2024-01-31 517 瀏覽
聽同事講呢間啲burger真材實料啖啖肉 第一次去深水埗終於唔係去西九龍搵食 份量頗大有驚喜🍔❣️ 𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒮𝑀𝒜𝒮𝐻 焦脆雞堡 $88兩塊無激素雞扒配搭芝士 洋蔥 本地有機菜加上自家秘製醬汁 🐥雞扒嫩滑多汁 煎得香脆鎖住原來肉汁 唔乾唔鞋越食越滋味🥢+$38 𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒩𝒰𝒢𝒢𝐸𝒯𝒮 香脆麥雞塊外脆內軟嘅雞塊沾上酸酸甜甜嘅千島醬 凍冰冰嘅醬汁同熱辣辣嘅雞塊形成強烈對比呢個送酒真係好過癮🥢 𝒞𝒪𝒞𝒜-𝒞𝒪𝐿𝒜 可口可樂❣️ 𝒫𝒪𝒲𝐸𝑅 𝒞𝐻𝐸𝐸𝒮𝐸 𝐵𝒰𝑅𝒢𝐸𝑅 芝士漢堡 $88經CAB認證嘅4oz安格斯漢堡扒夾埋酸青瓜 洋蔥 本地有機菜同自家秘製醬汁 厚度絕對一啖咬唔晒肌肉發達嘅CAB牛肉有穩定嘅大理石花紋 油花滿滿噴汁嘅扒肉十分juicy 💦🥢 +$78 𝒮𝒲𝐸𝐸𝒯 𝒫𝒪𝒯𝒜𝒯𝒪 𝐹𝑅𝐼𝐸𝒮 甜香蕃薯條份量絕對超越一般跟餐size 即炸非常酥脆 番薯食落香甜 唔需要再配搭任何醬汁 淨食原味都夠正🍠🥢𝒪𝒦𝐼𝒩𝒜𝒲𝒜'𝒮 𝒞𝑅𝒜𝐹𝒯 𝒯𝐻𝐸 𝒟𝒜𝑅𝒦 沖繩黑啤用沖繩伊江島嘅優質麥芽烘焙 入口順滑清爽 淡淡嘅焦糖香甜係口腔內環繞 比起一般黑啤相對比較

❣️ 𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒮𝑀𝒜𝒮𝐻 焦脆雞堡 $88

🥢+$38 𝒞𝐻𝐼𝒞𝒦𝐸𝒩 𝒩𝒰𝒢𝒢𝐸𝒯𝒮 香脆麥雞塊
呢個送酒真係好過癮

🥢 𝒞𝒪𝒞𝒜-𝒞𝒪𝐿𝒜 可口可樂

芝士漢堡

用沖繩伊江島嘅優質麥芽烘焙 入口順滑清爽 淡淡嘅焦糖香甜係口腔內環繞 比起一般黑啤相對比較少苦澀味🍺非常之易入口
2024-01-16
2023-12-15 486 瀏覽
最近中意左食漢堡,留意到深水埗呢間小店有Smash Burger,聽就聽得多,但從未食過,網上評價唔錯,所以搵左個平日LUNCH去食。星期四下午點零嚟到,當時無客人,落完單等個零字就食得。焦脆漢堡 $88內有兩塊煎到扁嘅2oz漢堡扒,扒邊食落焦脆,有少少牛香同少量黑椒味,配埋自家製酸酸地嘅醬汁同酸瓜仔,食落一d都唔溜,加上非常鬆軟嘅麵包,個人覺得好好味!!🤤如果中意食啖啖肉嘅朋友,呢度都可以揀唔係Smash版嘅漢堡,相信都唔錯。焦脆雞堡 $78雞扒煎得幾靚仔,不過食落就聯想唔到脆。醬汁同牛堡一樣,朋友就中意呢款多D。另外加$38要左兩款特別d嘅小食----金黃炸魚條同埋佐酒炸雞粒炸魚條食落有魚香,質地似魚腐,但再軟身少少;炸雞粒就普普通通。餐廳除左茄醬外,仲有黃芥未同蛋黃醬供客人任添。另外仲有軟糖比大家咬下😏嚟個飯後一點甜。整體食物味道唔錯,食之前自己覺得份量幾細,但原來成個餐食哂之後,非常飽😅如果仲有下次,應該會繼續食焦脆漢堡。餐廳除現金外,都接受其他付款方式。

