本地手工啤酒的狂歡!!美食與酒精的完美結合!!供應各種本地手工啤酒,啤酒款式亦會定期更換,每次造訪都有新驚喜!!🥂🍻 店舖聚集左本地人及外國人,氣氛熱烈,非常適合同朋友飲番幾杯!!👬👭 - Just Peachy | Neonotic HK$76 🍑🍺 桃子蘋果酒岩晒女仔飲!!水果香氣濃郁,甜度十分高,只含有4.6%酒精,非常適合對啤酒苦味接受程度較低的人。入口帶有桃子香味及蘋果甜味,汽泡細緻,微醺剛剛好!! - 蔥油漬蠔 HK$78 🦪 中式與西式味道融合!!以自家製黑啤汁調味,廣島蠔帶有啤酒甜味,同時散發著蔥油香氣,口感結實,蠔味濃郁。搭配酥脆薑片及蔥絲,以西式油漬手法,展現出中式薑蔥風味,非常獨特!! - 三重芝感 (半份) HK$62 🧀🍞 芝士拉絲烘底三文治送酒一流!!厚實焦香酸種方包搭半融車打芝士、瑞士芝士及水牛芝士,熱度十足芝士拉絲超惹味!!夾住酸味烤蕃茄及香甜焦糖洋蔥中和芝士油膩感,同啤酒簡直係絕配!!

Just Peachy | Neonotic

蔥油漬蠔

- 蔥油漬蠔 HK$78 🦪

三重芝感 (半份)

- 三重芝感 (半份) HK$62 🧀🍞
Just Peachy | Neonotic
蔥油漬蠔
三重芝感 (半份)
話說上個月放工同朋友去Happy Hour (去一間佢經常去嘅手工啤酒餐廳😌但以佢經驗食物質素麻麻..只係得啤酒OK)所以我哋決定求奇食少少嘢先再去吹水黑布街附近冇乜啱心水嘅嘢食所以我哋亂入咗呢間餐廳食burger薯條同魷魚圈嘅質都係好正常嘅水準🤡見到有個叫做炸茜漢堡嘅burger 🤭當然要試吓佢咩料…sorry 唔係想負皮佢🥲🫠但Burger嚿肉真係鹹到我隨時生腎石😂而另一款椒鹽蒲boy🫢脆粉好明顯炸得唔好🫣仲係油淋淋🙂只能說佢地嘅食物麻麻😂可能齋飲手工啤會好啲

所以我哋決定求奇食少少嘢先再去吹水
黑布街附近冇乜啱心水嘅嘢食
所以我哋亂入咗呢間餐廳食burger

薯條同魷魚圈嘅質都係好正常嘅水準🤡

而另一款椒鹽蒲boy🫢脆粉好明顯炸得唔好🫣仲係油淋淋🙂

只能說佢地嘅食物麻麻😂可能齋飲手工啤會好啲
2023-09-20 178 瀏覽
日日都勞勞碌碌 同朋友完成一日工作之後 黎到旺角黑布街飲返杯本地手工啤輕鬆閒談一下.黑布街出名多酒飲 但由讀書時期到呢家都係繼續幫襯TAP.除左裝修有特色之外 亦都有個小角落擺住唔同既小board game 一班人去傾計以外都可以玩下嘛.咁飲野既地方 當然佢啲飲品都係重要既!見個餐牌野食野飲唔會時時一樣 經常會有唔同款既本地手工啤出現 有簡單tasting note寫埋 牆上亦都有排行榜畀大家參考 .老是第一名既classic就真係老是常出現😂同朋友去我地總會飲返一杯 .未必個個都好飲得 chillchill地口渴飲兩啖亦開心所以都好鍾意佢有唔同既volume 揀 .真係酒精敏感既朋友都有好多款non alcoholic 既選擇上次去就有試過佢既蘋果茶同埋佢既發酵茶 色香味都唔遜色於啲「港人涼茶」!😂
日日都勞勞碌碌 同朋友完成一日工作之後
黎到旺角黑布街飲返杯本地手工啤輕鬆閒談一下
黑布街出名多酒飲
但由讀書時期到呢家都係繼續幫襯TAP
咁飲野既地方 當然佢啲飲品都係重要既!
見個餐牌野食野飲唔會時時一樣
所以都好鍾意佢有唔同既volume 揀
上次去就有試過佢既蘋果茶同埋佢既發酵茶
色香味都唔遜色於啲「港人涼茶」!😂

