2023-05-28 196 瀏覽
行開荃灣就試下哩間喺荃新天地一樓嘅西餐先 望落係環境都唔錯 價錢都合理 味道就要試過先知🤣今次我哋就叫左一係二人餐同一係burger🍔講下個二人餐先 ($398)首先 係個南瓜忌廉湯身為一個南瓜愛好者 我覺得哩個南瓜湯夠哂南瓜味嘅 再加上佢好creamy 為哩餐飯開左個唔錯嘅頭😋之後就有個泰式木瓜絲魷魚沙律🥗酸酸甜甜咁 好開胃🤤不過就略嫌個魷魚淋左少少🤏🏻🙈忌廉汁菠菜雞肉巴馬火腿脆片米形粉第一次食米形粉嘅我表示好有趣 外形真係好似一粒粒飯咁 食落口又冇食飯咁硬 個忌廉汁就保持一般應有嘅水準 不過不失啦🫣低溫慢煮香草封門牛柳一嚟到見到個牛柳份量都幾大份 有兩大塊🤤塊牛柳真係好淋 食落去仲好juicy添 都真係有驚喜🤩最驚喜嘅一定非個burger莫屬喇The Base 美國草飼牛肉芝士漢堡 ($165)個burger超大個 係大過我個頭呀🫨一啖係冇可能食得哂架 果塊草飼牛肉都好厚 好有牛味😂啲薯格都好脆 都真係冇後悔叫左哩個burger😋😋

今次我哋就叫左一係二人餐同一係burger🍔

講下個二人餐先 ($398)
首先 係個南瓜忌廉湯

之後就有個泰式木瓜絲魷魚沙律🥗
酸酸甜甜咁 好開胃🤤不過就略嫌個魷魚淋左少少🤏🏻🙈

忌廉汁菠菜雞肉巴馬火腿脆片米形粉

低溫慢煮香草封門牛柳

最驚喜嘅一定非個burger莫屬喇
The Base 美國草飼牛肉芝士漢堡 ($165)
2023-05-28 104 瀏覽
荃新天地嘅餐廳都非常有特色,今次食咗the base nature, 餐廳係長條型嘅,入邊有好多位,喺轉角位唔會好多人行嚟行去,最適合同閨蜜一齊談心事,慢慢enjoy 食物同chill 返一晚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).食左慢煮加拿大豬鞍,肉厚多汁,食得出廚師嘅用心,濃厚肉香,烹調手法出色,時間控制非常好,肉質有彈性而不會柴,好好食非常有記憶點,好有驚喜!(*¯︶¯*).另外仲有草飼牛漢堡配薯條,有生菜、蕃茄、煙肉、芝士等配菜,淨係視覺上已經好有效果,食落去仲驚喜,牛肉漢堡厚身,咬落去係多汁多流出嚟,真係好少食到咁juicy嘅burger \(≧▽≦)/ 大推
2023-05-06 151 瀏覽
真係好正嘅!呢度有好多各式各樣嘅新鮮蔬菜同埋美味料理,令人目不暇接。特別推薦佢哋嘅西班牙海鮮飯同芝士薯格,真係超好味!去到the-base-nature-荃灣,就好似踏入咗一個綠色嘅世界。入面佈滿咗各種各樣嘅蔬菜,有青瓜、番茄、紅蘿蔔同埋生菜等等。而且,個沙律吧都有好多類型嘅醬汁可以揀擇,例如沙律醬同意大利醬,可以搭配出不同嘅口味。不過,最令我印象深刻嘅係佢哋嘅西班牙海鮮飯同芝士薯格。個海鮮飯煮得好香濃,每一粒飯都充滿咗海鮮嘅鮮味,真係令人垂涎三尺。而且,上面仲有啲炸蝦同埋魷魚,增添咗豐富嘅口感。芝士薯格就更加吸引我嘅胃口,個芝士濃郁香口,同埋薯格煎得酥脆,一口咬落去,真係好滋味。

