2024-01-06 19 瀏覽
估唔到屋企附近有間咁正既漢堡包店,裝修仲好文青嘅feel,牆身好多特色的圖畫,打卡都幾好👍🏻,同埋本身都好鐘意食漢堡包,見到呢間就岩哂我,餐廳有好多款唔同款式既漢堡包,同埋特色小食,極度推薦金黃炸魚條同埋甜香番薯條呢樣嘢好正冇得輸👍🏻餐廳主打牛肉漢堡,用既都係安格斯牛肉仲有CAB認證🤩今次點左焦脆漢堡、焦脆雞堡,仲有得加$38配任何一款小食同埋一罐汽水飲品🥤焦脆漢堡:$88焦脆漢堡入面有二塊兩安士安格斯漢堡扒再加芝士配埋有機蔬菜同埋自家秘製醬汁,食落去好爽口,漢堡扒好有肉質同埋好有肉味好好食,好似炸咗個肉餅咁好鬆脆👍🏻份量都好十足,蔬菜好新鮮,淨係食一個都好飽焦脆雞堡:$88焦脆雞堡入邊有兩塊冇激素雞扒,仲有本地有機蔬菜,加上自家秘製他他醬汁,雞肉好軟熟好有雞肉味,咬落去啲汁出晒嚟好似爆汁咁,份量都滿足,好有口感值得推薦👍🏻小食金黃炸魚條同埋甜香番薯條,金黃炸魚條外面鬆脆入面帶有魚肉鮮味,炸得好食😋薯條好香番薯嘅味道,番薯炸成一條條薯條鬆脆可口好食😋📍地址:Power Burger (黃竹街) (深水埗)深水埗黃竹街2K號地舖

焦脆漢堡:$88

焦脆雞堡:$88

📍地址:Power Burger (黃竹街) (深水埗)
焦脆漢堡
甜香番薯條
焦脆漢堡
甜香番薯條
  • 升級焦脆漢堡
2024-01-06 22 瀏覽
Along the streets of coffee shops and retro stores in Sham Shui Po, we spotted Power Burger serving up smash burgers made with Angus beef. Picked Power Cheese Burger and Chicken Smash. Both patties had a crunchy exterior locking up the meat juice. The bun was fluffy and slightly crusty on the outside. Served with kale, lettuce, pickled cucumber and melting American cheese. In my opinion, Chicken Smash was outstanding!Fries and Fried Chicken Bites both came in large portions. Thick fries. Seasone

Fries and Fried Chicken Bites both came in large portions. Thick fries. Seasoned perfectly. Juicy bite size chicken.

They offer a range of drinks from fizzy canned drinks, tea, coffee to draft beer. The local Spicy Ginger Soda was refreshing and slightly sweet, while genmaicha was good for digestion.
2024-01-01 8 瀏覽
今日去咗深水埗一間想食好耐嘅漢堡店,叫咗一個焦脆雞堡,一個芝士漢堡,跟套餐揀咗一個炸薯條同金黃炸魚條,野飲就一枝梳打水同一罐有汽士多啤梨瑪黛茶~焦脆雞堡 食落雞肉好多汁,多汁到食到最後,紙上而仲留咗好多汁係到,但唔會濕到個包都淋曬😂配料除咗有2塊無激泰雞扒之外,仲有芝士、洋蔥、本地有機菜~自家秘製醬汁酸酸甜甜咁好開胃~芝士漢堡牛肉漢堡係mash burger嚟~漢堡扒厚薄適中,咬落有肉汁,配料有小黃瓜、洋蔥同本地嘅有機菜,秘製醬汁嘅味同雞堡差唔多,同牛肉都幾夾,唔錯炸薯條同金黃炸魚條薯條係粗薯條,啱啱炸起,好食,金黃炸魚條有少少特別,我原本以為應該係炸魚手指,原來唔係,佢口感有啲似魚蛋同魚片,食落都幾好食梳打水,有汽士多啤梨瑪黛茶梳打水係泰象果隻,好夠汽~有汽士多啤梨瑪黛茶係閣樓釀造,第一次飲,士多啤梨味好出,汽泡唔算大,而且都唔算密,飲落好順口,可以一試

