蓉質地綿密細膩,給予整道菜一種豐富既口感層次。🌸牛肝菌蘑菇意大利飯牛肝菌蘑菇帶來了一種深厚風味,為整個菜式增添豐富層次。蘑菇質地軟嫩,同意大利飯口感相互融合。米粒煮得剛好軟硬適中,保持一定口感,並吸收了牛肝菌蘑菇既風味。🌸Rasberry Mousse Cake酸酸甜甜,入口即溶🍸呢度既cocktail全部都好有特色,同出面常見款式唔一樣,值得大家黎試一試
🌸炭烤八爪魚配法式薯蓉

🌸牛肝菌蘑菇意大利飯

🌸Rasberry Mousse Cake
酸酸甜甜,入口即溶

4天前 0 瀏覽
朋友知道我鍾意食自助餐!😋😬今日就帶咗我嚟銅鑼灣廣場二期嘅The Grill Room食lunch!呢道嘅semi-buffet 好抵食!每位只需$98!😍😬🙈仲包餐湯、咖啡或茶!Buffet bar枱有好多選擇、包括沙律🥗、甜品🍮、炸物等等!全部都係任食㗎!😍😍😍今日嘅餐湯係甘筍忌廉湯,濃郁又香滑、好好味呀!1. 燒紐西蘭10安士肉眼扒配薯條,口感嫩滑又juicy,我選了五成熟,薯條🍟份量十足,帶少少鹹香,又熱又脆,好正呀!😋😍👍2. 香煎法式雞卷配西蘭花苗及薯蓉,雞肉好嫩,肉質juicy,外層係一層薄薄嘅脆雞皮,非常惹味!😁😋😋環境非常舒適、空間感十足、下次一定會再嚟試試其他菜式!😊☺️😃The Grill Room:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期3樓3B號舖

5天前 0 瀏覽
今日跟朋友黎到銅鑼灣依間型格十足嘅靚裝扒房,一試佢地嘅半自助午餐😚 餐廳裝修時尚又富情調,燈光控制得恰到好處🌟 好啱情侶二人約會🤩 🐧🐧 今次就㨂咗燒紐西蘭肉眼扒🥰 肉眼足足有10 安士重🌟🤩 份量十足🤤 燒得熟度啱啱好👍 外層焦香微燻,內裡肉質依舊嫩滑可口,牛味出眾,每一口嘅滋味都非常馥郁,非常出色😍🫶 伴牛扒仲有一大桶新鮮炸起嘅薯條🫶 熱辣辣非常酥脆,惹味之選🤤👍 另外㨂咗一客牛肝菌蘑菇意大利飯❤️ 意大利飯質感味道都好正宗,完美還原地道風味,超級正👍 蘑菇燒得好香,咬落好彈牙好爽脆😚 半自助午餐除了主食,還包括每人一客餐湯和飲品👍 另外,自助區亦提供多款沙律、炸物、前菜和甜品,供客人任食任取😍🫶 真係勁豐富🤤 大滿足必食推薦❣️

Lunch想食靚牛扒,有時選擇唔太多🥹但見到銅鑼灣Grill Room出左個Lunch Semi Buffet都幾抵食🤩淨係食沙律吧都係$98,加少少錢可以有意粉都係唔錯嘅選擇👍🏻呢度沙律吧選擇都多,而且Refill速度都好快!唔洗驚會被人拎晒冇得拎🥰當日嘅餐湯都好好飲,呢間餐廳Lunch值得再嚟☺️.味道:🌕🌕🌕🌕🌗人均消費:$100~200.Rib Eye Steak 10oz (NZ) +$208呢款係燒紐西蘭10安士肉眼扒再跟啲薯條,表面係有種炭燒嘅香味,食落肉味好濃😋牛扒揀左5成熟,食落都好軟但又會有啲口感👍🏻可以話必叫🤩Chicken Roulade +$68呢款係香煎法式雞卷,然後配西蘭花苗及薯蓉☺️呢款雞卷超好食,望落好乾身但食落超Juicy🤤雖然得4嚿好似好少,但嚿嚿都啖啖肉,食完好飽😋而薯蓉同西蘭花苗都無得頂👍🏻Salad BarAvocado Crab bruschetta呢款係有啲牛油果蟹肉配一塊法包咁,細細地幾好食👍🏻味道唔會好Heavy,小編都食左幾塊🥰Pasta Salad如果淨係叫左自律吧嘅,唔洗擔心會食唔飽,因為呢度都有Pasta食!呢度總會有2種味,食完
當日嘅餐湯都好好飲,呢間餐廳Lunch值得再嚟☺️
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
人均消費:$100~200

