2023-12-01 671 瀏覽
每次係銅鑼灣做完野都會係登龍街食碗車仔麵.一個人快靚正.原來同一條街開左比一個獨食既烏冬店😲😲每位客人都分隔位置.有啲似一人拉麵店既運作.但Solo Udon就係門口落完單.再經枱上既掃描器Scan Oder (帖尾有教學啊) 之後就會有人送上食物➿厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵之前試過野味D既叉燒泡菜豆乳湯烏龍麵.有啲似🇰🇷韓式泡菜鍋既湯底🌶🌶今次就試拌烏龍麵!!🥢 用左好似韓式既超厚煙肉炸成天婦羅配上自家制卡邦尼醬汁同蘭王蛋黃.拌匀後每條烏冬麵都掛汁重有好多巴馬臣芝士碎🧀🧀 上面既紫蘇葉絲化解油膩.又估唔到幾夾.➿醬油雞白湯烏龍麵餐廳重有醬油雞白湯用左三黃雞同新鮮豚肉熬製.最後用雞油.炸洋蔥打成泡沫放上麵湯上.如果泡沫再多啲口感會再豐富D. 但尼一款美國上晝相對輕鬆啲.可以試到北海道小麥粉製成既讚岐烏龍麵🍜上面嘅雞肉丸同埋慢煮雞胸亦都非常嫩滑.➿蒜香冷豆腐加埋小食都推介日本絹豆腐.上面既辣醬係炸蒜.炸洋蔥.芝麻整成唔太辣又有脆口.同滑豆腐食又幾開胃➿北海道粟米紫菜杯/ ➿雜錦天婦羅另外幾欣賞餐廳將紫菜整到成個蛋糕杯既形狀. 承載住北海道甜粟米☺️但要盡快食丫如果覺得太健康想食脆口既天婦羅

➿厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵
➿醬油雞白湯烏龍麵
➿蒜香冷豆腐
➿北海道粟米紫菜杯/ ➿雜錦天婦羅
如果覺得太健康想食脆口既天婦羅都可以一試🤩餐廳自調炸漿中加入無筋麵粉.令到天婦羅放耐左都Keep到鬆脆😲👍 影相影耐左都唔怕😂
➿醬油雞白湯烏龍麵 ʜᴋᴅ 𝟿𝟾
🤵🏼  環境服務: 7/10
🤔  推薦指數: 7.5/10
2023-11-24
2024-02-03 78 瀏覽
首先,安格斯牛肉壽喜燒嘅表現無疑係一場味覺嘅盛宴。牛肉選用嘅是高質量嘅安格斯品種,烹調技巧精準,達到咗「不太生不太熟」嘅完美狀態,既保留咗牛肉嘅鮮嫩多汁,又帶出咗燒烤嘅香氣,令人回味無窮。烏龍麵鍋中嘅每根面條都仿佛吸收咗牛肉同湯汁嘅精華,帶來咗一種獨特嘅快樂感受。而半熟蛋嘅加入,更係為整道菜增添咗一份滑嫩同豐富嘅口感,完美融合。而草莓蛋糕嘅評價同樣令人印象深刻。蛋糕嘅外型設計吸引人眼球,用上新鮮草莓同奶油嘅完美配合,不僅外觀誘人,更在口感上達到咗滑順而清甜嘅享受,完全不會感到膩口。這種甜品展示咗廚師對於食材搭配同口感平衡嘅深刻理解,使得草莓蛋糕不僅是一道甜品,更是一次視覺同味覺嘅雙重盛宴。