芝士漢堡

炸薯條同金黃炸魚條

梳打水,有汽士多啤梨瑪黛茶
  • 芝士漢堡
  • 焦脆雞堡
2023-12-24 5 瀏覽
🐽 雙層芝士漢堡漢堡中間有兩層肉餅,中間夾著新鮮蔬菜和濃郁的芝士,每一啖味道都好豐富。肉餅煎得剛好,保持了肉汁的鮮嫩,加上芝士的融化,口感更加豐富。🐽 焦脆雞堡這個雞堡裡面有煎到好香脆既雞漢堡,加上新鮮的蔬菜和特製的醬料,味道非常美味。雞肉內裡肉質嫩滑多汁,一口咬下去,讓人愛不釋口🐽 香脆麥雞塊炸到酥脆,內裡肉質結實唔粉,搭配上他們特製的醬料,更是美味可口,讓人一口接一口。🐽 酥脆炸薯條這些薯條炸得金黃酥脆,口感酥脆可口。每一根薯條都保持著內裡的軟糯,外層則是酥脆的外皮,配埋特製嘅麻辣粉一齊食,好正🫰🏻
🐽 雙層芝士漢堡

🐽 焦脆雞堡

🐽 香脆麥雞塊

🐽 酥脆炸薯條
人均$80起|深水埗|漢堡|Power Burger今天來到深水埗掃街!發現了這一所Power Burger!感覺很好vibe和文青呃~當然要來吃一下啦。裏面的漢堡🍔都是即叫即料理,肯定新鮮出爐👍這裡也是人氣小店,很多街坊都有在惠顧,所以要預留時間吃了。我們點了:焦脆雞堡(無激素雞排、芝士、洋蔥、本地有機菜)這個漢堡的麵包很香,上面佈滿了芝麻,而且經過烤熱,暖呼呼的感覺。雞排也是很大的一塊,上面的起司🧀也是很誘人的芝士漢堡 (小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家醬汁)盆友說他們家的漢堡排很好吃😋,肉汁滿滿的,而且牛味很香,真的很推薦。炸薯條🍟現叫現炸,香脆可口🙏佐酒炸雞粒這個必點的!份量超大的、兩個人吃也是剛剛好的😋——————為食分界線——————📍 Power Burger (黃竹街) (深水埗)深水埗黃竹街2K號地舖人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblo
人均$80起|深水埗|漢堡|Power Burger
今天來到深水埗掃街!
發現了這一所Power Burger!
感覺很好vibe和文青呃~當然要來吃一下啦。

裏面的漢堡🍔都是即叫即料理,肯定新鮮出爐👍
這裡也是人氣小店,很多街坊都有在惠顧,所以要預留時間吃了。

我們點了:
焦脆雞堡(無激素雞排、芝士、洋蔥、本地有機菜)
雞排也是很大的一塊,上面的起司🧀也是很誘人的

芝士漢堡 (小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家醬汁)

炸薯條🍟
現叫現炸,香脆可口🙏

佐酒炸雞
這個必點的!份量超大的、兩個人吃也是剛剛好的😋
——————為食分界線——————
📍 Power Burger (黃竹街) (深水埗)

人均消費: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2023-12-19 7 瀏覽
「孖芝啊唔該~~」看到burger 順口便叫了出來地道叫法盛載著童年快餐店與婆婆經常串門不亦樂乎的畫面時光荏苒,看到雙層芝士乜乜乜還是習慣性叫道 — 孖芝!· ‒ – — ‒ – ·在SSP與太子之間Power Burger 的元祖店在楓樹公園很好找上年新店開幕第一次吃覺得是驚為天人好吃Burger 之鬼難得地又找到一家回頭店之後利厲到分店開到上環去不過還是SSP這邊有回憶無慮即決芝士與孖芝是穩陣又長青的口味兩塊 Angus beef patties 有咬口嘶磨間牛香與芝士兩個buddies完美配合口腔完全是邪惡大混戰Side 習慣點的蕃薯條能完全走醬,單純吃就是一口口的香甜粉糯另外炸魚條是來這邊必點彈牙,簡單好吃!
「孖芝啊唔該~~」