2023-04-25
2023-04-29 157 瀏覽
極之失望!!!!!!唔抵食睇左OPENRICE 諗住咁多好評,點都唔會差得去邊,點知試左個LUNCH SET 小食無問題幾好食,叫左5成熟既牛, 個牛真係唔掂雖然$138蚊但肉質係梅鬆散衰過餐廳D雜扒,入口無牛味唔點汁根本入唔到口,眼見應該係解唔夠凍用左啤水去解凍搞到上黎個陣完全0肉汁,其實無時間去解凍不如唔好整..直接同人講賣哂重好,希望佢地真係會見到改善
極之失望!!!!!!唔抵食

LUNCH SET牛扒
LUNCH SET 牛
2023-04-29
生日
2023-04-11 113 瀏覽
間中我都會經過呢間餐廳,但都覺得好似一般般,有次有個朋友約咗我到呢度食lunch,估唔到又幾好食。忌廉汁大蝦意粉 $118忌廉汁幾creamy,仲加咗啲三色椒一齊煮,蝦好似有4-5隻,整體幾好食。青檸蜜糖煎雞扒配時蔬 $98個人鐘意個青檸蜜糖汁,甜得嚟唔膩,雞扒大大塊又juicy!時蔬有蕃茄、薯仔、西蘭花等。另外跟餐加咗個芝士薯格 $58呢個芝士薯格大到嚇親我58蚊好抵食,而且用咗車打芝士,味道好好,唔會好dry。

忌廉汁大蝦意粉 $118

青檸蜜糖煎雞扒配時蔬 $98

另外跟餐加咗個芝士薯格 $58
呢個芝士薯格大到嚇親我
58蚊好抵食,而且用咗車打芝士,味道好好,唔會好dry。
2023-03-12 2248 瀏覽
又喺同老婆輕鬆嘅週末時光,早上同佢出「荃新天地」睇早場,睇完之後剛好喺午餐時間,就由佢帶我嚟到The Base Nature」 食晏,點解嚟呢間,其實喺佢同朋友試過,成日想話帶我嚟試吓,所以,今次就順理成章過嚟一試。雖然餐廳挨住商場,但裏面環境唔錯,以木系為主調,中庭位置做成屋頂形,加上放置唔少植物,營造出一間農舍小屋模樣,予人有份小清新嘅感覺。而走到餐廳尾,有一小排單向窗口吧枱位,由於餐廳一邊喺落地大玻璃窗,所以,呢一邊感覺更開揚,加上今日陽光普照,讓人就更感清爽舒服。餐枱上,除咗放好全黑型格嘅餐具外,仲放有大大支清水,其實,支水無咩特別,只喺有個樽套包住。午市套餐包自助沙律吧,主菜任揀一款($88-$148),再配指定飲品,另外,仲有好多彈性選項,例如加錢配是日餐湯啦,加配是日蛋糕啦,同埋升級其他飲品都得。有樣嘢值得讚好,就喺唔收加一。自助沙律吧沙律吧就喺餐廳最篤篤嘅角落,選擇唔算多,包括芝麻汁雞絲沙律、雜沙律菜、車厘茄、西瓜、三絲沙律、青瓜甜粟沙律、薯仔藜麥沙律,再加上幾款醬汁同幾款配料,但作為一份前菜都已經好足夠喇。此外,晌右邊仲擺咗少少小杯裝甜點,不時轉款,都有拎到一小杯木糠
,加上今日陽光普照,讓人就更感清爽舒服。
助沙律吧

沙律吧就喺餐廳最篤篤嘅角落,選擇唔算多,包括芝麻汁雞絲沙律、雜沙律菜、車厘茄、西瓜、三絲沙律、青瓜甜粟沙律、薯仔藜麥沙律,再加上幾款醬汁同幾款配料,但作為一份前菜都已經好足夠喇。此外,晌右邊仲擺咗少少小杯裝甜點,不時轉款,都有拎到一小杯木糠布甸嚟試試,還不錯。
自助沙律吧
正正選擇唔算多,所以,一碟搞掂揀晒咁多樣食物,至於沙律菜淋咗隻蜜糖黑醋汁,味道又幾唔錯喎,最緊要喺啲沙律菜夠新鮮,咬落嗦嗦聲;至於其他食材亦唔差
,而且補充亦算快,食完呢道「前菜」就變得更加開胃。
沙律
泰式蟹膏忌廉汁大蝦意大利粉 $118