2024-01-07 78 瀏覽
好吃到舌尖起舞嘅Solo Udon,我黎巡禮喇!雞白湯叉燒烏冬🍜,一啖入口,湯頭好淋,又夠哂喉,叉燒腍得黎又唔肥膩。跟住嚟個冷烏龍配明太子溫泉蛋,吸晒明太子嘅精華,咬落去,口感真係軟綿又煙韌,爽滑得嚟又得勁,正!叫埋春卷黎試下,明太子芝士春卷嘅口感,外脆內軟,每口都係驚喜。配料雖然簡單,但係絕對唔會偷工減料,滿足到想食餐好嘢嘅心情。而家嚟講下厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵,哇!天婦羅嘅煙肉厚切得嚟唔失水準,對味道有要求嘅你一定要試吓!而家有種食得出嚟嘅滿足感,卡邦尼嘅醬汁夠味,天婦羅又夠脆,都算係開胃過江龍!最後,飄香嘅蒜香冷豆腐,蒜香撲鼻,辣醬唔會太辣,同滑豆腐一齊食,鮮美又惹味。無論係送飯定解膩,都係一絕嘅選擇!當然,仲有北海道粟米紫菜杯同天婦羅,特製嘅天婦羅糊保持到金黃鬆脆,加啲甜粟米,夾硬嘅是,食得出心思。Solo Udon嚟講,無論係服務定質素都算係一流,我覺得係獨個時一試無妨,下次再嚟,我要試埋其他款!🥢😋🤤

2023-11-30 162 瀏覽
成日都話「辛苦搵嚟自在食」,工作過後最直接慰勞自己嘅方法當然就係「食好啲」😋!即使一個人都唔一定食得差,好多獨食店原來都可以食得好高質,食得好快樂。☺️☺️☺️再嚟呢間位於登龍街嘅獨食烏冬專門店🍜,店內嘅烏冬用上北海道小麥粉製成,口感彈牙煙韌,阿叔都話正👍🏽,所以知道佢哋剛剛轉咗新menu,咁就當然要嚟支持吓啦!😉😉😉🍝厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵 ($98) 店內唯一嘅西日料理🍴!煙肉厚切上,並以師傅特調嘅天婦羅炸漿烹調,味道唔單止惹味,仲好鬆脆,更唔會因為擺得太耐而變得腍身,啱晒我哋呢啲影相食先、影極都仲未影完嘅foodie。🙈🙈🙈菜式另一細心位係師傅為怕卡邦尼會太膩,特別加上切成絲狀嘅紫蘇葉🌱,淡淡嘅清新味唔算好濃,就算平時唔太好紫蘇葉嘅阿叔都接受到,而且味道層次仲豐富咗添!🍜醬油雞白湯烏龍麵 ($98) 雞白湯主要以三黃雞🐓同雞爪熬煮而成,為減輕過程中因熬煮雞肉時所引發出嘅酸味,師傅特別於煮湯時加入赤肉🐖,難怪湯頭可以保持住咁濃郁嘅味道。另外,餐廳用上嚟自千葉縣嘅錦爽雞🐥作配菜,經過慢煮後,肉質一樣咁幼嫩,同平時食到嚡熠熠嘅雞胸好唔同。除咗主食烏冬麵,其實呢度多款小食例如蒜香冷豆腐 (

🍝厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵 ($98)

🍜醬油雞白湯烏龍麵 ($98)

除咗主食烏冬麵,其實呢度多款小食例如蒜香冷豆腐 ($18) 同北海道粟米紫菜杯🌽 ($38)亦值得一食。前者口感柔滑,淡淡嘅豆香搭配特調嘅辣油,兩者味道配合得剛剛好;後者以紫菜杯裝住烤過嘅北海道粟米,甜甜地又鹹鹹地,極之惹味。👍🏽👍🏽👍🏽
2023-11-28 108 瀏覽
尋日同朋友喺時代睇戲,開場前特登喺附近搵晚餐,見到呢間餐廳外表都吸引,Menu雖然唔多款,但有我鍾意食嘅安格斯牛肉壽喜燒烏冬,所以就試下!牛肉勁唔好食,湯底唔夠濃配料係夠,亦都還好,烏冬口感亦ok但安格斯牛肉好難唔好食🥹除非d牛唔靚138一碗 失望!唔會再去!
尋日同朋友喺時代睇戲,開場前特登喺附近搵晚餐,
見到呢間餐廳外表都吸引,Menu雖然唔多款,
但有我鍾意食嘅安格斯牛肉壽喜燒烏冬,所以就試下!

