2024-04-29 4 瀏覽
Pizza Express @hktimessquare 有汽球、小繪本、貼字小朋友可以整自己pizza有野食,點職員好多是外籍可以用英文點餐和溝通有得吃有得玩好似上了堂playgroup 價錢不貴150 ~express lunch set One starter, Main & drinkIncluding service charge#kid #restaurant #cutie #love #book leaflet #fun #play
Pizza Express @hktimessquare

有汽球、小繪本、貼字
小朋友可以整自己pizza
有野食,點職員好多是外籍
可以用英文點餐和溝通
有得吃有得玩
好似上了堂playgroup
價錢不貴150 ~
express lunch set
One starter, Main & drink
Including service charge

2024-04-29
紀念日
  • set lunch menu
  • Strawberry  iced  tea
2024-04-11 43 瀏覽
銅鑼灣諗唔到食咩好,見有免費泊車 去時代廣場Pizza Express享受了一個二人晚餐。首先登場的是北京填鴨薄餅,餅底薄而酥脆,覆蓋著香噴噴的填鴨片,不過略為唔夠平均~有一兩塊薄餅幾乎冇鴨肉 但整體好食同埋新奇!凱撒沙律的新鮮生菜不錯,麵包不是酥脆的麵包糠,而係撕開一嚿嚿的軟麵包 呢個比較少見但總括都係好食的二人餐仲包肉丸,醬汁味道濃厚加錢追加了無限添飲凍檸茶為晚餐增添了清涼的享受,每次只係飲咗半杯,侍應即時補充非常殷勤最後,我們又單點了肉醬千層麵,層層疊疊的麵皮與豐富的肉醬和融化的芝士。其實我們兩個已非常飽,但還是忍不住食晒成個最後埋單大約$300位有找 值得一戰

但總括都係好食的
二人餐仲包肉丸,醬汁味道濃厚

非常殷勤

凱撒沙律
肉丸
肉醬千層麵
2023-11-03 362 瀏覽
香港地,連鎖堂食pizza餐廳除左pizza hut 之外就係 pizza express。依家pizza 餐廳開到成行成巿,都已經好多年無幫襯過pizza express。今日咁岩係時代廣場睇完戲,近近地就去樓下間pizaa express 食埋晚餐。  熱溶芝士麵包球 ($66) 呢個前菜好邪惡,成個兜都係焗溶左嘅芝士,每食一啖都好有罪惡感。 四式芝士薄餅 ($158) 如果熱溶芝士麵包球係邪惡第一級,呢個四式芝士pizza會係邪惡嘅第二級。佢除左滿滿嘅芝士之外,佢個種咸咸香香嘅味道,會令你食下一件,食下又一件,但又真係好滿足。 薄餅兄弟 ($168) 薄飯兄弟呢個pizza好有趣,一邊會好似平時咁將材料放係面,另一邊就會將材料包住,令你可以同時食到pizza又食到餡餅,一個價錢,兩種享受。 烤雞松露蝴蝶粉-大 ($198) 烤雞部分雞肉烤得好嫩。而佢個係煮蝴蝶粉個醬汁到仲加左sour cream同parmesan chesse,令到成個粉都好邪惡,但又好好味。 焗麵包球配朱古力榛子醬 ($58) 去到甜品部分,我地叫左超超超邪惡嘅麵包球配Nutella 朱古力榛子醬。  食完呢一

熱溶芝士麵包球 ($66)

四式芝士薄餅 ($158)

薄餅兄弟 ($168)

烤雞松露蝴蝶粉-大 ($198)

焗麵包球配朱古力榛子醬 ($58)