看到burger 順口便叫了出來

地道叫法

盛載著童年快餐店與婆婆經常串門不亦樂乎的畫面

時光荏苒,看到雙層芝士乜乜乜

還是習慣性叫道 — 孖芝!

· ‒ – — ‒ – ·

嘶磨間牛香與芝士兩個buddies完美配合

口腔完全是邪惡大混戰

Side

習慣點的蕃薯條

能完全走醬,單純吃就是一口口的香甜粉糯

另外炸魚條是來這邊必點

彈牙,簡單好吃!
2023-12-14 12 瀏覽
估唔到在深水埗區有這間高質素的漢堡店,套餐加$38就可以任選一款小食芝士漢堡 $88四安士安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁牛肉非常厚和Juice,牛肉的味道也非常濃郁,口感非常好,再配上有機生菜,和厚厚的芝士,味道一流。焦脆漢堡 $88材料包括2×安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁配在非常新鮮,漢堡扒亦非常Juicy,咬落去的肉質非常豐厚,看得出製作過程都非常有心機。甜香番薯條 $38即叫即整,熱騰騰的,非常香脆可口。香脆麥雞塊 $38最快的肉質非常鮮嫩,口感好好。#powerburger #深水埗漢堡店 #深水埗美食

芝士漢堡 $88

焦脆漢堡 $88

甜香番薯條 $38
即叫即整,熱騰騰的,非常香脆可口。
香脆麥雞塊 $38
最快的肉質非常鮮嫩,口感好好。

#powerburger #深水埗漢堡店 #深水埗美食
2023-12-14 4 瀏覽
一般🍔漢堡店美式總是散發著鮮艷、狂派的活潑個性, Power Burger 的工業風型格裝潢,加上周遭被舊式唐樓包圍的環境, 同🍔漢堡一樣散發住獨有的魅力焦脆🐮漢堡🍔2安士安格斯漢堡扒,選用CAB認證安格斯牛肉, 新鮮製作成牛肉味滿滿的漢堡波波,用美式smash style的烤扒法,將肉球放在烤爐上,再以鐵板大力壓扁煎脆,提升焦香同時又可以鎖緊肉汁配本地新鮮有機菜🥬, 甜甜嘅洋蔥🧅爽脆嘅小黃瓜🥒 加上秘製醬汁每日限定供應焦脆雞🐥漢堡🍔煮法同招脆🐮漢堡🍔一樣, 加埋誘人芝士,吸引度即時直線上升!小食叫咗香脆麥雞同炸薯條, 熱辣辣脆卜卜但一啲都唔會油膩, 拎起手冇油淋淋👍🏻