牛肉勁唔好食,湯底唔夠濃
配料係夠,亦都還好,烏冬口感亦ok
但安格斯牛肉好難唔好食🥹除非d牛唔靚

138一碗 失望!唔會再去!
安格斯牛肉壽喜燒烏冬
2023-11-10 150 瀏覽
我經常一個人喺出面食飯坦白講都係揀啲茶記或者快餐店嚟食,質素講唔上好叫做填個飽肚就算!但係老婆大人就好唔鍾意我咁樣!佢話一個人食飯都要食得招積咁先至對得住自己,佢咁講又冇錯嘅做嘢咁辛苦食餐好啲都應該嘅。 呢日放假老婆大人就帶咗我去食呢間好過癮嘅烏冬專門店SOLO UDON,嚟呢度食嘢一個人都唔會覺得老尷㗎!因為佢啲座位一格格咁絕對唔會被騷擾到,最緊要係可以食到好味又有質素嘅嘢食吖嘛,有咗呢間正嘢之後我嘅晚餐就唔使咁頹廢啦。  嚟呢度食嘢真係可以完全唔使同人溝通!因為由買飛開始已經係全自助!呢度嘅嘢食會有日式烏冬、小食、飲品同埋甜品揀。 買完嘢食攞返張飛走去自己鍾意嘅位坐低,記住攞張飛嘟嘟側邊嘅QR code,咁樣店員先知我哋坐邊度㗎嘛。  跟住乖乖地坐喺度好快就會喺你前面嘅窿窿送上食物,真係好盞鬼不過勁想昅吓師傅個樣囉哈哈。  我同老婆大人每人點咗個午市套餐可以叫一碗自己鍾意嘅烏冬同埋一罐罐裝飲品,我哋兩個都唔想飲汽水就加多少少錢要咗枝炭陪烏龍茶,個烏龍茶真係幾好味喎原來係佢哋自家製嘅唔怪得知咁甘醇好味啦。  小食我哋嗌咗日本絹豆腐,呢個好滑嘅絹豆腐加咗啲炸蒜炸、炸洋蔥同埋芝麻辣油真係

小食我哋嗌咗日本絹豆腐,呢個好滑嘅絹豆腐加咗啲炸蒜炸、炸洋蔥同埋芝麻辣油真係好鬼香口。
午市套餐可以加$38換一份小食我哋梗係唔蝕底!老婆大人就揀咗日式炸魚餅拼三重芝士春卷,個魚餅都幾彈牙但我就鍾意香口熱辣辣嘅芝士春卷多啲。  另一份加錢換購嘅小食係慢煮日本雞胸肉拼日本雞肉丸,個雞胸肉超級嫩滑好鬼正另外雞肉丸子估唔到都幾彈牙同埋好重肉味。
 鍾意食蛋嘅我仲加多隻溫泉蛋呢度係用我最鍾意嘅日本蘭王蛋嚟㗎!要嚟就咁食或者放落烏冬度一齊食都得。  烏冬我就揀咗蝦濃湯吉列蝦烏龍麵,呢個蝦濃湯真係好足料好香蝦味,加上嗰個勁鬆脆嘅吉列大蝦同埋超級煙靭好味嘅烏冬我比滿分呀。
老婆大人鍾意食意粉所以佢一眼就昅中咗厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵,我都偷偷地食咗一件厚切煙肉天婦羅外面口感勁鬆脆,入面係好有肉汁同濃郁煙熏香真係好鬼惹味,溝埋個卡邦尼醬汁食個烏冬真係好濃香滑又嘟嘟,不過佢加咗啲紫蘇葉又令到味道清新咗啲呢個配搭真係好正唔錯抵讚。
最後俾個甜品罐裝牛乳蛋糕引到我!成罐汽水咁樣嘅蛋糕我都係第一次食,嗌個烏龍麵加$38就食到一個平咗10蚊即刻覺得抵食咗!我哋叫咗士多啤梨同埋抹茶味兩隻都好唔錯喎,抹茶茶味好甘香士多啤梨就夠晒新鮮香甜正呀。
2023-10-26
位於銅鑼灣嘅solo udon 睇個名就知自己一個入去食都可以好享受😌 無論係自助點餐 然後去到位scan QR code 師傅再會揭開你前面嘅簾比野食你 全程都可以享受一個人嘅時間😚厚切煙肉天婦羅 卡邦尼烏龍麵(L/ $108)餐廳用咗日本低鹽厚切煙肉去炸 每一啖都超鬆脆!口感好似食緊午餐肉 都幾特別🤩 而卡邦尼醬汁唔會過份creamy超漏 平衡得好好😍😍 再配上蘭王蛋黃同巴馬豆芝士碎 真係好特別 味道層次都夠晒豐富😋天婦羅烏龍麵(M/ $88)(熱)湯麵味道相對就比較清淡 配搭紫蘇 海帶等等令味道更豐富😋同時仲有蔬菜同埋蝦嘅天婦羅 每一啖都超級香脆🍤呢啲配搭又係另一種享受😌日式炸魚餅拼三重芝士春卷($38)炸魚餅好香口 同時芝士春卷入面嘅芝士真係會流晒出嚟🤤 好邪惡🤭🤭慢煮日本雞胸拼日本雞肉丸($38)一直都好怕雞胸好鞋好乾🫠但估唔到呢個雞胸竟然好嫩 又保持到肉汁😲 而肉丸都幾彈牙足料 浸一陣落烏冬度一齊食啱啱好😚蒜香冷豆腐($18)餐廳用左日本絹豆腐去製作 質感好嫩滑😍 醬汁用左日式炸蒜 炸洋蔥同芝麻整成嘅辣油 味道係微辣 但好香 配豆腐啱哂🤤🤤日式上湯冷菠菜($19)爽口嘅菠菜