食完呢一餐,雖然唔知會肥左幾多磅,但真係好滿足!咁多年無食pizza express,估唔到佢仲keep到水準,以後都要多啲黎。
2023-09-30
  • 焗麵包球配朱古力榛子醬
  • 四式芝士薄餅
  • 薄餅兄弟
2023-10-30 219 瀏覽
Pizzaexpress係香港坐擁多間分店,自己最鍾意去位於時代廣場既分店,有落地大玻璃可以欣賞美景🌃,職員服務可接受,唔多要等位,食物質素平穩,加上價格平宜,所以周不時都會去幫襯!🐥烤焗雞翼雞翼焗至表面金黃色,熱辣辣脆卜卜,入口鮮嫩多汁,再配上意式辣醬,惹味香口🥰之前既蜜糖芥末醬個人覺得更加夾雞翼,甜中帶小小辣,令到食落更多層次!🍕四式芝士薄餅四式芝士分別係馬蘇里拉芝士,意大利藍芝士,芳提娜芝士,巴馬臣芝士配以番茄醬🥫芝士滿瀉到爆,四種芝士🧀各有唔同既風味,芝士味濃郁,鹹甜亦都適中,再加上酸味味既番茄醬,幫助消滯,又可以繼續食多幾塊嚕😂🍝蒜香蜆肉扁意粉爆香蒜蓉再加上白酒同辣椒碎,香味爆燈🤭扁意粉軟硬適中 ,蜆肉分量合理,兩者配上蒜香同微辣既調味,味道唔錯,係一碟表現中上既意粉,不過食到尾聲會稍嫌油膩左啲,建議夾落碟食!📍PizzaExpress銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1203號舖

🐥烤焗雞翼

🍕四式芝士薄餅

🍝蒜香蜆肉扁意粉

📍PizzaExpress
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1203號舖
2023-09-21 275 瀏覽
平日夜晚,時代廣場靜英英,唔怪得要推廣夜經濟。食嘢又幾好,好chill,間舖幾大,樓底有上下高,感覺一啲都唔局促,坐下hea下好舒服,連鎖店好就好在唔限時。 食個任性嘅晚餐,甜品拼盤有朱古力雪糕,朱古力蛋糕同tiramisu, 底嗰啲係士多啤梨醬同開心果碎,朱古力嗰兩樣超好食!tiramisu好creamy, 但咖啡味唔夠濃,成個感覺偏淡。中間嗰件散咗一角都唔砌返,都幾求其。甜品配鮮奶咖啡無頂彈!一啖甜一啖苦,衝擊味蕾同個腦,今日第x杯咖啡,所以叫咗decaf 服務好好,我入座前問門口接待嘅經理係咪有意粉半價呢個優惠,佢答係之後,仲主動提我要叫一樣嘢先可以享用呢個優惠,其實我無留意,佢估到會有啲咁嘅客,幾醒。食食下我張紙巾飛咗落地下,隔一陣,有個職員主動拎過一張畀我!好貼心!

2023-09-14 670 瀏覽
在英國倫敦起家的ᴘɪᴢᴢᴀᴇxᴘʀᴇꜱꜱ,在香港開業已有十多個年頭。以新鮮優質的食材和手工製作的薄餅作主打,提供英式的休閒用餐體驗。.餐廳最近推出了一個全新的主菜單以及一些散點的用餐優惠,提供傳統套餐以外的一些新選擇。.✿ 香烤芝士椰菜花 💲68試了不少新品,包括這一款芝士椰菜花。以車打芝士和巴馬臣芝士烤焗至金黃色的椰菜花,味道滿香濃。.✿ 蒜蓉牛油焗蜆 💲82另一款新品是蒜蓉牛油焗蜆。以蒜蓉牛油調味,再搭配車厘茄一起烘烤,蜆肉更加多汁美味。.✿ 雞肉蘋果沙律 💲72/ʜᴀʟꜰ清新健康之選,主打沙律菜、雞肉、青蘋果絲及核桃等。.✿ 「1664 ʙʀᴜᴛ 套餐」💲208辣牛肉青椒薄餅 + 支裝1664 ʙʀᴜᴛ 拉格啤酒全新推出的辣牛肉青椒口味薄餅,於傳統薄餅上塗滿番茄醬,再加上辣味免治牛肉、青燈籠椒、紅洋蔥和馬蘇里拉芝士等。帶點點微辣,令人回味無窮。.ᴄᴏᴍʙᴏ 選配一枝來自法國啤酒品牌1664 ʙʀᴜᴛ拉格啤酒。以獨特的藍小麥釀製,氣泡口感清爽順滑,帶有清新的葡萄和花香氣息,易於入口。.✿ 焗麵包球配朱古力榛子醬 💲62✿ 朱古力心太軟 💲68甜品推薦試一下餐廳推介的經典焗麵包球配上
✿ 香烤芝士椰菜花 💲68
香烤芝士椰菜花