星期四下午點零嚟到,當時無客人,落完單等個零字就食得。
焦脆漢堡 $88

焦脆雞堡 $78

焦脆雞堡

餐廳除現金外,都接受其他付款方式。
2023-12-14
焦脆雞堡
Burger place with a mood 黃竹街勇者無懼文青漢堡店行開深水埗都知多咗好多咖啡店,但餓起黎其實可以試下文青漢堡店。呢間Smash burger 好岀色好大隻,有得揀牛或者雞,個人覺得雞正啲!同埋Smash真係我嘅菜,因為壓扁煎塊扒會焦脆!另外炸物好高質,雞塊配埋他他醬,蕃薯條超好食仲有蛋黃醬/ 茄汁/ 黃芥末放題仼蘸。鋪頭音樂岩聽,仲掛住一對勇者無懼滑板,有feel!In love with the moody ambiance of this neighbourhood burger place- orange is the new black and it sets the indoor aglow. We had the power smash Angus beef burger and chicken smash burger. The smash version is certainly very outstanding, since I’m a big fan for crispier patty, no wonder that’s their sig

In love with the moody ambiance of this neighbourhood burger place- orange is the new black and it sets the indoor aglow. We had the power smash Angus beef burger and chicken smash burger. The smash version is certainly very outstanding, since I’m a big fan for crispier patty, no wonder that’s their signature! Don’t miss their deep fried snacks cos they are so damn good. Both the sweet potato sticks and chicken nuggets were addictive. Nuggets came with a pinkish tartare sauce, and they have free-flow mayo/ ketchup/ mustard, just help yourself!

Chicken  smash  burger
Power  smash  burger  (beef)

Chicken  smash  burger
Power  smash  burger  (beef)
2024-04-07 32 瀏覽
於五點半到進入餐廳,首先店員冇打招呼,都唔梗要,去到cashier 諗住點餐,點了兩個burger 加薯條,原本想叫炸魚塊,個男職員用好晦氣的態度話賣曬,加一副臭臉,彷彿我哋對過佢做過啲咩衰嘢咁,冇炸魚就唯有點炸雞粒。到拎左食物後,個炸雞粒十分咸,又乾身,漢堡包個牛肉都係十分之乾。個服務態度真係好有問題,一句多謝都冇都算,仲要一副好好好差的態度。😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😤😤😤😤🫠🫠🫠🫠
位於深水埗與太子交界就係楓樹街球場隔離不過因為係橫街 所以平時行過都唔覺眼門口係半開放式 仲有3-4人位置可以坐值得一提就係佢既自家制醬汁 仲有用上本地既有機菜🥬👍🏻焦脆雞堡 $128 我最歡呢種軟熟既麵包🥯加上牛油🧈 輕輕煎面 仲有脆口多汁既雞扒兩款不同既有機菜🥬 招牌漢堡$88用上安格斯漢堡扒 呢個價錢真係超值👍🏻生熟度控制得非常好 芝士味濃 仲食到成手都係汁🤤另外+$38 仲可以任揀一款小食再有飲品香脆麥雞塊 粉唔算多 但每舊都小小的 可以一啖食曬🤌🏻份量大 兩個人都食唔曬😆金黃炸魚條 呢個非常特別 開頭我仲以為朋友點左蕃薯條🍠食落點知係魚條😯 魚條食落唔知點有種順德魚腐既感覺好得意 喜歡既朋友可以試試佢😆整體評分:味道: 5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 5/5Power Burger📍 深水埗黃竹街2K號地舖
位於深水埗與太子交界

