2023-08-08 635 瀏覽
岩岩行經黑布街嗰邊,發現呢間彩藍色招牌嘅餐廳,感覺充滿美式風格,好似幾chill 咁🥳忍唔住停低入左去🤣🤣 happy hour時間仲有優惠餐廳入面感覺環境好relax,好隨性,令人感覺舒適不侷促👍店員服務態度都好好,主動講解品牌歷史及啤酒特性☺️原來呢間餐廳係少爺啤酒品牌旗下,已經有九年歷史,佢哋啤酒有成19款on tap☺️餐廳bar位會有掛牌,顯示當日有咩酒提供,相當特別🫢咁出色,梗係要點返杯飲下😙😙Mo Money No Problem | Deadman | 6.8% | NARED IPA棕色印度淡爱爾好易入口,帶點淡淡果香,就算唔太鍾意摸酒杯底嘅人都會接受到☺️Strawberry Yerba Maste Sparking Tea有汽士多啤梨瑪黛茶瑪黛茶被稱房「健康咖琲」,是集合咖啡因、抗氧化、營養素及多種維他命於一身的草本茶°閭樓釀造以清新的士多啤梨配合有汽瑪黛茶,調襲出輕盈健康的提神良品,飲落非常清新Crispy Cajun Wings with Fermented Tofu Dip 炸卡津雞翼配腐乳醬Chicken wings, caiun seasoning, rerm
happy hour時間仲有優惠

RED IPA
棕色印度淡爱爾

有汽士多啤梨瑪黛茶
閭樓釀造以清新的士多啤梨配合有汽
瑪黛茶,調襲出輕盈健康的提神良品,飲落非常清新

Chicken wings, caiun seasoning, rermented tofu Cruyu mayo
雞翼配腐乳醬,非常新鮮及有香港特色嘅配搭,而且雞翼炸到好香脆又入味,就算唔使點醬都好食😋

Hak Po Pasta 黑布茄牛意
Spaghetti, minced beef, cherry tomato,
anchovy, black garlic
人生好耐冇食過黑意粉🍝,呢個真係好出色,非常推介💯碎牛肉、車厘茄、鯷魚同黑蒜,成個配搭係勁夾,好香濃又惹味🤤🤤

Corianger 炸茜漢堡(需時20分鐘)
Sesame burcer bun. local beef patty, cheddar, deep fried coriander,earlic sha-cha mavo, cow's chest cartilage
漢堡以芝麻漢堡包、本地屠宰免治牛、車打芝士及炸芫荽、蒜蓉沙茶蛋黄醬、牛白肉粒而成,造型特別🤣有別平時所見☺️食落牛肉非常新鮮彈牙,口感好特別👍

#chill #relax #美食餐廳 #美式餐廳 #摸酒杯 #drinks #Cocktail #beer #happyhours #mk #黑布街 #旺角啤酒餐廳 #少爺啤酒 #本地製造 #環境舒適
2023-07-31
下午茶