✿ 蒜蓉牛油焗蜆 💲82
蒜蓉牛油焗蜆

✿ 雞肉蘋果沙律 💲72/ʜᴀʟꜰ
清新健康之選,主打沙律菜、雞肉、青蘋果絲及核桃等。
雞肉蘋果沙律

✿ 焗麵包球配朱古力榛子醬 💲62
焗麵包球配朱古力榛子醬
焗麵包球配朱古力榛子醬

✿ 朱古力心太軟 💲68
甜品推薦試一下餐廳推介的經典焗麵包球配上朱古力榛子醬以及經典甜品朱古力心太軟。
朱古力心太軟
朱古力心太軟

✿ 蜜桃冰茶 💲48
蜜桃冰茶
2023-07-16 436 瀏覽
和朋友臨時相約晚飯,星期五晚時代廣埸沒有事先訂位,只好walk in 吃pizza。食物中規中矩,但短短一頓飯時間已留意到餐廳多方面需要改進:1. 餐廳主打Pizza但批底完全不香,難道是因為要趕着出食物應付當時滿坐的食客?2. 服務員整體算是有禮貌和友善,但可能是人手不足,應承拎茄汁給我們但吃完也沒有送到。3. 不知為何餐廳開着強勁音樂/歌聲我和朋友相隔一尺也要高聲喊叫才可傾談。由於音樂聲太大以致每台人客也要高聲說話,整頓飯像處身街市中,一點也不放鬆享受!我們曾經通知服務員把音樂聲較低一些,她也有跟進,但一首音樂完結後又變回原本的聲浪,可能另一位服務員又把聲量調高。最後我們放棄了,快快吃完離開吧!
2023-07-14
2023-05-29 480 瀏覽
星期六去 times square 揾食,見pizza Express 有二人套餐,去試一下。前菜叫咗mixed沙律,都算幾大碟,蔬菜幾新鮮。main揀咗素豬肉,omni pork長通粉,上面放火箭菜,感覺更加清新健康。pizza order咗北京烤鴨,好大份,pizza烤得香脆,好味,鴨肉分量都足夠。檸檬茶餐飲加$18,可以upgrade去unlimited refilled。總結: 由於我哋早食午飯,1200可以坐窗邊位置 ,環境舒服,坐咗兩個多小時。食物分量大,食唔曬。北京烤鴨pizza夠特別,素豬肉夠健康

前菜叫咗mixed沙律,都算幾大碟,蔬菜幾新鮮。

,素豬肉夠健康

2023-05-27
  • 北京烤鴨薄餅
2023-05-10 399 瀏覽
🚩pizza express朋友想食瘦嘅午餐,只諗到沙律,跟住諗起pizza express, 點知最好點左pizza🤣中午天氣好,坐窗邊位置在暖暖嘅太陽食午餐好舒服1️⃣北京填鴨批中式北京填鴨配喺簿餅上面真係另有一番風味,最鍾意簿批,邊又脆,北京填鴨調味適中,唔會過濃2️⃣焗麵包球跟餐配嘅必食之選,軟熟,唔乾食,暖暖哋時食口感最佳🤤味道🤤: 4/5🏝️环境🏝️:4/5💵抵食💵:4/5💁🏼服务💁🏼‍♀️:4/5
🚩pizza express