佢哋嘅服務都幾好,會睇住客人食嘢進度先上菜,所以,兩個主菜都喺落單後隔咗段時間,等我哋食完個沙律先上,而且,兩個主菜都喺同步一齊嚟。而小弟就揀咗個意大利麵嚟試試,賣相幾精緻,蝦膏忌廉汁好香滑,啱啱好掛滿每一炷麵條,食完唔會剩番好多汁喺碟底,而大蝦確喺新鮮,食落好有鮮蝦味,口感非常爽口彈牙,更要讚嘅喺去晒蝦殼,方便食用。
香草醬露筍菠菜米形意粉 $88

米型意粉晌好多年前美麗華地庫一間意大利餐廳食過,甚有驚喜,都好似好耐無見呢款意大利粉,所以,今次再遇就唔好錯過,重溫一下,加上全素就更加啱我老婆。睇樣又喺覺得好正,因為面頭灑滿巴馬臣芝士,芝香四溢,入口米形意粉有意大利麵嘅咬口,但又有少少似食緊飯咁,感覺好過癮,粒粒包滿芝士汁,鹹香好味,而露筍非常幼嫩,爽脆無渣。
是日精選蛋糕 +$30

見佢哋啲主菜做得有水準,所以,臨上飲品前,再追加一道甜品試試,是日嘅蛋糕喺三重朱古力蛋糕,又喺好啱我哋嘅口味。朱古力海綿蛋糕底加朱古力慕絲餡,再加一層軟朱古力上面,最後灑上唂咕份,咁嘅組合無得輸。整體朱古力味好濃郁,中間嘅朱古力慕斯做得好滑溜,面頭嘅軟朱古力好軟滑香濃,喺海綿蛋糕唔知喺咪雪耐咗,有微微乾身,小小美中不足。
是日精選蛋糕
檸檬薑茶

老婆一向鍾意飲熱茶,所以,喺茶類方面揀咗呢杯檸檬薑茶,當然,檸檬同薑都唔喺新鮮貨加落去,而喺一個茶包搞掂晒,不過飲落茶味幾清幽,滲出微微檸檬香,點點薑嘅辛辣味。
檸檬薑茶
拿鐵咖啡 +$10

我就加錢要杯拿鐵,其實都算幾抵,又大大杯,拉咗少少花,唔花巧只喺普通心形,亦唔喺好細緻,不過杯咖啡本身就有一定質素,飲樂咖啡味好順和,口感亦都好柔滑,沖泡嘅手勢都算平均,咖啡配甜品無得講都喺一絕!
拿鐵咖啡
睇完早場,食到飽飽,最後,就梗喺順便晌荃灣一帶掃掃貨,買吓海味,行吓AEON,算喺滿載而歸先打道回府。
2023-03-01 139 瀏覽
吉烈豬扒三文治配上wasabi 芥末沙律醬,清新中帶點辛辣亦調和了炸豬扒之油膩感。蘋果批配雲利拿雪糕,賣相相當有心思同認真,未食都加分不少。蘋果批口感特別,質地好難形容淋淋地,而味道都算不錯配埋雲利拿雪糕一齊食,非常夾呀!
2022-05-02
放假約了相熟同學仔晚餐 選址荃新天地看到這間環境不錯幾好坐 二人餐亦吸引自助沙律吧任食 正好適合我倆健康之人沙律加兩塊扒做主菜 連埋飲品先五百蚊不限時慢慢食慢慢聊 很舒服的一個夜晚-◆ sᴇᴍɪ ʙᴜғғᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ ғᴏʀ 𝟸 二人半自助晚餐 ◆ $𝟒𝟗𝟖-⧫ 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 𝐁𝐚𝐫 ⧫落單之後便去挾沙律吧 當日有八款選擇最正最回本會是凍蝦 肉質結實味道不錯而泰式青木瓜沙律最得我歡心 酸爽開胃三絲沙律辣辣地 薯仔藜麥沙律簡單風味仲有凱撒沙律 青瓜粟米沙律車厘茄西瓜甜酸咸辣各種口味都有 清爽亦較不易膩職員定期REFILL 所以也吃了不少-⧫ 𝐌𝐚𝐢𝐧 ⧫ 剛好我們倆都不太想吃澱粉質 那就吃肉選了豬鞍及牛扒各一 SHARE一齊食-· 加拿大保濕豬鞍扒 烤雜菜 配芥末籽忌廉燒汁 ·大大塊豬鞍 肉汁尚能保持肉質亦算軟嫩配菜有燒蔬菜 冬菇好味仲有蕃茄薯仔等 喜歡它的醬汁 咸甜中帶微微芥末的刺激-· 紐西蘭PS肉眼牛扒(10oz) 配牛肉燒汁 ·五成熟牛扒厚度十足 裡面粉嫩肉汁豐富佐以濃郁的燒汁 配上燒蔬菜很有滿足感 加50蚊仲有鵝肝 口感細膩綿密很甘香-⧫ 百里香白酒煮藍青口 ⧫ $𝟏𝟎𝟖意
放假約了相熟同學仔晚餐 選址荃新天地