2023-09-19
$100 (宵夜)
飲開本地手工啤酒,一定要識呢間由「少爺啤酒廠」設立的餐廳💁🏻‍♀️,店內多達15款手工啤,擁有獨立氣壓計,確保啤酒保持最佳狀態。啤酒款式亦會定期更換新酒品,簡直係酒鬼天堂🍻✦ 脆邊漢堡 $108 🆙夾住兩層厚厚的兔治牛漢堡扒,味道新鮮濃郁,充滿肉汁好juicy,完勝大多數漢堡專賣店!有驚喜!🔥加埋黑椒蛋黃醬提味,同埋車打芝士、酸瓜同蕃茄等助料,層次極豐富。如果係去食晚餐必定要點😋😋✦ Calamari 炸魷魚圈 $78魷魚圈炸到脆卜卜,配埋個鹹酸菜他他醬,邊飲邊食,絕對係一流送酒小菜😍✦ 三重芝感 $48 半份Sourdough麵包配搭Cheddar Cheese, Swiss Cheese, Mozzarella cheese 三款芝士🧀,超級拉絲! 內裡有加蕃茄,酸酸地同芝士味好夾~== == == ==店員聽到我哋鍾意飲酸啤,主動向我哋介紹呢兩款啤酒,非常體貼🥰⚠️留意生啤既款式會不定期更新,最update就要睇佢地酒吧區上面既餐牌🍻✦ Sour Punch 400ml $84口味類似furit punch,好香熱帶水果香氣,非常清新消暑😆✦ All the Current Berr

✦ 脆邊漢堡 $108 🆙

✦ Calamari 炸魷魚圈 $78

✦ 三重芝感 $48 半份

== == == ==

✦ Sour Punch 400ml $84

✦ All the Current Berries 400ml $84
口味類似比利時水果啤酒,雜莓為主調,酸酸甜甜,都係我鍾意嘅口味🥰

本身只係衝住佢地既生啤嚟,最後竟然食物都比想像中更有驚喜😳而且地點方便,值得一試❗️

2023-08-14 117 瀏覽
晚上和朋友在旺角附近,想找個地方喝點東西,看到人挺多,就決定試試,不過選了兩倍調酒和兩款現釀啤酒都很一般!調酒反而無味!不好!另外兩款啤酒都比較酸!十分失望,不會再去
2023-08-10 58 瀏覽
Isthmus Figaro Dark Beers🍺 0.4L $101美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)呢杯黑啤加咗無花果同可可豆釀製,飲落好滑☺,味道香醇得嚟又有層次感,正呀😆 Old Rosie Cloudy Cider🍹 0.4L $84美味指數:👅👅👅👅 (4/5)呢杯英式傳統蘋果酒酸甜爽口,冇過濾下保留咗原汁原味,蘋果🍎嘅天然風味好突出,好適合鍾意清新口感😌嘅人。 🦪蔥油漬蠔 (4pcs) $64美味指數:👅👅👅👅(4/5)蠔肉算多汁,用黑啤汁🍺煮廣島蠔帶出左好濃郁嘅味道,加埋蔥油漬嘅香氣,juicy得嚟😙又有少少香脆嘅口感。 開心樂魚堡🍔 $108美味指數:👅👅👅👅(4/5)漢堡包幾鬆軟,魚柳🐟炸得好脆口,配埋菠菜苗同鹹酸菜他他醬,酸酸甜甜,口感幾豐富,一啖包再配一啖啤,就係爽🤤 白布蘑菇意粉🍝 $86美味指數:👅👅👅👅👅(5/5)意粉煮得好彈牙👍配埋舞茸、本菇同冬菇,個人好中意個陣菇味🍄牛肝菌松露忌廉汁好出色,濃郁嘅奶油味加埋松露香氣,完全提升咗成個口感,真係好惹味😋
美味指數:👅👅👅👅/👅 (4.5/5)