中午天氣好,坐窗邊位置在暖暖嘅太陽食午餐好舒服

1️⃣北京填鴨批

2️⃣焗麵包球
跟餐配嘅必食之選,軟熟,唔乾食,暖暖哋時食口感最佳

🤤味道🤤: 4/5
🏝️环境🏝️:4/5
💵抵食💵:4/5
💁🏼服务💁🏼‍♀️:4/5

2023-03-14 421 瀏覽
平日好少寫食評,但昨天的經歷覺得好離譜,要上黎講下,事源屋企人有一疊time square coupon 未用,而昨日是最後一日可以用,諗住大家約埋出黎食個happy friday dinner, 要帶埋小朋友出去食野本身已不是易事,女兒選了很久,最後想要碟牛肝菌蝴蝶粉,未上菜時已不斷問點解仲未到,我哋答佢「蝴蝶」未飛到呀,佢就好開心咁等,食住其他野先⋯⋯我哋叫咗十幾樣野,碟粉最後先到,點知一上枱變咗係長通粉,個賣相非常唔吸引,我哋問職員佢話「因為無哂」然後就轉身走咗,就無理番過黎。我再問另一位身形健碩企門口嘅女職員,講俾佢知小朋友會好失望,問點解會唔講聲同就咁放低就算。佢一句唔好意思都無講,仲大條道理加語氣好差咁話:「我哋餐廳由xxx月之前已經無蝴蝶粉架勒wo!無好耐啦,咩粉都有係無蝴蝶粉」好似係唔知道呢件「大事」係我哋問題。🙄🙄但落單果一下完全無人同我哋講過,我未試過一間餐廳係可以咁樣黎處理問題。係一句都無講,你係咪覺得是但整到埋黎我就要食?😦 我哋解釋唔想要,因為呢碟粉係叫俾個囡食,佢見唔到蝴蝶果一刻已經想喊,唔會再可能要求到佢食,加上職員嘅態度,我哋已經完全唔想食,(如果你態度

我哋解釋唔想要,因為呢碟粉係叫俾個囡食,佢見唔到蝴蝶果一刻已經想喊,唔會再可能要求到佢食,加上職員嘅態度,我哋已經完全唔想食,(如果你態度好少少,講句唔好意思,我諗我哋平日都會食少少就埋單走)搞到我好好脾氣嘅老公都好嬲,話想轉過另一樣,點知職員好大反應話:「得,你咪轉!」然後又轉身走,態度極差。

最後轉要個pizza ,女職員用更無禮貌嘅態度:「又話轉俾個小朋友?呢個pizza 係我哋全店最辣架bo ,話聲你聽咋」 到呢一刻,佢仲可以用咁嘅態度同客人講野。

個pizza 黎到時明顯辣醬落得俾平日重手好多,而等pizza 其間,果個女職員仲帶多另一職員在我們附近指指點點,講完一輪個男經理眼神非常唔友善咁仇視住我哋,咩事?? 真係要black list 加唔會再黎呢間分店。
2023-03-10
用餐優惠
優惠券
2023-03-08 341 瀏覽
今日收工之後同朋友嚟咗銅鑼灣做facial做完Facial之後都已經好夜了我哋諗住去附近食嘢所以就去咗時代廣場本身諗住食鴨大哥不過我哋太夜已經last order了之後我哋就去咗呢間餐廳叫咗個芝士雞肉pizza未到正常冇咩特別即叫即焗朋友話要減肥所以叫咗個沙律不過個沙律都好大份其實我哋應該兩個人食一個最後啲嘢都係食唔晒然後帶番屋企呢個我已經唔記得咗係咩嚟不過我記得呢一個係同我原本想做人嘅嘢好大出入唔建議!
今日收工之後同朋友嚟咗銅鑼灣做facial

不過我記得呢一個係同我原本想做人嘅嘢好大出入
唔建議!
2022-08-29
2023-01-31 514 瀏覽
with coupon, 400$ -200$ = 200$ for 2 person.highest quality food ever especially with coupon.chicken wing soft, meat tinder. pizza thin and crispy.spaghetti normal, large portion.cheap price will level up your taste experience.if i pay 400$ i will not write this scripe.if 200$ i will love to write this post.you know, cheap food is tempting.good taste is not that important when your look into the price.thats why i only come here with coupons.***u can buy coupon online, just few dollars.u can tast

pizza thin and crispy.