厚切煙肉天婦羅 卡邦尼烏龍麵(L/ $108)

天婦羅烏龍麵(M/ $88)(熱)

日式炸魚餅拼三重芝士春卷($38)

慢煮日本雞胸拼日本雞肉丸($38)

蒜香冷豆腐($18)

日式上湯冷菠菜($19)
爽口嘅菠菜配合木魚感覺好清新 做小食啱哂👍🏼🤭

北海道粟米柴菜杯($38)
好可愛嘅粟米杯 用嘅係北海道粟米 每一粒都清甜結實😋 配合埋好脆嘅紫菜杯 層次豐富 又有新意😍🥰

海老天婦羅($35)
呢度嘅天婦羅都好出色🤩餐廳整天婦羅嘅時候加入左無筋麵粉 令到天婦羅可以保持脆卜卜嘅口感 唔會好快就林晒😋😍

Solo tea炭焙烏龍($18)
Solo tea玉山烏龍($18)
自家製烏龍茶有2款 炭焙比較香濃 帶有回甘 而玉山就清香啲 茶味芳香😍 而且係無糖無卡路里 健康又好飲😋

草莓罐裝牛乳蛋糕($38)
阿華田罐装牛乳蛋糕($38)
咁精緻得意嘅罐裝蛋糕見到已經覺得開心😍 蛋糕非常鬆軟 配合忌廉又唔會太甜 阿華田味非常香濃 又食到濃厚嘅朱古力味😋 士多啤梨就比較清淡一啲 啱晒唔鍾意太甜嘅朋友🥰
星期一至五的Lunch通常我會煮早午餐給車爸爸享用,但來到星期四就不同了因為他放假所以我也放假Yeah!所以這天就跟他去吃我倆也喜歡的烏冬,而且還可以進入一人之境內品嚐車媽媽放假的感覺就特別強烈了哈哈。地點很方便就是位於銅鑼灣登龍街內的SOLO UDON ソロうどん ,弱弱的我竟然不知道這間特色的烏冬店已經開業了一年!不打緊未品嚐過的就當是新店去吃吧!為什麼我忽然會留意到這間烏冬店!皆因餐廳推出了這個抵吃的午市套餐我覺得挺吸引,所以便來首嚐這特色的烏冬料理。餐廳用上全自助方式點餐更設有多種不同的電子付款選擇,最正的是全日不收加一感覺更加吸引!看看餐牌這兒供應的料理以日式烏冬及日式小食為主,另外還有不少飲品及甜品可供選擇。選好食物及付款後取回單據便可找個心水位置安座。而SOLO UDON內全場也是獨立座位,真的非常適合來一個人的浪漫!可以不被他人騷擾靜靜的享受美食自得其樂。緊記要在座位旁的掃描器嘟一嘟單據上的QR Code,這樣店員才知道您安座位置然後送上美食。饞嘴的我除了點上套餐外再額外加購些小食和甜品,令這一頓午餐更加豐盛和滿足。套餐有罐裝飲品送贈!但我卻看上了這枝炭焙烏龍用$18(

