2022-05-24 132 瀏覽
今日家姐難得放假,我哋一齊行尖沙咀,順便去食個lunch, 我哋就去咗呢間充滿西班牙風的餐廳Papagayo,坐係度一邊聊天一邊食lunch好舒適😊🎀西班牙36個月黑毛豬火腿配蒙查高羊奶芝士脆多士個名好特別😄據了解,36個月黑毛豬火腿風乾、醃製火腿🍖油脂足夠,薄薄一片,再配埋脆多士,咬落口感肉質唔會太硬,味道好香口😋😋🎀 牛油果蟹肉卷配三文魚子整得好精緻😄 外皮閃閃發光🤩加上三文魚子,係燈光照下顯得好高貴嘅食物😍咬落口感好特別,裡面係蟹肉和牛油果,慢慢咁咀嚼,真係好好食啊!😋🎀法國鵝肝雞肉意大利飯第一眼望落去鵝肝好厚身,正啊😍雞肉煎得好特別,輕煎之下的鵝肝口感軟綿綿,入口即化😋,加上意大利經典料理,蘑菇🍄忌廉汁, 整體法國鵝肝雞肉意大利飯食得好開胃😙🎀西班牙小油條配朱古力醬最後叫咗呢個甜品,長條帶花紋外形嘅西班牙小油條,焦香鬆脆,內裏軟嫩為網格狀,外層撒上肉桂粉與糖粉,沾上朱古力醬,口感鬆軟,要暖暖咁食,好入味啊!😋😋🎀Regular Sangria🍷呢杯西班牙水果酒,有不同調配方式帶有各種水果的香甜和口感🍓,飲落口味好清甜😋

🎀西班牙36個月黑毛豬火腿配蒙查高羊奶芝士脆多士

🎀 牛油果蟹肉卷配三文魚子

🎀法國鵝肝雞肉意大利飯

🎀西班牙小油條配朱古力醬

🎀Regular Sangria🍷
2022-05-23 101 瀏覽
想不到主打西班牙菜的Bar&Restaurant最近推出更為親民的Brunch set menu,低至$98已經可以有一款主食👍🏻假日來chill一下最好不過了!-西西里海鮮薄餅 $98可以拉絲的呢!有青口、蝦、魷魚等配料,加上千島醬,餅底偏薄脆,不過真的是想吃完一塊又一塊!-滑蛋毛蟹肉蟹膏炒飯 $128滑滑的蛋蓋著了蟹膏炒飯,加上三文魚籽,想不到在西班牙餐廳能吃到這種日式的菜式😂-美國有骨黑毛豬扒 $118同行朋友不吃牛所以叫了豬扒,豬扒的肉質夠軟嫩和juicy,還有蘆筍和粟米等配菜,這個價錢很超值🤎-Regular Sangria $52是西班牙的葡萄酒加入水果,必叫!
假日來chill一下最好不過了!
西西里海鮮薄餅 $98

滑蛋毛蟹肉蟹膏炒飯 $128

美國有骨黑毛豬扒 $118

Regular Sangria $52
是西班牙的葡萄酒加入水果,必叫!
尖沙咀河內道一帶有很多酒吧,這次來到《Playa de Papagayo》,是一間西班牙🇪🇸Restarant & Bar,有美酒配佳餚,大滿足;餐廳採半開放式,以粉藍門框作點綴營造外國風情,喝著酒坐在靠門口的位置有度假感覺,餐廳整體燈光偏暗,讓人感覺很舒服很chill🥰黑松露雞蓉磨菇脆卷:就像是西班牙的春卷,不過是凍食的;脆卷的頭尾都蘸上黑松露碎,令造型看起來很像雪茄十分可愛😍皮夠薄脆,內餡有蘑菇和雞蓉,加上黑松露的濃郁香味,味道一流👍🏻烤焗香辣豬小脾:一份有3件豬小脾🍗,豬小脾夠大件,表面烤焗得香脆,肉質卻仍然嫩滑,味道帶點微辣十分惹味😋必點BBQ辣肉腸蕃茄薄餅:薄餅是薄脆餅底的,所以9"size也不算大,辣肉腸烤得香脆,薄餅塗上滿滿的蕃茄醬,酸酸的不會感覺油膩藍莓意大利雪糕脆餅:兩層脆餅中間夾住意大利雪糕,表面放上了草莓🍓和藍莓🫐,賣相不錯;味道酸酸甜甜,加上脆餅口感層次豐富,份量不少,可以2個人shareRegular Sangria:傳統西班牙果酒,由紅酒🍷、橙汁和lemonade組成,另有一根玉桂以增加香味,酒精濃度不低,但甜甜的十分易入口,果香加上酒香讓人不自覺地一口接一