美味指數:👅👅👅👅 (4/5)

🦪蔥油漬蠔 (4pcs) $64
美味指數:👅👅👅👅(4/5)

開心樂魚堡🍔 $108
美味指數:👅👅👅👅(4/5)

白布蘑菇意粉🍝 $86
美味指數:👅👅👅👅👅(5/5)
2023-08-08 629 瀏覽
岩岩行經黑布街嗰邊,發現呢間彩藍色招牌嘅餐廳,感覺充滿美式風格,好似幾chill 咁🥳忍唔住停低入左去🤣🤣 happy hour時間仲有優惠餐廳入面感覺環境好relax,好隨性,令人感覺舒適不侷促👍店員服務態度都好好,主動講解品牌歷史及啤酒特性☺️原來呢間餐廳係少爺啤酒品牌旗下,已經有九年歷史,佢哋啤酒有成19款on tap☺️餐廳bar位會有掛牌,顯示當日有咩酒提供,相當特別🫢咁出色,梗係要點返杯飲下😙😙Mo Money No Problem | Deadman | 6.8% | NARED IPA棕色印度淡爱爾好易入口,帶點淡淡果香,就算唔太鍾意摸酒杯底嘅人都會接受到☺️Strawberry Yerba Maste Sparking Tea有汽士多啤梨瑪黛茶瑪黛茶被稱房「健康咖琲」,是集合咖啡因、抗氧化、營養素及多種維他命於一身的草本茶°閭樓釀造以清新的士多啤梨配合有汽瑪黛茶,調襲出輕盈健康的提神良品,飲落非常清新Crispy Cajun Wings with Fermented Tofu Dip 炸卡津雞翼配腐乳醬Chicken wings, caiun seasoning, rerm
happy hour時間仲有優惠

RED IPA
棕色印度淡爱爾

有汽士多啤梨瑪黛茶
閭樓釀造以清新的士多啤梨配合有汽
瑪黛茶,調襲出輕盈健康的提神良品,飲落非常清新

Chicken wings, caiun seasoning, rermented tofu Cruyu mayo
雞翼配腐乳醬,非常新鮮及有香港特色嘅配搭,而且雞翼炸到好香脆又入味,就算唔使點醬都好食😋

Hak Po Pasta 黑布茄牛意
Spaghetti, minced beef, cherry tomato,
anchovy, black garlic
人生好耐冇食過黑意粉🍝,呢個真係好出色,非常推介💯碎牛肉、車厘茄、鯷魚同黑蒜,成個配搭係勁夾,好香濃又惹味🤤🤤

Corianger 炸茜漢堡(需時20分鐘)
Sesame burcer bun. local beef patty, cheddar, deep fried coriander,earlic sha-cha mavo, cow's chest cartilage
漢堡以芝麻漢堡包、本地屠宰免治牛、車打芝士及炸芫荽、蒜蓉沙茶蛋黄醬、牛白肉粒而成,造型特別🤣有別平時所見☺️食落牛肉非常新鮮彈牙,口感好特別👍

#chill #relax #美食餐廳 #美式餐廳 #摸酒杯 #drinks #Cocktail #beer #happyhours #mk #黑布街 #旺角啤酒餐廳 #少爺啤酒 #本地製造 #環境舒適
2023-07-31
下午茶
  • 黑布茄牛意
  • 棕色印度淡愛爾
🤤喺呢間位於旺角黑布街手工啤好出名,之前都去過幾次,朋友介紹我,今次喺旺角行街,就過咗去搵手工啤飲,呢間喺旺角首選地舖唔使上樓,手工啤好多選擇地方坐得舒服,可以慢慢傾吓偈!▶️卡津煎蝦牛油味好重,材料有洋蔥、青豆角、指天椒碎、卡津蒜蓉牛油,所以香料你唔到蝦更好食!正回頭率🈵🈵🈵🈵▶️黑布茄牛意幾次去到都有叫到,係超好食,喺出邊搵唔到嗰種味道,材料有碎牛肉、車厘茄、鯷魚,黑蒜,牛肉味好重,配搭埋黑蒜真係好食過肉醬意粉!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵💯▶️炸茜漢堡呢個真係要講出嚟分享吓!我從來未食過芫荽炸出嚟係咪冇芫荽味,炸完係變咗好脆嘅菜冇,切開啲牛肉,每一啖牛肉夾芫荽,係好平衡,所以係好鍾意呢個,食得出有心思!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵▶️熱情果黄薑綠茶好特別嘅味道,而黑啤飲落落有咖啡味,非常特別,唔怪得咁多人叫手工啤!回頭率🈵🈵🈵🈵🈵🚻店舖有男女獨立廁🪑目測座位40人🚇旺角地鐵站步行15分鐘===================黑啤$60卡津煎蝦$78黑布茄牛意$89炸茜漢堡$148熱情果黄薑綠茶菌$48