加50蚊仲有鵝肝 口感細膩綿密很甘香

⧫ 百里香白酒煮藍青口 ⧫ $𝟏𝟎𝟖
意猶未盡飲酒想叫點小食 青口份量幾多
白酒忌廉汁加洋蔥香草煮法 穩陣無得輸

⧫ 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 ⧫ Blossom Mojito $𝟓𝟖
不太喜歡桂花香氣 但它的美貌無容置疑

⧫ 𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 ⧫ Dirty Berries $𝟔𝟖
莓子RUM的沙冰 與朱古力味道挺夾的
插上薄荷葉有種泥土髒髒感 相當可愛呢

2023-01-16
二人半自助晚餐
2023-01-28 178 瀏覽
本身睇到咁多好評就試下價錢唔平但質素似港式西餐小食薯格$68份量很大,係成餐性價比最高的蝦餅三件$68似微波即食食品,温度不高雞翼四件$68很一般藍青口海鮮意大利飯$188份量算小,同正統西餐質素有段距離豬鞍$2XX質素尚可三人晚餐人均消費$250
本身睇到咁多好評就試下
價錢唔平但質素似港式西餐
小食
薯格$68
份量很大,係成餐性價比最高的
蝦餅三件$68
似微波即食食品,温度不高
雞翼四件$68
很一般
藍青口海鮮意大利飯$188
份量算小,同正統西餐質素有段距離
豬鞍$2XX
質素尚可
三人晚餐人均消費$250
蝦餅 & 雞翼
2023-01-27
👍🏻二人半自助晚餐(包嘢飲、自助沙律吧) $498套餐包咗兩個主菜、任食自助沙律吧同兩杯餐飲主菜五揀二,有扒有意粉,亦有較有特色嘅西泰fusion選擇-🔸紐西蘭PS肉眼牛扒(10oz) 配牛肉燒汁肉眼厚身大塊,表面煎到焦香,肉質偏瘦但都幾多肉汁,邊位連住少量筋同脂肪,肥啲嘅位置牛味更濃不過嗌五成就煎到熟咗啲,好在都唔會好韌牛肉燒汁微微酸,中和肉膩感-🔸香煎帶子及蟹肉忌廉汁米型粉估唔到都幾多蟹肉,混和喺忌廉汁入面,食啖啖都有不過帶子就稍為失色,雖然大粒煎得幾香但口感一般米型粉幾得意,類似飯同通粉之間忌廉汁啱啱好唔會太乾太濕,濃稠creamy食食吓都幾膩,好在有啲菠菜中和一下面頭灑上木魚碎,有少少日式fusion感覺雖然呢個好食,但其實另一個choice可以嗌埋豬鞍扒都得$498有兩塊扒包嘢飲同任食沙律吧,更加抵食-🔸免費自助沙律吧沙律吧任食,當日有泰式青木瓜沙律、青瓜粟米沙律、凱撒沙律、辣筍絲、車厘茄、水果、甜品等最正係有凍蝦任食,大大隻而且肉質爽彈唔會霉整體Refill都幾快,但留意9pm就會清潔收走-🔸蘋果薑茶 +$23 & 熱紫薯拿鐵 +$18套餐本身包指定飲品兩杯,亦可以加錢半價
👍🏻二人半自助晚餐(包嘢飲、自助沙律吧) $498