焦脆🐮漢堡🍔

每日限定供應焦脆雞🐥漢堡🍔

2023-12-11
  • 香脆麥雞塊
  • 焦脆雞漢堡
  • 焦脆漢堡
  • 金黃炸魚條
2023-12-14 5 瀏覽
今晚係深水埗做完嘢,正想揾地方食嘢,經過這間小店,佈置充滿聖誕氣氛,原來係食🍔嘅!我哋2個人叫咗2個🍔套餐,一個🍔套餐➕$28就有埋diet coke同薯條,另外一個套餐➕$38我哋要咗鷄塊同一枝淳茶舍嘅茶,兩款小食就share 嚟食!呢度嘅鷄塊比起連鎖快餐店無咁乾身,薯條就比較大條,非常香脆!🍔焦脆鷄堡($78)有2大塊無激素的鷄扒,加埋芝士、洋蔥、本地有機菜,自家製醬汁,雖然鷄扒煎過但不會感覺油膩,口感好豐富!🍔黃金鍱魚堡($128)塊炸魚比想像中大又厚身,加埋本地有機菜,自家製醬汁,食完好有滿足感!
🍔焦脆鷄堡($78)
🍔黃金鍱魚堡($128)
2023-12-12
2023-12-11 23 瀏覽
上星期去咗一間位於深水埗嘅小店食burger ,估唔到有驚喜!呢度最特別嘅可以話係佢哋嘅焦脆漢堡,所以我哋點咗一個升級焦脆漢堡,有3塊2oz嘅安格斯漢堡扒,將一塊大漢堡扒分開3份煎香,呢種做法除咗可以食到濃郁嘅牛肉香味,仲令到漢堡扒面層非常香脆,更加囗感❤️另外叫咗一個芝士漢堡,芝士味道濃郁,有一塊4oz嘅安格斯漢堡扒,好juicy呢度加$38就可以轉套餐,有齊小食同飲品,我哋揀咗香脆麥雞塊同甜香番薯條,好鍾意番薯條嘅甜味,又脆口又好味🫶🏻.📍 Power Burger (黃竹街) (深水埗)深水埗黃竹街2K號地舖
📍 Power Burger (黃竹街) (深水埗)
深水埗黃竹街2K號地舖
深水埗除咗文青Cafe之外 仲有好多生力軍小店😌 今次我哋就去咗呢間專賣手工漢堡嘅餐廳 位置唔算多但係好cozy 好啱同三五知己一齊嚟飲番杯chill下😜 因為係半開放式廚房嘅關係 坐喺度都成日聞到好香嘅牛油味😙-🧀芝士漢堡 Power Cheese Burger $88漢堡用咗安格斯漢堡扒 以smash burger形式整成 牛味濃郁 而且仲好焦香😙 另外仲配上咗芝士 夠晒惹味😜 而且小黃瓜洋蔥同埋生菜等配菜都好新鮮 好有水份😗 個包包都唔係好Hea 㗎 有預先用牛油煎過 所以香味升級😋-🐥焦脆雞堡 Chicken Smash $78呢款漢堡就用咗兩塊雞扒 同樣都係用Smash burger嘅形式做 雞扒做到外面焦脆 入面都仲保持少少嫩滑嘅肉質同肉汁🤪 加上自家製醬汁酸酸甜甜 唔會太膩🥰-🍠甜香蕃薯條跟餐可以加配小食 我哋就揀咗番薯條 整體份量都幾多 而且番薯條每條都好粗身 外皮炸到好鬆脆🥸-🐣佐酒炸雞粒另外嘅小食我哋就揀咗雞粒 果然人如其名 送酒啱晒-📍Power Burger (黃竹街) (深水埗)深水埗黃竹街2K號地舖

🧀芝士漢堡 Power Cheese Burger $88

🐥焦脆雞堡 Chicken Smash $78

🍠甜香蕃薯條

🐣佐酒炸雞
另外嘅小食我哋就揀咗雞粒 果然人如其名 送酒啱晒

📍Power Burger (黃竹街) (深水埗)
深水埗黃竹街2K號地舖

Power Burger(深水埗) 有質素的漢堡包小店🤞🏻🧡▪ 芝士漢堡 POWER CHEESE BURGE $88內有安格斯漢堡扒(CAB認證)、芝士、小黄瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁😋整體嘅漢堡包都非常之好食,最值得讚係安格斯牛肉,多汁嫩滑!▪ 雙層芝士漢堡DOUBLE CHEESE BURGER $128 內有安格斯漢堡扒(CAB認證)、2×芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁🍔🥩如果鍾意食芝士🧀一定要食呢款!好邪惡😋▪ 香脆麥雞塊 CHICKEN NUGGETS $38夠熱夠脆!配埋自家醬成個感覺都幾好食🫶🏻▪ 金黄炸魚條 FISH STICKS$45有驚喜嘅炸魚條😋😋入邊嘅魚肉好嫩滑,冇雪味!🤞🏻🤞🏻值得一試👏🏼食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑📍深水埗黃竹街2K號地舖

