The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

2024-04-20 584 瀏覽
⚡️各位大胃王鍾唔鍾意挑戰食自助餐呢?今日就帶大家嚟到呢一間超好味嘅餐廳 @thegrillroomhk 享受佢哋嘅午餐semi buffet!呢個半自助餐係$98起!最平加多$38就可以加主菜,例如招牌卡邦尼意粉!$48就可以加超好味嘅松露蘑菇意大利飯!咁抵大家快啲過嚟試吓啦!我已經幫大家把好關,而家就嚟介紹吓,有乜嘢啱食嘅半自助菜式!呢度有非常多種類嘅沙律可以選擇,而且全部都好高質!除咗有大大嚿肥厚吞拿魚沙律之外,仲有我好欣賞嘅西式半熟蛋沙律!除咗沙律之外,各位食肉獸仲可以選擇鮮蝦牛油果吐司!而且仲有新鮮漬炸嘅薯條同埋炸雞粒!呢度嘅選擇真係非常多啊講完鹹嘅,當然仲有甜品啦!呢度嘅甜品成日都會轉今日我哋就有行事到超級絲滑濃郁嘅生朱古力蛋糕同埋獨家豆腐蛋糕!呢個豆腐蛋糕真係全場MVP,除咗有幼滑嘅口感之外,仲有非常香濃嘅豆乳味!大家食完半自助餐,記得都要留肚食正餐!首先佢會送一個是日餐湯,今日我哋就試咗非常新鮮嘅粟米忌廉湯,完全係新鮮粟米熬製,仲可以食到粟米外層較硬嘅口感令到佢嘅層次更加豐富!雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非
⚡️

雖然呢個話半自助餐,但係其實呢度嘅主菜都唔執輸!今日我哋就加咗$48嗌蘑菇意大利飯!個口感真係非常驚喜,可以食得出佢嘅用料非常新鮮!上面嘅煎蘑菇簡直係點蒸支筆!

另外我哋仲加咗$208嗌佢哋嘅肉眼扒!廚師嘅功力好足,塊扒嘅水準一流,肉質鮮嫩,而且仲好多汁!真係非常抵讚呀!