環境: 5/5
服務: 5/5
抵食: 5/5

📍 深水埗黃竹街2K號地舖
🍔🍔🍔 Power burger🍔🍔🍔估唔到深水埗楓樹街球場隔離,有一間好有質素嘅漢堡包食👍🏻極度推介❣️🍔焦脆漢堡~$88(2x 2oz 安格斯漢堡扒(CAB認設)、芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁⋯⋯分量大、配料充足、牛肉味濃😎幫我,醬汁同漢堡味道好夾😍每一口都好滿足)🍔焦脆雞堡~$78(2× 無激素雞扒、芝士、洋蔥、本地有機菜、自家秘製醬汁⋯我真係好鍾意呢間舖頭嘅材料,除咗有認證之外,仲要係無激素❤️,真係小朋友食多兩個都唔驚,但係個包咁大個應該一個都飽晒🤣)🍔炸薯條~炸番薯條~再加$28套餐(有驚喜嘅係佢嘅番薯條,番薯好甜,炸到脆卜卜,而且係粗條,又係好大包😂)🍔 有汽士多啤梨瑪黛茶~玄米茶(第一次見呢隻有氣士多啤梨茶,喜歡佢微甜夠健康,而且瑪黛茶係非常有益👍🏻,仲有佢哋嘅玄米茶好香👍🏻👍🏻)
🍔🍔🍔 Power burger🍔🍔🍔

🍔焦脆漢堡~$88

🍔焦脆雞堡~$78

🍔炸薯條~炸番薯條~再加$28套餐

🍔 有汽士多啤梨瑪黛茶~玄米茶

• 焦脆雞堡
  • 炸番薯條
2024-01-22 24 瀏覽
🔸升級焦脆漢堡 $108食材刻意選用CAB認證安格斯漢堡扒及本地有機菜,十分用心。漢堡扒煎過後更為香脆,配菜亦好新鮮,醬汁都好惹味,整體配合得幾好。🔸芝士漢堡 $88漢堡都幾大份,而且煎過後仍然能夠鎖住肉汁,抵讚!配上本地有機菜、芝士、小黃瓜及洋蔥等食落口既肉質新鮮又爽口。🔸辣旋風薯角 $45食得出係即叫即炸,外脆內軟,而且份量仲唔小,唔算辣~🔸香脆麥雞塊 $38食落有咬口,雞肉肉質紮實,食個時仲噴緊煙,夠晒新鮮!
🔸升級焦脆漢堡 $108

🔸芝士漢堡 $88

🔸辣旋風薯角 $45
食得出係即叫即炸,外脆內軟,而且份量仲唔小,唔算辣~

🔸香脆麥雞塊 $38
食落有咬口,雞肉肉質紮實,食個時仲噴緊煙,夠晒新鮮!

2024-01-15
  • 升級焦脆漢堡
  • 芝士漢堡
陪老細去深水埗買嘢,行下行下行到基隆街~記得朋友介紹過一間burger店,話個番薯條好好味,橫掂老細對burger永遠唔say no😁就行多兩步去試下啦!!望佢個店面好西化,但入面加埋中式佈置又有啲氣氛~🥰👍🏻我叫咗個芝士漢堡配炸魚柳,老細要焦脆漢堡跟炸番薯條,漢堡一上枱,好靚仔!淨係個身高都贏曬啦!!😁🤣賣相一流!要一讚佢個醬汁真係好好味!👍🏻配埋啲酸瓜,真係食多幾啖都唔會膩~焦脆漢堡其實有兩塊牛肉漢堡~但係佢整到個口感脆脆地,又幾特別!!炸魚柳令我感覺新奇,食落好似魚豆腐咁~仲可以動L動L添!!店員推介咗一個新飲品士多啤梨釀汽泡茶,唔算好甜,淡淡嘅士多啤梨香味,幾啱我飲,好過飲汽水!!😁老細仲咳緊,所以都係整杯玄米茶畀佢算啦!!