回頭率🈵🈵🈵🈵

手工黑啤
黑布茄牛意
卡津煎蝦
2023-08-04 37 瀏覽
♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍旺角區:TAP-The Ale Project ✿前排👧🏻自己同朋友去咗旅行搞到👦🏻嬲嬲!所以一返到嚟就即刻帶👦🏻去食好西氹番佢✿✨!!菜式推介!!✨ 🍔TAP’s smash burger $108佢個汁好好味✨而且佢夠牛好大塊,好Juice🥰同埋佢所有嘅材料都好新鮮配搭得啱啱好~好食好食!🍝白布蘑菇意 $86覺得佢個名好得意🙈🙈🙈而且呢佢嗰個意粉嘅味道調配得幾好~但係如果稍微想佢進步嘅,就係覺得個汁太濃啦食到有啲頸渴🤣🤣🍺1842 Island $80 佢嘅酒精濃度都有8%如果想要少少飲醉嘅感覺呢個就好適合啦😽同埋佢都係比較smooth~所以即使酒精濃度高但都好易入口! ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✨小編評價✨👧🏻: 好鍾意呢間舖頭嘅手工啤酒~呢間餐廳仲有唔少嘅Boardgame比大家留低玩👦🏻:Snacks and beer are the best combinationnnnn✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡✿ฺ ♡✿ฺ ♡ ✿ฺ ♡📍餐廳評分:味道:💗💗💗💗💗價錢:💗💗💗

♡每一篇都係很用心寫的食評♡⑅◡̈*!!
📍旺角區:TAP-The Ale Project

前排👧🏻自己同朋友去咗旅行
搞到👦🏻嬲嬲!
所以一返到嚟就即刻帶👦🏻去食好西氹番佢

✨!!菜式推介!!✨
🍔TAP’s smash burger $108
佢個汁好好味✨
而且佢夠牛好大塊,好Juice🥰
同埋佢所有嘅材料都好新鮮配搭得啱啱好~
好食好食!

🍝白布蘑菇意 $86
覺得佢個名好得意🙈🙈🙈
而且呢佢嗰個意粉嘅味道調配得幾好~
但係如果稍微想佢進步嘅,就係覺得個汁太濃啦
食到有啲頸渴🤣🤣

🍺1842 Island $80
佢嘅酒精濃度都有8%
如果想要少少飲醉嘅感覺呢個就好適合啦😽
同埋佢都係比較smooth~
所以即使酒精濃度高但都好易入口!