Regular Sangria:傳統西班牙果酒,由紅酒🍷、橙汁和lemonade組成,另有一根玉桂以增加香味,酒精濃度不低,但甜甜的十分易入口,果香加上酒香讓人不自覺地一口接一口

PPQ:PPQ是沒有酒精的mocktail🍹,由桃、熱情果、蔓越莓汁和蘋果汁組成,味道十分香甜可口

《Playa de Papagayo》
📍尖沙咀河內道5號普基商業中心地下N3號舖
2022-05-15 108 瀏覽
放假就要出去chill一下 上星期日喺尖沙咀買完野 又嚟咗Playa de Papagayo食lunch🍽️呢間西班牙酒吧餐廳 食物選擇種類超級多 每次嚟都有唔同嘅野試 而且lunch set好抵食😍價錢$98-$138 由12:00至到17:00◾馬德里黑豚肉釀軟蓋蟹腳先嚟個小食開下胃 呢個係將黑豚肉同蟹腳肉混和炸起做肉丸🧆炸粉唔厚 配咗一個酸酸甜甜嘅醬汁 夾得嚟仲中和咗油膩感◽法國鵝肝雞肉意大利飯驚喜驚喜✨每次嚟都一定有驚喜 鵝肝夠大件 口感綿密 充滿鵝油香🤤廚師處理得好嘅就係食落口唔會油淋淋咁 而雞胸肉紮實得嚟唔會韌 夠晒入味 加上鵝油有少少滲透咗入去 令到味道好有層次🔝◾黑松露野菌意大利扁麵推介大家嚟呢度必定要試佢哋嘅黑松露意大利麵或飯❣️份量一啲都唔輕手 每一啖都有濃濃嘅黑松露醬 加上落咗牛油同洋蔥 所以係好香好香 而且最鐘意個汁調得好夠creamy 就算食得慢都唔洗擔心凍咗會變到乾爭爭🍝好味作為Bar & Restaurant 酒類選擇都唔少架🍸wine/cocktail/beer/sangria都有 嚟到記得飲返杯🍻

◾馬德里黑豚肉釀軟蓋蟹腳
◽法國鵝肝雞肉意大利飯
◾黑松露野菌意大利扁麵

2022-03-18 96 瀏覽
K11附近一間西班牙🇪🇸 restaurant& bar 💃🏻💃🏻💃🏻喺香港都算幾難得搵到一間西班牙餐廳🇪🇸🇪🇸🤩🤩平時都見到好多人喺入面飲嘢⭐️黑松露野菌意大利扁麵 $138好濃烈嘅黑松露味道,扁意粉吸收晒黑松露汁,非常嘢味😇西班牙烤乳豬仲配自家製酸椰菜 $88乳豬皮爽脆,每一啖都會有脆卜卜嘅聲音,而且,下面配左啲薯蓉,好好味😋Sangria $68 唔單止紅酒咁單調,仲有唔同嘅水果香味,容易入口🥰嘢食有驚喜🥰🥰🥰性價比高🤤🤤