套餐包咗兩個主菜、任食自助沙律吧同兩杯餐飲
主菜五揀二,有扒有意粉,亦有較有特色嘅西泰fusion選擇
🔸紐西蘭PS肉眼牛扒(10oz) 配牛肉燒汁
不過嗌五成就煎到熟咗啲,好在都唔會好韌
牛肉燒汁微微酸,中和肉膩感

🔸香煎帶子及蟹肉忌廉汁米型粉
估唔到都幾多蟹肉,混和喺忌廉汁入面,食啖啖都有
不過帶子就稍為失色,雖然大粒煎得幾香但口感一般
米型粉幾得意,類似飯同通粉之間
忌廉汁啱啱好唔會太乾太濕,濃稠creamy
食食吓都幾膩,好在有啲菠菜中和一下
面頭灑上木魚碎,有少少日式fusion感覺
雖然呢個好食,但其實另一個choice可以嗌埋豬鞍扒都得
$498有兩塊扒包嘢飲同任食沙律吧,更加抵食

🔸免費自助沙律吧
最正係有凍蝦任食,大大隻而且肉質爽彈唔會霉
整體Refill都幾快,但留意9pm就會清潔收走

🔸蘋果薑茶 +$23 & 熱紫薯拿鐵 +$18
套餐本身包指定飲品兩杯,亦可以加錢半價升級特飲
蘋果薑茶幾得意,用茶壺上枱,仲有個火爐仔暖住
裏面裝嘅係蘋果茶,而薑汁就另上,可以自己調配濃度
薑汁酸酸甜甜少少辣,唔夠仲可以問店員refill

味道:7/10
性價比:7/10
📍The BASE nature @thebasehk
荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG70號舖
2023-01-26 141 瀏覽
荃新天地有好嘢食推介😆想食西餐不妨試吓呢間餐廳,價錢合理,環境唔錯,食物都幾好味,最正係佢有自助沙律吧,啱晒想食得健康嘅朋友仔☺️自助沙律吧自助沙律吧有8款沙律,當中三絲沙律有啲韓國風味,薯仔沙律就偏日式,仲有泰式嘅青木瓜沙律,而蝦同菠蘿都係必食推介。慢煮三文魚扒,$188非常推薦大家食呢度嘅三文魚扒,煎得好靚之餘個汁仲要好好味,係當晚最滿意嘅菜式☺️佢仲有好多配菜,西蘭花、蕃茄、蘑菇、薯仔,全部都同個汁好夾。紐西蘭肉眼扒,$268要咗medium,都算煎得幾好,不過賣相一般,因為中間有舊肥膏,整走咗舊肥膏之後食,就幾好味啦。是日蛋糕配馬克龍,$88是日蛋糕有兩款選擇,我哋揀咗芝士蛋糕,如果接受到平時馬克龍嘅甜,咁應該覺得芝士蛋糕啱啱好,最好當然兩個人share食啦☺️除咗食物,有杯cocktail都要推介吓,dirty berries $68,佢成個杯嘅外層都加入朱古力粉,唔好用手攞呀😆真係夠晒dirty,打卡一流👍🏻

慢煮三文魚扒,$188

紐西蘭肉眼扒,$268

是日蛋糕配馬克龍,$88

2023-01-25 123 瀏覽
總結: 食物質素OK嘅。 牛扒差少少。 但係坐得好迫。同朋友去荃灣食西餐見到呢間好平都幾多,再過去。而家啲餐牌都改晒,好多套餐都冇。淨係剩返二人套餐。沙律吧就得幾種揀,味道都係一般般,冇話特別好食。但係叫做有凍蝦都算係咁。但係其實升得唔多,唔加沙律都冇問題叫咗啲意粉豬扒同牛扒,感覺上,豬扒好食過牛扒,啲芥辣醬同啲豬扒都幾夾。反而牛扒汁就係有啲炭燒味,燒汁咁樣,就一般般啦啲意粉其實都煮得幾好。意粉反而係最好食嗰樣嘢
總結: 食物質素OK嘅。 牛扒差少少。 但係坐得好迫。