▪ 芝士漢堡 POWER CHEESE BURGE $88

回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

📍深水埗黃竹街2K號地舖
  • 芝士漢堡
2023-12-04 9 瀏覽
深水埗除咗懷舊小食、平靚正茶餐廳,仲有啲年輕食店👯‍♀️今日去左食Burger 🍔餐廳面積唔係太大,有幾張高枱,可以對住條街食,好有外國風情🌆~兩個lunch 叫左🍔焦脆漢堡 POWER SMASH係兩大塊 2×/204安格斯漢堡扒(CAB認證)中間夾住好痴好痴既芝士,OMG 我暈啦😳 估唔到個外表脆脆既牛肉入面竟然有芝士🧀仲加埋小黄瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁,真係好飽好滿足!!😳另一個叫左🐣焦脆雞堡 CHICKEN SMASH ×無激素雞扒,由免治雞肉整成嘅漢堡肉,煎得幾香,一樣係加芝士、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁,一個口一定食唔哂,crazy ~~~ 跟set 叫左香脆雞塊同埋薯條呢到既炸野都係即叫即炸 好熱辣辣薯條仲要好長 ~~~ 好脆~~雞塊口感幾實在,同連鎖快餐店無得比側邊有茄汁、蛋黃醬、芥末 俾你慢慢支最重要仲有細心嘅手套真心原來食burger係要手套㗎👍🏻👍🏻拎住黎食先最有風味☺️
深水埗除咗懷舊小食、平靚正茶餐廳,仲有啲年輕食店👯‍♀️
今日去左食Burger 🍔

兩個lunch 叫左
🍔焦脆漢堡 POWER SMASH

跟set 叫左香脆雞塊同埋薯條
呢到既炸野都係即叫即炸 好熱辣辣
薯條仲要好長 ~~~ 好脆~~
雞塊口感幾實在,同連鎖快餐店無得比

側邊有茄汁、蛋黃醬、芥末 俾你慢慢支
最重要仲有細心嘅手套
真心原來食burger係要手套㗎👍🏻👍🏻
拎住黎食先最有風味☺️
2023-12-01 16 瀏覽
焦脆漢堡 ($88) – 依個burger 用料十足,好挺身。原來入面係有兩塊2oz 既漢堡扒再加唔同既配料。兩塊牛肉中間夾咗芝士,食落好Juicy 唔會鬆散。漢堡有烘過少少脆脆地,配埋自家醬汁幾正 😍😍焦脆雞堡 ($78) – 好少見雞堡係用煎,相比出面見到既炸雞堡冇咁油。佢雞扒都係有兩塊,亦都係好大個🤣🤣兩個漢堡都幾好食,少有見小店整得咁出色😋😋另外可以+$38 跟餐,有得揀一款小食同埋嘢飲。我哋就揀咗蕃薯條同埋炸雞塊。呢度既雞塊冇連鎖既咁乾身,仲食到佢既肉汁。可以食到佢入面既嫩滑🤣🤣蕃薯條炸得好香脆而且都夠甜

2023-11-30 17 瀏覽
去咗深水埗呢間專食burger嘅小店食晚餐,2個人叫2個餐,食到好飽!我嗌咗個焦脆漢堡加蛋,第一次食漢堡有煎蛋喺入面,個漢堡好大,啲料又多,小食我嗌咗辣旋風薯角,形狀好特別、好大塊,點埋茄汁好好食!朋友嗌咗個芝士漢堡加煙肉,佢話牛肉漢堡鮮嫩多汁,而且十分有牛味,秘製醬汁甜鹹適中,同漢堡十分夾,而且十分足料,個口要張到好大先咬到落去🤣雞粒炸得香脆得黎又唔會乾身,保留到雞粒既油香,整體油而不膩,十分好食!

2023-11-29