✨小編評價✨
👧🏻: 好鍾意呢間舖頭嘅手工啤酒~
呢間餐廳仲有唔少嘅Boardgame比大家留低玩

CP值:💰💰💰 💰💰
回頭率:95%
地址
📍旺角黑布街19號地舖

👧🏻👦🏻我哋係一對成日周圍食嘢嘅couple,
希望可以分享更加多好食嘅嘢俾大家!😋💗✨

#852foodie #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodieblogger #hkfoods #food #foodiehk #foodstagram #美食 #美食推薦 #美食日記 #香港美食 #香港好去處 #情侶好去處 #觀塘美食 #旺角美食 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #太子美食 #couplefood
2023-08-01 22 瀏覽
今日去開旺角行街,同朋友試左黑布街既"TAP - The Ale Project"。我地叫左兩個漢堡同埋蔥油漬蠔,真係好好味!脆邊漢堡真係好特別,用芝麻漢堡包夾住本地雙層免治牛、雙層車打芝士、酸瓜、蕃茄同埋黑椒蛋黃醬,啲材料好平衡,漢堡包入面嘅肉汁、芝士同埋醬汁都好好滲透落去,入口即化,真係好滋味!而炸茜漢堡就更加正!漢堡包係芝麻包,夾住juicy有牛味,又彈牙既本地屠宰免治牛同埋牛白肉粒,入面仲有熱溶左有鹹香既車打芝士同埋香脆清香既炸芫荽,個炸芫荽真係好好味㗎,炸左之後仲多左種清香,而蒜蓉沙茶蛋黃醬就真係好鹹香又惹味㗎!最後蔥油漬蠔係用佐自家製黑啤汁煮個廣島蠔,煮完之後都無縮水,蠔身依然肥美飽滿,嫩滑juicy,透過黑啤既酸令到蠔肉更加鮮嫩,而炸薑蔥油漬就有啲焦香之餘有股獨特既清香,突顯到蠔既鮮味,真係好好味啊!啤酒方面, 試佐當日4號o既Young Master Soho Mild, 淡淡地, 好有麥味, 易入口。而2號o既Young Master Take a Sad Song就小小酸得來幾特別,淡淡果香。個人鐘意4號多d。最後多謝店員詳細介紹各種啤酒比我地, 仲同我地認真討論食

最後多謝店員詳細介紹各種啤酒比我地, 仲同我地認真討論食物質素。呢間既食物真係幾有特色,而啤酒選擇亦都非常豐富,喜歡啤酒嘅你一定要嚟試下啦!
位於旺角的美式餐廳 這家主打手工啤酒 是本地酒廠「少爺啤」旗下的🍺 喜歡週末去喝一下啤酒relax一下的 不能錯過這個post💖餐廳除了提供手工啤酒 還有進口啤、罐裝啤,口味也超級多 讓選擇困難症的我看到眼花撩亂👀 而且這家的啤酒經常進行更新 大概2-3星期換一次 令大家每次去都可以試到不同口味 充滿新鮮感🫢選了兩款本地啤 1️⃣Take a sad song and make it bretter少爺麥啤 0.4L 💰93 Brett IPA 野生酵母釀造的印度淡愛爾 喝下去重果香味 帶菠蘿酸 雖然這款酒精濃度是6.5% 但很易入口 很柔和 適合女生喝2️⃣Hangry donut hopiscus wheat英雄啤 0.4L 💰81American Pale Wheat 美式小麥啤 這款酒精濃度是5.1% 加入了洛神花跟乳糖釀成 喝下去小麥味比較重 後來帶少甘味及啤酒苦味除了啤酒類多 食物也是很特別 迎合了美式跟中式的口味🍔TAP's Smash Burger脆邊漢堡 💰108以雙層的本地屠宰牛肉手打成的漢堡扒配上雙層半溶的車打芝士 牛肉味香濃且多汁 芝士加上黑椒蛋黃醬、酸瓜、蕃茄 口感

選了兩款本地啤

除了啤酒類多 食物也是很特別 迎合了美式跟中式的口味

🍔TAP's Smash Burger脆邊漢堡 💰108
以雙層的本地屠宰牛肉手打成的漢堡扒配上雙層半溶的車打芝士 牛肉味香濃且多汁 芝士加上黑椒蛋黃醬、酸瓜、蕃茄 口感好fresh 一點都不會覺得油膩
TAP's Smash Burger脆邊漢堡

🍟Fries + Golden 薯條加金黃 💰78+ 30
薯條炸得香脆 薯仔味濃郁 灑上大量的咸蛋黃粉 每條都充滿咸蛋黃味 很香口 會吃到停不下來🫢
Fries + Golden 薯條加金黃