Rib Eye Steak 10oz (NZ) +$208

Chicken Roulade +$68

Salad Bar
Avocado Crab bruschetta
Pasta Salad
如果淨係叫左自律吧嘅,唔洗擔心會食唔飽,因為呢度都有Pasta食!呢度總會有2種味,食完Waiter會換新一款,唔洗擔心會食厭🤤當日係一款辣雞肉長通粉同另一款係吞拿魚沙律長通粉,兩款味道郁好正👍🏻
Broccoli & Cauliflower Salad
西蘭花同椰蘭花沙律兩款菜都好爽口,而家每嚿都好大粒🥰
Beetroot Salad
紅菜頭沙律就比較少見香港有,食落酸甜酸甜好開胃😋
Pumpkin Salad
南瓜沙律都正正常常👍🏻

• 燒紐西蘭10安士肉眼扒配薯條
  • Chicken Roulade
6天前 0 瀏覽
之前去過尖沙咀嘅 The Grill Room 食飯 , 感覺唔錯 ~ 呢排發現原來港島都有分店 😲😲 而且星期 6 仲有 semi-buffet lunch set ! 今日黎試試 ! 樓底好高 , 好舒服 , 座位之間都好有空間感 !! 😍餐牌 :豐儉由人 , 如果鍾意淨係想食沙律或者食一個 light d 嘅 lunch , 只需 $98 就可以任食沙律吧 , 仲包埋甜品 , 餐湯同餐飲 , 好抵食 😱😱👍👍 如果想食飽啲或者多啲花款 , 可以加錢選擇 1 個 main course ~ 價錢都唔貴 , 只係幾十蚊 , 想食肉都可以加多少少 ~ 先講講個 salad bar , 有 2 款炸物 - 薯條同麥樂雞 ~ 仲可以自己調配 Caesar Salad , 有齊芝士粉 , 煙肉碎 , 沙律醬等等同埋有一個好大嘅木兜俾你自己撈沙律 , 好玩之餘 😆 亦可以調配啱自己口味嘅沙律 ! 個兜夠晒大 , 撈勻左之後 , 每一啖都充滿晒配料 , 仲可以加海量嘅芝士粉 ❤️❤️超正 !! 除咗自己撈嘅凱撒沙律 , 亦有預伴沙律 , 有好多唔同嘅沙律菜 , 仲有我最鍾意嘅橄欖 !! 仲有多士 ,

餐牌 :
先講講個 salad bar , 有 2 款炸物 - 薯條同麥樂雞 ~ 仲可以自己調配 Caesar Salad , 有齊芝士粉 , 煙肉碎 , 沙律醬等等同埋有一個好大嘅木兜俾你自己撈沙律 , 好玩之餘 😆 亦可以調配啱自己口味嘅沙律 ! 個兜夠晒大 , 撈勻左之後 , 每一啖都充滿晒配料 , 仲可以加海量嘅芝士粉 ❤️❤️超正 !! 除咗自己撈嘅凱撒沙律 , 亦有預伴沙律 , 有好多唔同嘅沙律菜 , 仲有我最鍾意嘅橄欖 !! 仲有多士 , 通心粉沙律 , 蔬菜 , 健康又唔濃味 !
忌廉甘筍湯
質感岩岩好 , 甘荀味唔太濃 , 唔鍾意食甘筍嘅朋友都會接受到 ! 😏

牛肝菌蘑菇意大利飯
意大利飯質感做得好好 ! 軟得黎又煙韌 , 牛肝菌嘅香味不得了 😋😋 好好食 !!