喺香港都算幾難得搵到一間西班牙餐廳🇪🇸🇪🇸🤩🤩
平時都見到好多人喺入面飲嘢⭐️

黑松露野菌意大利扁麵 $138
好濃烈嘅黑松露味道,扁意粉吸收晒黑松露汁,非常嘢味😇

西班牙烤乳豬仲配自家製酸椰菜 $88

Sangria $68
唔單止紅酒咁單調,仲有唔同嘅水果香味,容易入口🥰

嘢食有驚喜🥰🥰🥰
性價比高🤤🤤
  • 脆烤乳豬件配自家製酸椰菜及薯蓉
  • 燒焗豬手件配自家製酸椰菜
2022-01-07 206 瀏覽
Playa de Papagayo係K11附近一間人氣酒吧餐廳,成日行過都好多人喺度飲酒食野,之前我都黎過兩次,今次時間早同朋友行過見唔多人又黎幫趁。Grape Flip($58) - 哩杯係由紅桑子、提子同鮮奶溝成嘅Mocktail,上面再加埋青蘋果粒,飲落酸酸甜甜咁都幾好飲。輕煎西班牙火腿吞拿魚卷及溫泉蛋($78) - 吞拿魚好大舊厚切,外面用西班牙火腿包住再輕煎,肉質幾嫩滑,食落帶少少鹹香,蘸埋蛋汁食味道都唔錯。焗西班牙蛋餅($78) - 蛋餅比想像中大份,切開蛋餅,見倒中間釀左薯仔同火腿喺入面,蛋餅唔會太老,仲有少少蛋汁,因為加左火腿,所以食落多左啲鹹香味,飽肚又好味。慢煮鮮鮑魚海鮮薄餅($168) - 薄餅直徑大約有9吋,屬於薄餅底,上面鋪滿左好多海鮮,好似鮑魚、帶子、魷魚、青口等等,非常足料。有別於一般薄餅上面搽左番茄醬,哩個薄餅係用左千先醬,所以食落會有少少甜味,都幾特別。藍莓意大利雪糕脆餅($65) - 兩塊脆餅中間夾住藍莓雪糕,雪糕雪得夠凍可以好似食三文治咁夾住食,上面放左藍莓同士多啤梨再淋左藍莓醬喺上面,賣相幾靚幾吸引。總結,黎過幾次野食都keep倒水準,Tapas
Grape Flip

藍莓意大利雪糕脆餅

總結,黎過幾次野食都keep倒水準,Tapas好味之餘亦夠飽肚,人均二百零蚊已經食到飽。
Grape Flip
藍莓意大利雪糕脆餅
2021-12-27 105 瀏覽
難得放幾日假當然要去食返餐好啦~~上次黎過呢間西班牙餐廳覺得唔錯,於是同朋友黎食晚飯~食完仲可以去睇燈飾🥳🥳🍝阿拉貢炆牛肩肉意大利扁面 $158✨賣相都唔錯!牛肩肉切成粒狀,肉質鮮嫩有嚼勁😋😋扁意粉口感爽彈,仲好掛汁~~配上酸酸甜甜既蕃茄汁好開胃❤️❤️🍕慢煮鮮鮑魚海鮮薄餅 $168✨佢地既pizza都好受歡迎~~面頭鋪滿鮮鮑魚粒、魷魚圈、青口同鮮蝦等,切開仲有芝士拉絲,口感好豐富🤤🤤pizza偏薄身,批底帶點煙韌而條邊夠哂香脆,必試!!🍍輕燒菠蘿熱情果乳酪球 $75✨乳酪球外層有白朱古力包住,仲有朱古力醬同爆谷做裝飾,味道都唔錯😍😍底部有塊菠蘿冰,食落好鮮甜,幾清新👍🏻👍🏻🥂White Sangria $68✨飲品方面就叫左佢地既招牌西班牙果酒~~今次試左White Sangria,裡面加左白酒,比一般既更加易入口😋😋每啖都飲到各種果香同肉桂香,都唔錯❤️❤️
難得放幾日假當然要去食返餐好啦~~

🍝阿拉貢炆牛肩肉意大利扁面 $158✨
賣相都唔錯!牛肩肉切成粒狀,肉質鮮嫩有嚼勁😋😋
扁意粉口感爽彈,仲好掛汁~~
配上酸酸甜甜既蕃茄汁好開胃❤️❤️

🍕慢煮鮮鮑魚海鮮薄餅 $168✨
佢地既pizza都好受歡迎~~
pizza偏薄身,批底帶點煙韌而條邊夠哂香脆,必試!!