同朋友去荃灣食西餐

啲意粉其實都煮得幾好。意粉反而係最好食嗰樣嘢

2022.12.18 星期日 8:25pm在荃灣工作晚了,想起The BASE在荃灣,以前在觀塘工廈試過午餐是不錯的,很久沒有吃過,想試試這裡的晚餐。不過這餐飯就有小事情發生,令我們不太滿意。以下先講講食物,詳情請看到最尾長文...••••••••••••••••••••| 是日湯品 | 升級套餐+$38🥣南瓜湯湯夠熱夠濃,味道正常,包外脆內軟很不錯。| 西班牙海鮮飯 | $185(南海虎蝦/魷魚/大蜆/藍青口/時令海鮮/臘腸)🥘飯多汁夠腍,不會硬,虎蝦有三隻和魷魚都爽彈,青口五隻細細粒,味道一般。| 澳洲M級牛肉肉醬芝士漢堡 | $165🍔好多料,煎蛋、菇、蕃茄、煙肉、洋蔥、肉醬、牛肉,整個漢堡太高要分開來吃,包正常,那片菇超厚又多汁,煙肉脆,牛肉肉質正常,不會乾,不過洋蔥更加焦糖化會比較好,整個漢堡很豐富,而薯格就一般。| 香橙檸檬冰茶 | 套餐+$3🥃有點橙味正常檸檬茶,不錯。| 百香果梳打 | 套餐+$0🍹百香果糖漿與梳打水拌勻後,味道酸甜幾清新。服務費 10%••••••••••••••••••••雖然世界盃完結很久,不過這件事都要需要重提。當日開檯時間(點餐)20:25,食
2022.12.18 星期日 8:25pm

••••••••••••••••••••
是日湯品
| 是日湯品 | 升級套餐+$38
🥣南瓜湯湯夠熱夠濃,味道正常,包外脆內軟很不錯。
西班牙海鮮飯
| 西班牙海鮮飯 | $185
(南海虎蝦/魷魚/大蜆/藍青口/時令海鮮/臘腸)
澳洲M級牛肉肉醬芝士漢堡
澳洲M級牛肉肉醬芝士漢堡
| 澳洲M級牛肉肉醬芝士漢堡 | $165

| 香橙檸檬冰茶 | 套餐+$3
🥃有點橙味正常檸檬茶,不錯。

| 百香果梳打 | 套餐+$0
🍹百香果糖漿與梳打水拌勻後,味道酸甜幾清新。

服務費 10%

••••••••••••••••••••
雖然世界盃完結很久,不過這件事都要需要重提。
當日開檯時間(點餐)20:25,食物大概20:35到,因為相片有紀錄。只開餐未夠20分鐘,店員就過來說要先埋單,埋單時間20:57,有單為據。我們覺得很奇怪,這間店營業時間是到22:00,未到21:00就要埋單,會不會太急了?而且想點的甜品也說沒有。
埋單後之後店員開始把後半部份的鋪位落閘...然後關音樂...
開始明白為什麼這樣趕,因為幾個店員在討論當晚世界盃決賽,又在哼歌...
當時我們還未吃完,幾個店員從談天開始慢慢消失到某地方...到我們差不多吃完,其中一個店員已經穿了外套放工離開。
到我們吃完離開了門口,都只是21:28...離這店關門的時間還有半小時...

若店鋪要提早關店,那麼在我們進店前,店員需講明會提早收鋪,要提早截單。如果沒有早收,我們實在不明白店員在有客人的時候提早關音樂、聊天是什麼意思?是否店員想我們盡快離開?