選好食物及付款後取回單據便可找個心水位置安座。

套餐有罐裝飲品送贈!但我卻看上了這枝炭焙烏龍用$18(原價$25)加購,烏龍茶喝下味道好清香而且還有回甘的味道好喝喔!
小食蒜香冷豆腐$18用的是日本絹豆腐所以質感超嫩滑,配上日式炸蒜、炸洋蔥及芝麻辣油,吃下味道微辣又香口好惹味。
這個是午市套餐加購的小食雙拼,我選了日式炸魚餅拼三重芝士春卷加$38,可以一次過試多兩款小吃而份量又不會太多,我覺得很合我的開餐原則。
三重芝士春卷熱辣辣炸起送來!撕開後還有點拉絲效果,香脆不油膩還帶滿滿的芝士鹹香味道,這個小食芝士迷絕對不要錯過,而魚餅則咬口十足不錯吃喔。

烏冬方面有L和M的Size可以選擇,分別只在於400和300g的份量!而我選的厚切煙肉天婦羅卡邦尼烏龍麵$98/M已經非常夠吃,那日本厚切煙肉是低鹽的感覺好像沒那麼邪惡!用了天婦羅炸漿弄至黃金香脆,吃下味道鹹香又Juicy很可口。
而那卡邦尼醬汁吃下口感很香滑,伴上色澤橙紅的蘭王蛋黃及巴馬臣芝士碎,跟以100%北海道麵粉炮製口感煙韌的烏冬拌勻來品嚐確實叫人回味!另外那綠色是香氣撲鼻的紫蘇葉,能增添香氣之餘更有解膩之用,有了它令整個烏冬的味道層次更豐富。
而重口味的車爸爸則點了蝦濃湯吉列蝦烏龍麵,小食就選了溫泉蛋及慢煮日本雞胸拼日本雞肉丸。
溫泉蛋$12賣相盪漾誘惑蛋白滑溜勝雪,加上橙紅蛋黃帶上濃郁的蛋香吃下非常令人滿足。
加配小食他選上慢煮日本雞胸拼日本雞肉丸$38,口感紮實的雞肉丸子肉味很香濃,但怎也不夠柔軟嫩滑的慢煮雞胸肉那麼吸引。
蝦濃湯吉列蝦烏龍麵$98(M),要讚讚那吉烈脆皮弄得非常有水準,放久了也能保持鬆脆口感,加上彈牙的大蝦吃下很有滿足感,至於蝦濃湯亦恰如其分地濃郁香口好味道,鮮香味道令我吃到舔舔脷呢。

甜品罐裝牛乳蛋糕$38原價($48)賣相十分吸引!我們分別點了草莓和抹茶口味。
份量十足的抹茶牛乳蛋糕充斥滿滿罐內,有抹茶忌廉、抹茶蛋糕加牛乳布甸層次非常分明!甜度亦恰好而且口感非常之充實,喜歡甜品的朋友必定會覺得好滿足。
另外士多啤梨口味的牛乳蛋糕味道更加吸引我!滿滿香滑的牛乳布甸配襯了新鮮士多啤梨加上內裏的海綿蛋糕,甜美可人口感豐富吃罷會有飄飄然的感覺好正。
請不要害怕孤獨一個人也可以浪漫吃好西!大家不妨也試試這個自在的一人之境烏冬店吧。
2023-10-26
📍SOLO UDON ソロうどん🧭銅鑼灣登龍街18號V Point地下3號舖人均消費: HKD135去開銅鑼灣就去試吓主打烏龍麵嘅 Solo Udon !餐廳係半自助形式,入去前要自己用機落單,買到位自己scan QR code⭐️蝦濃湯吉列蝦烏龍麵 $98個湯底真係好濃好鮮,勁重蝦味,唔錯唔錯烏龍麵口感都幾好,煙煙韌韌,配湯食一流吉列蝦炸得唔錯,但係蝦味唔重味道嚟講唔錯,但係份量好少,女仔都未必飽👎🏻日式上湯冷菠菜 $18唔識形容,冇上湯味,無味無口感,凍冰冰⭐️日本木村信州蘋果汽水 $28一人加埋支蘋果汽水,午餐人均要$135唔計菠菜,味道係唔錯,但份量真係太少太少亦都唔好期望有服務🫣(不過見到隔離食壽喜燒好吸引😂)

📍SOLO UDON ソロうどん
🧭銅鑼灣登龍街18號V Point地下3號舖

人均消費: HKD135

去開銅鑼灣就去試吓主打烏龍麵嘅 Solo Udon !