🍍輕燒菠蘿熱情果乳酪球 $75✨
底部有塊菠蘿冰,食落好鮮甜,幾清新👍🏻👍🏻

🥂White Sangria $68✨
飲品方面就叫左佢地既招牌西班牙果酒~~
每啖都飲到各種果香同肉桂香,都唔錯❤️❤️
聖誕前夕約了舊朋友聚舊 選址在尖沙咀去吃人氣酒吧餐廳 Playa de Papagayo滿目的聖誕佈置 果然西餐最有節日氣氛略微昏暗的燈光 高腳椅座位上感受熱鬧餐牌款式頗多也很有特色 很放鬆的一晚 -⧫ Camembert Cheese Bread w/ Chorizo & Fig ⧫ $68 四四方方的竹炭包裡 夾著金文拔芝士粒上面放了辣肉腸跟橘子 本來應配無花果不知道為何改了 作為墊胃餐前菜頗合適-⧫ Spicy Baby Pork Rib ⧫ $88三件豬仔脾個頭不算小 焗得較乾身香口入口惹味偏重口味帶一點辣 配酒不錯的-⧫ Baked Spanish Egg Cake ⧫ $88被它的重量級嚇到 極厚身的西班牙蛋餅質感相當軟熟 裡面有薯仔芝士西班牙腸份量對兩個人來說非常大 食到最後會膩配鯷魚醬汁很聰明 鹹香可以增加層次感-⧫ Salt Baked Seasonal Fish ⧫ $198以大量鹽包裹紙包 裡面是海鱸魚及配菜以橙及不同蔬菜作配菜很特別 清新調味魚肉的生熟度剛好 嫩滑鮮味完全不會柴反而配菜較為失色 蘆筍翠玉瓜焗得好腍-⧫ White Sangria ⧫ $68酒
聖誕前夕約了舊朋友聚舊 選址在尖沙咀

⧫ White Sangria ⧫ $68
酒味突出喜歡它有肉桂棒 賣相打卡不錯
一杯酒一個朋友幾碟tapas聖誕快樂dear

2021-12-14
有聖誕氣氛嘅bar&restaurant😻🎅🏻🎄位置方便喺K11對面✅主打西班牙菜🇪🇸正合我意😌 兩個人飲杯sangria 叫啲tapas share 𝗪𝗵𝗮𝘁 𝗮 𝗻𝗶𝗴𝗵𝘁👄❣️Black Truffle & Wild Forest Mushrooms Pizza $138呢個好有驚喜😛 見到最多人推薦 估唔到食到個咁足料嘅黑松露pizza😻‼️係薄嘅批底 睇落好大但食落都唔會好滯😙松露醬好慷慨 菇新鮮好有水份( ˶ˆ꒳ˆ˵ )加上多到可以拉絲嘅芝士🤤🧀 喺今餐最正😋❣️Mozzarella Dippers $78朋友指定要食炸芝士波🧀 呢個熱辣辣又係可以拉到超長嘅芝士😌炸皮係厚少少可以食到有香草調味~ 點埋呢個sour cream冇咁膩可以食多舊😛❣️Tasting Platter $188唔用腦咩都有 幫你配搭好曬😬黑松露雞肉春卷夠脆 海鮮有鮑魚同八爪魚過下口癮 好食( ˙༥˙ ) 如果想食我建議單獨嗌海鮮tapas 好吸引🥰❣️Regular Sangria $68比較特別 平時sangria會飲到水果加紅酒加汽水😬 呢度加埋香料 尤其係玉桂味好出😙有啲似mulled wine