我們覺得店員的態度都有禮貌,不過趕收工的心態好明顯,令我們不舒服。
2022-12-18
2022-12-16 178 瀏覽
約了朋友在荃灣吃飯,想搵一間坐得舒服又可以坐耐少少傾下計,見到荃新天地有間The Base Nature食西餐,而且環境又不錯就入去試吓。吃西餐當然要吃牛😋點了一個招牌二人套餐,分別有兩款朳類。小編簡了澳洲mB2黑安格斯牛肉眼 $458精選湯品是南瓜湯, 橄欖油配搭南瓜,入口甘甜卻又飄出迷人的香氣。酸種法包多士口感煙煙韌韌,帶少少軟綿綿。澳洲mB2黑安格斯牛肉,點了5成熟,牛味香濃,肉質軟滑。配有時令烤菜有西蘭花、薯仔、番茄和南瓜。⭐️牛肉可選配一款醬汁及一款鹽,小編選了推介醬汁和鹽。芥末子忌廉燒汁:採用法國芥末子,蜂蜜,燒肉汁調配。煙燻岩鹽:加入煙燻風味,為肉帶來第二層次的味道。👍🏻👍🏻👍🏻招牌蟲草花米形粉本來都不知道這是什麼🤣但岀奇地好味道😋中間有隻温泉蛋,米形粉有點像意大利粉,醬汁有點似卡邦尼,口感好creamy😋套餐包兩杯特飲(酒精類飲品除外)蜂蜜牛油果沙冰小編都是比較喜歡喝較重味牛油果🥑菠蘿草莓沙冰味道清新,而且很甜。The BASE美國草飼牛肉芝士漢堡 $165(自然辣肉醬,燒烤菇,太陽蛋,慢煮洋蔥,香草烤茄,煙肉,脆薯格)配料實在太多,要分兩層吃🤣薯格非常脆口

吃西餐當然要吃牛😋

酸種法包多士
口感煙煙韌韌,帶少少軟綿綿。

⭐️牛肉可選配一款醬汁及一款鹽,小編選了推介醬汁和鹽。
芥末子忌廉燒汁:採用法國芥末子,蜂蜜,燒肉汁調配。
煙燻岩鹽:加入煙燻風味,為肉帶來第二層次的味道。

👍🏻👍🏻👍🏻招牌蟲草花米形粉
本來都不知道這是什麼🤣但岀奇地好味道😋

套餐包兩杯特飲(酒精類飲品除外)
蜂蜜牛油果沙冰
小編都是比較喜歡喝較重味牛油果🥑

菠蘿草莓沙冰
味道清新,而且很甜。

The BASE美國草飼牛肉芝士漢堡 $165

配料實在太多,要分兩層吃🤣

薯格非常脆口
2022-12-15 150 瀏覽
今日同想同朋友聚一聚,諗起呢間餐廳,平時都想入去試吓,好多時候都係時間唔啱,但係今日終於可以試吓🤭首先餐廳環境唔錯,餐廳仲製造左一個小露台區域,好有氣氛,👍🏻叫咗一個二人晚餐$398套餐由餐湯,沙律,兩個主菜,仲有兩杯嘢飲,佢今日個湯係牛肉蕃茄湯配一個餐包,重點要提個餐包好好食😋😋沙律就係泰式木瓜魷魚沙律,酸酸甜甜辣辣感覺幾開胃!大蝦帶子意大利麵,用咗蕃茄汁煮嘅意大利麵,其實真係好好味,配埋大蝦同帶子,呢種感覺真係唔錯😋係呀紐西蘭西冷牛扒(9安士)配🧄烤雜菜牛肉燒汁😍叫咗5成熟,牛扒係有驚喜,味道唔錯,再加上啲肉好嫩!👍🏻👍🏻額外加多一個西班牙海鮮飯$185 (再加$38升為套餐)呢個煩呀我係有啲期望嘅,海鮮飯味道幾好,可惜份量偏小,所以有啲失望😝飲品方面,叫咗一杯蜂蜜牛油果沙冰,摩卡咖啡,蜂蜜綠茶,飲品就一般啦😝唔係好特別,不過不失!
叫咗一個二人晚餐$398
套餐由餐湯,沙律,兩個主菜,仲有兩杯嘢飲,
佢今日個湯係牛肉蕃茄湯配一個餐包,重點要提個餐包好好食😋😋
沙律就係泰式木瓜魷魚沙律,酸酸甜甜辣辣感覺幾開胃!
紐西蘭西冷牛扒(9安士)配🧄烤雜菜牛肉燒汁😍

2022-12-14
  • 烤紐西蘭西冷扒(250G)