🐥炸卡律雞翼 配腐乳醬 💰78
雞翼炸的香脆 肉質嫩滑多汁 配上腐乳醬吃雞翼都是第一次 很特別 腐乳醬的咸味適中 吃法比想像中搭🤭
炸卡律雞翼 配腐乳醬
TAP's Smash Burger脆邊漢堡
Fries + Golden 薯條加金黃
炸卡律雞翼 配腐乳醬
2023-07-29 410 瀏覽
《本地特色手工啤🍺》———————————————-#TAP 🍻-Weekend同朋友happy hour,佢帶咗我嚟呢間喺旺角旺中帶靜嘅手工啤酒吧,主打on tap啤酒🍻而且種類選擇超多,款式仲會定期轉換,好有驚喜😍-🍔 脆邊漢堡芝麻漢堡包好軟熟,裡面夾住雙層本地屠宰免治牛,充滿肉汁,好juicy🥩 加埋雙層車打芝士、黑椒蛋黃醬、酸瓜同蕃茄,層次豐富😊-🍞 吐司雞喺厚切西多上搽滿自家製既咖央牛油🧈 西多煎得好香,再配上大麥麥芽糖漿,超有港式風格🇭🇰 上面仲有大大塊香脆炸雞,十分邪惡🍗-🕺🏻 少爺滷牛展呢款係店員特登用心推介嘅新品,爽口彈牙,略略透出四川花椒油嘅香味,再配搭他他醬同是拉差醬一齊食,超正☺️-🦸‍♂️ 英雄啤手工啤我哋就揀咗本地釀製嘅英雄啤,佢加入咗洛神花同乳糖釀製,麥味濃郁突出,飲落有啲似1664,都算幾易入口,幾適合女仕們💃-🍓 士多啤梨有氣瑪黛茶另外唔飲酒嘅朋友就嗌咗一罐有氣梳打茶,同樣係本地品牌,係閣樓釀造嘅出品,味道清甜,解膩一流😉-⭐ 參考價錢︰(另收加一)脆邊漢堡: $108吐司雞: $92少爺滷牛展: $68英雄啤:$81士多啤梨有氣瑪黛茶:$60 🍌 抵de
《本地特色手工啤🍺》
———————————————-
#TAP 🍻
🍔 脆邊漢堡
🍞 吐司雞
🕺🏻 少爺滷牛展
🦸‍♂️ 英雄啤
🍓 士多啤梨有氣瑪黛茶
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
脆邊漢堡: $108
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$200
2023-07-24
2023-07-28 50 瀏覽
肥仔放工好想去飲返杯chill 下,呢間Tap the Ale Projec係本地釀酒廠少爺啤旗下餐廳,有大量本地精釀,酒款選擇好多元化,同時供應本地同外國啤酒,甚至小眾嘅發酵啤酒都有。Bookmark 咗咁耐,終於去飲返杯! 🍺Hangry Donut Hopiscus Wheat | hEROES 英雄啤| 5.1% | 19 IBU加入了洛神花及乳糖釀製的美式小麥啤。聞落已經有荔枝嘅香味,入口十分香甜,回饋有花香味。🍺Take A Sad Song and Make it Bretter | Young Master 少爺麥啤| 6.5% | NA混合了果感重的野生酵母酥造的印度淡爱爾,啤酒花香突出之餘帶柔和又獨特的酵母及菠羅酸味。入口有熱帶水果嘅酸味,餘韻有麥包嘅酵母味。兩款啤酒都好特別,亦唔係周圍可以試到,好值得慢慢嗒,細味品嘗!🍿炸卡津雞翼配腐乳醬炸得非常酥脆,外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩有肉汁,搭配腐乳醬的味道非常特別,讓人一試難忘。🍔吐司雞雖然邪惡度爆燈,但炸雞外皮非常卜卜脆,肉汁多,夠鮮嫩,啖啖肉好有口感!厚切西多同樣邪惡,麵包屬於腍身,包皮鬆脆,塗上咖央牛油同淋上蜂糖漿,

🍿炸卡津雞翼配腐乳醬
炸卡津雞翼配腐乳醬

🍔吐司雞
吐司雞

雖然邪惡度爆燈,但炸雞外皮非常卜卜脆,肉汁多,夠鮮嫩,啖啖肉好有口感!厚切西多同樣邪惡,麵包屬於腍身,包皮鬆脆,塗上咖央牛油同淋上蜂糖漿,甜甜地,好有soul good 感受,如此鹹甜配搭令肥仔十分滿足!