u can taste it half price.

food #likes #delicious #sweet #bhfyp #vegan #dinner #breakfast #cake #homemade #healthyfood #lunch #foodstagram #healthylifestyle #yum #foodphotography #dessert #foodblogger #foodlover #omicron #foodig #hkfoodpoet #閃電五連鞭
2023-01-28
2023-01-17 453 瀏覽
星期六晚上六點要係餐廳出面排隊入座,但裏面其實大把位,唔知係度等咩入座時一個supervisor女士問係咪用times Square coupon後同我講張枱好細坐低後由於之前買完野有袋野問個同事有冇籃可以放係枱底輾轉下又係位supervisor佢話冇提供叫我hold住袋野食飯如果貴公司因為coupon服務質素去到咁麻煩取消活動附上飲筒外既污跡,咁樣都可以俾客人証明呢間公司服務質素幾咁好唔會再有下次!
如果貴公司因為coupon服務質素去到咁
麻煩取消活動
唔會再有下次!
2023-01-14
用餐優惠
現金券
2023-01-16 447 瀏覽
PizzaExpress 銅鑼灣今日同全家人去完AIA玩,返咗公司放低啲公仔之後就出去搵嘢食,屋企人話想食pizza,當然即刻諗到呢間餐廳!🍕🍕🍕佢最近出咗個四人餐,$998有晒前菜沙律, pizza主菜甜品,所以我哋四個人唔使諗就叫咗呢一個餐水牛芝士沙律好好食,大大嚿水牛芝士好香芝士味🧀另外仲有呢隻鴨腿沙律,鹹香味好重配埋沙律食兩個好夾🥗仲有熱騰騰嘅Pizza,唔會太大塊四個人食剛剛好仲有個龍蝦唔記得咗影掛住食,哈哈最後就係個甜品好有趣,用麵包出邊點咗糖不甩嘅醬,真係好似食緊糖不甩❤️銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1203號舖
PizzaExpress 銅鑼灣

水牛芝士沙律好好食,大大嚿水牛芝士好香芝士味🧀
另外仲有呢隻鴨腿沙律,鹹香味好重配埋沙律食兩個好夾🥗

仲有熱騰騰嘅Pizza,唔會太大塊四個人食剛剛好

仲有個龍蝦唔記得咗影掛住食,哈哈

銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1203號舖
2023-01-14 1251 瀏覽
去銅鑼灣睇戲又諗唔到食咩,見到Pizza Expess嘅2人餐都幾抵食,而且又唔使排隊,所以就決定食Pizza🤓🤓Dinner For 2 $349❣️意式焗肉丸有4粒肉丸,味道有啲似IKEA個隻肉丸🤣,蕃茄醬帶有少少辣味,由於醬汁味濃,所以夾埋香草包食會較好😬❣️意式牛肝菌蝴蝶粉叫咗比較少食嘅蝴蝶粉,蝴蝶粉煮得啱啱好,加上香濃嘅牛肝菌同蘑菇汁,每一啖都好掛汁同有味道,推介👍🏻❣️煙三文魚他他薄餅薄餅即叫即製,所以上枱個時係熱辣辣,餅底略嫌較乾,但配料分料就十足,水牛芝士味較淡,煙三文魚他他就唔係好食到三文魚味啦🥸,題外話,煙三文魚他他由於太碎,所以食個時就真係會不停跌😂😂❣️樽裝可樂x2提供比較少見嘅樽裝可樂,食完油膩嘅野飲番枝可樂即刻舒服晒😬😬👅好味度:8(10分滿分)味道中規中矩,但坐得就好舒服,如果諗唔到食咩,間唔中食下都OK嘅😁😁🏦是次消費總額 $383.9(人均消費 $192) 🍴須加一服務費

Dinner For 2 $349
❣️意式焗肉丸

❣️意式牛肝菌蝴蝶粉

❣️煙三文魚他他薄餅

❣️樽裝可樂x2

👅好味度:8(10分滿分)

🏦是次消費總額 $383.9(人均消費 $192)
🍴須加一服務費