係薄嘅批底 睇落好大但食落都唔會好滯😙
松露醬好慷慨 菇新鮮好有水份( ˶ˆ꒳ˆ˵ )
加上多到可以拉絲嘅芝士🤤🧀 喺今餐最正😋

有啲似mulled wine 好有聖誕感覺🎅🏻🎄
Mozzarella Dippers
  • 黑松露野菌薄餅
2021-12-23 97 瀏覽
尖沙咀河內道酒吧林立,這間位於尖沙咀的酒吧餐廳,提供多款西班牙小食及菜式,食物質素不錯,環境格局有氣氛。小編🐰平日晚上七點左右到達已經人流旺盛,不想等位的話,最好提前訂座。🌸Crabmeat & Avocado Roll w/ Salmon Caviar牛油果蟹肉卷配三文魚子 $88想不到酒吧也有如此賣相精緻的小吃,金色薄皮包裹著牛油果酱和蟹肉,味道好清新。🌸Baked Camembert Cheese Bamboo Charcoal Bread w/ Chorizo & Fig 焗金文拔芝士竹炭方包配辣肉腸無花果 $68竹炭方包中間夾著金文拔芝士粒,上面放了辣肉腸無花果,最適合淺酌前小食來墊墊胃。🌸Roast Pork Knuckle Cut w/ Homemade Sauerkraut 燒焗豬手件配自家製酸椰菜 $78已去骨的烤乳豬手,吃得輕鬆又方便,外皮酥脆,佐酒一流。🌸Risotto w/ Pan-seared Fole Gras & Chicken 法國鵝肝雞肉意大利飯 $178鵝肝跟雞肉均煎得好香,雞胸肉有少少嚡,意大利飯黑松露味道突出,配有不少雜菌,整體煮得不會太黏,飽肚

牛油果蟹肉卷配三文魚子 $88

焗金文拔芝士竹炭方包配辣肉腸無花果 $68

燒焗豬手件配自家製酸椰菜 $78
已去骨的烤乳豬手,吃得輕鬆又方便,外皮酥脆,佐酒一流。

法國鵝肝雞肉意大利飯 $178
鵝肝跟雞肉均煎得好香,雞胸肉有少少嚡,意大利飯黑松露味道突出,配有不少雜菌,整體煮得不會太黏,飽肚感十足。

🌸Yellow Duck $58H/$78N
少少甜甜酸酸,酒精成份都幾濃,飲得之人可以挑戰一下。
2021-12-22 107 瀏覽
啱啱嘅星期日同朋友慶祝生日,佢話想食特別少少,唔想去普通嘅西餐,於是我哋揀咗呢間西班牙餐廳。星期日下午茶時間嚟到,冇咩人,可以舒舒服服坐低飲杯嘢,食少少下午茶,girls talk一下😆😆*西班牙火腿拼盤 $158*火腿拼盤好豐富,除咗有三款嘅火腿,包括16個月白毛豬火腿、辣肉腸、沙樂美腸之外,仲有唔少得嘅哈密瓜,惹味嘅火腿配搭甜甜嘅哈密瓜,鹹甜嘅配搭真係好正。另外,估唔到仲有烤多士配蒜蓉牛油,呢個前菜真係好大碟*燒魷魚柚子橄欖沙律🥗 $98*呢個沙律用咗甜甜哋嘅黑醋汁,橄欖我就一粒都冇食,留返晒俾我朋友🤣燒魷魚就幾好食😋,好爽口,加埋柚子呢個組合都幾清新*西班牙小油條配朱古力醬 $78*食得西班牙菜一定唔可以唔叫呢個經典嘅甜品啦,churros新鮮炸起熱辣辣,外面沾滿肉桂味嘅砂糖,點埋朱古力醬,邪惡嘅嘢特別好食😍,好彩我哋得兩個人分,每人可以有三條,yay*Rose Sangria $58**Sinlandia $58*話明chill就梗係要有啲酒精飲品,Rose Sangria 比平時紅酒做底個啲易入口啲,仲有支肉桂,入口有少少肉桂嘅味道都幾特別。另外一杯Sinlandia係沙冰,