焦脆漢堡+炸甜蕃薯條

芝士漢堡+炸魚柳

2024-01-22
焦脆漢堡+炸甜蕃薯條
芝士漢堡+炸魚柳
2024-01-22 14 瀏覽
餐廳裝潢走美式街頭風有不少打卡位置提供多款burger及小食重點是選用的食材都是真材實料真的很好吃 堂食外賣都一樣高質 ⍢升級焦脆漢堡 $108選用3塊由CAB認證的2oz安格斯漢堡扒以手壓方式煎得非常香脆軟腍麵包亦相當鬆軟重點是半融化芝士都是double上!生菜也是本地有機的!!再加上自家秘製醬汁整體味道濃郁 口感非常豐富 大推~芝士漢堡 $88選用CAB認證的4oz安格斯漢堡扒牛肉肉質鮮嫩多汁 煎得剛好搭配爽脆的本地生機生菜 小黃瓜 鮮甜洋蔥及芝士並以自家秘製醬汁點綴完全不膩 比前者較輕盈 但啖啖滿足黃金炸魚條 (跟餐加 $38連茶)炸得外層金黃酥脆 而且選用了新鮮魚肉所以內裏依舊保持鮮嫩佐酒炸雞粒 (跟餐加 $38連汽水)雞粒炸得非常卜卜脆想不到雞肉肉質相當滑嫩是真材實料 不是只能吃到炸皮的份量都挺多 2人分享剛剛好⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5⧐Power Burger📍深水埗黃竹街2K號地舖#foodiegoodie_ssp
餐廳裝潢走美式街頭風

升級焦脆漢堡 $108
選用3塊由CAB認證的2oz安格斯漢堡扒
以手壓方式煎得非常香脆軟腍
麵包亦相當鬆軟
重點是半融化芝士都是double上!
生菜也是本地有機的!!
再加上自家秘製醬汁
整體味道濃郁 口感非常豐富 大推~

芝士漢堡 $88
選用CAB認證的4oz安格斯漢堡扒
牛肉肉質鮮嫩多汁 煎得剛好
搭配爽脆的本地生機生菜 小黃瓜 鮮甜洋蔥及芝士
並以自家秘製醬汁點綴
完全不膩 比前者較輕盈 但啖啖滿足

黃金炸魚條 (跟餐加 $38連茶)
炸得外層金黃酥脆
而且選用了新鮮魚肉
所以內裏依舊保持鮮嫩

佐酒炸雞粒 (跟餐加 $38連汽水)
雞粒炸得非常卜卜脆
想不到雞肉肉質相當滑嫩
是真材實料 不是只能吃到炸皮的
份量都挺多 2人分享剛剛好

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡♡/5

📍深水埗黃竹街2K號地舖

#foodiegoodie_ssp
《Power Burgerの食評》by@ihungry.hk深水埗除咗有打卡Cafe,又點少得小編即將介紹呢間打卡Burger🍔!Power Burger位於深水埗黃竹街,主打美國傳統風格漢堡包,特別選用由CAB認證嘅安格斯牛肉🐮,由安格斯牛肉精心自家製作成漢堡扒,充滿心思次餘,絕對係邪惡同埋超邪惡😈!🔸『雙層芝士漢堡 - $128』▶️配安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、本地有機菜、自家秘製醬汁雙層芝士漢堡每一層都有安格斯漢堡扒,肉質鮮嫩多汁,搭配融化嘅芝士,帶來濃郁嘅口感。漢堡加上脆爽小黃瓜和新鮮本地有機菜,以及店家自家秘製醬汁,完美地帶來唔同層次與口感,感覺超級滿足😍!🔸『焦脆漢堡 - $88』▶️配安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、本地有機菜、自家秘製醬汁漢堡外層麵衣炸得酥脆,內裡則是細嫩多汁安格斯漢堡扒、融化芝士、清脆小黃瓜、新鮮本地有機菜及店家自家秘製醬汁,一咬落口就感受到美味層次感😆!🔸『金黃炸魚條 - $45(單點)/$78(套餐)』▶️任何一款小食及任何啤酒 +$78金黃炸魚條選用新鮮魚肉製成🐟,外層炸得酥脆金黃,內裡保持著鮮嫩口感。每一口都能咬到魚肉鮮美和酥脆外層,搭配啤酒真係爽啊🤩