🍔炸茜漢堡
炸茜漢堡

滿滿嘅炸莞莤好澎湃!炸茜食落有啲似炸紫菜,味道忽然平易近人,清新而香口,送啤之選。本地免治牛嘅漢堡肉好厚身,牛味特別濃郁,大約五成熟嘅牛肉漢堡包住流心芝士,肉汁豐富。車打芝士、蒜蓉沙茶蛋黄醬同牛白肉粒,令成個burger的層次分明,十分推薦!

總結,店員服務態度好,會細心介紹酒和食物。食物質素好高又夠特色,價錢公道!唔怪得7pm咁早已經有咁多人嚟飲返杯,如果人多聚會建議Book 枱會比較好!

• 吐司雞
  • 炸茜漢堡
2023-07-27 17 瀏覽
#fafafoodblog西餐 #fafafoodblog酒吧 #fafafoodblog旺角0.4L🍺少爺麥啤 6.5 % 93 蚊野生酵母既印度淡 ale啤酒花味香 帶 d獨特既酵母同菠蘿酸味佢個酸味好香 酸得黎唔係 gip嗰隻 好啱就甘飲或襯餐前小食0.4L🍺hero英雄啤6.7%86 蚊啤酒花好香 泡夠香濃同滑 以 ipa黎講偏濃 啱襯炸野🍴炸茜漢堡 148 芝麻漢堡包 本地屠宰免治牛 車打芝士及炸芫茜 蒜蓉炒蛋蛋皇醬 牛白肉粒個面好多芫茜 炸得好脆 好夠油香 牛肉免治得黎好 juicy加埋香濃既車打芝士醬 🧀🐂同肥美既牛白肉粒 而佢個包皮焗得好香 盡吸芝士汁 好食 🍴吐司雞 全份92 蚊厚切西多。介央牛油 香脆炸雞 大麥麥芽糖漿西多士好厚身 份量大 入面既麵份好多好有口感 佢個牛油勁正 介央牛油勁香甜 同多士勁襯 再加埋成塊炸得好香脆既炸雞扒🔥🐥 仲有邪惡糖漿撈埋 雞扒既咸同西多既甜好夾 好味🍴黃金薯條88 蚊🥔黃金薯條咸蛋黃香 好足料 勁多香脆粗薯條 食甘上一山 食 d青瓜絲中和香咸蛋黃味 正🔥#西多士 #炸雞扒 #咸蛋黃 #薯條 #啤酒 #手工啤 Score 平均分&#
0.4L🍺少爺麥啤 6.5 % 93 蚊
0.4L🍺hero英雄啤6.7%86 蚊
啤酒花好香 泡夠香濃同滑 以 ipa黎講偏濃 啱襯炸野

🍴吐司雞 全份92 蚊
厚切西多。介央牛油 香脆炸雞 大麥麥芽糖漿
🍴黃金薯條88 蚊🥔
#西多士 #炸雞扒 #咸蛋黃 #薯條 #啤酒 #手工啤
Score 平均分< 7.7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#tapthealeproject
旺角黑布街19 號地鋪
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角
====================

2023-07-27
本地酒廠少爺啤旗下嘅餐廳氣氛好chill 店員都好nice 呢度只係啤酒已經好多選擇有本地製造都有進口啤揀到我眼花撩亂😂😂吐司雞餐牌貼心 可以選擇半份或一份就算晚餐同續攤都岩食整份既雞扒超級巨型炸得好鬆脆 入面既肉仲有油汁配搭既西多士甜甜好夾雞扒既鹹香仲有自家整介央牛油食落好邪惡黑布茄牛意以所在既黑布街為名份量一樣大大份除左蕃茄味仲有少少鯷魚同黑蒜味提鮮 味道層次唔錯係有誠意既茄牛意蒜蓉薯條小食中既必食!薯條好多升級蒜蓉 係即炒既新鮮出爐好香口玉露from少爺啤只係啤酒已經有兩頁揀仲聽講會定期更新今次試左旗下所出既玉露係用四川青花椒釀製所以苦味唔重 但係後勁會有少少辛辣感 有驚喜士多啤梨馬黛茶from閣樓釀造友人唔飲得就試下都係本地廠商整既茶又唔錯喎 土多啤梨唔死甜好清香
本地酒廠少爺啤旗下嘅餐廳
氣氛好chill 店員都好nice