*西班牙火腿拼盤 $158*

*燒魷魚柚子橄欖沙律🥗 $98*

*西班牙小油條配朱古力醬 $78*

*Rose Sangria $58*
*Sinlandia $58*

另外一杯Sinlandia係沙冰,有桃、熱情果、士多啤梨果汁,加vodka&紅酒🍷,見佢咁粉紅色以為會中伏藥水味,飲落又唔會,唔錯唔錯
2021-12-20 133 瀏覽
今日攞左假諗住同媽媽出去食好野,於是係Open rice 搵左呢間食西班牙餐廳,見佢好評都唔錯,點知中大伏🤡首先係服務態度十分差。成間店得一個侍應,而佢係黑口黑面,叫佢落單佢應左我之後但10分鐘都無過黎,但成間店得我一枱客,我唔知佢做緊啲咩🙉 到黎到枱落單,佢啲語氣好差,好似我欠佢錢🙄我地兩個叫左一個無骨黑毛豬同西班牙海鮮飯,一個跟沙律一個跟湯。沙律同個包直徑得5cm。當我個豬扒黎果陣我真係呆左,個豬扒得7cm x 5cm x 0.8cm甘大,配菜有兩條蘆筍 同埋一嚿粟米😿 西班牙飯應該有一碗仔飯,兩舊蝦同帶子青口,而我真係無心情再影相。😣埋單兩個人186蚊,我好似無食過野。🤡

埋單兩個人186蚊,我好似無食過野。🤡

2021-12-20
《Playa de Papagayo》呢間西班牙餐廳位置十分方便,係正尖沙咀N1出口隔離,環境好有異國風情,侍應多數都係講英文,食物質素都幾高!如果想轉個新口味,不妨試下呢間西班牙餐廳啦!🇪🇦▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯 ($198)嘩嘩嘩~ 一上台就聞到勁香勁濃嘅龍蝦汁味!唔單止聞, 食落去都好重味添!!而且有少少蕃茄味, 食落去鹹鹹酸酸, 一啲都唔會膩!呢個risotto簡直係色香味俱全!完全係招牌菜!必點呀!!! 💯🔸四式芝士pizza ($128)呢個pizza係好香濃嘅芝士味, 而且佢仲係薄批, 食完一塊都唔會話好飽食唔落其他餸, 不過要食曬成個就可能有啲膩啦🔸焗西班牙蛋餅 ($78)邊個蛋餅望落平平無奇, 切開先知原來內藏玄機, 入面除咗有一層層薯仔之外, 仲有pepperoni (意大利紅腸) 同埋芝士tim!! 配合埋千島醬食, 酸酸地咁就冇咁膩啦 🤤🤤🔸香草mozzarella芝士球 ($78)如果係芝士控嘅話, 呢個絕對可以一試!不過真係要趁熱食, 硬咗嘅話個口感就麻麻地咁~ 如果唔係芝士控嘅話, 咁就建議試下其他更加有特色嘅菜式啦!🔸西班牙小
《Playa de Papagayo》
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯 ($198)

🔸四式芝士pizza ($128)

🔸焗西班牙蛋餅 ($78)

🔸香草mozzarella芝士球 ($78)

🔸西班牙小油條(Churros)配朱古力醬 ($78)
食西班牙嘢又點可以唔食churros呀! 呢個churros就炸得好香脆!點埋個朱古力醬食就令到佢更加出色!不過就略嫌朱古力醬既份量太少, 同埋肉桂糖粉好多都跌曬喺碟上, 有啲可惜😞