⭐️蝦濃湯吉列蝦烏龍麵 $98
個湯底真係好濃好鮮,勁重蝦味,唔錯唔錯
烏龍麵口感都幾好,煙煙韌韌,配湯食一流
吉列蝦炸得唔錯,但係蝦味唔重
味道嚟講唔錯,但係份量好少,女仔都未必飽

👎🏻日式上湯冷菠菜 $18
唔識形容,冇上湯味,無味無口感,凍冰冰
日式上湯冷菠菜

⭐️日本木村信州蘋果汽水 $28
日本木村信州蘋果汽水

一人加埋支蘋果汽水,午餐人均要$135
唔計菠菜,味道係唔錯,但份量真係太少太少
亦都唔好期望有服務🫣
(不過見到隔離食壽喜燒好吸引😂)
2023-10-02
日本木村信州蘋果汽水
2023-09-03 473 瀏覽
📍Solo Udon (銅鑼灣)平日去到就唔洗等位,去到去自助機買完就已經可以坐低等食。價錢黎講係銅鑼灣地段就算正常。日本木村信州蘋果汽水($28)日式炸魚餅 ($25) 影到佢好似乳豬咁🤣就幾韌櫻花蝦芫茜餅天婦羅🍤配天婦羅醬汁($48)身為芫茜控嘅我,當然要一試啦。一炸起就拎出黎,食落口時就要注意熱啦。我就略嫌唔夠芫茜味🥹蒜香吉列海鮮烏龍麵($128)呢個就清清地,不過好快啲炸物就林左蝦濃湯吉列蝦烏龍麵($98)蝦濃湯就略嫌太鹹,仲要有小小辣嘅 🌶️ 🥵
📍Solo Udon (銅鑼灣)

日本木村信州蘋果汽水($28)

日式炸魚餅 ($25) 影到佢好似乳豬咁🤣
就幾韌

櫻花蝦芫茜餅天婦羅🍤配天婦羅醬汁($48)

蒜香吉列海鮮烏龍麵($128)
呢個就清清地,不過好快啲炸物就林左

蝦濃湯吉列蝦烏龍麵($98)
蝦濃湯就略嫌太鹹,仲要有小小辣嘅 🌶️ 🥵
最近同朋友收工約食飯,上網睇依間餐廳好似幾唔錯🤤,而且個營運設計都幾特別,首先係門口自助買咗食物,會有張帶有QR Code嘅單,到餐枱嘅時候,scan個QR code,店員就會送餐。成個過程好新奇🤓。佢每個位都有自己獨立嘅位置,一個人食都唔怕😝。-🍴蝦濃湯吉列蝦烏龍麵🍤(M:$98) - 食咗第一啖,已經覺得好鹹,偏向重口味,食多幾啖,有少少膩,麻麻地。個吉列蝦食落外皮香脆,蝦肉都幾爽口,都幾好食👍🏻。-🍴草莓罐裝牛乳蛋糕🍓🍰($48) - 比想像中細個,不過好靚,打卡一流📸!主要都係牛乳蛋糕味,草莓比較少。值得一讚嘅係,蛋糕會後上,食完烏龍麵🍜,可以食個蛋糕refresh返。
草莓罐裝牛乳蛋糕
2023-08-24
草莓罐裝牛乳蛋糕
2023-08-20 368 瀏覽
▪️咖喱湯吉列豬扒烏龍麵 $98餐廳係選用自助形式去點餐,一入到餐廳門口就有兩部自助機先購買餐點,座位獨立,有啲似自修室嘅風格,好適合一個人吃飯嘅地方。咖喱湯底濃郁,辣度唔重,烏冬口感彈牙,尚算掛湯,炸豬扒炸粉唔厚,份量都唔算少。
▪️咖喱湯吉列豬扒烏龍麵 $98
兩個人去食叫咗一個咖喱吉列豬扒烏冬加大 $98湯底普通 吉列豬扒普通 加大麵底同普通麵底份量幾乎一樣,只係個碗大隻咗雞白湯叉燒烏冬湯底完全係垃圾,就好似清水加雞粉咁,幾塊叉燒就好似買即食叉燒放入去 額外加左一份南蠻炸雞,冇特別0分喺銅鑼灣如果比呢個價錢食烏冬,我寧願去丸龜製麵完
兩個人去食
叫咗一個咖喱吉列豬扒烏冬加大 $98