燒紐西蘭 10 安士肉眼扒配薯條
肉眼扒依舊好食 , 充滿炭燒香味 😌😌 肉都好 juicy ~
甜品有 2 款 - 朱古力蛋糕同豆腐慕思芝士蛋糕 , 2 款都係細細件 , 唔 heavy , 唔會太甜 😋 質感軟滑 ~

整體黎講 , 環境真係好舒服 , 食物都高質 , 而且一定夠飽 👍👍👍 黎傾偈或休閒地食個 long lunch 都好適合 ! 絕對會再黎 ! ❤️
  • Salad Bar
6天前 0 瀏覽
美味的半自助餐!性價比好高的餐廳想擁有健康的一餐可以直接叫半自助餐沙律吧+飲品沙律吧的有超級多選擇!有茄子沙律紅菜頭沙律等等五六款不同的沙律!全部沙律的組合都非常美味!還有巴拿馬火腿小麵包點心,炸雞薯條以及炸蕃薯條等等!蛋糕也有兩款不同的口味,豆腐味和巧克力味都超級好吃!主食可以點牛扒,意粉等,我點了一個牛排和一份意粉!牛扒真的非常好吃香口!意粉是茄汁肉醬意粉!香濃又美味!肚子裏有健康和滿足的感覺❤️
美味的半自助餐!性價比好高的餐廳
想擁有健康的一餐可以直接叫半自助餐沙律吧+飲品

沙律吧的有超級多選擇!

蛋糕也有兩款不同的口味,豆腐味和巧克力味都超級好吃!

意粉是茄汁肉醬意粉!香濃又美味!
肚子裏有健康和滿足的感覺❤️
6天前 0 瀏覽
搬舖後空間比舊店更大,空間感十足,裝修更高雅時尚。SEMI-BUFFET LUNCH ($98)有SALAD BAR & DESSERTS包括炸雞薯條、幾款沙律同甜品。另加自選主菜由$38至$208,價錢豐儉由人。PASTA SALAD螺絲粉有咬口,配料豐富,有煙三文魚、紫洋蔥、車厘茄同青瓜,味道清新開胃。CHICKEN BITES & FRIES炸雞同薯條都香脆可口。香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆三文魚柳兩面煎到卜卜脆,裡面保持肉汁,菠菜苗入口柔軟嫩滑。食飽梗係要食番個飯後甜品,Tofu Mousse Cake口感軟滑輕盈,微甜不膩。
搬舖後空間比舊店更大,空間感十足,裝修更高雅時尚。

SEMI-BUFFET LUNCH ($98)

另加自選主菜由$38至$208,價錢豐儉由人。

香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆
三文魚柳兩面煎到卜卜脆,裡面保持肉汁,菠菜苗入口柔軟嫩滑。

之前食過銅鑼灣廣場二期嘅The Grill Room💖已經勁鍾意嗰度嘅環境同埋食物🌟無意之中發現,佢lunch有做semi buffet☺️$98 有得任食沙律吧、幾款甜品同炸物😍最平可以加$38就有一款主食😚香煎法式雞卷 配 西蘭花苗及薯蓉雞肉卷表面煎到香脆,裡面保持到嫩滑😌雞肉同西蘭花永遠都係絕配❤️香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆三文魚一大件好厚切🤓表面煎到金黃色,充滿魚油香!出邊嘅沙律包有六款沙律可以夾!調味調到好好食,完全唔需要自己再落其他醬汁,沙律菜又新鮮爽脆!炸物有薯條、番薯薯條、炸雞塊,全部都熱辣辣脆卜卜!仲有有非常好食嘅巴馬火腿小吐司🍞甜品方面好欣賞佢哋嘅蛋糕仔size唔太大件,蛋糕好濕潤,味道出色!每個lunch set仲包咗餐湯同餐飲,呢餐lunch性價比極高啊!
之前食過銅鑼灣廣場二期嘅The Grill Room💖

已經勁鍾意嗰度嘅環境同埋食物🌟
無意之中發現,佢lunch有做semi buffet☺️
$98 有得任食沙律吧、幾款甜品同炸物😍
最平可以加$38就有一款主食😚

香煎法式雞卷 配 西蘭花苗及薯蓉

雞肉卷表面煎到香脆,裡面保持到嫩滑😌
雞肉同西蘭花永遠都係絕配❤️

香煎三文魚柳伴菠菜苗及枝豆

三文魚一大件好厚切🤓表面煎到金黃色,充滿魚油香!

出邊嘅沙律包有六款沙律可以夾!

炸物有薯條、番薯薯條、炸雞塊,全部都熱辣辣脆卜卜!

仲有有非常好食嘅巴馬火腿小吐司🍞