🔸『雙層芝士漢堡 - $128』
▶️配安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、本地有機菜、自家秘製醬汁

🔸『焦脆漢堡 - $88』
▶️配安格斯漢堡扒、芝士、小黃瓜、本地有機菜、自家秘製醬汁

🔸『金黃炸魚條 - $45(單點)/$78(套餐)』
▶️任何一款小食及任何啤酒 +$78
金黃炸魚條選用新鮮魚肉製成🐟,外層炸得酥脆金黃,內裡保持著鮮嫩口感。每一口都能咬到魚肉鮮美和酥脆外層,搭配啤酒真係爽啊🤩!

🔸『酥炸小薯條 - $25(單點)/$28(套餐)』
▶️任何薯條及飲品+$28
每一根小薯條都經過精心炸製🍟,外層金黃酥脆,內裡鬆軟可口。搭配你喜愛醬汁,帶來一份簡單卻美味嘅享受!怕食得太油膩,可以飲返杯熱玄米茶解解膩🍵,感覺即刻健康晒!

🤪iHungry肚餓指數:8.1/10
-Power Burger📍深水埗黃竹街2K號地舖*・゜゚・*:.。..。.:*・'・*:.。. .。.:*・゜゚・*🍔 芝士漢堡 / 焦脆漢堡 $88芝士漢堡 4oz 安格斯漢堡扒、 焦脆漢堡係 兩塊漢堡扒!食肉獸可衝焦脆漢堡😹 肉味夠濃多汁、麵包用牛油煎得好香、另外、加分位係啲菜1啲都唔揸流、係用本地新鮮有機菜🔥🐣 +小食野飲 $38兩款小食都好炸到金金黃黃、夠脆夠香口又唔會太乾、但特別想講1講個炸魚條、本身諗住係普通魚肉、點知1咬落去外脆內軟既?食落比較似炸魚腐😹都幾驚喜、大家可以1試~
📍深水埗黃竹街2K號地舖

🍔 芝士漢堡 / 焦脆漢堡 $88

🐣 +小食野飲 $38

2024-01-14 12 瀏覽
𓏖 𓂩𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 ✦焦脆漢堡 用左𝟮𝙭 𝟮𝙤𝙯嘅𝘾𝘼𝘽 認證嘅安格斯漢堡扒,利用手壓煎製,增加左焦脆口感,而咬入去嘅牛肉漢堡扒亦都好𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮! 麵包柔軟得黎有厚度同彈性又充滿牛油香,秘製醬汁令到成個𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 更惹味,係一個各方面都無乜挑剔嘅𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧✦焦脆雞堡之前喺其他地方食嘅雞堡總係會一係肉質嚡嚡地,一係雪味過重,但係呢個焦脆雞堡絕對令人驚喜,好味程度唔比牛堡低!無激素雞扒令人食落比較安心,雞扒外層同樣煎到焦脆,肉質好嫩滑✦金黃炸魚條炸魚條肉質好嫩滑細緻,食落唔會覺得膩✦甜香蕃薯條蕃薯條外層超脆,咬入去係熱辣辣甜糯嘅蕃薯肉,味道咸甜,如果喜歡食蕃薯條嘅人一定會好滿意𓄢𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧深水埗黃竹街𝟮𝙆號地舖
𓏖 𓂩𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝙗𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧

✦焦脆漢堡

✦焦脆雞堡

✦金黃炸魚條炸魚條肉質好嫩滑細緻,食落唔會覺得膩

𓄢𝙋𝙤𝙬𝙚𝙧 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧
深水埗黃竹街𝟮𝙆號地舖
2024-01-12 14 瀏覽
深水埗呢間漢堡小店店舖唔大,裝潢偏向水泥工業風,有趣嘅係店入面有一啲舊電影海報,再加上新年裝飾,工業風x香港情懷都幾有自己嘅風格~主打嘅漢堡同小食即叫即整,新鮮熱辣,味道都幾好!睇menu,佢哋嘅安斯斯漢堡扒有認證,仲選用本地有機菜,真材實料!去開深水埗可以試試~🍔芝士漢堡 $88Burger都幾大個,有4oz安格斯漢堡扒,芝士、小黃瓜、洋蔥、本地有機菜同埋自家秘製醬汁~ 麵包唔算超軟熟,但就烘到外脆內軟,好有誠意!口感鬆軟唔乾身~ 牛肉煎得好,,保持到肉汁幾juicy,肉味濃!好鍾意漢堡有兩層菜,多啲菜食落無咁容易膩~ 有機菜又新鮮爽口👍🏻 秘製醬汁惹味,配埋洋蔥、芝士,整體好好食😋 又唔會覺得好膩~~🍔焦脆漢堡 $88呢個漢堡材料同芝士漢堡差唔多,牛肉變咗2塊2oz嘅漢堡扒,因為漢堡扒堡薄啲,會煎得更加焦脆!呢個漢堡食落會更加香口,鍾意食香脆口感漢堡扒嘅朋友仔可以試吓呢款~ 雖然漢堡扒薄啲,但仍然keep到肉汁,好味!漢堡可以升級做套餐~ 加$28有薯條同飲品,加$38有一款小食同飲品,加$78就有得飲啤酒同揀一款小食,都幾抵食!飲品可以揀汽水、礦泉水、梳打水、樽裝菜、熱玄米茶等~

🍔芝士漢堡 $88

🍔焦脆漢堡 $88

漢堡可以升級做套餐~ 加$28有薯條同飲品,加$38有一款小食同飲品,加$78就有得飲啤酒同揀一款小食,都幾抵食!飲品可以揀汽水、礦泉水、梳打水、樽裝菜、熱玄米茶等~~

🔸黃金炸魚條
幾好食!口感好特別!推薦試吓~ 有少少似食緊魚腐咁😂 入面好軟腍,加啲芥末醬食,正!

🔸佐酒炸雞
好抵食!份量好多!雞肉粒外脆內嫩,好juicy,好食過炸雞店嘅雞粒🤣
  • 金黃炸魚條
  • 佐酒炸雞粒
🗣立即follow @hkfoodgasm定期爲大家送上最真實嘅飲食情報💌❗️💕 🤤💁🏼‍♀️ 漢堡包外脆內軟,賣相好吸引😍。有兩款菜、洋蔥、青瓜同芝士。牛肉漢堡肉質好結實,焦脆漢堡嘅漢堡煎得比就咁芝士漢堡嘅漢堡更加香脆😋😋,好惹味🤩🤩。香脆麥雞塊好好味,唔算炸得好勁,所以可以鎖住雞肉啲肉汁,肉質夠嫩滑,唔會好乾柴👍🏻👍🏻。佐酒炸雞粒份量好多,係成碟鋪滿曬雞粒😻😻。我同男朋友兩個都清唔曬🥹🥹。🍽升級焦脆漢堡: HK $108🍽️芝士漢堡:HK $88🍽️佐酒炸雞粒:HK $45🍽️香脆麥雞塊:HK $38

🍽升級焦脆漢堡: HK $108
🍽️芝士漢堡:HK $88
🍽️佐酒炸雞粒:HK $45
🍽️香脆麥雞塊:HK $38

2024-01-07 8 瀏覽
即叫即整 漢堡包一入去就俾店內環境吸引勇者無懼 諗起細個睇過的勇者仁傑😂😂醬料齊全任加唔嬲叫左個芝士漢堡你睇下個漢堡蔬菜🥬勁新鮮仲有我最鐘意洋蔥加埋肉汁豐富的漢堡一咬落去d汁就會隨之流出🤭🤭🤭配埋薯角呢個薯角好得意 會轉彎好厚身勁有口感朋友叫左個焦脆漢堡食落香脆層數較多就啱我朋友 個口咁大😂😂配埋炸魚條食落軟身又唔會腥本身我好怕腥但食落一d都唔會仲好好味😋配埋汽水🥤飲落去好爽下次唔駛番工要試下啤酒先得
即叫即整 漢堡包

一入去就俾店內環境吸引