雞白湯叉燒烏冬

額外加左一份南蠻炸雞,冇特別

0分

喺銅鑼灣如果比呢個價錢食烏冬,我寧願去丸龜製麵

2023-08-19
今日朝早落大雨 到晏晝先出街 係附近採完耳 都已經入黑 要食夜晚個餐啦 而登龍街唔會令我失望今日想食清淡啲 所以揀左烏龍麵門面行小清新新派路線有別於日本傳統木系風要係門口2部自助點餐機點餐先可以入去坐入到去 燈光好光猛 全部都係獨立座位另有矮屏風隔開 自己食唔尷尬 同朋友食又唔會擋哂 但無籃或者勾可以放袋 最 鐘 意 黃 色 💛咖喱湯吉列豬扒烏龍麵 男朋友試依碗係L 份量 驟眼睇唔覺得同M有分別 呷左啖湯 咖哩味好重 一啲都唔稀 幾稠身但又唔漿口 而吉列豬扒皮脆肉嫩蘸咖哩湯好食雞白湯叉燒烏龍麵所有麵款都有分M / L 而依碗係M 我個人建議M都好夠食 呷左啖湯 濃濃雞湯味飲唔到好重味精 叉燒雖然得3塊但唔簿身都唔鞋口 烏龍麵軟硬度適中 啱啱好另外檯面仲有出色配料 係天婦羅脆脆 加落碗麵到好出色 浸淋少少好好食炸蝦天婦羅 正常發揮魚糕正常發揮 唔乾身 幾煙韌 仲要有擺盤阿華田罐裝蛋糕$48 用易拉罐裝蛋糕 好得意 店員仲好貼心見我地差唔多食哂先比罐蛋糕我地 一拉開 啲忌廉係滿滿的 畢到最底 係一層阿華田忌廉一層朱古力味蛋糕 一兩啖還可以 認
今日朝早落大雨 到晏晝先出街

我個人建議M都好夠食 呷左啖湯 濃濃雞湯味

炸蝦天婦羅 正常發揮

魚糕正常發揮 唔乾身 幾煙韌 仲要有擺盤

阿華田罐裝蛋糕$48
用易拉罐裝蛋糕 好得意 店員仲好貼心見我地差唔多食哂先比罐蛋糕我地 一拉開 啲忌廉係滿滿的 畢到最底 係一層阿華田忌廉一層朱古力味蛋糕 一兩啖還可以 認真食哂成罐就好膩 因為忌廉比例真係多

💛 記得download Storellet做會員 會有優惠
今次我地可以得到一份魚糕
2023-08-18
  • 雞白湯叉燒烏龍麵
  • 咖喱湯吉列豬扒烏龍麵
2023-08-12 341 瀏覽
冇特別諗法💡要食咩,今次純粹🕺行到邊食到邊,見呢間新開,價錢正常,走簡約自修風格,感覺冇咩伏就食。 入到去發現都幾high tech,向門口部機叫完野食會出張單,入到去揀好位置之後,原來😨‼️ 佢有個位俾人嘟張單個👁‍🗨QR Code, 店員就會自動送餐,幾有趣😝🍤吉列蝦蝦湯烏龍麵 蝦湯好濃厚,同埋估唔到係🌶辣嘅(大家留意返),但係佢呢種少少辣又幾過癮。吉列蝦都算脆身,炸衣有返些少厚度,所以浸咗陣湯都仲未淋。🐤雞白湯叉燒烏龍麵 雞白湯🍲都幾出色,有D似住家煲嘅清湯但又濃D咁嘅感覺,唔似拉麵店嘅雞白湯 / 味精feel嗰種。叉燒就俾足3片,烏龍麵份量都幾多下,整體抵食過拉麵店。

🍤吉列蝦蝦湯烏龍麵

🐤雞白湯叉燒烏龍麵