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
*設加一服務費
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
酒吧餐廳黎講,叫左幾樣野食都好高質,唔係求其整個pizza、小食、意粉個種。臨近聖誕,餐廳已經佈置左🎅🏻好多聖誕老人係天花板🎄又播住音樂咁,好有氣氛☺️🔸西班牙烤乳豬件🐷配自家製酸椰菜、薯蓉,點左少少芥末沙律醬,乳豬唔肥,個皮都脆口,好味😋🔸香煎北海道帶子帶子上有紅醋泡沫,一上枱其實係完全睇唔到粒帶子😛帶子煎香左之後落左青醬,連同微酸的泡沫食,都唔錯。🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯🦞🦐💯前排先食完西班牙炒飯,今次決定試下其他。未食已經聞到好香🥰用龍蝦汁煮Risotto,都幾入味,口感比較濕潤。琵琶蝦超大隻,好好肉地,肉質爽口,面頭灑左啲芝士碎,令成碟賣相加分,好靚😍🔸西班牙水果酒Regular Sangria 🍷Sangria係西班牙傳統既酒類,用左紅酒做底,加左水果粒,通常浸左一段時間,飲落甜甜地,呢到仲加左玉桂條,增添左啲香味☺️

🔸西班牙烤乳豬件🐷

🔸香煎北海道帶子

🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯🦞🦐💯

🔸西班牙水果酒Regular Sangria 🍷
  • 原隻琵琶蝦龍蝦汁意大利飯
  • Seafood Paella
  • 脆烤乳豬件配自家製酸椰菜及薯蓉
香港嘅生活壓力太大就唔使多講啦😂😂星期五收工就梗係要去酒吧relax 下,呢間西班牙酒吧不但提供各式各樣嘅酒精飲品,仲係一間西班牙餐廳嚟㗎,提供正宗嘅西班牙美食😏😏Restaurant & Bar 融為一體👏🏻👏🏻🔸Regular Sangria ($52)🥃🥃西班牙果酒係好普遍和好流行,一種混合性酒精,入邊含有紅酒,高度酒和新鮮水果。呢杯酒好易入口,甜甜地,口入面keep住有果香和酒香味,仲有少少清涼嘅感覺,好sweet,好好飲😎😎(但酒精成份偏高㗎😁😁)🔸Deep-fried Calamari ($78)🦑🦑炸魷魚就好似炸洋蔥圈咁,不過入邊係魷魚,比起炸洋蔥圈,炸魷魚就更加香脆,好爽,超級好食,簡直食到停唔到口🤩🤩🔸Baked Spicy Baby Pork Rib($88)🐖🐖豬小脾一共有3件,份量適中,肉質好嫩滑,一啲都唔鞋,因為係微辣,啱晒我哋呢啲唔食辣嘅人士😋😋🔸Seafood Paella($288)🦐🦪話明兩人份量,梗係有翻咁足本😚😚新鮮嘅海蝦🦞🦞,青口,魷魚🦑🦑,帶子全部都勁大隻,而且全部都好爽口,好足料😍😍每一粒飯都好飽滿,黃金色,配合買新鮮嘅海鮮汁一齊煮🥘🥘嘩!真

香港嘅生活壓力太大就唔使多講啦😂😂
Restaurant & Bar 融為一體👏🏻👏🏻

🔸Regular Sangria ($52)🥃🥃
(但酒精成份偏高㗎😁😁)

🔸Deep-fried Calamari ($78)🦑🦑

🔸Seafood Paella($288)🦐🦪
話明兩人份量,梗係有翻咁足本😚😚
新鮮嘅海蝦🦞🦞,青口,魷魚🦑🦑,帶子
全部都勁大隻,而且全部都好爽口,好足料😍😍
每一粒飯都好飽滿,黃金色,配合買新鮮嘅海鮮汁一齊煮🥘🥘
嘩!真係完美嘅配搭,冇得彈😙😙
推介!👍🏻

細細聲話你知,入邊仲可以睇波㗎😆😆
2021-12-05
  • 西班牙紅花海鮮飯